27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO ztrácí pozice aneb Přání otcem myšlenky

Shodou okolností se koncem června a počátkem července „vyrojilo“ několik průzkumů volebních preferencí. V době, kdy podle médií celá společnost žila miliony chvilek, to jde prý s ANO z kopce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 6.7.2019 14:30

Re:

Opakovat otázku je asi kontraproduktivmí, tak tedy jinak : kde jste postřehl, že potřebuji mít idol ?

K. Janyška 6.7.2019 9:00

ANO je pro mne zločineckou organizací, zřízenou pro mne

a podle mne zločincem a podle toho také k němu přistupuji. Každý, kdo to má stejně je mým spojencem... Dzp.

R. Vacek 6.7.2019 9:14

Re: ANO je pro mne zločineckou organizací, zřízenou pro mne

Ona každá politická strana/hnutí může být pokládána za zločinné spolčení s cílem prosazovat zájmy svých členů.

J. Lepka 6.7.2019 9:27

Re: ANO je pro mne zločineckou organizací, zřízenou pro mne

To sice může, ale obvykle je to naopak, na postavenou politickou stranu se nalepí gangsteři všech typů.

P. Götze 6.7.2019 9:34

vy jste zase zlicinec pro mne, a nic to neznamena. vase zlociny tezko nekdo ovlivni. akorat vy asi nikdy volby nevyhrajete, mozna jste zlocinec, ale na vic uz to nevypada.

K. Janyška 7.7.2019 20:41

Re:

Ťululum ? Dzp.

P. Jirkovský 6.7.2019 8:10

Ke grafům ....

https://www.youtube.com/watch?v=NnbL3dMKdl0

J. Richtter 6.7.2019 9:20

Re: Ke grafům ....

pecka!! :-))

P. Čech 6.7.2019 8:00

Máte pravdu, pane Bartoni.

V zásadě ovšem jde o to, aby v demokratickém státě a prostředí média nebyla tendenční a ovlivněná kýmkoliv, ale aby pravdivě informovala o dění. Aby nevytrhávala věci z kontextu a nestranila přitom nikomu, Žádné politické straně ani hnutí, žádné osobě. Aby stavěla vedle sebe pouhé zprávy a nikoliv nějaké spekulace, jimiž všechny průzkumy veřejného mínšní bezesporu jsou. Pracují totiž s dosti velkou chybou, která je v kontextu s 5% hranicí pro vstup do poslanecké sněmovny činí nepoužitelnými. To však, jak je vidět, našim prodejným novinářům nevadí. Jejich "práce" je postavena na spekulacích a skutečné dění je nezajímá. Je to sice problém celosvětový, nicméně u nás je patrný obzvláště. Kdejaký pisálek dostane zaplaceno za napsání předem stanovené spekulace a předem vytvořeného problému a prodejná média o tom informují. Skutečné dění je nezajímá, ona žijí ze spekulací. A to je na věci to špatné, protože to znevažuje danou svobodu slova. Tato je novináři obecně zneužívána a výsledkem jsou obvykle neřešitelné problémy. Prostě a jednoduše, celý systém nefunguje tak jak by měl.

M. Dvořák 6.7.2019 8:48

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Pravda.

T. Kohout 6.7.2019 9:08

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Celosvětově - neznám žádné "netendenční medium". Možná, historicky, nějaká existovala, třeba "Fleet Street" na přelomu 19.-20. století, či v podobné době v Kanadě či někde v USA, za Marka Twaina.

V současné době jsou všechna media masivně tendenční, stupnice je jen od fanaticky tendenčních (např. Fox News) po relativně soudné (např. CNN). U nás je to dle majitelů, např. babišovky vs. bakalovky.

