3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Ať platí bohatí?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BOMBON 13.6.2007 13:58

Re: Re: Re: Re: Já nevím pro koho je určena reforma.....

pak ovsem nechapul rpoc se ty haldy zbidacenych lec pracechtivych nestehuji do prahy, kde je po jejich praci poptavka a setrvavaji placky na mistech, kde prace neni...

Byg 13.6.2007 10:57

Re: Já nevím pro koho je určena reforma.....

Já to taky tak pochopil - že po té reformě budeme podle Paroubka všichni jezdit v RollsRoycech a popíjet šampáňo (kaviár bych si s dovolením odpustil :-)). Tak taková reforma se mi zamlouvá :-). Problém je, že Paroubek často kecá :-/.

vi 13.6.2007 9:48

Pátá kolona hvězdného praporu.

Evangelíci, patří mezi ty křestany, kteří zapomněli, že je psáno "nebudeš se klanět zlatému teleti".Proto, mimo jiné ochotně přivedli své ovečky do Hitlerovy náruče.Je to jen zparchantělá odnož křestanství, stejně jako islám a judajismus.

Xury 13.6.2007 10:27

Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

Tím chcete říct, že mají svůj vydělaný majetek a příjmy předat těm, kteří (z libovolných důvodů) jej nemají nebo že se mají přestat snažit a jen natáhnout ruku směrem ke státu?;-D

vi 13.6.2007 10:31

Re: Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

Tím jenom upozornuju, jací lidé tady píší "po ovoci jejich poznáte je".;-)

Krysa 13.6.2007 11:03

Re: Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

Vydělaný? JAK dlouho byste byl v zaměstnání kdybyste odváděl práci v kvalitě jako asi 80% politiků, soudců, exekutorů, a jiných státních úředníků, než by vás vyhodili?

Případně jak se vám líbí, že váš vedoucí je naprostej idi*t co nezvládne ani to co vy ale má dvakrát tolik ale jelikož má konexe, nikdy s tím nic nenaděláte?

Dnes nejde zdaleka o to, co kdo umí, ale kdo je jak velká svině a jak velké známosti má v jak velkém prasečáku! Což se doplňuje nápady jako jsou odměny za bonzování "viděl jsem ho jak v pracovní době telefonuje s manželkou" a pod.

A jak se vám třeba líbí, když se po nástupu ve firmě dozvíte, že "musíte vydělat 6000 denně firmě" aby vám dali 9000 hrubýho ale měsíčně a když řeknete, že tolik zakázek tady ani není, tak to nikoho nezajímá?

brok 13.6.2007 14:13

Re: Re: Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

Tahle otázka je na dlouhé vyprávění, ale přesto se pokusím být stručný: Především kdybych v zaměstnání podával výkon našich politiků a nebyl zaměstnán ve státní instituci, letěl bych tak rychle, že by mi nestálo za to při nástupu si ani sedat. Jenže, kdyby můj zaměstnavatel platil tak málo, jako platí stát polikům, musel by brát to, co se za tuto bídnou cenu nabízí a asi bych obstál. Je to čistě otázka konkurence. Jestliže se kvalitní zkušený manažer rozhoduje, jakou nabídku přijme, hovoří se především o platu a dalších výhodách. Pokud máte aspoň trochu představu jaké jsou podmínky opravdu kvalitních manažerů (které bychom v politice chtěli), pak nepochybně víte, že takoví do politiky nepůjdou. Politika jim neskýtá nejen přiměřený plat, ale ani další váhody, které jim nabízí soukromý podnikatel. Navíc je kdejaký novinář otravuje stupidními dotazy, s kterými pochopitelně nechodí za bankovními úředníky, řediteli provozů a pod. Tedy, volič se musí spokojit s tím, co už nikde nechtějí a pokud se nezmění vztah k politikům, nic lepšího do parlamentu a vlády nedostanete. Aby šéf znal méně než jeho podřízený je možné jen ve státní správě a to ještě jen tehdy, když ten podřízený drží hubu. Jinak jen málo podřízených, ale většina šéfů si uvědomuje, že podřízený může neschopného šéfa zlikvidovat mnohem snáze, než naopak. Pokud jde o poslední odstavec - zkuste to jinde. U takového zaměstnavatele bych nezůstal ani půl dne. I když to mnozí diskutéři na psu nevidí, nabízí se volných míst téměř stejně, jako je nezaměstnaných. Mnozí podnikatelé naříkají, že nemohou sehnat zaměstnance a obracejí se do zahraničí.

