10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš má výhrady ke koaliční smlouvě

"Nebudeme znovu zavádět poplatek za pobyt v nemocnici. Snížíme sazby daně z přidané hodnoty na léky, knihy, dětské pleny a nenahraditelnou dětskou výživu od roku 2015. Sloučíme II. a III. pilíř důchodového systému," píše se mimo jiné v koaliční smlouvě, kterou podepsali předsedové ČSSD, KDU-ČSL a hnutí ANO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 5.6.2014 9:38

Re: Klasická ukázka pisálkovského myšlení.

Koukám, že Babišovi příznivci svému vůdci odpustí vše - komunistickou minulost, podvodnou privatizaci, pasení Grosse a spol… A teď mu odpouští i to, že trhá rekordy v tom, jak rychle je schopen se distancovat od toho, co sám před nedávnem podepsal v koaliční smlouvě.

Doktrína politiky Andreje Babiše asi zní: Budu si honit politické body u blbců tím, že budu kritizovat ČSSD za to, co jsem jí pomohl prosadit.

F. Svoboda 5.6.2014 9:28

Re: Poplatky

Zavedení poplatků u lékaře nebylo bohužel dostatečně vysvětleno. Mnoho lidí , tedy i vy, jejich princip nikdy nepochopilo. Pokusím se tedy o malé vysvětlení. Zavedením poplatků klesl počet vyšetřovaných u lékařů, zejména praktických o ty, kteří si chodili k lékařům pouze popovídat a postěžovat. Tím lékařům klesly platby od zdravotních pojišťoven. Proto pokles jejich platů je poplatky částečně nahrazen. Proto nezáviďte !

J. Holič 5.6.2014 9:27

Re: Bouře ve sklenici vody.

1.) Poplatky u lékaře nejsou zbytečné, některé poplatky vybírají i třeba ve Švýcarsku.

2.) ČR má vysokou míru nadužívání lékařské péče

3.) Švýcarsko má ve svém systému dlouhodobou tradici a vývoj. Lidé zároveň berou svojí roli zodpovědně. Naproti tomu u nás lidé na možnost ovlivnění své budoucnosti kašlou, nebo se rozhodují často velmi nezodpovědně. Celková organizace Švýcarské společnosti je hodně odlišná.

J. Holič 5.6.2014 9:22

Re: Poplatky

Slušnost s tím nemá co dělat, pro výběr poplatků platila celkem jasná pravidla. Babiš teď objevuje to, co nenáviděný Kalousek říká celou dobu a především to znamená, že Babiš podepsal něco, na co tento stát nemá. Stejně jako když se podvedení důchodci zavážou zaplatit za pár mizerných hrnců 30 000,-. Že takovou šílenost udělá ministr financí, je dost šílené a vypovídá to o jeho schopnostech vést státní kasu.

P. Čech 5.6.2014 9:19

Re: Poplatky

A Vy máte o zdravotnictví páru, paní Čapková? Situace ve zdravotnictví je kritická, to dnes již ví kdekdo. Řešit ji však zavedením polatků je nehorázný nesmysl těch, kteří nedovedou vymyslet řešení systémové. Zavádět poplatky dokáže každý, s prominutím, hlupák. K tomu netřeba vysokoškolsky vzdělaných lidí.

J. Holič 5.6.2014 9:17

Re: Klasická ukázka pisálkovského myšlení.

Babiš podepsal koaliční dohodu, která je pro stát naprosto šílená. To, že tomu tak je, bylo jasné už na začátku. Dotazy nenáviděného pekelníka Kalouska "kde na to chcete brát?" vesele ignoroval. To vše jen proto, aby byl ministrem financí a ANO ve vládě. A teď, když zjistí, že bude muset hledat finance, které mu nikdo nedá a které musí vydat na naplnění zhuvěřilé koaliční dohody, tak mu najednou dochází, že se mu to nemůže podařit a že zkrátka nikdy nedosáhne lepších výsledků, než jeho zatracovaný předchůdce. Takový přístup člověka, který má vést ministerstvo financí, je naprosto šílený. Že se nějaký důvěřivý důchodce nechá ukecat k závazkům, které ho zrujnují, to je sice tristní, ale pochopitelné. Ale aby se tak choval člověk, který vede státní finance? Je to prostě zoufalec. A ono nešlo jen o poplatky u lékaře, ale i o 2. pilíř, o třetí sazbu DPH, prostě všechny ty nesmysly typu "rozdáme, odpustíme".

