3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a Vítězný únor

Sjezd hnutí ANO se konal v den šedesátého devátého výročí komunistického puče. Rozhodně se nejednalo o náhodu. Některá data mají symbolickou hodnotu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvorská 5.3.2017 13:58

Re: Žádný slušný člověk

Bohužel mnoho, ovšem tento člověk je vyčnívající !

A. Nový 5.3.2017 13:05

Re: Autor článku to má nějak popletené.. Větší

Pro takové jako jste Vy, stačí rozdávat populisticky koblihy a hned budete tvrdit, že A.Babiš je osvícený vládce. :-)

Všeci kradnú!

Z. Lapil 5.3.2017 11:26

Re: ANO

PoteNciální, samozřejmě.

Z. Lapil 5.3.2017 11:24

Re: ANO

Sem se přilípnu. Jednak s poklonou, že tu po dlouhé době vidím poslance, který nepíše stokrát omleté variace "ty nahoře to dělaj` blbje", a jednak s oponenturou.

ANO na mě, vlastně včetně vašich dnešních příspěvků, opravdu dělá dojem, že hlavním tahákem je nepříliš specifikovaná změna pro změnu a "my krást nebudeme". Přitom hlavní představitel se výborně živí (ne že bych nezáviděl, ale budiž mu přáno) podnikáním na bázi dotací neboli si I ODE MNĚ nechá přispívat, MĚ nutí platit dražší benzín, MNĚ bere ty peníze, které nutně potřebuju na opravu baráku (zateplení? Zapomeňte, slušná střecha je důležitější, ať si o tom EU myslí co chce), na úspornější auto. Ne, nemůžu jezdit vlakem, protože nemám deset hodin týdně navíc. Ne, není v tom jediný, FV elektrárny jsou ze stejné líhně.

A ještě má tu drzost, že mě skrze EET veřejně označí za potemciálního podvodného neplatiče daní. Při kteréžto příležitosti konstatuji, že vím o jednom případu, kdy několik set lidí přišlo o jednoduchou(!) možnost koupit si pár kroků od práce nějaký ten koláč, škvarkovou placku a podobné.

Ještě pořád si myslíte, že mám důvod hnutí ANO volit?

M. Vondráček 5.3.2017 11:22

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Takže když pan Babiš tak to nevadí, když Kalousek tak ano . Podivuhodně pružné vnímání morálky předvádíte.

A. Nový 5.3.2017 10:47

Re: pravicový komsomolec Mith

Bývalý černoch píše o kolaboraci! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=TD8DPJoP9BA

B. Chalupa 5.3.2017 10:30

Re: Žádný slušný člověk

Za "vlády jedné strany" jsem jako voják poznal jednu stranu mince, druhou, po "revoluci" a následně v době privatizaci jsem poznal tak, že jsem potkal "zajímavé" typy lidí, viděl a zažil leccos a otázka "věděl co je zač", pro mne, v tomto kontextu, postrádá jakoukoliv logiku, smysl...

Protože pan A. Babiš byl a v podstatě stále je jediný, který má čistě pragmaticky na to, aby věci změnil (znalostmi, zkušenostmi, přehledem, organizačně a manažersky, finančně...) jediný z těch, kteří mohli, ale neudělali nic. Je jediný, který má vůli uskutečnit to, co říká a to co má, nyní využívá k uskutečnění změn ve prospěch většiny - nebo si fakt myslíte, že si všechen ten majetek chce vzít do hrobu? Protože všichni potřebují změnu, všichni to v té či oné intenzitě tak jako tak pociťují, ale změna nenastane jen tak sama od sebe.

A. Nový 5.3.2017 10:27

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Velmi silná skupina občanů, která se nechala zblbnout hezkými hesly a jednoduchými řešeními. Všeci kradnů! Jinak, ta silná skupina si nevšimla toho, jak všechny ty, kteří pomáhali A.Babišovi do sedla, odkopl. Třeba takové AI už nepotřebuje a nebo Nadační fond K.Janečka proti korupci atd. Když máte na starosti tu bezpečnost, tak mi sdělte, proč si A.Babiš zakládá vlastní policii v rámci celní správy. Myslíte, že je to normální a nebo raději nemyslíte a jen konáte na příkaz voždě?

