23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a NGO

Česká republika se díky změněné struktuře vlastníků médií a skutečnosti, že druhý nejbohatší člověk ve státě je zároveň ministrem a příjemcem dotací z téhož ministerstva a také lídrem nejsilnějšího politického hnutí, zcela zřetelně posouvá od evropské demokracie k východní oligarchii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 27.10.2015 14:19

Re: Milý pane, pouze alternativně inteligentní

Nechápu, proč montujete pořád Babiše do nějakých dotací. Babiš je jen jeden z mnoha politiků, poslanci, včetně Kalouska něco uzákonili a z nějakého důvodu. A znovu dotace prodloužili. Tak nevím, když je podle Vás lump Babiš, co jsou ti další co to schvalují?

Z. Bureš 26.10.2015 8:27

Od první chvíle............

.....kdy miliardář a udavač komunistického gestapa v jedné osobě - Andrej Babiš .....vstoupil do vlády, aby bojoval proti korupci - říkám přesně to, co píšete Vy !!!

Ale Sobotkovic Dluhošek, který má z privatizace OKD a z poslaneckých náhrad, tunu másla na hlavě.....a který se klepe na funkci premiéra jako narkoman na inijekční stříkačku - tak tento celoživotní socialistický Nemakačenko, má jiný názor - tomu to vůbec nevadí !!!

Ale nechápu orgány činné v trestním řízení....a všechny ty populistické organizace, proč už dávno nekonají !!! Vždyť ten Šmejd má pod palcem už i sdělovací prostředky, které píší, jak On píská.........

Neskutečné - šílené, kam až jsme demokracii po 25 letech přivedli.....

P. Čech 26.10.2015 8:41

Re: Od první chvíle............

Proč je to podle Vás "ten šmejd"? Proto, že je úspěšný a bohatý? Na rozdíl od Vás, který v životě asi nic pořádného nedokázal? Orgány činné v trestním řízení již konaly, pane Bureši, ale asi jste si neráčil všimnout, že soud pana Babiše zbavil jakéhokoliv podezření Pouze u hlupáků přetrvává názor na ministra financí,, který rozvířili opět (kdo jiný?) hloupí a za senzacemi  se pídící novináři. Moc soudní pana Babiše očistila (až na jeho předlistopadové členství v KSČ) od všech podezření.

Z. Bureš 26.10.2015 8:46

Re: Od první chvíle............

.....vůbec nic jste nepochopil - zkuste si ten článek přečíst párkrát za sebou ..... pomalu a klidu !!!

Jestli ani pak nic nepochopíte - je to s Vámi véééélmi špatné !

J. Lepka 26.10.2015 8:57

Re: Od první chvíle............

Nemusíte nás stále přesvědčovat, že kopete za Babiše, stačí jednou. To není stokrát opakovaná lež. Třeba jako ta selektivní ztráta paměti řídících důstojníků STB, ano ta, která tak pěkně zhoupla soudní proces, ta která, dle vás : "pana Babiše očistila".

P. Čech 26.10.2015 9:58

Re: Od první chvíle............

Budete se asi divit, ale já za pana Babiše vůbec nekopu. Nemohu však nechat bez povšimnutí všelijaké laciné osočování kohokoliv na základě lží a pomluv. Pokud by pan Kalousek lhal o někom jiném, také bych cítil povinnost se za něj postavit A o nic jiného totiž nejde. Opilec Kalousek si pouští ústa na špacír, bohužel situace v PS to dovoluje, a hloupí novináři jeho lži rozšiřují. Skutečnost a pravda potom málokoho zajímá.

R. Tesařík 26.10.2015 10:06

Re: Od první chvíle............

Poslanecká sněmovna je od toho aby si tam poslanci pouštěli ústa na špacír...

P. Čech 26.10.2015 10:24

Re: Od první chvíle............

