10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a Vítězný únor

Sjezd hnutí ANO se konal v den šedesátého devátého výročí komunistického puče. Rozhodně se nejednalo o náhodu. Některá data mají symbolickou hodnotu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Nový 6.3.2017 2:13

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Nic si nepletu, vidím co vidím. I ta ne 100% podpora při volbě předsedy divize ANOfertu byla "překvapením"! Hezké divadlo. Fakt, že A.Babiš má špičkové poradce.

J. Farda 5.3.2017 21:46

Proč urputné,

když stačí prosté slovo hovado?!

V. Klepetko 5.3.2017 21:23

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Díky za přání, nápodobně! Přispět k zavedení totality se dá v každém věku :-))). Z mé strany to byla trochu nadsázka. A Babiše jsem v parlamentních volbách nevolil... Vadí mi ale ten celkový "smečkovitý" a křečovitý tón jeho kritiků... Uvedu vám jen jeden příklad. Svého času si pravomoc osobně zasahovat do kandidátek vydupal - s podporou jistého poslance Sobotky- přítel Paroubek, a před volbami v roce 2006 toto právo tvrdě a adresně aplikoval. V roce 2012 pak ČSSD uzákonila pro vedení strany právo měnit kandidátky v krajích. Nebo třeba v TOP09 přímo ze stanov plyne, že veškeré kandidátky SESTAVUJE (nikoliv koriguje, vetuje) nejvyšší vedení strany. To lze oprávněně kritizovat. Ale pouze v případě Babiše se něco podobného nafukuje do obludných rozměrů - "totalita", "diktátor", "východní despota"...Ztrácí se v tom smysl pro proporce. A s ním i důvěryhodnost kritiky. Přemýšlejte, prosím, o tom! Jste se svým slovníkem zdrojem Babišovi síly mnohem více, než pan Chalupa: lidé jsou na křivé a nespravedlivé a přehnané útoky velmi citliví a podvědomě brání "nespravedlivě stíhané"! Klidný nedělní večer Vám přeji.

M. Prokop 5.3.2017 21:07

Re: S tím datem je to složitá

Není řeč o ANO? Jenže to zase není strana, ale jen fanclub.

J. Farda 5.3.2017 20:36

Re: Autor je členem ODS.

Pámbu s námi - na Vás, Babišovo volitele, kašlu!

I. Mertl 5.3.2017 20:28

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Á, vítám Vás, pane Klepetko, jsa potěšen Vaší starostlivostí. Z minulosti bych soudil, že A.B. bude Váš oblíbenec. Jsem rád, že jsem se nemýlil. K vaší poznámce: Obávám se, že moje pětasedmdesátiletá maličkost těžko bude zavádět jakoukoli totalitu. Na rozdíl od A.B., zřejmě s Vaší podporou. Žijte blaze.

V. Klepetko 5.3.2017 19:34

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Omlouvám se za vstup do diskuze, dobrý večer přeji. Nevím, jestli chápete, že z perspektivy nějakého nezaujatého pozorovatele působí řeč pana Chalupy jako nekomplikovaná, ale klidná a demokratická argumentace. Naproti tomu z Vás přímo vyzařuje záštiplnost, nepřejícná arogance a nadřazenost, je to vlastně jakási "hate speech" - nesnažíte se vůbec pochopit myšlení svého oponenta, jen ho hodnotíte a "kádrově katalogizujete"! A to je pravý opak diskuze. A demokracie - to je především diskuze! Vám o ni ale vůbec nejde, nechcete pana Chalupu o ničem přesvědčit ani sám se nechcete nic dozvědět: jen soudit, nemilosrdně, neodvolatelně, saducejsky...

Možná že žádný výtah do středoasijské totality nebudeme ani potřebovat - totalitu nám tu zavádíte Vy se svým kádrováním!

D. Polanský 5.3.2017 19:26

S tím datem je to složitá

a zbytečná konsekvence. ODS byla vždy stranou lidí, co hrají jenom na sebe. S tím nikdo nic neudělá. Vrána k vráně sedá.