B. Chalupa 5.3.2017 10:14

Re: pravicový komsomolec Mith

Vážený pane, nikdo Vás nenutí abyste nás volil, pokud většina usoudí, že nám dá šanci náš volební program uskutečnit...co budete dělat? Budete na náměstích vykřikovat, že ti co nás volili jsou pÓvl a ignorantni, tak jak nám to ti "opravdoví" demokrati (mimochodem, mnozí z nich možná v KSČ nebyli, ale s režimem kolaborovali jen to fičelo) předevedli. Vám nevadí, že jste byl pokusný králík pro partu, která zlikvidoval například zbrojní průmysl, díky které se tu "někam" vypařil skoro bilion korun, že za 25 let jsme nebyli schopni se platově dostat alespoň na 70% SRN, o důchodcích nemluvě, Vám nevadí že po 25 letech je problém zavést zpět matematiku jako povinný maturitní předmět, že se rozpadlo Československo atd. atd...

A. Nový 5.3.2017 10:08

Re: m :-)

Aha, takže vy nevíte, neboť nemáte povoleno od A.Babiše myslet. :-)

B. Chalupa 5.3.2017 10:04

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

nevadí...

B. Chalupa 5.3.2017 10:03

Re: m :-)

...napsal jsem především, ale faktem je, že si nebudu, jako někteří kolegové, hrát na brouka Pytlíka, který všemu rozumí a všude byl minimálně dvakrát. Opravddu si myslíte, že lze rozumět všemu a do všeho "kecat"?

P. Čech 5.3.2017 8:33

Re: Ten únor 48

Pár jednotlivých komunistů by se do parlamentu možná dostalo. Bylo by jich však tak málo (2-3), že by to nemělo žádnou váhu.

P. Čech 5.3.2017 8:31

Re: Ten únor 48

Až tak hloupí, aby o tom něvěděli zase rusáci nebyli.

J. Farda 5.3.2017 8:06

Re: Autor je členem ODS.

Zjednodušujete, pane Bolci, a to to chca či nechca demagogicky, protože jeho konstatování není platné jen pro ODSáky.

P. Harabaska 5.3.2017 8:05

Re: Slovenská náplava

Buďte rád, že patříte k národu tak velkorysému. Opravdu proti Slovákům a slovenštině nic nemám. Dokonce mi nevadí ani čeští generálové nejen se slovenským jménem, ale oni v úřadu v interview pro ČT i slovensky hovoří. Vadí mi ale to, že na Slovensku postoj k Čechům není reciproký. Navštívil jsem jeden velký podnik na Slovensku, kde výrobní ředitel, Moravák jako poleno, v soukromí se mnou mluvil nějakým snad slováckým nářečím. Když byl ale přítomen pán generálny riaditel, mluvil slovensky. Zeptal jsem se pak opatrně, proč nemluví, jak mu zobák narost ́, řekl mi stručně: Já bych tady s nima nevydržel.

P. Harabaska 5.3.2017 7:56

Re: Autor článku to má nějak popletené.

Ne, Babiš si nepřišel do politiky vydělat peníze. To opravdu ne. Plat ministra, pro každého prosťáčka, který se živí vlastní poctivou prací, tak závratný, je pro oligarchu jen směšnou bagatelní částkou, kterou lze bez velkého tesknění na charitu vydat. Důležitý je ovšem ten palec na tepně finančních toků, které - například ve formě dotací a jiných nástrojů deformujících svobodný konkurenční trh, pro který všichni tak hlasitě a nadšeně horovali - lze vhodně usměrňovat. Ke mně opravdu ne! Já z nich nemám ani korunu.

P. Harabaska 5.3.2017 7:48

Babiše nemusím.

Ale snad ke každému datu lze nalézt nějakou tu vhodnou asociaci. Dějiny lidstva se počítají na celá tisíciletí. Jinými slovy pan Mith kecá, nevím zda za honorář. Nově si změní jméno, měkké I zamění za ypsilon Y, a pak bude ty svoje bajky, výmysly a mýty zveřejňovat pod skvělým anglickým jménem Myth. A angličtina je dnes tak moderní, že i v každém Blbákově mají místo zdravotního střediska Medical Center. (Ta americká podoba slova Center je důležitá. Předně je Amerika větší než Anglie a potom tím, jako věrní členové EU, jasně vyjádříme svůj nesouhlas s Brexitem. Naši západní sousedi by nám mohli vyprávět o tom perfidním Albionu, který ruší jejich eurounijní kruhy).