To jsme to dopracovali! Pod slovním spojením "pouštět ústa na špacír" rozumím beztrestně šířit lži, či dokonce sprostě nadávat ostatním jen proto, že mají odlišný názor. To také ukazuje na kvalitu našich poslanců. Našimi zástupci je záměrně nenazývám, protože nikoho, koho nemohu přímo volit, za svého zástupce nepovažuji.

M. Moravcová 26.10.2015 11:48

Re: Od první chvíle............

Vy osobně jste někdy viděl Kalouska opilého? nebo to o něm říká Rath s Babišem?

M. Prokop 26.10.2015 13:32

Re: Od první chvíle............

Občas bych na to dost vsadil, když jsem ho zahlédl v TV.

M. Moravcová 26.10.2015 13:39

Re: Od první chvíle............

Vsadil, no, dýchnout mu nikdo nedal. Mně někdy připadají někteří poslanci jako nesvéprávní, zfetovaní. Jenže dojmy nejsou pojmy.

B. Hamáček 26.10.2015 13:00

Re: Od první chvíle............

No přiznat veřejně , že kopu za Babiše ještě není IN, že ?

P. Vaňura 26.10.2015 10:59

Milý pane, soud by očistil 90% agentů, zapsaných

v Cibulkových seznamech z toho důvodu, že mu nestačí seznam agentů, ale chce další důkazy, o jejichž neexistenci se StB stačila postarat.

Také Al Capone byl "soudem očištěn," byl to odchodník s nábytkem, který se dopustil pouze daňového úniku 200000 dolarů. Svědek, který proti němu v procesu svědčil, byl později zavražděn...

M. Moravcová 26.10.2015 11:45

Re: Od první chvíle............

proč je to šmejd? Je STBák, udavač. Za 25 let nakoupil české podniky za peníze, o kterých nikdo neví, odkud pocházejí. 25 let loboval u ministrů a poslanců za zákony, které umožňovaly jemu bohatnout. Dnes na ty samé bývalé ministry a poslance nadává, jako na nejhorší verbež. Dnes je obviňuje z "kradnutí" , přitom je sám zloděj největší. Ten který nejhlasitěji křičí. Podplatil si různé iniciativy (od TI, AI, Rekonstrujce státu - pokud nebyl sám jejich iniciátorem v pozadí, pokud sám neuplatil politický převrat v roce 2013).

P. Čech 26.10.2015 17:47

Re: Od první chvíle............

Hééézkyyy! Politický převrat v roce 2013? Že jsem si toho nevšiml! Byl bych prvním, kdo by politický převrat uvítal (směrem ke skutečné a ne zprzněné demokracii). Nevěřím však tomu, že by zrovna pan Babiš něco takového dokázal. Pokud by to dokázal, teprve potom bych za něj začal "kopat".

K. Dvořák 26.10.2015 12:08

Re: Od první chvíle............

Vazeny, soudni moc "ocistila" Babise od "narceni", ze byl vedomym spolupracovnikem StB. Ale o to prece v tom clanku vubec nejde. Jde o to, ze Babis je v denodennim a gigantickem stretu zajmu a media, ktera ovlada, a vsechny ty "protikorupcni" neziskovky, co jich jen je, mlci, pripadne vytvareji kourovou clonu ...

M. Mýval 26.10.2015 12:53

Re: Od první chvíle............

Moc soudní očistila na základě výpovědi estébáka. To je jako kdyby moc soudní očistila Kotta s Pancovou na základě výpovědi Ratha. Na to aby tomu někdo věřil je potřeba velké IQ. Lidově IQ tykve

B. Hamáček 26.10.2015 12:59

Re: Od první chvíle............

No soud posuzoval pouze podle svědků, kteří samozřejmě svědčili ve prospěch svého kolegy , také z Stb. Písemné důkazy nebyly vzaty do úvahy. To je podvod jako noha !! A vy budete rovněž na výplatní listině Agrofertu , asi dost vysoko.

B. Hamáček 26.10.2015 13:02

Re: Od první chvíle............

To je určeno s. Čechovi .

K. Frauknecht 26.10.2015 8:12

Velmi smutný stav naší společnosti!

