18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš je prý ostuda ČR

Čtu vyjádření politiků, tedy těch opozičních, a také novinářů všeho založení, že situace Andreje Babiše, přesněji řečeno konflikt jeho zájmů ve funkci premiéra naší republiky a beneficienta agrofertích entit zaparkovaných ve svěřeneckých fondech, je ostudou naší země.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 8.6.2019 11:11

"My tím ÚDAJNĚ trpíme a

ztrácíme v Evropě i ve světě kredit", tvrdí znalec a světák Holásek. Britský týdeník The Economist už varuje - a ne "údajně", ale skutečně - investory před Českem.

Mezi největšími obavami investorů je „podrobení justice populistům“. Zmínil premiéra Andreje Babiše, který vyměnil ministra spravedlnosti za „loajalistku“ a také Viktora Orbána za změny v soudním systému. Rovněž Jarosława Kaczyńského.

Z 942 sporů mezi státem a investorem, evidovaných od roku 1987, se středoevropské a postkomunistické státy umístily znepokojivě vysoko. Česká republika má na krku 38 případů, Polsko 30. Tyto státy se tak zařadily do společnosti zemí jako Argentina, Španělsko, Venezuela, Egypt či Mexiko.

(https://echo24.cz/a/SnsfG/the-economist-je-to-kafkarna-varuje-investory-pred-ceskem-zminil-i-babise)

M. Šejna 8.6.2019 11:34

neinformovaná madam Netzer

ten švýcarský realitní idiot Pawlovski skoupil na okraji Prahy pozemky s představou, že na nich vyděla nekřesťanské peníze. Nic proti tomu, protože to je byznys. Jenže byznys má svá rizika a v realitní branži je tím rizikem územní a regulační plán.

Pokud Pawlovski vsadil na plánovanou změnu územního plánu a ta plánovaná změna mu nevyšla, je to jeho riziko a nikoli vina českého státu. Ten soud Pawlovski prohraje a on to moc dobře ví. Tak aspoň špiní Česko u novinářů.

Navíc Pawlovski o žádné peníze nepřišel. Jen blbě investoval. Prachy vložil do zatím bezcených pozemků, ale pořád ty pozemky vlastní. Možná je zpeněží za 15 nebo 30 let, ale nikdo mu ty parcely neukradne.

S. Netzer 8.6.2019 11:44

Re: neinformovaná madam Netzer

K těm zbývajícím 37 případům sporů máte taky nějaké poznámky, nebo jen k případu "švýcarského realitního idiota Pawlovskiho", informovaný Monsieur Šejna?

P. Han 8.6.2019 12:42

Re: neinformovaná madam Netzer

Jo, pak ještě ten, co chce peníze za to, že nesmí dálnice zaplevelovat billboardy. Jak nekulturní od těch Čechů!

I. Polák 9.6.2019 13:21

Re: neinformovaná madam Netzer

Opravdu si myslíte, že kdyby někdo nakoupil pozemky třeba ve Švýcarsku a počítal s tím, že uplatí něco jako magistrát ,potažmo IPR, tak by se odvážil se soudit ? Podle mne je těžištěm sporů to, že už prostě přestáváme být banánová republuka, kde se může stavět na pozemcích se stavební uzávěrou a podobné zhůvěřilosti. Chudáčci investoři .Opravdu usměvné je, že právě liliově čistá Netzer s nevyvratitelnými kausami se zastává realitního jestřába Pawlovského. Že by opravdu věděla o Češích a praze kulové ?

Kydat hnůj to je entitě Netzer prostě vlastní ,podstata sporu je marginální.

J. Chaloupka 8.6.2019 12:17

Ostatně Pawlovski dost vydělal i na pražském magistrátu.

Nebo na Qadriu. To je ten dům, co stojí za Májem(pro neznalé).

M. Šejna 8.6.2019 15:47

Re: Ostatně Pawlovski dost vydělal i na pražském magistrátu.

Quadrio je perfektně architektonicky odvedená práce. Pokud je to investorské dílo Pawlovskiho, pak klobouk dolů.

To ale nic nemění na mém názoru, že nakoupit pozemky, které nejsou vedené v územním plánu jako stavební, a doufat, že to magistrát časem změní, je velké riziko. Za tohle se nelze se státem soudit.

L. Kubeš 8.6.2019 14:47

Re: "My tím ÚDAJNĚ trpíme a

O investory. kteří vyvádějí celý zisk do zahraničí a dál tady nic neinvestují nikdo nestojí, nízká nezaměstnanost stejně neumožňuje nějaké výrazné rozšíření výroby. Nadšení z východu u nás vyléčila komunistická realita, nadšení ze západu neomarxismus EU.