P. Čech 5.6.2014 9:16

Re: Bouře ve sklenici vody.

Nečouhá. Ikdyž s programem, opakuji, s programem hnutí Úsvit přímé demokracie souhlasím. Nikoliv již s panem Tomiem Okamurou, který si plete pojmy a sám neví, co je to zastupitelská demokracie. A Tomiem, pane Papeži. Mimochodem, pokud už mluvíme o panu Okamurovi, přes všechny své nedostatky se mi zdá mnohem chytřejší než Vy.

P. Čech 5.6.2014 9:11

Re: Bouře ve sklenici vody.

V každém státě, kde mají systém obecného referenda zaveden, v demokratických státech, mají též taxativně vyjmenováno, čeho konkrétně se tento systém netýká. O poplatcích v nemocnicích klidně mohou občané rozhodovat. Situaci v nemocnicích je totiž nutno řešit systémově a nikoliv zavedením zbytečných poplatků. Zavést různé poplatky či zvýšit daně dokáže každý, s prominutím, hlupák.Prosadit a  zavést správný systém nikoliv. Toto je úkol politiků a ne diktovat občanům nové a nové poplatky a zvyšovat daně. Jak by to v ČR dopadlo? To nikdo neví, ani Vy. Jsou to pouhé spekulace, ničím nepodložené. Doména Čechů. Nežli by něco nového zkusili, raději hloupě žvaní že to přece nejde, nemůže to fungovat, občané jsou příliš hloupí. Tito žvanilové zde zapomínají, že jsou také občany. Sami sebe nazývají hloupými a nesvéprávnými nežli by přemýšleli nad věcmi obecnými, raději hýkají pod taktovkou politiků a jejich stran. Prostě ovčané.

J. Chaloupka 5.6.2014 9:06

Klasická ukázka pisálkovského myšlení.

Babiš si v Událostech povzdychne, že asi ty poplatky neměli rušit a tzv. novináři z toho udělají koaliční problém.

J. Čapková 5.6.2014 9:02

Poplatky

Má tahle diskuse nějakou cenu?Stejnou jako ostatní.Ale nedá mi, abych nenapsala, že Babiš má pravdu. Nedovedu si představit, že to sociální demokracii "nedošlo" . Kdo tvrdí, že to šlo dříve a musí to jít i teď, nemá o zdravotnictví ani páru. Poplatek se měl snížit na 60Kč za den,děti měly být osvobozeny, to bylo skutečně nemorální.Jistě byly možné i jiné úlevy. A lékaři by mohli být slušnější. Někteří Vám do peněženky málem sáhnou pro 30 korun i když Vám nic  neposkytnou.Dnes už nemusí tvrdit, že jsou špatně placení.

V. Halašta 5.6.2014 9:01

Re: --

Takže normální stav.

J. Boleslav 5.6.2014 8:59

Re: --

Z toho mně ale vychází jedině to, že je u nás stále víc a víc lidí padlých na hlavu.

M. Kosejk 5.6.2014 8:49

--

Docela zajímavý pohled na věc nabízí tenhle článek:  http://echo24.cz/a/i3W9q/babis-mluvi-sobotka-maka-benes-v-cez-zustava

Cituji:

"Ministři vlády Bohuslava Sobotky jsou v úřadech čtyři měsíce a pár dní. Za tu dobu se naplno projevilo, že slova dominují nad činy. Bohuslav Sobotku za tu dobu prosadil v kabinetu podstatnou část sociálně demokratických slibů. Zvyšují se důchody, zvyšuje se minimální mzda, snižuje se DPH na léky, chystá se porodné na druhé a třetí dítě, zvyšují se daňové slevy ne děti (to byla samozřejmě i priorita lidovců). Skončily poplatky za pobyt v nemocnici. Ruší se druhý důchodový pilíř prosazený Nečasovou vládou. To všechno samozřejmě zvedá výdaje státního rozpočtu o miliardy.