Přiblblá "kavárna" a sluníčkáři s úpalem pohoršeně hýkají, s kým že to Zeman seděl v letadle nebo se zbytečně pohoršují nad jeho "zemanskými" výroky. Zaprodaní novináři to týden prohánějí rotačkami. Bábiš hrabe pod sebe a vykřikuje, že s korupcí zatočí. Znechucený národ mlčí a diví se, že to tady není jako ve Švajcu. Je to bída.

Poláky moc nemusim, ale držim jim palce! :-)

P. Čech 26.10.2015 8:45

Re: Velmi smutný stav naší společnosti!

Znechucený národ mlčí. Co však může v rámci zákonů dělat? Nic. Až na jednu jedinou věc. Novou ovšem nesametovou revoluci. Jediný nástroj, který tento národ má v rukou, volby, tento problém nevyřeší. Volební systém je totiž záměrně (od roku 1920) nastaven tak, že žádná kvalitní změna není jinak možná.

K. Frauknecht 26.10.2015 9:11

Re: No no :-)!!

Na volební systém nic nesvalujte! Je to jen a pouze o inteligenci voličů!

P. Čech 26.10.2015 10:13

Re: No no :-)!!

Pokud vystupování a činnost sebeiteligentnějšího, nebo dokonce i geniálního voliče je svázána  nedemokratickými zákony, které mu diktují jak musí volit , nebo dokonce koho musí volit (politické strany a hnutí), ničeho nedosáhne a genialita je mu k ničemu. O tom to je, pane Frauknechte. Špatný je celkový politický a společenský systém, nikoliv volič.

M. Mýval 26.10.2015 12:59

jak řekl Zeman

Nadpoloviční většina občanů je statisticky podprůměrné inteligence... Když přidáme z občanů nadprůměrné inteligence určitý podíl gaunerů, je výsledek jasný. Takže systém je tak špatný, jak blbý je volič

P. Trčka 26.10.2015 8:00

Neplakat a jednat

Máme jedinou šanci, jak zastavit ty, co nám dnes schvalují zákony omezující naši svobodu, schvalují zákony upevňující jejich moc, dosazují a královsky platí úředníky na důležitá místa, posilují represivní složky státu a pumpují státní i dotační peníze do svých kapes a firem.

Musíme jít k volbám a volit. Volit podle zdravého rozumu a ne podle toho, dá-li mi někdo koblihu či guláš a bude slibovat jak zatočí s nešvary ve státní správě, které jakmile se dostane k moci, začne sám okamžitě provozovat.

Neplakejme a pojďme volit, protože naše děti se budou divit, co že jsme to vyváděli.

J. Hejna 26.10.2015 10:29

Re: Neplakat a jednat

Někdo někde napsal: kdyby šlo volbami něco změnit, už dávno by je zrušili.

T. Pansky 26.10.2015 0:41

Odpoved: obcane se poucili z nedavne historie. Pred ...

... casem se ODS spolu s CSSD pokusily o neco podobneho.  Chtely si spolu rozparcelovat ceskou politickou scenu a zmenit ustavu, aby nebylo mozne se jich zbavit.  Nevyslo to.  Jenze obcane ztratili viru v to, ze mohou neco zmenit (a de fakto nemohou).  Ustava Ceske republiky je velmi spatne napsana a pan Babis (velmi schopny a vsehoschopny byvaly agent) toho velmi dobre vyuzil.  Tak nad cim tu dnes placeme?

P. Manda 26.10.2015 5:19

Re: Odpoved: obcane se poucili z nedavne historie. Pred ...

nad čím pláčeme, nad lidmi kteří neustále dokola kritizují OS a přitom obhajují stébáckého udavače a zloděje který tu snad svou velikostí ještě nebyl. pane Panský.

M. Polláková 26.10.2015 7:25

Re: Odpoved: obcane se poucili z nedavne historie. Pred ...

ano!

P. Lenc 26.10.2015 7:30

Re: Odpoved: obcane se poucili z nedavne historie. Pred ...

Přesné.