6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš není Trump

Tak jako v hádance „najdi pět rozdílů“, má správná analýza hledat spíše to, co věci od sebe odlišuje, než to, co je všude stejné. Okamžitě po našich volbách mnozí západní novináři přispěchali s plytkým srovnáním Andreje Babiše s americkým prezidentem: v Praze prý zvítězil český Trump.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 27.10.2017 18:32

Re: Tak. Ale ...

Všichni ti politici, co teď Babiše označují málem za Darth Vadera s ním a jeho firmami dělali kšefty a nikterak jim tenkrát nevadil. Vrcholem směšnosti / nebo drzosti? / je causa OKD. Politici mají tu drzost tvrdit, že prodali OKD pod cenou na základě jediného, špatně pochopeného či špatně zadaného posudku firmě, která už měla zájemce o koupi za trojnásobek! Sobotka a spol. dělají z národa opravdové idioty. proč tu firmu, Která OKD následně odkoupila za 12 miliard nenašli sami? Kolem vlády se motá x "poradců", každý je tam "odborníkem" a přitom si ničeho nevšimli, cena se jim nezdála malá. Chtěl bych vidět Sobotku, kterak chce prodat svůj byt co ho pořídil z "poslaneckých náhrad", jak osloví odhadce, ten mu sdělí sumu 350 tisíc a on byt / svůj / za tu sumu prodá. Nezeptá se jiného odhadce, ani nekontaktuje realitku, postačí mu první papír. Když mohli lidé zvolit takovéhoto idiota, co kdo má proti Babišovi?

J. Vintr 27.10.2017 20:33

Re: Tak. Ale ...

To samozřejmě nebyla hloupost. Za to dostal někdo dobře zaplaceno.

J. Vintr 27.10.2017 16:00

Re: Tak. Ale ...

Když máte hromadu peněz, tak si můžete skoro každého koupit. Že jsou soudci a policajti úplatní, se už prokázalo mnohokrát ...

S. Rehulka 27.10.2017 7:32

Pane Fištejne,

díky, mám Vaše články a názory rád, ale tento, si dovolím přeposlat do českých Novin, vydávaných v Sydney. Zdravím ! Sven z Mirandy.

J. Kubik 27.10.2017 7:29

Strašení uprchlíky

Podle Alexandra Tomského kolektivní pud lidu je vždy zdravě negativní vůči establishmentu a čeští politici prý na rozdíl o těch rakouských nepochopili odkud vítr vane.Nepokusili se formulovat národně konzervativní politiku proti liberálně globalistické ideologii. Tím je přeloženo do normálního jazyka míněno strašení uprchlíky.Také Václav Klaus mladší by rád strašil uprchlíky a hlavně Evropskou unií, jak naznačil v rozhovoru pro ECHO 24. Žasnu nad hlubokomylnými rozbory volebních kampaně jednotlivých stran.Pokud jde o Okamuru tam je to jasné, bylo to strašení uprchlíky co ho vyneslo do parlamentu. Ani u Babiše to není příliš složité, jeho heslo všichni kradnů zabralo u velké části české populace.Jeho protikorupční revoluce s pomocí celé řady užitečných idiotů slavila úspěch.Za všechny je možné jmenovat šéfa české Transparency international Davida Vomdráčka, který se proslavil tím, že byl ochoten přijmout křeslo ministra spravedlnosti v Babišově vládě.Tahle kampaň zaměřená na u nás tak rozšířenou závistivost slavila úspěch. Podobně si počínali také Piráti, kteří křižovali republikou ve vězeňském autobuse s nápisem pusťte na na ně. V těchto volbách zvítězil populismus využívající nízkou úrovně naší občanské společnosti. Možná mají otec a syn Klausové pravdu ,my do Evropy nepatříme, vždy jsme byli a stále také jsme její periferií .Výsledky český parlamentních voleb o tom vypovídají řeči více než jasnou.

J. Sinnreich 27.10.2017 15:22

Re: Strašení uprchlíky

Ve volbach zvitezil populizmus. ktery vyuzil nizkou uroven nasi VLADNOUCI TRIDY. Prave obcane jsou celkem v poradku, ze si to uvedomili a nevolili zajete a zprofanovane stare struktury.

J. Schwarz 27.10.2017 18:42

Re: Strašení uprchlíky

Jaké strašení uprchlíky? Nemusím mít z "uprchlíků" strach, abych je tu nechtěl. Podobně nemám "strach" z možnosti mít fialovou fasádu domu, nicméně bych k tomu nepřivolil ani kdyby mi za to chtěl ještě zaplatit. A "uprchlíci" nejsou v žádném směru přínosem pro nikoho krom snobů, co se chtějí sami před sebou opájet svou šlechetností, navíc na cizí účet. Protože "vítači" se v principu rekrutují ze dvou vrstev - 1) bohatí "liberálové", kteří se v reálu s uprchlíkem prakticky nesetkají, nanejvýš tak v televizní debatě s vybraným "uprchlým intelektuálem". - 2) soudružek a soudruhů, co si z "uprchlíků" udělali živnost. "Začleňují "je, učí jazyk, stavějí jim stanová městečna, rozdávají pomoc popřípadě je pašují do EU. Obě tyto kategorie zbytku obyvatelstva aktivně škodí buďto za peníze nebo aby se vlichotili do přízně "vyspělejších kolegů" z ciziny. Howgh.

T. Pansky 27.10.2017 3:17

Pane Fistejne, tleskam Vam, skvele radky ....

... Snad si zacneme vsimat, ze objektivni media neexistuji. Snad zacneme uvazovat kazdy svou hlavou.

J. Vintr 27.10.2017 1:53

Pan Fištejn to popsal skvěle

na takovou přesnou chrakteristiku pana Babiše se žádný z tuzemských komentátorů ani náznakem nezmohl.