12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO ztrácí pozice aneb Přání otcem myšlenky

Shodou okolností se koncem června a počátkem července „vyrojilo“ několik průzkumů volebních preferencí. V době, kdy podle médií celá společnost žila miliony chvilek, to jde prý s ANO z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 7.7.2019 8:27

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Ale Babiš skvělý je. To říkám přesto, že nemám rád bývalé komunisty. Babiše stejně jako Pitharta, Šiklovou, a velmi mnoho dalších v různých politických stranách. Je asi jediným známým, který má vizi, jak tento stát přivést k prosperitě. Mýlí se v jediné věci a tou je naše členství v EU. Chce EU přetvořit, což není možné. EU se musí rozpadnout a na jejím hrobě potom může vzniknout nové mezinárodní společenství na opravdu demokratických principech a ne na diktatuře a moci Německa a Francie. Babiš, ať si kdo o něm myslí cokoliv, je zatím po Kramářovi nejlepším premiérem, jakého tato země kdy měla. Kdo nevidí tyto výsledky jeho práce je asi úplně nevidomý.

P. Čech 7.7.2019 8:18

Re:

krásně to je vidět na příkladu SPD, ale i ANO 2011. Naproti tomu politické strany s výjimkou Pirátů mají tendenci trvale sestupnou.

P. Čech 7.7.2019 8:16

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Stejně tak úplně mimo jsou ODS, KDUČSL, ČSSD, KSČM a STAN. Bude-li to takto pokračovat (obecný rozpad systému vlády a moci politických stran - ODS, TOP 09, KDUČSL, ČSSD, KSČM a Pirátů a hnutí STAN), předpovídám jednotnou koalici (možná i předvolební) těchto politických stran a hnutí STAN. Jde jim totiž o všechno a kopou kolem sebe jako ta chcípající kobyla. ANO 2011 a SPD již po minulých volbách ovládly přesně polovinu poslanecké sněmovny a tento trend podle mne pokračuje přestože si různé agentury pro výzkum veřejného mínění hlásají za peníze politických stran něco jiného. A tak očekávám s nadějí nové, mimořádné volby a také to, že Babiš s Okamurou dostanou rozum, odloží vzájemnou animozitu a začnou spolupracovat ve prospěch tohoto státu. Sám to totiž ani jeden z nich nedokáže.

P. Čech 7.7.2019 8:04

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Ono to bude asi tím, že ANO 2011 není politickou stranou, ale občanským hnutím. Klidně mu říkejte fanklub, když se Vám to více líbí. Ony totiž své fankluby mají i politické strany. Říká se jim voliči konkrétních politických stran či příznivci politických stran. I občanská hnutí mají své příznivce. Skutečnost, že musí mít členy jako politické strany je jen nedostatkem našeho systému. Rozdíl je přitom jasný. Ztímco člen musí držet hubu a krok a ctít diktát své strany, příznivec toto nemusí. Je totiž svobodnější, protože mu nikdo nemůže nic diktovat.V podstatě jde ldem asi o to, že chtějí být ve svém rozhodování ve věcech obecných svobodní a neovlivňovaní jakkoliv kýmkoliv. Ani předsednictvy politických stran, ani nikým jiným. Jde také o to, že politické strany nám zde vládly od roku 1918, povětšinou vesměs špatně. Lidé už toho mají konečně dost a tak se upínají k jediné současně možné alternativě, k občanským hnutím. Pokud se tato nezačnou chovat jako politické strany (STAN), budou mít vyhráno. Zatím se ukazuje, že tomu tak je.

V. Církva 6.7.2019 22:27

Re: Cesi miluji AN

Ale prdlačky, Češi jsou pragmatici. Když král Miroslav nepřišel, volí toho kdo kdo je ještě tolik nenaštval, a světe div se dělá si průzkum veřejného mínění a jedná podle toho. Navíc ten darebák není velký pravičák ani levičák. Je prostě taky jen pragmatik.

V. Církva 6.7.2019 22:23

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Ale prdlačky. Pan Novák má naprostou pravdu. Pokud je i tzv. pravicová ODS politicky korektně podělaná až za ušima a v řiti EU a vlastně se ani zcela nevyrovnala s hříchy minulosti, nemůže u voličů vážněji uspět!