P. Čech 6.7.2019 17:26

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Řekl bych, že ty "babišovky" a "bakalovky" jsou ještě tendenční dosti málo. Nejtendenčnějšími se jeví Česká televize a Český rozhlas, kterážto média jsou pod přímou kuratelou ODS, TOP 09, KDUČSL, Pirátů a STAN. Jsou jejich hlásnou troubou a "volně soutěží" v jejich barvách. Skutečně zásadní a velké problémy je nezajímají. Hřeší totiž na to, že lidé jsou zákonem nuceni je financovat.

M. Vondráček 6.7.2019 9:58

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Máte na myslí ta média vlastněná Andrejem ?? To jsou ta objektivní :-)

P. Čech 6.7.2019 17:29

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Skutečně objektivní nejsou žádná naše média. Jsou závislá na reklamě a na tom, kdo si u nich zaplatí jaké spekulace. Spolu s anonymy vyvolávají a vytvářejí kauzy. I zde jde v prvním případě o prachy, jako ostatně ve všem v tomto systému.

M. Prokop 6.7.2019 10:19

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Hezká teorie, ovšem úplně mimo realitu.

J. Lepka 6.7.2019 15:21

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Jo jasně, milý

J. Lepka 6.7.2019 15:25

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Jo, jasně, milý Čechu, proto taky Andy koupil Mafru, aby "kluci věděli s kým mají čest", že? Víte, měl jsem souseda, ročník 1894 a ten žil celý život v bludu, že "kdyby to nebyla pravda, tak to přeci nesmí napsat". Přitom se nám do medií znovu naprsili provařené kádry z Rudého práva a jejich pohrobci.

P. Čech 6.7.2019 17:35

Re: Máte pravdu, pane Bartoni.

Ty provařené kádry tam bezesporu jsou, ale hlavně se tan vyskytují mladí a "perspektivní" novináři. Ti totiž všude byli, všechno viděli a všechno vědí nejlépe. Skutečnost, že píší a hlásají voloviny jim jaksi nevadí. On se totiž vždy najde někdo, kdo jim jejich bláboly zaplatí. A to teď nehovořím o novinářích v České televizi a v Českém rozhlasu. Ty musíme financovat my, občané na základě nedemokratického zákona.

J. Chaloupka 6.7.2019 16:05

Ti pisálci milují slova jako je pravděpodobně, asi,

možná apod. Bez těch by asi neměli co psát, nebo vysílat.

K. Novák 6.7.2019 7:25

Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Na naší politické scéně jsou dvě "strany". Jednak koalice ANO, ČSSD a KSČM, jednak koalice TOP09 a STAN. SPD je trochu bokem a jazýčkem na vahách. K TOP09 (která byla založena proto, že ODS klesaly preference) je třeba přičíst ODS, která žije z historie, nemá dnes žádný vlastní smysl a sleduje linii TOP09, KDU-ČSL, pro kterou platí to samé a ze které se TOP09 odštěpila, aby si Schwarzenberg s Kalouskem uvolnili ruce, a Piráty, kteří jsou TOP09 v bledě modrém a byli ovládnuti establishmentem jako náhrada TOP09, protože i TOP09 postupně klesly preference. Cílem je, aby koalice TOP09 (Piráti, ODS, KDU-ČSL) a STAN získala ve volbách víc hlasů než koalice ANO, ČSSD a KSČM (+ SPD). Čili útočí se na nejslabší článek, kterým je ČSSD. Prostřednictvím jejího rozbití lze příští volby vyhrát a dokonce existuje i možnost je uspíšit. Určitým problémem je, že koalice TOP09 nemá nyní žádného předáka (ten by měl obtížnou pozici, protože by nesměl lidem říct, co má za lubem). Kalousek je provařený, ostatní jsou hlupáci a voliči jsou už přece jen zkušenější než byli v dobách založení TOP09. Koalice ANO vedoucí osobnost má a podporuje ji i prezident. Koalice TOP09 má ovšem v rukách média a může Babiše i Zemana nepřetržitě pomlouvat. Skupiny stojící za ní jsou finančně silné a mohou pořádat demonstrace v Praze, kde je hodně turistů, takže je-li demonstrace vhodně uspořádaná, bude mít vysokou "účast".