doktor 13.6.2007 10:29

Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

To se velmi mýlíte, a českým evangelíkům (Církev českobratrská evangelická) křivdíte. V Sudetech byli vesměs luteráni, kteří mají blízko k EVANGELIKÁLŮM, církvím, které věří v doslovnost Bible. K těm přešel už před lety od evangelíků "charizmatický" Dan Drápal. Je to také církev Bushova.Vyvozovat cokoliv z Bible je ovšem nesmysl: je to soubor nesourodých faktů, legend a filosofických zamyšlení, které si často vzájemně protiřečí. Kdo hledá, najde tam proto oporu pro COKOLIV.

vi 13.6.2007 10:41

Re: Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

Po ovoci doktore ,po ovoci.

Filip 13.6.2007 10:45

Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

A co katolíci? Ti zparchantělí nejsou? Co to schovávání fašistických diktátorů ve Vatikánu?

vi 13.6.2007 11:02

Re: Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

Důležité je směřování, ne jednotlivé excesy.

enderv 13.6.2007 14:54

Re: Re: Re: Pátá kolona hvězdného praporu.

smerovani od krizovych vyprav k inkvizici k otevrene podpore Franca a podpore (tiche) Hitlera/Mussoliniho (mluvime o Kurii, ne o jednotlivcich... )? Dekuji nechci.

IS 13.6.2007 20:13

Re: Re: Re: Re: Eichmann - jednotlivý exces 6 milionů zaplynovaných židů

Saša 13.6.2007 9:37

Velmi dobrý článek.

Jasné vyložení politickoekonomického stanoviska, opírajícího se o osobní zakotvenost autora ve víře.

Kdyby to takto jasně a neemocionálně a bez zbytečné mnohmluvnosti dokázali i zastánci jiných politických směrů, mohli bychom se všichni mnohem snáze domluvit.

brana 13.6.2007 11:12

Re: Velmi dobrý článek.

tak tak. Ale z domluvy bychom museli vyloucit mazane Drapaly.

Sakal 13.6.2007 9:34

Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

Nikdo nepopírá, že je třeba zamezit zbytečným výdajům nemakačenkům. Můžeme souhlasit i s platbou v nemocnici (je to zdůvodnitelné). Najít metodu jak přinutí nezaměstnané si hledat práci. V žádném případě není správné odstranit solidaritu bohatých s chudými, nemocných se zdravými atd. Jinak bude porušen sociální smír a dojde k událostem, které vše znehodnotí. Je třeba vidět, že na bohatství bohatých dělají zaměstnanci a bez nich bych bohatí nebyli.

vladimír314 13.6.2007 10:17

Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

Ale je třeba nepodporovat až odstranit solidaritu pilných s nemakačenky!

Krysa 13.6.2007 11:19

Re: Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

Pokud myslíte nemakačenky 450000 nezaměstnaných, tak kde máte těch 450000 volných míst kde by mohli dělat??? AŽ je budete mít, tak si odstraňujte co chcete!

Svejk 13.6.2007 11:31

Re: Re: Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

A kolik v CR pracuje cizincu? Chcete tvrdit, ze vsichni ti nezamestnani se hrnou do prace?