Většina občanů s rozumem v hlavě má plné zuby modernistických multikulti výstřelků, levicového liberalismu i globalismu,, které dnes přichází hlavně ze Západu. Pokud má někdo pocit, že je Zeman senilní nebo pročínský, musí nabídnou náhradu, která není senilní a protičínská, ale má vlastní názory, není želé a tuší kam se Evropa řítí.

Vždyť to je tak jednoduché! Vlastně není, takový politik prostě nemůže být miláček marxistických a modernistických medií a musí tak být silná povaha, nebo alespoň narcis a svůj tak jako Trump, Zeman..... A jsme tam kde jsme byli. Zázraky se nedějí, tak se volí alespoň Zemanové, či Trumpové.

V. Čermák 6.7.2019 21:14

Re: Cesi miluji AN

Tak tak, a teď jsme mu šlápli na obraz Havla se svatozáří...

V. Čermák 6.7.2019 21:13

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Silně Menšinový názor voliče Svobodných 0,3%, jak se Ano rozpadá, rozpadá, až se rozpadne úplně..... Něco jako ožralá myš, když řve a bije se v prsa: " Tak kde je ten Kocor"?

J. Novak 6.7.2019 19:18

Sinusovka se vyznačuje poklesem a opětovným vzestupem, čili, nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

P. Götze 6.7.2019 18:10

Re: Cesi miluji AN

Tady byl nekdo dlouho na slunicku. Ze milujes svy zlocince je prece tva soukroma zalezitost. Tak nebrec a zkus se sebou neco udelat.

F. Navrátil 6.7.2019 18:10

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

V době růstu se má především investovat. Ale to je vedlejší. Představa, že většina voličů háže hlas tomu, kdo více naslibuje, je zcestná. To by Maláčová zajistila sociální demokracii nadpoloviční většinu. Ve skutečnosti takové chování normální voliče odpuzuje, protože nechápe, proč by měli pobírat lidé, kteří nepracovali, nepracují a nikdy pracovat nebudou, i když by mohli, více peněz než pracující. Proč by stát měl platit alimenty za nezodpovědné rodiče? Proč měl stát živit parazitické neziskovky? Proč by měl nadržovat lidem, kteří chlastají, kouří a nestarají se o zdraví? Proč by měl kašlat na investice do pracujících rodin s dětmi a na druhé straně dovážet pracovníky z Kirgizie, Mongolska nebo Filipín? Atd. Námětů na důvěryhodný politický program je spousta, ale zbabělí politikové kolem nich našlapují jako pes kolem horké kaše.

M. Prokop 6.7.2019 17:54

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Problém to je. Důvěryhodný volební program nemůže naslibovat nebo i rozdávat tolik, co Bureš. A na dluh. V době růstu se má šetřit.

M. Prokop 6.7.2019 17:51

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Jo, pamatuji. Zlatá doba proti stbáckému Burešstánu.

E. Derat 6.7.2019 17:50

Re: Cesi miluji AN

Je to zřejmě nějaký starý, zapšklý a zakomplexovaný emigrantík.

P. Čech 6.7.2019 17:39

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Tak podle Vás je demokracie postavená na vládě a moci blbů a primitivů? Proč tedy nejdete žít např. do Severní Koreje? Tam přece vládne naprostá menšina státotvorných občanů!

P. Čech 6.7.2019 17:35

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Ty provařené kádry tam bezesporu jsou, ale hlavně se tan vyskytují mladí a "perspektivní" novináři. Ti totiž všude byli, všechno viděli a všechno vědí nejlépe. Skutečnost, že píší a hlásají voloviny jim jaksi nevadí. On se totiž vždy najde někdo, kdo jim jejich bláboly zaplatí. A to teď nehovořím o novinářích v České televizi a v Českém rozhlasu. Ty musíme financovat my, občané na základě nedemokratického zákona.

P. Čech 6.7.2019 17:29

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Skutečně objektivní nejsou žádná naše média. Jsou závislá na reklamě a na tom, kdo si u nich zaplatí jaké spekulace. Spolu s anonymy vyvolávají a vytvářejí kauzy. I zde jde v prvním případě o prachy, jako ostatně ve všem v tomto systému.

