19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš není příčina, ale produkt

Je správné usilovat o to, aby Andrej Babiš (AB) skončil. Ničí krajinu, okrádá nás všechny, špatně hospodaří s našimi penězi. Svými aférami kazí jméno našeho státu, snižuje jeho věrohodnost, vystavuje zemi posměchu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Brnušák 21.6.2019 12:28

Re:

Zastropovani dotaci ma platit pro vsechny zemedelce po cele evrope to za A.

Za B, kdyby Agrofert mel v poradku dotace a Babis nebyl ve stretu zajmu tak by evidentne nevznikly ty audity.

Jeste jednou zopakuji: Babis se svym chovanim stale usvedcuje ze stretu zajmu a kdo to nevidi je slepej jako patrona v tom lepsim pripade.

F. Dido 21.6.2019 14:11

Dejte si koblihu a nebuďte vztahovačnej,nebo tousťák,ten je prej letos taky moc dobrej.

J. Strakoš 21.6.2019 5:36

Které strany jsou proti dotacím?

Vím o Svobodných a Trikolóře - je tam ještě někdo jiný?

Poslouchal jsem jeden rozhovor s Bartošem od Pirátů - redaktorka se jej (velmi, velmi opatrně) zeptala, zda dotační systém nezrušit. A Bartoš odpověděl, že to rozhodně nee, že je naopak třeba zavést více a více kontrol, které budou kontrolovat a rozhodovat.

J. Chaloupka 21.6.2019 10:27

Prostě Bartoš je levičák.

O tom žádná.

T. Pansky 21.6.2019 5:35

Velmi dobre napsano. Se zaverem ale nesouhlasim. ...

... Prilis dlouho jsme volili strany, ktere mely sanci se dostat do Parlamentu, ale tyto strany selhaly. Ja budu volit stranu, ktera je konsistentni a haji konzervativni principy vladnuti. Neni to zadna strana ze soucasnych parlamentnich stran. Tech uz mam dost.

T. Wiszniewski 21.6.2019 1:06

Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Premiérerm se stal na základě demokratických voleb. Vítězi voleb patří respekt a uznání. To by měli mít na paměti udavači, vlezdobruselisté a tvůrci hnusných pomluv našeho pana premiéra.

P. Han 21.6.2019 1:59

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Jistě. Proto náš respekt a uznání patří i Hitlerovi a Gottwaldovi. Také vyhráli v demokratických volbách.

R. Langer 21.6.2019 9:15

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Takže navrhujete demokratické volby zrušit, nebo co tím jako chcete říct?

M. Vondráček 21.6.2019 9:17

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Nejspíš jen to, že i lotr může občas vyhrát volby.

P. Burda 21.6.2019 9:29

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Moudrý člověk umí uznat omyl. Hitler vyhrál v demokratických volbách; a mnoho Němců - i těch, co ho volili - to mrzelo dávno před válkou.

Gottwald vyhrál v demokratických volbách - a mnoho jeho voličů už v roce 1948 tlouklo hlavou o zem, co to provedli.

Babiš vyhrál v demokratických volbách - přes to, co předvedl jako součást Sobotkovi vlády. Jenže jsme po desetiletích budování komunismu z demokracie tak vyděšení/unešení, že se bojíme uznat, že to byla chyba. Bojíme se jako národ, bojí se jeho voliči. I ony demonstrace jsou vlastně příznakem strachu - strachu o naši zem.

Mnoho Babišových voličů argumentuje tím, že k penězům si přišli i jeho předchůdci. Ale uvědomme si, že všichni jeho předchůdci od roku 1990 si nenanosili dohromady tolik, co on za své působení v politice sám jediný.

