15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš je hlupák

Za dlouhé roky svého života se naučil předstírat chytrost. Chytrým ovšem v žádném případě není. Stačí sledovat úroveň jeho verbálních projevů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Klas 27.6.2018 8:44

Re:

A byla v tom chytrost, nebo StB, bohatí kamarádi a další možnosti, které normální člověk neměl? Vy měříte chytrost bohatstvím? není to trochu málo?

M. Klas 27.6.2018 8:41

Re: Jezisikriste

Nemusí být chytrý, stačí, když má peníze a voliče si koupí PR sliby (a na to má agenturu, pokud zrovna spí).

M. Těhanová 27.6.2018 8:37

Re: Jezisikriste

Téma rozkradené republiky rezonovalo v naší kotlině dlouho, pak stačilo vyřvávat " všeci kradnů" a mít dobrou PR agentůru, která všechno do puntíku řídila. Na to majitel moc chytrosti nepotřeboval, stačilo mít moc peněz.

M. Těhanová 27.6.2018 8:28

Re: To je škoda,

Já se necpu do politiky, proto žádné obavy z nějakých složek nemám. Ale prožila jsem život za komunistů, a moc dobře si pamatuju, jak to fungovalo. I když jste věděl, že jste udělal chybu, v podstatě vám ji nikdo nevytkl. A ejhle, když se to hodilo, najednou se váš prohřešek objevil a bylo na vás tlačeno, abyste ustoupil, případně cosi podepsal. Myslím, že dost lidí s tím má zkušenost.

A jsem přesvědčena, že Babiš s tímhle způsobem vyjednávání má bohaté zkušenosti. Většinou se to pozná podle toho, že dotyčný, na kterého tlačí, z nepochopitelných důvodů ustoupí.

Normální lidi to ano nemusí zajímat, pokud jsou lhostejní vůči tomu, kdo má nad nimi moc.Nemají potřebu se zamýšlet do hloubky nad charakterem vůdce. Hlavně, že jim dá zadarmo koblihu.

J. Kombercová 27.6.2018 8:26

Proč se musím zastávat

právě Babiše? On, a nejen on, to řekl několikrát (kolik zde máme cizinců, i díky nim se zvedá porodnost a počet narozených převýšil počet zemřelých)... všichni ale víme, o které uprchlíky v EU jde. O Ukrajince, Vietnamce ani náhodou, ty nám nikdo do kvokvokvót nezapočítá.

P. Dvořák 27.6.2018 8:24

Absolutní nesmysl:

"Nelze tudíž vést dělicí čáru podle národnosti, náboženství či čehokoliv jiného. Jeden jako druhý."

Přesně naopak! Je pro nás životně nezbytné vést dělicí čáru podle národnosti, náboženství či čehokoliv jiného. Jeden nikdy není jako druhý.

E. Pawlica 27.6.2018 8:23

Ostatně autor článku

Autor článku se ve své argumentaci a v jejich vývodech opravdu trochu zamotal.

Pro mne je důležité jádro jeho sdělení - kdyby opravdu byl Andrej Babiš chytrý, pak by argument, že v Česku je možná víc migrantů na obyvatele než v Itálii, už dávno křičel na celou Evropu z plna hrdla.

K tomu není žádné požehnání od Poslanecké sněmovny ve formě hlasování o důvěře zapotřebí.

K tomu stačí pár důvěryhodných, ověřených a ověřitelných čísel, údajů a faktů.

Chytrost nejsou žádné čáry. Když ale on, Andrej Babiš, by tak rád byl velkým šamanem ...

R. Tesařík 27.6.2018 8:18

Re: Jak psal Eduard Bass

Všechny?

J. Lukavsky 27.6.2018 8:17

Co jazyk paštů?

"ukázalo se, že přes polovina obyvatel není s to komunikovat v jiném než českém jazyce". Ano, v jazyce paštú (jeden z těch několika co se mluví v Afganistánu, v syrském, eritrejštině atd. .... mluví opravdu jen pár Čechů. Oni ale mimo "Germany" také neznají nic jiného. Holt není to snadná komunikace.

J.L.

E. Pawlica 27.6.2018 8:16

Je to příjemné

vědět, kolik okázalých nevoličů Andreje Babiše se tu dnes sešlo.

:-D

...

Š. Hašek 27.6.2018 8:11

Re: To je škoda,

Vy máte strach, že je na Vás vedena složka? Sníte o tom, že se lid spojí a konečně provede "morální soud" s naprosto omezeným, podlým, nedůvěryhodným, bezskrupulózním kšeftmanem (obchod je echt velezrada, že?), ........ člověkem jménem Andrej Babiš???

Jsem nevolič ANO.

Š. Hašek 27.6.2018 7:46

Re:

Přesné.

Š. Hašek 27.6.2018 7:46

Re: Jak psal Eduard Bass

Přesné.

Pan Payne ostatně nemá na víc, než na léčení svých osobních mindráků.

Jsem nevolič Babiše.

M. Těhanová 27.6.2018 7:45

To je škoda,

že pan Payne zase splácal všechno dohromady a zakončil to projevem své zášti proti V4.

Protože jeho hodnocení Babiše je velmi přesné a kdo chce, a není zaujatý, to musí uznat. On je jenom bezskrupulozní kšeftman, který se neštítí ničeho.

Já nejsem ani intelektuál, ani elita a taky tvrdím, že Babiš je velmi omezený člověk. Před tím, že je bohatý si nikdo na zadek sedat nemusí. K majetku taky přišel většinou jen díky své podlosti a za bůhví jakých okolností. A že na každého má složku, je čím dál zřejmější. To se pak řve, že všeci kradnů. Je nedůvěryhodný a to je podstatné.

D. Polanský 27.6.2018 7:09

Jak psal Eduard Bass

člověk si má bohaté lidi vážit. Volit ho nemusí, ale vážit by si ho měl, když už tak do nebe vynášíme soukromé vlastnictví a jeho nedotknutelnost.

M. Čihák 27.6.2018 6:41

Nevím čím měříte chytrost, ale Babiš to dotáhl na jednoho z nejbohatších lidí v ČR a ještě je premiérem vlády. Vy se podle Vašeho tónu příspěvku považujete za chytřejšího? A dotáhl jste to na přednostně zverejňovaného blogera!

K. Pavlik 27.6.2018 2:30

Jezisikriste

Jak muze hlupak dostat ve volbach 30% hlasu? Muze autor navrhnout nekoho, podle neho, strasne inteligentniho ktery v pristich volbach ziska tez 30%? Jiste da se vymlouvat na hlupaky volice.

Mimochodem autor reaguje stejne jako moji znami kteri kritizuji Trumpa.

M. Jandáková 27.6.2018 1:40

Dát to do nadpisu je hloupé.

To si pak nikdo, z cílové skupiny čtenářů, nepřečte, že "V4 je ostudné společenství".

Ale třeba není Vaší ambicí oslovovat čtenáře, ale zatvrzovat vlastní názorové spojence. )

J. Lancik 27.6.2018 1:25

Za komunistu vsecko vazlo...

Ne docela pane Payne. Po porazce komunistu v recke obcanske valce CSR prijimala recke zadatele o azyl, pry na Stalinuv prikaz. Na Jesenicku zabiraly prazdne domy po vyhnanych sudetskych Nemcich.