8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš není příčina, ale produkt

Je správné usilovat o to, aby Andrej Babiš (AB) skončil. Ničí krajinu, okrádá nás všechny, špatně hospodaří s našimi penězi. Svými aférami kazí jméno našeho státu, snižuje jeho věrohodnost, vystavuje zemi posměchu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zdobinský 21.6.2019 10:27

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Skvělý premiér. To je největší blábol. Nečas byl taky vítěz demokratických voleb a odstoupil, protože se "jen" zapletl se svoji divnou sekretářkou. Když dovedu mírně do absurdna vaši myšlenku, mohl by ten tak zvaný vítěz demokratických voleb i vraždit a byl by nedotknutelný. Babiš nevraždí jenom s vysokou pravděpodobností rozkrádá ve velkém dotace.

J. Chaloupka 21.6.2019 10:26

Všichni ti, co říkají: ať si vyřídí svoje a pak očištěn se

může vrátit. Při rychlosti naší "nezávislé" justice Babiš pohodlně odslouží další volební období a pak si lehne někam na pláž, třeba vedle Vostrého, aby si ti miliardy také užil.

J. Chaloupka 21.6.2019 10:24

Máte na mysli třeba Fialu nebo Bartoše?

To bychom si "polepšili". Oni totiž nechtějí shodit vládu Babiše, protože by museli pracovat. A to ani Fiala (celý život se živí žva... pardon mluvením) ani Bartoš (na to je moc mladý a nezkušený) neumí. Oni se chtějí jen zviditelnit. Ani naše média nejsou imunní. Dělají té manifestaci na Letné zdarma reklamu.

M. Krátký 21.6.2019 9:48

viditelny-macek dnes

Jsem pro uspořádání referenda o vystoupení České republiky z Agrofertu. Tečka CZ

P. Burda 21.6.2019 9:29

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Moudrý člověk umí uznat omyl. Hitler vyhrál v demokratických volbách; a mnoho Němců - i těch, co ho volili - to mrzelo dávno před válkou.

Gottwald vyhrál v demokratických volbách - a mnoho jeho voličů už v roce 1948 tlouklo hlavou o zem, co to provedli.

Babiš vyhrál v demokratických volbách - přes to, co předvedl jako součást Sobotkovi vlády. Jenže jsme po desetiletích budování komunismu z demokracie tak vyděšení/unešení, že se bojíme uznat, že to byla chyba. Bojíme se jako národ, bojí se jeho voliči. I ony demonstrace jsou vlastně příznakem strachu - strachu o naši zem.

Mnoho Babišových voličů argumentuje tím, že k penězům si přišli i jeho předchůdci. Ale uvědomme si, že všichni jeho předchůdci od roku 1990 si nenanosili dohromady tolik, co on za své působení v politice sám jediný.

Babišovi voliči nadávají na Kalouska, ale přes dlouhá léta v politice nebyli schopni najít důvod k vyšetřování. Nadávají na Nečase a Nagyovou - a vyšetřování prokázalo nezdaněné dary ve statisícových částkách. Gross kvůli nejasné půjčce v jednotkách miliónů odstoupil. U Babiše jsou nejasné desítky a stovky miliónů, ale protože slíbil, že bude líp (ale neřekl, že jsou k tomu potřeba "krev, dřinu, slzy a pot" (W. Churchil)) - a víc nepotřebuje.

M. Vondráček 21.6.2019 9:17

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Nejspíš jen to, že i lotr může občas vyhrát volby.

R. Langer 21.6.2019 9:15

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Takže navrhujete demokratické volby zrušit, nebo co tím jako chcete říct?

J. Schwarz 21.6.2019 9:03

Re:

Babiš by "nekňučel", kdyby je navrhovatelé omezení dotací nechtěli omezit jen jeho Agrofertu.

J. Schwarz 21.6.2019 9:02

"Demokratický blok"

protestuje proti Babišovi vlastně hlavně proto, že obešel jejich politiky, které už nechce korumpovat. Ani to MEŘO nevymyslel Babiš, jen využil bláznovství "euroekologů". To si snad někdo myslí, že napřed vyhlásí nějaké cíle / povinné procento "biosložky" /, postaví na její výrobu fabriky a potom, když přijde na to že šlo o pitomost je bez náhrady zruší ? Co když to dopadne stejně se "soláry"? "Experti" dojdou k závěru že se v evropských podmínkách kromě instalací na střechách nevyplatí a budou chtít na polích postavené solární parky škrtem pera zrušit. Vsadím se že to taky nepůjde a volba bude mezi dalším provozováním a arbitrážemi následovanými tučnými náhradami solárníkům. Stejně jako s řepkou - poslanci nezruší povinnost přimíchávání biosložky nikoli kvůli Babišovi, ale kvůli nákladům tohoto zrušení. Jednou zavedená blbost se ruší velice obtížně!