Babišovi voliči nadávají na Kalouska, ale přes dlouhá léta v politice nebyli schopni najít důvod k vyšetřování. Nadávají na Nečase a Nagyovou - a vyšetřování prokázalo nezdaněné dary ve statisícových částkách. Gross kvůli nejasné půjčce v jednotkách miliónů odstoupil. U Babiše jsou nejasné desítky a stovky miliónů, ale protože slíbil, že bude líp (ale neřekl, že jsou k tomu potřeba "krev, dřinu, slzy a pot" (W. Churchil)) - a víc nepotřebuje.

F. Dido 21.6.2019 14:26

Jen bych doplnil,že Grossovi po ukončení politického angažmá přistálo na účtu neidentifikovatelných 230 mil. Spekulovalo se,že to bylo za privatizaci OKD, jenom Sobotka z toho "asi" neměl nic.

M. Zdobinský 21.6.2019 10:27

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Skvělý premiér. To je největší blábol. Nečas byl taky vítěz demokratických voleb a odstoupil, protože se "jen" zapletl se svoji divnou sekretářkou. Když dovedu mírně do absurdna vaši myšlenku, mohl by ten tak zvaný vítěz demokratických voleb i vraždit a byl by nedotknutelný. Babiš nevraždí jenom s vysokou pravděpodobností rozkrádá ve velkém dotace.

J. Chaloupka 21.6.2019 10:34

A kolik těch Vašich demokratických předsedů zvládne

mluvit třeba s Junckerem francouzsky? Nebo s Mayovou anglicky? Možná tu angličtinu by zvládli, ale bohužel nikoliv tak, aby byli schopni rozumět i třeba poznámkám řečeným tzv. pod fousy jako třeba Babiš rozumí Junckerovi.

M. Zdobinský 21.6.2019 10:41

Re: A kolik těch Vašich demokratických předsedů zvládne

Takže znalost jazyků je dostatečná omluva pro podvody a rozkrádání? Zajímavá kreativní teorie... Mimochodem ty jazyky se Babiš naučil, když ho za komančů poslali studovat do Švýcarska. Kdo měl takovou možnost?(Za to "zaplatil" členstvím v KSČ a spoluprací s STB) Opravdu skvělý morální profil pro premiéra.

F. Brnušák 21.6.2019 12:38

Re: A kolik těch Vašich demokratických předsedů zvládne

Kdyz uz jste nakous Babisovi lingvisticke schopnoti, tak to opravdu musi byt pro Junckera a Mayovou docela zabava mluvit s Babisem. Vzhledem k tomu co predvadi v cestine, ale tohle by bylo to posledni kvuli cemu ho odsuzovat.

F. Brnušák 21.6.2019 12:35

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

S tim, ze Babis nevrazdi bych si nebyl uplne jistej. Uz jen extempore s jeho synem leccos vypovida o jeho charakteru a kam az je schopen zajit.

Č. Berka 21.6.2019 16:23

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

Jaký extempore se synem? To, že Babiš mladší cestoval s doprovodem do Ruska a na Ukrajinu, kam se potom sám vrátil za partnerkou, aby pak sám odjel na Slovensko a pak s matkou do Švýcarska je nějaké extempore? :-D Dokonce Babiše staršího? :-D Extempore je to, že to někdo považuje za únos a osm měsíců ( a dosud) neúspěšně vyšetřuje !

J. Lukavsky 21.6.2019 13:22

Re: Babiš je skvělým premiérem vlády ČR

OK, ale co když řádně zvolený politik onemocní nebo se zblázní? Nebylo by to poprvé ani naposled. Zpětná vazba a kontrola je u veřejné funkce samozřejmostí - tedy v normální a slušné společnosti. A co když politik zvítězí ve volbách krásným programem - na který po volbách prostě zapomene a dělá pravý opak? Prostě řekne "předvolební sliby nebyly zasazeny do reálné ekonomiky..."! Také musíme čekat 4 roky? Pokud politik bere svůj úřad jako službu státu a společnosti pak by měl vnímat a brát do úvahy i takové zanedbatelné maličkosti jako je demonstrace 120 000 lidí. J.L.