7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš paralyzuje Česko

Občanští demokraté tvrdí, že kauzy Andreje Babiše paralyzují českou politiku. ODS nabízí podle vedení strany změnu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 10.6.2019 9:57

Souhlas pane Barton... Kdo si v poslednich letech nekopne do Babise - tak jako by ani nebyl.... Socany a dalsi okopavace kotniku nejvice zlobi, ze to na obcany nezabira a ma stale cca 30 % podpory..

F. Kusák 10.6.2019 9:40

Musím se vždy smát,

když se kdekdo vyjadřuje k věci tak odborné, jako by měl být tento audit, a ještě k tomu v angličtině. Tak buď k tomu přistupuje aktivisticky a pak se dívá na tento posudek jako na politický dokument a nebo je to ryze odborná záležitost a pak na to většina lidí prostě nemá. Já třeba nevím, jak mám chápat tento audit, jestli je to audit interní nebo externí. Dejme tomu, že externí. Ale pak by mu měly předcházet audity interní, které se zpracovávají pravidelně a na úrovni státu. Zná je někdo? Nebo by to měl být audit ten bruselský a z hlediska poskytovatele dotací interní. Ale pak by měl někdo zpracovat audit externí, a to nějaká mezinárodně uznávaná auditorská společnost. Pak bych ho mohl brát vážně. A jen tak mimochodem, i audit je možné napadnout soudně, a potom má rozhodující slovo soud, tady asi ten unijní. Ale to je věc právně složitá a nechápu, proč kritici Babiše a Agrofertu nepožádají o názor nějakou renomovanou nadnárodní auditorskou firmu. Jenže pak ....

M. Šejna 10.6.2019 12:41

je to audit externí

otázkou je, zda tento audit je standardní, tedy periodický podle nějakých pravidel, nebo je to audit na objednávku. Pokud je to audit na objednávku, pak by měl být znám objednatel.

Píšu to v souvislosti se včerejším prohlášením Kalouska, že eurounijní auditoři sice čekají na stanovisko Česka k provedenému auditu, ale že toto stanovisko nic nezmění na závěřečné auditorské zprávě. Prý už je to předem jasné.

M. Valenta 10.6.2019 9:29

Babišův advokát Bartoň

zevšeobecňuje a paušalizuje a dokonce si vzpomněl, že volil kdysi pravici.

F. Kusák 10.6.2019 9:45

Re: Babišův advokát Bartoň

No, při vší úctě k Vám pane Valento, neděláte to samé, když kritizujete Babiše a ANO.

M. Valenta 10.6.2019 11:04

Re: Babišův advokát Bartoň

Já nezadlužuju stát ani svou rodinu, nebyl jsem u komunistů ani u StB a nemám na krku žaloby ani vládu podepřenou bolševiky.

F. Kusák 10.6.2019 11:30

Re: Babišův advokát Bartoň

No, kdybyste se dostal do chřtánu kreativních aktivistů, tak by se jistě něco našlo. Zkuste vstoupit do politiky. A jen tak mimochodem, Babiš je, pokud vím, trestně stíhán, nikoliv obžalován, členem StB nikdy nebyl (to lze doložit) a zatím mu nebyla prokázána ani spolupráce s touto organizací. (i když u pracovník "pézetky" to nelze vyloučit prokazatelné důkazy ovšem chybí) V případě vládní podpory KSČM je to opravdu problematické, to souhlasím. Ale podporována je i ČSSD. Babiš měl tehdy tři možnosti, vytvořit menšinovou vládu se socany s podporou komunistů, nebo vládnout s Okamurou nebo jít do opozice. Usoudil, že v opozici by to pro ANO znamenal konec. Rozhodl se tedy racionálně (podobně, jako to kdysi chtěl udělat lidovec Kalousek, nebo to udělal V. Klaus při volbě prezidenta atd.) Václav Havel pragmaticky prohlásil, že politika je umění možného. Tak co s tím?

V. Hájková 10.6.2019 15:22

Re: Babišův advokát Bartoň

Proč lžete . BABIŠ je slovenskými soudy zcela jasně potvrzen - jako ESTÉBÁK! Dokonce když se odvolával k Evropskému soudu- ten s ním vyběhl jak horkým popelem! A on nedávno potvrdil, že se bude soudit dál - oco se bude tedy soudit???

M. Šejna 10.6.2019 16:01

prolhaná Hájková

Slovenské soudy Babišovu žalobu zamítli proto, že žaloval "nesprávného viníka". Sloveský soud v žádném případě nevydal stanovisko, že Babiš byl vědomým spolupracovníkem StB.

Že tady na každého vztekle štěkáte, je vizitkou vašeho charakteru. Že přitom ještě sprostě lžete, je vizitkou vaší ubohossti.