V. Pavelka 5.3.2017 19:23

Re: ANO

Podnikání není sociální Krajíc , když na to nemam tak toho nechám a třeba Později . Co se z nich pořád dělají nemohoucí chudáčci!

B. Chalupa 5.3.2017 19:02

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

uzurpovat se nedá něco, co je poskytnuto jen a pouze demokratickou volbou většiny, to si trochu pletete dojmy s pojmy...

M. Vondráček 5.3.2017 18:56

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Když si píšete zákony sám, pak ano ...

V. Pavelka 5.3.2017 18:52

Re: Slovenská náplava

Taková malá upatlaná národní hrdost!,Tomu se říká , komplex mladšího bráchy v rodině . Ppodobný problém, Má Brno s Prahou .

V. Pavelka 5.3.2017 18:42

Re: pravicový komsomolec Mith

Když chcete postavit řepkové svinstvo, musíte koupit pozemky , a investovat do rafinerie , a to něco stojí , paní spravedlivá .Nagyová je obyčejná potvora , která za zády svého zblblého premiéra , inkasovala kde se dalo , ty drahý kabelky jsou jen prkotina.

M. Vondráček 5.3.2017 18:25

mv

Všiml jsem si , že nevíte o čem mluvím.

Ujišťuji Vás , že pokud se mého platu či zajištění ve stáří týká, nespoléhám na pana Babiše ani na nikoho jiného.

Když už jsme u té diskuze , kdo je větší zloděj, co to nade vší pochybnost vyvedl Kalousek ??

A i když se patrně neshodneme, vážím si toho , že jste jako poslanec (to, pokud vím se na NP ještě nepřihodilo) přišel s kůží na trh sem na NP. Dost jsem z naší diskuze dozvěděl o tom jak přemýšlíte. Upřímně , vyděsilo mě to ...

I. Mertl 5.3.2017 18:08

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Díky za pokus o vysvětlení, ale umím číst. Nekádruji, není proč - Váš životopis svědčí o přímočarém kariérismu - dal jste se tam, kde brali, bez ohledu na to, že Babišovo hnutí je antidemokratický výtah k nějaké variantě středoasijské společnosti. Jste pro mne proto nezajímavá postava - slouha budoucí totality.

V. Pavelka 5.3.2017 17:49

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

vše v rámci zákona ,

V. Pavelka 5.3.2017 17:30

Re: Autor je členem ODS.

Nedokážu si představit, že bych mohl volit některou ze starých stran to raději risknu, Babišovo Ano !

V. Pavelka 5.3.2017 17:24

taky že jo

kradnů , kam kdo dosahne , naivo , od uklízeček po ministry !

J. Kombercová 5.3.2017 17:20

Re: Slovenská náplava

Mně to vlasy nerve.

V. Plocek 5.3.2017 17:18

Re: Slovenská náplava

Drahá paní. To, že nesledujete jmenovaný pořad v TV, není důležité. Ale to, co uvádím ve svém článku, to je důležité. Pokud si máme udržet statut českého státu, tak je nutné trvat na základních atributech jako je oficiální řeč a další. A pokud připouštíme porušování těchto pravidel, tak ten stát rozkládáme a to i ke škodě obyvatel cizí národnosti u nás.

V Karlových Varech jim také ruština nevadila a kam to dnes dotáhli? K porušování základních zákonů - kdy si ruští přistěhovalci dělají co chtějí - viz stavby ve Slavkovském lese, kde je stavění striktně zakázáno. Na rozdíl od Izraele, který vlastním občanům bourá domy na území, kde byly stavby zakázány. Je třeba vidět jednotlivé věci v celkovém systému. Zdravím.