V. Heidlerová 8.6.2019 10:04

V domě oběšencově nehovořit o provaze!

Pořád někomu nakukujeme přes hranice a radíme, co by který stát měl dělat. Mne nezajímá, jak krise řeší jiné státy, mne zajímá jaké prasárny se dějí u nás a kdo je jejich aktérem, chcete-li SUPERSTAR. Naše slovenská hvězda s plamennou láskou k české vlasti už by dávno podle demokratických pravidel měla zapadnout a neudržovat stát v chaosu a lži.

O pobryndaných ubrouscích bych ani nešpitla, pán z Hradu si pobryndává nejen bradu a šatstvo, ale bohužel i tzv. pudlo, tj. spodní část kalhot, a s politiky významných zemí se ani pořádně nevidí.

Pozoruhodné bylo, jak se obratný kšeftsman vetřel do blízkosti královny Alžběty. Umístil se hned za ni, no to byl pohled. Krásná kultivovaná dáma a slovenský drotár, podvodník a zloděj za ní. Drzé čelo lepší než poplužní dvůr.

T. Kočí 8.6.2019 10:10

Taky jsem trpel pri teto scene.l

J. Chaloupka 8.6.2019 12:20

Zajímavé je, že naše "mainstreamová" média to nezmínila,

ač byl Babiš vidět v druhé řadě, hned za Trumpem nebo královnou. Jinak nás informují o každém prd..

J. Vlček 8.6.2019 12:43

Re: V domě oběšencově nehovořit o provaze!

Paní Heidlerová, jaká jsou ta vaše demokratická pravidla? To, že se jdete vyřvat na náměstí, a druhý den se položí vláda? A kdo jiný měl asi tak jet na oslavy dne D do Anglie, nežli premiér? To dovede nas_štvat i kultivovanou dámu Heidlerovou, že?

Jestlipak si vzpomenete, zda jste tak ohnivě protestovala proti sviňárnám, které se tu děly za minulých vlád. Předpokládám, že si nevzomenete, neboť, jak jste onehdy o sobě prohlásila, že jste blbá a nic si nepamatujete.

Takže ve vašem věku bude lepší, když si dáte pozor na to vaše pudlo, a politiku necháte politikům. Vy můžete maximálně dělat některým z nich užitečného idiota.

V. Heidlerová 8.6.2019 14:39

Re: V domě oběšencově nehovořit o provaze!

Já můžu, ale vy už děláte, pane užitečný....

L. Kubeš 8.6.2019 14:50

Re: V domě oběšencově nehovořit o provaze!

Souhlas !

L. Severa 8.6.2019 9:53

Autor má pravdu,

že nás svět pozoruje míň než my si poněkud namyšleně myslíme. Ovšem jestli má Babiš ostudu je snad myšleno tak, že u těch v Evropě zainteresovaných, kteří mají nějaký vliv. Takže úplně bagatelizovat se to nedá. Že se setkal Babiš s Trumpem nemá s případnou ostudou nic společného protože americký prezident ví o našich problémech pramálo.

S. Netzer 8.6.2019 9:46

"PRÝ"?!

"My tím ÚDAJNĚ trpíme a ztrácíme v Evropě i ve světě kredit", tvrdí světák Holásek, který je na dovolené ve Španělsku, a jeden kamarád v Bavorsku mu povídal že ne.

Na rozdíl od Holáska vím, jak o podvodníku Babišovi píšou seriózní média německá, francouzská a britská, a vím, že to není nic lichotivého.

Článek není dostatečně úderný. Nezesměšňuje a neponižuje dostatečně estébákovy odpůrce jako včerejší článek pisálka Vlka st. Holásek má co dohánět. :-(((

J. Fišer 8.6.2019 9:24

Konečně někdo s nadhledem

Já už jsem na tu současnou hysterii alergický, proto díky za normální nenormalizovaný názor.

Před chvílí jsem se dozvěděl, že v čele Milionu chvilek pro kleptokracii a konzervaci negativních jevů jsou 3 studenti humanitních studií UK.

Jestli se chcete nechat zblbnout od někoho, kdo neprošel praktickým životem a skutečnou práci neviděl ani z rychlíku, tak do toho.

Mě stačí jako odstrašující příklad Jirka Dientsbier. Díky jemu jsem definoval nový filosofický pojem: humanitní pitomec. To jest člověk nabitý vědomostmi, ale jinak úplně k ničemu, který je nejen nebezpečný sám sobě, ale i svému okolí.

Hezkou sobotu. Já jdu tvořit hodnoty okolo domu, protože plkáním hodnoty nevznikají.