M. Šejna 10.6.2019 12:46

nevzdělaný prolhaný Valento

na konci roku 2013 byl státní dluh 1683 ml. Kč. Od roku 2014 byl Babiš ministrem financí a následně premiérem. Na konci roku 2018 byl pak státní dluh už jen 1622 mld. Kč. Takže, pane nevzdělaný Valento, neplácejte nesmysly o zadlužovaní.

Babiš navic ani nebyl u StB, takže tu lžete jak Goebels. Pouze existuje jakýsi papír, že podepsal spolupraci s StB, ale nikdo doposud neukázal na jediného člověka, kterého by Babiš udal, nebo na něho donášel.

M. Šejna 10.6.2019 9:11

včera perlil v ČT Kalousek

v OVM včera Kalousek popsal kauzu dotací tak neodolatelně a jednoduše, že by se to mělo zapsat do učebnic politologie.

Nejprve vysvětlil, že dotace pro Agorfert není potřeba nijak důkladně prověřovat, protože Babiš je prostě ve střetu zájmu tím, že je premiérem. Jinými slovy - kdyby podal demisi, okamžitě by ve střetu zájmu nebyl a dotace pro Agrofert by byly v pořádku.

Pak usadil pirátského inkvizitora Michálka, který se v pořadu vztekal, že odpověď na eurounijní audit budou psát ministerští úředníci. Kalousek Michálkovi vysvětlil, že je úplně jedno, kdo v Česku bude odpověď psát. I kdyby tu odpověď napsal sám Babiš, eurounijní auditoři si s tou odpovědí "vytřou zadnici" (Kalousek to samozřejmě popsal decentně, ale vyznělo to takto).

Z uvedeného Kalouskova sdělení plyne, že je potřeba se zbavit Babiše, coby premiéra. Pokud by přesto zůstal premiérem, je potřeba mu "odebrat" Agrofert. K tomu má sloužit eurounijní audit, který už je předem napsaný a žádná odpověď z Česka to nezmění.

K. Janyška 10.6.2019 8:59

Ano Babišoide,

Babiš paralyzuje Česko. Po dlouhé době máte pravdu. I když jak tak koukám, tu svoji... Dzp.

M. Šejna 10.6.2019 9:12

no jistě Kajane

Janyška je Česko, a proto je paralyzovanej. Já paralyzovanej nejsem, takže asi nejsem Čech.

:-D

K. Janyška 10.6.2019 20:24

Re: no jistě Kajane

Odrodilče český... Dzp.

R. Langer 10.6.2019 6:14

Docela by mě také

zajímal ten formální důvod odmítnutí dotace, já jsem zase totiž klidně ochoten věřit tomu, že šlo pouze o pravopis. Nemohl byste se k tomu ještě nějak vyjádřit, pane Bartoni?

D. Stirský 10.6.2019 5:48

Nevěřím tomu, že by kvůli chybějící čárce či háčku dotace nebyla. Žádost, to není půl stránky textu a nějakou pravopisnou chybu by bylo možné najít v každé žádosti. Čili autor si vymýšlí. A jako správný pravičák neměl mít nic společného s nějakou dotační žádosti.

R. Langer 10.6.2019 6:09

Re:

Žádný "správný pravičák" u nás neexistuje.

J. Balcar 10.6.2019 4:29

Logicky.

Je-li programem ANO Babiš, musí být programem opozice antiBabiš.

R. Langer 10.6.2019 6:11

Re: Logicky.

Ano, pak se ovšem podle téhle logiky nedivte, že neuspějete. To totiž umí každý. Chtělo by to něco navíc!

A. Reček 10.6.2019 7:20

Re: Logicky.

Ovšem onen program "antiBabiš" je stálým, protože Babiš se vyhnul vyšetřování kauzy Čapí hnízdo vstupem do vlády. A členem vlády nebude věčně, takže k tomuto vyšetřování jednou dojde a toho se on bojí.

E. Derat 10.6.2019 8:13

Re: Logicky.

Je to úplně obráceně, kdyby Babiš nevstoupil do politiky a vlády, žádná kauza ČH by se nekonala.

J. Balcar 10.6.2019 13:45

Špatně si "vypověděl".

Kdepak! Kauza by nebyla, kdyby se na kameru nepochlubil, že Čapí hnízdo je jeho nejlepší projekt. Fronta na kozy, vzpomínáte?

T. Kočí 10.6.2019 8:50

Naprosto logické. Čobolák Česka bolák.

P. Bouda 10.6.2019 0:36

Souhlasím, až na jeden detail

Totiž, že žádost o dotaci neprošla kvůli formálním vadám v podobě chyb v psaní. Tomu jednoduše nevěřím, už proto, že chyby v psaní tohoto kalibru nejsou právně relevantní, pokud je smysl napsaného i přesto nepochybný. Neviděl jsem pravidla přidělování dotací, která by hodnotila pravopis. Pokud byla žádost o dotaci tomu spolku zamítnuta, pak z jiného důvodu.