28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO ztrácí pozice aneb Přání otcem myšlenky

Shodou okolností se koncem června a počátkem července „vyrojilo“ několik průzkumů volebních preferencí. V době, kdy podle médií celá společnost žila miliony chvilek, to jde prý s ANO z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 6.7.2019 21:13

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Silně Menšinový názor voliče Svobodných 0,3%, jak se Ano rozpadá, rozpadá, až se rozpadne úplně..... Něco jako ožralá myš, když řve a bije se v prsa: " Tak kde je ten Kocor"?

P. Čech 7.7.2019 8:04

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Ono to bude asi tím, že ANO 2011 není politickou stranou, ale občanským hnutím. Klidně mu říkejte fanklub, když se Vám to více líbí. Ony totiž své fankluby mají i politické strany. Říká se jim voliči konkrétních politických stran či příznivci politických stran. I občanská hnutí mají své příznivce. Skutečnost, že musí mít členy jako politické strany je jen nedostatkem našeho systému. Rozdíl je přitom jasný. Ztímco člen musí držet hubu a krok a ctít diktát své strany, příznivec toto nemusí. Je totiž svobodnější, protože mu nikdo nemůže nic diktovat.V podstatě jde ldem asi o to, že chtějí být ve svém rozhodování ve věcech obecných svobodní a neovlivňovaní jakkoliv kýmkoliv. Ani předsednictvy politických stran, ani nikým jiným. Jde také o to, že politické strany nám zde vládly od roku 1918, povětšinou vesměs špatně. Lidé už toho mají konečně dost a tak se upínají k jediné současně možné alternativě, k občanským hnutím. Pokud se tato nezačnou chovat jako politické strany (STAN), budou mít vyhráno. Zatím se ukazuje, že tomu tak je.

M. Prokop 6.7.2019 10:21

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Piráti jsou něco mezi zelenáči a komouši.

TOP je úplně mimo, programově i personálně.

P. Harabaska 6.7.2019 11:17

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Zapomněl jste na STB = starostové a buz€ranti.

P. Čech 7.7.2019 8:16

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Stejně tak úplně mimo jsou ODS, KDUČSL, ČSSD, KSČM a STAN. Bude-li to takto pokračovat (obecný rozpad systému vlády a moci politických stran - ODS, TOP 09, KDUČSL, ČSSD, KSČM a Pirátů a hnutí STAN), předpovídám jednotnou koalici (možná i předvolební) těchto politických stran a hnutí STAN. Jde jim totiž o všechno a kopou kolem sebe jako ta chcípající kobyla. ANO 2011 a SPD již po minulých volbách ovládly přesně polovinu poslanecké sněmovny a tento trend podle mne pokračuje přestože si různé agentury pro výzkum veřejného mínění hlásají za peníze politických stran něco jiného. A tak očekávám s nadějí nové, mimořádné volby a také to, že Babiš s Okamurou dostanou rozum, odloží vzájemnou animozitu a začnou spolupracovat ve prospěch tohoto státu. Sám to totiž ani jeden z nich nedokáže.

P. Portwyn 7.7.2019 9:59

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

... a mnozí voliči TOP09 se přelili k Pirátům, což je také docela pikantní vzhledem k rudozelené povaze té partičky.