F. Brnušák 21.6.2019 8:36

Trikolora

Tohle uskupeni je pro me dost necitelne, uz jen tim, ze je to hnuti a ne strana. Z meho pohledu to ubira na volitelnosti, ale zrejme to ma V. Klaus spocitane, ze je to presne naopak. Mrzi me, ze se nedohodli se Svobodnymi, ale chapu to, ze Klaus je silna individualita, ktera je pro Svobodne neakceptovatelna a naopak. Nicmene koalicne by to byla asi velmi funkcni, ale taky vemi utopisticka.

F. Brnušák 21.6.2019 8:27

Re:

Kdyby tomu tak bylo neknucel jak zpraskanej pes, kdykoliv se nekdo zmini o seskrceni dotaci.

Namatkou zastropovani dotaci - Babis je proti spolu s Tomanem

Zastaveni dotaci pro Agrofert - podle Babise utok na CR a chtel si promluvit se samotnym Junckerem co ze to zamestnava za nekompetentni auditory (to mu nakonec nekdo rozmluvil, z toho by byla dobra rachanda)

To jsou dukazy, ze Babis je stale napojen na Agrofert a ze bez dotaci by sel do kytek. Kdyby tomu tak nebylo tak oba pripady vubec nekomentuje, nebo rekne za bude s auditorama spolupracovat, aby Agrofert dale nevycucaval EU a CR.

Jedine co je pravda je ze Babis dotace nevymyslel, ale to neznamena ze je nevyuziva ve svuj prospech.

J. Lukavsky 21.6.2019 8:02

Lhotka

Naprostý souhlas, ale: Stát jistě potřebuje nějak podporovat aktivity které si na sebe nevydělají, přesto by ale měly fungovat. Mohl by to ale dělat jako kdysi král. Když chtěl osídlit a zvelebit nějakou divočinu tak prostě vyhlásil: Kdo se tam usídlí dostane zdarma xx korců lesa, ten si může vykácet, postavit dům a udělat pole. A nebude 10 let platit daně. Od toho jsou ty Lhoty, Lhotky... čili žádné "podá si žádost u pulkrabího... a bude mu vyplaceno...." ukaž co umíš a máš prostor. J.L. end

V. Kotas 21.6.2019 7:22

Re:

Tak jest.

J. Qmiksik 21.6.2019 6:43

Babis dotace nevymyslel a prosperoval by i bez nich, to ze jeho firmy dotace cerpaji stejne jako konkurence je v poradku.

Clanek se tvari objektivně ale neni nic nez dalsi primitivni utok na premiera.

J. Strakoš 21.6.2019 5:36

Které strany jsou proti dotacím?

Vím o Svobodných a Trikolóře - je tam ještě někdo jiný?

Poslouchal jsem jeden rozhovor s Bartošem od Pirátů - redaktorka se jej (velmi, velmi opatrně) zeptala, zda dotační systém nezrušit. A Bartoš odpověděl, že to rozhodně nee, že je naopak třeba zavést více a více kontrol, které budou kontrolovat a rozhodovat.

T. Pansky 21.6.2019 5:35

Velmi dobre napsano. Se zaverem ale nesouhlasim. ...

... Prilis dlouho jsme volili strany, ktere mely sanci se dostat do Parlamentu, ale tyto strany selhaly. Ja budu volit stranu, ktera je konsistentni a haji konzervativni principy vladnuti. Neni to zadna strana ze soucasnych parlamentnich stran. Tech uz mam dost.

P. Han 21.6.2019 1:59

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Jistě. Proto náš respekt a uznání patří i Hitlerovi a Gottwaldovi. Také vyhráli v demokratických volbách.

T. Wiszniewski 21.6.2019 1:06

Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Premiérerm se stal na základě demokratických voleb. Vítězi voleb patří respekt a uznání. To by měli mít na paměti udavači, vlezdobruselisté a tvůrci hnusných pomluv našeho pana premiéra.