5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jenika 7.6.2007 10:54

Re: Ještě větší Jitka, než jsme doufali.

Protože Nečas by se na tom postě do rána zase posral.

Hroch 7.6.2007 8:15

Divím se překvapení

mně paní Parkanová přesvědčuje o svojí "kompetentnosti" již řadu let ..... myslím že nevybočuje ze svého standartu - co slovo to perla (myslím že horší jsou již jen komunistky a pí Němcová)

VL 7.6.2007 7:50

Včerejší "Na vlastní oči"

Doporučuji, podívat se v archivu Novy, koho si Parkanová vybrala jako osvědčené náměstky. Stojí to za to. Obchod na likvidaci staré munice, kdy MNO odmítlo nabídku za pětinovou cenu je také dobrý. Prostě obrana vždy patřila lidovcům.

x2u 7.6.2007 6:35

chytrá Vlastička

Miloslav Macek, když ondyno komentoval její výrok, že "ty Grippeny v Čáslavi viděla a připadaly jí moc hezký", vzpomněl na to, jak jí kdysi říkali ve sněmovně - chytrá Vlastička!!! Myslím, že to fakt sedí.

zalozak 7.6.2007 5:43

V miliardovych zakazkach je korupce neodstranitelna...

V armadnich zakazkach jde o prilis mnoho penez nez aby bylo realne vsechny formy korupce kolem zakazek zlikvidovat. Vzdyt prislusne firmy maji "korupcni" naklady primo v rozpoctech!!! (i kdyz se to jmenuje jinak :-) )

Otazkou dnes je spise jak vytvorit konzistentni ramec definujici potreby dodavek ... ktery postavi jednoznacna kriteria. Uplne se korupci pri posuzovani nabidek asi nevyhneme ale alespon armada dostane co skutecne potrebuje.  

Parkanova je trapny sasek ... zakladnim problemem vse ministru tohoto sektoru od "revoluce" je to ze bud je to clovek ktery nevi ktera bije - a vse se pak deje za jeho zady a nebo je to clen "klanu" a pak vsechno kryje.  (Pripadne castecne kombinace obeho):-/

jenika 7.6.2007 10:58

Re: V miliardovych zakazkach je korupce neodstranitelna...

Souhlasím. Buď je tam někdo, kdo se vojně vyhnul a má tím pádem modrou knížku, nebo někdo, kdo se raději modlí než velí, ovšem zvolení Parkanové mě doslova pobouřilo. To opravdu je naše armáda tak chabá, aby ze svého středu nevybrala někoho, kdo prošel od vojína až nahoru, vystudoval a zná problematiku? Já tam poznala spoustu schopných matematiků, inženýrů, a těmto Parkanová velí. Že ji hanba nefackuje.

Abdéřan 7.6.2007 20:07

Re: Re: V miliardovych zakazkach je korupce neodstranitelna...

Paní kolegyně, skutečně jen drobná připomínka - ministr(yně) není volen(a), nýbrž jmenován(a).:-)

kanuk 7.6.2007 3:29

Co je korupce?

Armáda a ostatní ministerstva nekupují od čičmunďáků, ale od velkých firem. Je víc než pravděpodobné, že lidé ve vedení těchto firem jsou stoupenci ODS. Je zadávání zakázek těmto firmám korupcí ve prospěch ODS? I za Masarykovy republiky šly armádní zakázky Škodovce, Českomoravské, Zbrojovce Brno. Generální ředitel Škodovky byl agrárník, to vím určitě. O druhých dvou firmách nevím, ale spíš bych řekl, že byly také řízeny agrárníky. Byly ty armádní nákupy zkorumpovány? Pravděpodobně se najde šťoura tvrdící, že se mohlo nakupovat v zahraničí. Ale tehdejší politika jistě byla "koupit raději dráž doma než laciněji v zahraničí". Vůbec bych se nezlobil, kdyby stejnou politiku prosazovaly i současné vlády.

Equileus 7.6.2007 10:57

Re: Co je korupce?

Skoro bych byl ochoten souhlasit.

NevericiTomas 7.6.2007 0:45

Parkanova

je naprosto neschopna, o svem ministerstvu zjevne nema ani paru, vsemozne se vyhyba kontaktu s medii...Ale je nejpopularnejsi politik. Neb to je presne co cesky volic zada. neschopu ktery nic nedela a nerusi klid na praci...

IS 7.6.2007 18:01

Re: Gross býval také nejpopulárnějším politikem!

pp 7.6.2007 19:13

Re: Re: Gross býval také nejpopulárnějším politikem!

Asi ze stejného důvodu. Nekecal do práce lidem ve svém rezortu. Ať už jako ministr vnitra, tak i jako předseda vlády.

Abdéřan 7.6.2007 20:12

Re: Re: Gross býval také nejpopulárnějším politikem!

Mimo jiné také Dlouhý, Jandák, ba dokonce exsenátor Fisher, blahé paměti.;-D

Sla 7.6.2007 0:41

Pravda a lež

Je pravda, že paní Parkanová na postu ministra obrany není právě šťastnou volbou. Na druhé straně ale tvrzení, že "existují i důkazy korupce při pronájmu Grippenů", je mírně řečeno nepravdivé. Žádný důkaz se dosud neobjevil, ani nebyl objeven. V reportážích švédské TV se pouze znemožnil Jan Kavan, což není nijak překvapivé. Pokud autor o nějakých důkazech ví, ať je směle uvede. Do té doby by se také mohl naučit psát název inkriminovaných stíhaček správně a nedělat z nich německou chřipku.