V. Heidlerová 6.7.2019 7:44

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Bude ku prospěchu vašeho zdraví, přiložíte-li si v těchto vedrech na palici studený mokrý hadr a zalezete do stínu. Pokud to nepomůže, volejte rychlou - směr Bohnice. Podobný text jsem naposledy četla z pera jednoho schizofrenika.

A. Reček 6.7.2019 7:58

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Ano, byl dlouho bez pokrývky hlavy na slunku.

J. Richtter 6.7.2019 7:53

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

....a jak to nakonec vyřešil generální tajemník soudruhu Kojzare, povězte nám to prosíííím, prosíííím!!

P. Čech 6.7.2019 8:14

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Je to jinak, pane Nováku. To ovšem asi mnohý mozek nechápe,protože tomu tak nikdy v minulosti nebylo. V poslanecké sněmovně není jen jedna koalice a jedna opozice. Je tam koalice ANO 2011 a ČSSD, podporovaná jednou ze tří opozic a to KSČM.SPD není skutečnou opozicí, protože se tak nechová.V opozici vůči koalici však je. Chová se tak, jak by se měly chovat všechny subjekty v poslanecké sněmovně. Podporuje kvalitní návrhy zákonů, ať již pocházejí od koalice a nebo opozice. Další opozicí je slepenec ODS, TOP 09, KDUČSL, Pirátů a STAN. Jsou to politické strany a hnutí, které spolu s KSČM utrpěly od občanů ve volbách ostudnou porážku. Proč? Protože t.zv. zástupci občanů se nechovají tak, jak se chovat mají. Nehájí zájmy většiny občanů, ale marginální zájmy svých stran a hnutí.A tady je základní a podle mne neřešitelný problém našeho systému postaveném na volné soutěži politických stran a hnutí. V tomto systému nejsou řešeny problémy většiny občanů, ale problémy menšin, představované voliči jednotlivých stran a hnutí. Takový systém ovšem nemůže nikdy smysluplně fungovat a také nikde zcela nefunguje.

J. Richtter 6.7.2019 9:04

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Tak SPD se chová státotvorně a ODS a TOPka utrpěly ostudnou porážku.

No vzhledem k tomu, jací ,,géniové" volí a preferují SPD a ANO prohra byla jistá, neboť jako všude ve světě, blbů a primitivů je v každé zemi většina, bohužel, mají volební právo Čechu.

P. Čech 6.7.2019 17:39

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Tak podle Vás je demokracie postavená na vládě a moci blbů a primitivů? Proč tedy nejdete žít např. do Severní Koreje? Tam přece vládne naprostá menšina státotvorných občanů!

J. Chaloupka 6.7.2019 16:07

K té opozici: moc náčelníků a málo indiánů.

To je její problém.

J. Cyrany 6.7.2019 8:16

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Dobré. Především ten útok na socany , když na ANO nemůžou se jeví jako z Rommelovy strategie.

P. Čech 6.7.2019 8:19

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

Prostřednictvím rozbití ČSSD a ani osmi z devíti politických stran a hnutí nelze v našem systému ve volbách vyhrát. To je možné pouze rozbitím ANO 2011, o což se vehementně snaží Jak Opozice 1 - KSČM, tak opozice 2 - SPD, tak i ODS, TOP 09, KDUČSL, Piráti a STAN - opozice 3. Jediná rozumná z těchto tří opozic je pouze SPD, která je ochotna s ANO 2011 vstoupit do koalice. Je to také to nejrozumnější řešení pro tento stát.

M. Prokop 6.7.2019 10:25

Re: Ve skutečnosti se ANO skutečně propadá.

ANO se rozpadne okamžikem, kdy padne nebo uteče Bureš.

Žádný program, žádné osobnosti, jen Burešův fanclub.

Podobně SPD, pro změnu Okamurův fanclub a pokladnička.