29.3.2024 | Svátek má Taťána


POLITIKA: Babiš je prý ostuda ČR

8.6.2019

Čtu vyjádření politiků, tedy těch opozičních, a také novinářů všeho založení, že situace Andreje Babiše, přesněji řečeno konflikt jeho zájmů ve funkci premiéra naší republiky a beneficienta agrofertích entit zaparkovaných ve svěřeneckých fondech, je ostudou naší země. My tím údajně trpíme a ztrácíme v Evropě i ve světě kredit.

Tak k tomu bych zavelel: Pohov, k dalšímu zaměstnání rozchod! Ti, co takové rozprávky píší, by měli poctivě citovat pořádné zdroje takových naši republiku dehonestujících názorů v jediné pokrokové části Evropy, tedy na Západě. Jenže to moc nejde. Nikoho to moc nezajímá. Němci jsou vyvalení z debaklu Unie a SPD, jakož i z nástupu Zelených, to samé Francie, kde Macron ostrouhal a zrychlil se mu evropský tep, v Itálii eurovolby vygumovaly klasické partaje na pokraj zapomnění a v Polsku přes šílenou masáž ze strany EU a opozice si PiS Jaroslawa Kaczinského tak trochu s tím seskupením liberálů vší vůně a zápachu vytřel... Viktor Orbán vyhrál způsobem, který svědčí o jeho velké neoblibě u Maďarů, až hanba. Ostatní nemá cenu komentovat.

Tyto shora nestíněné situace vedou k tomu, že za nějakou zmínku stojící západní média Andreje Babiše a jeho naprosto šílenou, republiku devastující a ničící situaci neřeší. V ZDF, resp. v ARD v Německu se zmínili o demonstracích v Praze v 26vteřinovém šotu a jinde je to, pokud vůbec, jakbysmet.

Tady ve Španělsku, kde se zrovna placatíme s manželkou a vnučkou, řeší jediné: jak to dá socialista Soárez dohromady tak, aby sestavil vládu a získal důvěru parlamentu a Jeho katolického Veličenstva Filipa VI. Jméno Babiš je něco, co připomíná nějakou Barbuchu z pohádek (mimochodem barbucha je španělsky bublina) a znají je jen našinci zde žijící. Jestli máme nějakou ostudu, pak jen když někde hrajeme fotbal nebo někdo musí projet po české dálnici. To vytočí mnoho cizinců, o našincích nemluvě. My žijeme rádi i naštvaní, hlavně když je legrace, ostatní, co rádi nežijí, demonstrují. Momentálně. Co když to nezabere, co bude pak?

Takže si nefanděte, milionáři chlívek. Vaše demonstrace jsou pro blízké i daleké zahraničí asi tak zajímavé jako mravenec u cesty pro šoféra náklaďáku, a Bavoráci jen kousek za Chamem si myslí, že tady ještě stále máme hluboké lesy a medvědy, jak s oblibou říká můj kamarád z bavorského Holzkirchenu. Nějaký audit z Brusele je výplodem podtělesa jiného podtělesa hlavního podtělesa nějakého eurokomisaře, který mluví pobaltsky a také nikoho nezajímá. Zrovna teď si v Bruseli všichni drží židle a ti, co mají jen trochu víc než díru v zadnici, intrikují, kdo urve jakou funkci a kdo se ke komu přimkne, aby se pak včas stačil přisát.

Mezitím si Andrej Babiš pokecal v Normandii s Donaldem Trumpem a nějakými jinými hlavouny, prostě takový běžný politický provoz, kdo by o tom psal. Bohuslav Sobotka si nikdá nepokecal, leda tak ubrousek. Tak pořádně demenstruujte, ať je o čem psát. Hlavně aby nepršelo.

A takhle my tady žijeme.