J. Kozák 8.6.2019 9:05

Tak to se mi ulevilo, pane Holásku

Jsem rád, že ta naše milicionářská "kultůra" zas tryská na všechny strany a kolaborace s Babišem a hradní ambulancí, včetně té její bolševické špíny, nám přináší svoje ovoce. Kdo by to po třiceti letech čekal, že?

S. Netzer 8.6.2019 9:52

Re: Tak to se mi ulevilo, pane Holásku

"Operaci “Stop Anofert!” řídí z Bruselu přímo operativa George Sorose, cílem je zastavit kontrakty na dodávky amerických zbraní do ČR a dostavbu Temelína americkými firmami! V pozadí plánu na svržení vlády stojí v ČR kádr, který vystudoval v Budapešti a nedávno byl v Berlíně zvolen do představenstva správní rady Transparency International! Jakmile Andrej Babiš podal ruku Donaldu Trumpovi, bylo v Berlíně rozhodnuto skočit po krku Agrofertu a vyžadovat vrácení dotací za několik let zpětně!" (aeronet.cz)

E. Derat 8.6.2019 9:03

V květnu 1990 jsme byli poprvé na

dvouměsíční návštěvě USA. Havel byl v té době ve fóru, ale 80 % lidí u kterých jsme bydleli či se s nim někde bavili ho neznalo. A, že by nás někde na WC kvůli němu nechali vyčůrat zdarma, tak to už vůbec ne. Od té doby jsme procestovali řadu zemí, ale nikdo a nikde se nás v hotelu či restauraci neptal na naše politiky. Někdy na sportovce Nedvěd, Jágr apod. podle státu, kde byl který sport populární. Ale, každého pouze zajímalo kolik utratíme atd. A v ČR je to koneckonců to samé, v luxusních obchodech v Pařížské také nikdo neřeší ruského či čínského presidenta u jejich zákazníků. Pan Holásko má pravdu.

P. Zelený 8.6.2019 9:19

Re: V květnu 1990 jsme byli poprvé na

Tak pozor, toho povedeného hoteliéra z Ostravy velice zajímalo nejen odkud jsou jeho zákazníci, ale i jaké mají smýšlení. A pokud bylo nedobré (tedy podle něj), pak ... táhni bydlet jinam. A tzv. Ústavní soud to posvětil, jako že je to v pořádku.

E. Derat 8.6.2019 9:42

Re: V květnu 1990 jsme byli poprvé na

Mluvím o světě, ne o Ostravě.

P. Kmoníček 8.6.2019 8:58

Holásku, mohl byste

jmenovat nějakou jinou část "pokrokové Evropy" než je Západ ?

J. Vlček 8.6.2019 9:12

Re: Holásku, mohl byste

To je správná otázka, pane Kmoníčku. To jste uhodil hřebíček na hlavičku. Žádná taková totiž není. Tak jak se blbne na západě, se neblbne snad nikde na světě.

P. Kmoníček 9.6.2019 9:11

Re: Holásku, mohl byste

Vlčku, je vidět, že o životě víte zatím moc málo.

J. Vlček 8.6.2019 8:55

Pan Holásek...

...opět s nadhledem a na výbornou.

Však se také řada zdejších řvounů, jinak užitečných idiotů, může ztrhat, jak se snaží jeden přes druhého, omráčit své souputníky svými originálními nápady a postřehy. Tak je se předvádějte, přebíjejte, jak nejlépe umíte. Hlavně ať vám neprdne nějaká cévka. To by pak bylo na náměstích o jednoho idiota méně.

P. Klíma 8.6.2019 8:46

Veselé, úlevné a pravdivé čtení. Děkuji panu Holáskovi.

Ta Sorośova fašistická bojůvka Milion chvilek tou svojí lhavostí a nenávistí dovede někdy trochu pokazit náladu.

Pirátští práskači do Bruselu a lháři z ČT a ČRO mě donutili postavit se na Babišovu stranu, i když jsem ho nevolil.

Co udělá slušný člověk, když vidí bandu kriminálníků, jak v silné přesile bijí a kopou slušného člověka?

V. Heidlerová 8.6.2019 10:10

Re: Veselé, úlevné a pravdivé čtení. Děkuji panu Holáskovi.

Vy jste Případ pro psychiatra. Demonstrace jsou spořádané, žádné násilí, do koho kopali? A kdo je slušný člověk? Bývalý stbák?

S. Netzer 8.6.2019 10:36

Re: Veselé, úlevné a pravdivé čtení. Děkuji panu Holáskovi.

Blbost není léčitelná.

P. Han 8.6.2019 11:03

Re: Veselé, úlevné a pravdivé čtení. Děkuji panu Holáskovi.

Denně to demonstrujete.