P. Čech 6.7.2019 17:26

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Řekl bych, že ty "babišovky" a "bakalovky" jsou ještě tendenční dosti málo. Nejtendenčnějšími se jeví Česká televize a Český rozhlas, kterážto média jsou pod přímou kuratelou ODS, TOP 09, KDUČSL, Pirátů a STAN. Jsou jejich hlásnou troubou a "volně soutěží" v jejich barvách. Skutečně zásadní a velké problémy je nezajímají. Hřeší totiž na to, že lidé jsou zákonem nuceni je financovat.

F. Navrátil 6.7.2019 17:00

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Proč program Babiš nefunguje? Jen hlupák, opopolitik nebo novinář to nevidí. Pokud je veden masívní útok na předsedu normální politické formace, spolustraníci se ho ve svém vlastním zájmu a v obavách o své zvolení zbaví. Babiš ovšem není jen předseda. On je ve skutečnosti hnutí ANO a všichni členové vědí, že s odchodem Babiše končí v politice také oni. V ANO žádný mechanismus pro odvolání předsedy neexistuje! Naopak atak přispívá ke sjednocení hnutí, odstraňuje třecí plochy a vyřazuje slabé neloajální jedince. Babiše se nelze zbavit nějakými mediálními či parlamentními hrátkami nebo dokonce pouličními kravály. To jeho postavení jen upevňuje. Babiš musí být vymeten z politiky politickými prostředky prostřednictvím demokratických voleb. K tomu stačí, aby opoziční strany prezentovaly důvěryhodný volební program a v jejich čele stanuli důvěryhodní politici. Copak je to tak velký problém?

V. Čermák 6.7.2019 16:32

Re: Cesi miluji AN

inu, někteří Ćeši, i když jich je Málo, milují i takové individua se bolševismem v krvi, jako jste vy. Slovník vás prozrazuje: Ta tvrdě dopadající bolševická pěst, či jásající národ apod....

K. Dvořák 6.7.2019 16:30

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

Fiala člen nejhorší polistopadové vlády ( Nečas ) něco kritizuje. Podle něho je vše špatně. Tak proč ODS nemá 30 % když jsou tak chytří a dobří ? Lidé si pamatuji ty jejich hrůzovlády.

J. Chaloupka 6.7.2019 16:07

K té opozici: moc náčelníků a málo indiánů.

To je její problém.

J. Chaloupka 6.7.2019 16:05

Ti pisálci milují slova jako je pravděpodobně, asi,

možná apod. Bez těch by asi neměli co psát, nebo vysílat.

J. Lepka 6.7.2019 15:25

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Jo, jasně, milý Čechu, proto taky Andy koupil Mafru, aby "kluci věděli s kým mají čest", že? Víte, měl jsem souseda, ročník 1894 a ten žil celý život v bludu, že "kdyby to nebyla pravda, tak to přeci nesmí napsat". Přitom se nám do medií znovu naprsili provařené kádry z Rudého práva a jejich pohrobci.

J. Lepka 6.7.2019 15:21

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Jo jasně, milý

T. Marný 6.7.2019 14:37

Re: Podle článku je jasné že Bartoň fandí ANO

ona totiž opozice nic jiného neumí a alternativní program taky žádnej nemá......tak jen plácá a plácá......

J. Lepka 6.7.2019 14:30

Re:

Opakovat otázku je asi kontraproduktivmí, tak tedy jinak : kde jste postřehl, že potřebuji mít idol ?

J. Lepka 6.7.2019 14:27

Re: autorovi :-)

Nestrašte, první vlaštovky už odlétají :

https://byznys.ihned.cz/c1-66601130-trh-osobnich-aut-v-pololeti-klesl-o-10-6-procenta-prodalo-se-pres-128-tisic-vozu

M. Prokop 6.7.2019 14:10

Re:

Ale byl, jen to nevíte. A u otevřené ekonomiky záleží hlavně na okolí.

J. Lepka 6.7.2019 14:05

Re: Průzkumy a pár piv

Jasně, nikdy jste je nevolil, ale termín "milion podplacených chvilek" jste jistě vymyslel za nočního bdění u počítače při čtení manuálu z PR ANOfertu. To už radši tu o Koblížkovi, a se aspoň drží tématu!