Protestní hnutí ANO Andreje Babiše zatím nic hmatatelného neprosadilo. Ono je také těžké něco konkrétního prosadit, když postavíte program na tom, jak tady změníte poměry, uděláte pořádek a ukončíte Palermo. Konkrétní výsledky vidíte hůř, než když zvýšíte důchody. Andrej Babiš nejdřív schválí nápady ČSSD. aby se pár týdnů na to od nich začal distancovat na stránkách novin a před televizními kamerami. Obrat vysvětlí tím, že je „politický amatér“. A ještě sklidí pochvalu, jak umí uznat chyby.

Bohuslav Sobotka hodně maká na svých stranických slibech, a podpora jeho strany padá. Andrej Babiš nemaká a mluví, a jeho protestní hnutí už má na ČSSD v průzkumech náskok deset procent."

P. Papež 5.6.2014 8:23

Re: Bouře ve sklenici vody.

Čouhá z vás Úsvit s Pitomiem. Když vítězství ve volbách zajistil ČSSD 30 ti korunový poplatek, jak by asi dopadla "vůle voličů", když by se měli rozhodovat o zásadnějších věcech (daně, minimální mzda, příspěvky v nezaměstnanosti, příspěvky pro nemakačenky a spousta dalších vylepšení pro ovčany, ale hrob pro státní pokladnu)?

P. Lenc 5.6.2014 8:10

Re: jen B.L.B.

A takových je.

P. Zeman 5.6.2014 8:05

Re: Bouře ve sklenici vody.

Občané mají rozhodovat o poplatcích :-D. A co třeba o daních? Co třeba o sociálních dávkách? Jak myslíte, že by to v Česku dopadlo? Tipnu si: Daně 0, socka 30000,- Kč měsíčně. No a pak jako stát fungujme :-P! Jak tak čtu některé názory, říkám si "díky za toho StBáka na financích". Může být hůře.

P. Čech 5.6.2014 7:08

Bouře ve sklenici vody.

A zbytečné politické žvanění k tomu. Ono jde přece jen o to, co si přejí občané (nikoliv ovčané, ti si nepřejí nic, pouze hýkají podle scénáře politických stran). Skuteční občané, a já doufám, že jich je většina (nadpoloviční počet), se velmi rádi spokojí  s jednobodovým programem jakéhokoliv politického subjektu, protože ví, že po jeho nastolení budou moci sami rozhodovat o všem ostatním.Tímto jedním bodem je vypracování, navržení a schválení ústavního zákona o obecném referendu a zrušení čl.5 ústavy. O referendu, které nebude podmiňováno jakoukoliv účastí voličů, stejně, jako tomu není u voleb.Vždyť ono referendum je svým způsobem také volba. Ovšem volba demokratická, většinová, volba, kdy    v  ž  d  y    vítězí vůle většiny. Všechno ostatní, vč. nějakých poplatků v nemocnicích či nějakých důchodových pilířů je zcela nedůležité. Opakuji, pokud zde bude zákon o obecném referendu, občané sami rozhodnou o poplatcích i důchodových pilířích, jakož i o velmi mnoha jiných věcech, které jim dosud diktují politické strany a jejich politici (politici politických stran a nikoliv politici občanů). A o tom to všechno je.

J. Jurax 5.6.2014 3:30

Re: jen B.L.B.

Jen blb a/nebo politik podepisuje něco, o čem nic neví ... :-)

D. Šimáček 5.6.2014 0:54

jen B.L.B.

podepisuje něco o čem nic neví! Jak mohou takovýhle nesvéprávové něco řídit?