BOMBON 13.6.2007 14:04

Re: Re: Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

pane, dokud bude jedno, misto volne, kdokoliv, kdo "shani" praci a neni ochoten do nabizene nastoupit, je nemakacenko.

a jeste jednou upozornuju, ze stat NENI subjekt, ktery ma lidem zarizovat praci, to si pletete se socialismem, pripadne s lzivymim sliby socialistu

BOMBON 13.6.2007 10:42

Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

socialni smir  zabezpeci pouze dostatecne vykrmovani luzy? neco jako vyslyseni argumentu "dej mi penize nebo te zabiju"? to co zni jako moudry ustupek vyderacum je ve skutecnosti cesta do pekel...

neslo by to udelat nejak tak, ze bychom stat rozdelili na pul, ty moudre, kteri chteji socialni smir a jsou ochotni se v jeho jmenu nechat okradat, nechali na jedne pulce a nas, kteri maji pocit, ze na vydirani je nejlepsi kopanec do kouli, presoupnout na tu druhou?

Krysa 13.6.2007 11:26

Re: Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

Sociální smír by zajistilo kdyby bylo tolik práce, kolik lidí je nezaměstnaných a kolik ji hledá! A logicky za mzdu odpovídající práci a vzdělání a kvalifikaci a znalostem, nikoli "minimální bez ohledu na cokoliv" jak je obvyklé.

Pokud to tak nebude, tak ti nezaměstnaní nakopou s potěšením do kulí vás! A oprávněně!

BOMBON 13.6.2007 13:42

Re: Re: Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

jo, jako ze opravnene budou rozhorceni, ze se o ne nekdo nepostaral? jako ze ja se nepostaral o to, aby hledali praci? aby se vzdelavali? za to me budou kopat do kouli?

no to je prave logika luzy - dejte mi, nebo budu zlej... a uchylu, kteri ji v tom podporuji.

jenom dement si muze myslet, ze stat je tu od toho, aby se staral nekomu o praci a zajistoval, aby ji mel dobre zaplacenou.

Alfred 13.6.2007 18:43

Re: Re: Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

Nabízím, Kryso, řešení. Škromach ( nebo Filip Falmer ) začne podnikat, nabídne práci těm nezaměstnaným ( protože pravičáci to nedovedou), a vy a vám podobní budete jejich výrobky kupovat. Určitě se rádi plácnete přes kapsu, aby každý měl "mzdu odpovídající práci a vzdělání a kvalifikaci a znalostem". Stát toho dosáhne jen násilím, a to vy určitě nenávidíte.

berushka 13.6.2007 12:13

Re: Odstranit zbytečné sociální výdaje a rozumné hospodaření bez ztrát.

Ale vždyť tu solidaritu nikdo neodstraňuje - sjednocení daňového pásma skutečně znamená, že bohatí budou platit méně než dosud, ale stále to znamená i to, že budou platit více než chudší. Pokud tedy bude někdo vydělávat 150000 měsíčně zaplatí místo současných 50000 "jen" 22000. Stále je to ale mnohem více než ten, kdo vydělá 10000 a zaplatí tak jen 1500.

doktor 13.6.2007 9:34

Argumentovat proti progresivní dani Biblí

je vrchol pokrytectví. Až dosud jsem se domníval, že něčeho takového jsou schopni jen šílení američtí evangelikálové. Teď vidím, že tak smýšlejí i jejich české odnože.

Ladislav N. 13.6.2007 15:01

Re: Argumentovat proti progresivní dani ...

Když se progresívního zdanění jako správný lékař-internista zastáváte, tak jistě dokážete přinést argumenty, v čem je daňová progrese užitečná a motivující pro aktivní občany. ;-)

Mell 13.6.2007 9:25

S popisovanými principy souhlasím.

Rád jsem si přečetl  článek pana Drápala, chápu, že se nemohl rozepsat o podrobnostech, ale s jeho popisovanými principy souhlasím.

Vocílka 13.6.2007 9:15

Autor má pravdu

Na chudý lid musí být přísnost. Škoda, že u nás není více opravdu věřících křestanů.

Mareg 13.6.2007 9:09

Souhlasím s autorem

Souhlasím s autorem