13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO ztrácí pozice aneb Přání otcem myšlenky

Shodou okolností se koncem června a počátkem července „vyrojilo“ několik průzkumů volebních preferencí. V době, kdy podle médií celá společnost žila miliony chvilek, to jde prý s ANO z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jirkovský 6.7.2019 8:10

Ke grafům ....

https://www.youtube.com/watch?v=NnbL3dMKdl0

P. Čech 6.7.2019 8:00

Máte pravdu, pane Bartoni.

V zásadě ovšem jde o to, aby v demokratickém státě a prostředí média nebyla tendenční a ovlivněná kýmkoliv, ale aby pravdivě informovala o dění. Aby nevytrhávala věci z kontextu a nestranila přitom nikomu, Žádné politické straně ani hnutí, žádné osobě. Aby stavěla vedle sebe pouhé zprávy a nikoliv nějaké spekulace, jimiž všechny průzkumy veřejného mínšní bezesporu jsou. Pracují totiž s dosti velkou chybou, která je v kontextu s 5% hranicí pro vstup do poslanecké sněmovny činí nepoužitelnými. To však, jak je vidět, našim prodejným novinářům nevadí. Jejich "práce" je postavena na spekulacích a skutečné dění je nezajímá. Je to sice problém celosvětový, nicméně u nás je patrný obzvláště. Kdejaký pisálek dostane zaplaceno za napsání předem stanovené spekulace a předem vytvořeného problému a prodejná média o tom informují. Skutečné dění je nezajímá, ona žijí ze spekulací. A to je na věci to špatné, protože to znevažuje danou svobodu slova. Tato je novináři obecně zneužívána a výsledkem jsou obvykle neřešitelné problémy. Prostě a jednoduše, celý systém nefunguje tak jak by měl.

A. Reček 6.7.2019 7:58

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Ano, byl dlouho bez pokrývky hlavy na slunku.

J. Richtter 6.7.2019 7:53

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

....a jak to nakonec vyřešil generální tajemník soudruhu Kojzare, povězte nám to prosíííím, prosíííím!!

V. Heidlerová 6.7.2019 7:44

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Bude ku prospěchu vašeho zdraví, přiložíte-li si v těchto vedrech na palici studený mokrý hadr a zalezete do stínu. Pokud to nepomůže, volejte rychlou - směr Bohnice. Podobný text jsem naposledy četla z pera jednoho schizofrenika.

K. Novák 6.7.2019 7:25

Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Na naší politické scéně jsou dvě "strany". Jednak koalice ANO, ČSSD a KSČM, jednak koalice TOP09 a STAN. SPD je trochu bokem a jazýčkem na vahách. K TOP09 (která byla založena proto, že ODS klesaly preference) je třeba přičíst ODS, která žije z historie, nemá dnes žádný vlastní smysl a sleduje linii TOP09, KDU-ČSL, pro kterou platí to samé a ze které se TOP09 odštěpila, aby si Schwarzenberg s Kalouskem uvolnili ruce, a Piráty, kteří jsou TOP09 v bledě modrém a byli ovládnuti establishmentem jako náhrada TOP09, protože i TOP09 postupně klesly preference. Cílem je, aby koalice TOP09 (Piráti, ODS, KDU-ČSL) a STAN získala ve volbách víc hlasů než koalice ANO, ČSSD a KSČM (+ SPD). Čili útočí se na nejslabší článek, kterým je ČSSD. Prostřednictvím jejího rozbití lze příští volby vyhrát a dokonce existuje i možnost je uspíšit. Určitým problémem je, že koalice TOP09 nemá nyní žádného předáka (ten by měl obtížnou pozici, protože by nesměl lidem říct, co má za lubem). Kalousek je provařený, ostatní jsou hlupáci a voliči jsou už přece jen zkušenější než byli v dobách založení TOP09. Koalice ANO vedoucí osobnost má a podporuje ji i prezident. Koalice TOP09 má ovšem v rukách média a může Babiše i Zemana nepřetržitě pomlouvat. Skupiny stojící za ní jsou finančně silné a mohou pořádat demonstrace v Praze, kde je hodně turistů, takže je-li demonstrace vhodně uspořádaná, bude mít vysokou "účast".