J. Fridrich 5.3.2017 7:40

Autor článku to má nějak popletené.. Větší

Autor článku to má nějak popletené.. Větší nebezpečí pro demokracii jsou ty jeho "demokratické strany" prolezlé skrz na skrz korupcí a "rozdávacím populismem".

Víte, víme ( tedy někteří, ti co se zajímají o historii-vývoj Světa ), že v cca 5 000 let dlouhé historii lidstva byli " osvícení vládci " - například Traianus, "náš" Josef II a další.. a byli také ti zlí - Nero, Caligula, Stalin, Hitler a další.. Velká výhoda toho prvně jmenovaného, tedy " osvíceného vládce " ( myšleno bez ironie ) je velká rychlost realizace moudrých-tedy prospěšných výnosů, zákonů - a to bez " házení klacků pod nohy " od užvaněné opozice.. - to je ale ta demokracie..

Ve skutečnosti je Babiš, spolu s několika dalšími výjimkami jeden z mála, kteří nepřišli do politiky, vydělat si zde peníze. Jak známo, celý plat ministra, jakož i plat poslance včetně náhrad, posílá na účet fondu pro postižené. V tomto ohledu je mimo jakoukoliv pochybnost mezi ostatními politiky „Bílou vránou“ ! Kupodivu – zatím jsem nezaznamenal ani u jednoho z jeho mnoha nenávistných kritiků, že by se k sponzorování postižených připojili, nebo mu alespoň za toto gesto vyjádřili když ne dík, tedy alespoň úctu !

M. Prokop 5.3.2017 0:09

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

A co umí? Blbnout blby a žrát dotace?

M. Prokop 5.3.2017 0:08

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Děláte to pro nás voliče blbě, pro Bureše dobře.

Jen bude chvilku trvat, než to voličům dojde.

M. Prokop 5.3.2017 0:07

Re: Ten únor 48

Poláci měli tu výhodu, že jim Západ sice nepomohl (neměl jak), ale už je nepovažoval za strůjce války.

Což by v případě ČSR bylo.

Beneše mám dost v neoblibě, ale tehdy nic jiného dělat nemohl.

Za války a po válce jo, ale s výsledkem si nejsem jist. Problém byl v lidech, ne v Benešovi.

M. Prokop 5.3.2017 0:03

Re: Ten únor 48

Tehdy ještě Stalin věděl prd o atomové zbrani.

M. Prokop 5.3.2017 0:01

Re: Ten únor 48

To máte marný. Tehdy by zvolili komouše i ve většinovém.

M. Prokop 4.3.2017 23:59

"Co je horší?"

Komouš jako vy!

M. Prokop 4.3.2017 23:58

Re: Autor je členem ODS.

Komouš ke komoušovi (na agentování byl asi mladej).

V. Plocek 4.3.2017 23:41

Re: Přiznávám, že i já (posraný obavou) jsem absolvoval vý

Nevím co jste myslel, protože věta byla nedokončená. Ale přes 25 let od revoluce je nutné si říci, co bylo , to bylo. Pokud je možné ještě něco napravit, tak to udělejme (o čemž silně pochybuji, že je v tomto státě reálné) a jinak koukejme a uvažujme o budoucnosti. Ta je důležitá pro nás a hlavně pro naše potomky. Do tohoto uvažování pochopitelně patří co s bolševiky oficiálními, co se skrytými, co s lemply, podvodníky atd. atd. A jestli to Babiš v minulosti pokajdil, tak ať nyní ukáže dobrou prací pro stát, že je možné alespoň částečně odčinit. Což si myslím, že v jeho případě by mohlo přinést státu nějaký efekt oproti ostatním politikům všech stran, kteří nejsou schopni vidět život v našem státě reálně a pokud ano, tak také reálně konat.

B. Volarik 4.3.2017 23:26

Re: Přiznávám, že i já (posraný obavou) jsem absolvoval vý

Já to nedělal!!!

J. Kyselková 4.3.2017 22:27

Re: Slovenská náplava

Tak se prý vybralo dnes na trzích za EET přes 60 milionů účtenek. Bureš zahájí brzy loterii. Výherce bude Čapí hnízdo objíždět na oslu.

R. Tesařík 4.3.2017 22:22

Re: Babišovi pokoj

jste popleta.