V. Plocek 5.3.2017 17:10

Re: Slovenská náplava

Žádná reciprocita. Slováci mají pravdu. Když chceš mezi námi žít, tak mluv našim jazykem. A moravský pan ředitel mluví. Tak proč stejné pravidlo neprosazujeme u nás. A ne protože Slováci to vyžadují na svém území. Ani náhodou. Důvod je jiný. Protože mám češtinu rád jako něco pro mně cenného, jako výraz příslušnosti k českému národu. Což pan Harabaska asi dostatečně necítí. A proto vůbec nejsem rád. Něco jiného je tolerance vůči přistěhovalcům, pokud respektují naše předpisy a zvyklosti, vůči všem náboženství atd. Ale to vše, při vyžadování úcty k základům našeho státu, mezi něž jednoznačně patří čeština. A v těchto věcech jsem naprosto nekompromisní.

M. Gavlák 5.3.2017 16:39

Re: Autor je členem ODS.

No, jestli podporujete "demokratické" praktiky v ANO, pak chápu. Babiš bude váš Bůh, že...

J. Kombercová 5.3.2017 16:23

Re: Slovenská náplava

Nevím, Lva nesleduji (upoutávky mě neminuly), ale nebyl nominován film Učitelka? A proto třeba i Banášová? Že by taková přeshraniční spolupráce?

M. Moravcová 5.3.2017 16:08

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

někdy stačí neškodit.

M. Moravcová 5.3.2017 15:59

Re: pravicový komsomolec Mith

Jednak jsem žena, tak mi neříkejte pane. To co budou říkat vaši nevoliči je jen jejich věc a jejich demokratické právo, rozhodně jim však do hlav nevidíte. Ve svém příspěvku jste spletl páté přes deváté, ale budiž. Hezky vám utíkají nervy. Kolaboroval především váš šéf. Babiš. A taky z toho dodnes těží. A ti ostatní kolaborující? Ti aspoň mají tolik slušnosti, že se necpou do politiky.

M. Moravcová 5.3.2017 15:50

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

"jsou následky předchozího vládnutí všem zcela zřejmá"? Tak vy mluvíte za všechny? Vy jste se všemi mluvil? Pokud vím, tak se mnou určitě ne a já váš názor nesdílím. A Kalouskovi taky nebylo nic prokázáno, stejně jako Babišovi. Jenže Babiš má finanční správu, která má jeho podvody šetřit pod palcem, stejně jako vaše kandidátky. Ještě taky šetří OLAF a česká policie.

B. Chalupa 5.3.2017 15:27

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

...omlouvám se, ale stále nevím o čem mluvíte, o jakých zločinech pana Babiše filosofujete - protože nic jiného to není, ani jedna z věcí které jste zmínil, nebyla prokázána, nebo má pro Vás stejnou hodnotu "já! se domnívám" s "vím nade vší pochybnost"? A na rozdíl od Hnutí ANO2011 jsou následky předchozího vládnutí všem zcela zřejmá, jen malá otázka z mnoha dalších - Vy jste spokoje se svým platem, s důchodem který Vás čeká? Zkuste se zamyslet...26 uplynulých let je myslím dost na to, aby se věci pohly...a pohly se?

B. Chalupa 5.3.2017 15:06

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

...nebyla to jedna, ale dvě vojenské školy (střední a vysoká)...mluvíte o 27 letech po sametové revoluci a to "hurá" bylo bez výsluhy, musel jsem pryč, protože Ti samí, co mne "trénovali" z marxismu-leninismu mně po revoluci psali do kádrových materiálů, že nerozumím demokratizačnímu procesu - takto to u nás v Kocourkově chodí, takže mně moc nekádrujte. Pokud jde o moji pracovní kariéru - vše bylo podloženo výběrovými řízeními, které právě i díky mé minulosti, rozhodně nebyly procházkou růžovým sadem - a nikde jsem nebyl přijat proto, že bych tam měl "kámoše". Přesto jsem uspěl a svůj díl práce odvedl.

Pokud jde o politiku - svěřte se, co se snažíte dělat Vy osobně pro lidi kolem sebe?

J. Jurax 5.3.2017 14:14

Re: Autor článku to má nějak popletené.. Větší

Všeci kradnú, iba ja čerpám!

J. Jurax 5.3.2017 14:13

Re: Babiše nemusím.

???