21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO jistě ne!

V úterním ČRo1 Radiožurnálu dne 6.12.2011l dostala prostor ve Dvaceti minutách Radiožurnálu paní Anna Veverková. Je spoluzakladatelkou hnutí ANO 2011 – Akce nespokojených občanů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Charvát 9.12.2011 19:24

Pane Bartoni,

to budete čubrnět, kolik je u nás blbců. A o ne všichni budou volit Babiše, upřímně řečeno ani nevím, volba které strany by se mohla brát jako znak nadprůměrného IQ. Prostě, Váš optimismus je záviděníhodný.

Š. Hašek 9.12.2011 18:17

Agent Babiš,

bude určitě "vynikajícím lidovým" politikem. Škromach a Sobotka budou třetí liga, neb podržtaškové.

Nakonec to opakovaně řekl: jsem tady pro ty naštvané lidi, které ani politika nezajímá, je zajímá zdravotnictví zadarmo, levné jídlo a důchody bez omezení. Už jen slyšet ho mluvit!

Jako "vedlejší produkt" bude jen tak bokem ovlivňovat, aby povinné ekořepkové pohonné hmoty a výroba bioplynu pro elektrárny v jeho (pouze jeho) firmách zdárně rostla na základě vládních/parlamentních nařízení. Kdopak asi ty MKč zaplatí? Soudruh Veleba se také už jistě těší.

Pro "svůj" lid bude pořádat občas veselice s pečenýma holubama do huby. Pro spřízněné firmy bude pořádat burzy státních dotací a podpůrných programů..

No, a lepší životopis pro politického padoucha jsem už dlouho neviděl.

P. Skřivan 9.12.2011 13:13

... ale ano zopakují,

zoufale nespokojení, kteří nechtějí dát hlas žádné straně stávající sněmovny ho mají dát komu ? Právě proto je tu pan Babiš, aby navázal tyto hlasy, kterých je dost na to, aby kdokoliv nový je dostal, tak by vážně ohrozil bezpracný život spousty lidí, tyjících se současného zlodějského systému. Zcela samostatného systému prakticky nezávislého na vůli voličů, kdy se strany drží u moci rozkrádáním zakázek a dosazováním svých lidí na důležitá místa státní správy. Podobně jako za komunistů byly "svobodné volby", kdy šlo svobodně volit mezi komunistou a komunistou, tak dnes lze svobodně volit mezi politikem, který krade a politikem který krade pro jinou stranu. Nikdo jiný se tam dostat nemůže, protože z něčeho je kampaně nutné zaplatit.

Dokud se tento systém nezmění, tak to tak bude ... .

V. Valčuk 9.12.2011 17:21

Re: ... ale ano zopakují,

   ...je třeba zaplatit nejen kampaně,ale i zabezpečit celou širší rodinu a kamarádičky...

   Dokud se nezmění volební systém,nezmění se skutečřně nic. Kdyby se u nás volily osobnosti vypadalo by to jinak. Pokud nás soudobí politici straší tím,že osobnosti nemáme- už to něco vypovídá o jejich úrovni.

R. Langer 9.12.2011 12:31

He he,

prý "zda Babišova spolupráce s bolševickou StB neohrozí plány hnutí." Co by ohrožovala, ty plány jsou na ní přece založeny, jako u každé takové správné strany. Pokud ovšem tedy někdo nevěří na to, že má pan Babiš v podnikání takové neuvěřitelné "štěstí". :-D :-D :-D

Já to fakt nechápu, jak mohou lidi na něco takového skočit.

P. Skřivan 9.12.2011 13:20

Re: He he,

Plus pana Babiše nespočívá v tom jaký je, ale k čemu je ochoten. Není mnoho opravdu úspěšných lidí ve svém oboru, kteří by se byli ochotni propůjčit k tomu, aby pomohli nadále udržovat stávající establishment u moci, který je natolik neschopný, že málem nedovede nic udělat bez toho, aby někoho z nich nenachytali při nějaké zlodějině.

Důkazem jeho fatální neschopnosti je zvyšování daní, které jde proti všem doporučením makroekonomů, kdy měli hlavně snížit výdaje, pak dlouho nic a pak teprve něco zvyšovat.

Z. Ležatka 9.12.2011 11:23

Když voličům nevadila spolupráce se STB u táty Falbra,

 proč by měla vadit u Babiše? U toho, Vám podezřelého pane Bartoni, který svými obrovskými daňovými odvody živil i příživníka Falbra.

A pokud se do voleb neobjeví nějaký jiný „lepší“ Babiš, čistý jak „slovo bóži“, asi bude mít šanci. Zvlášť pokud by ho napadlo, že jedním z jeho předvolebních slibů bude závazek, že prvním schváleným zákonem bude zkrácení příspěvků za volební hlas na desetinu.

K. Janyška 9.12.2011 11:06

Babiše mohou volit jen dacani ... Dzp.

P. Čech 9.12.2011 15:10

Re: Babiše mohou volit jen dacani ... Dzp.

Přiznejte si raději, pane Janyško, že je to právě ANO 2011, z pozadí vedená panem Babišem, která významným způsobem bere hlasy ODS. ODS, která spolu s ČSSD a za ne nevýznamné podpory ostatních politických stran je baštou korupce a korupčního jednání. ANO 2011 může i vyhrát příští volby. To však musí přesvědčit dosud nevolící voliče o upřímnopsti svého programu. Dosud nevolících voličů je cca 40%, tedy mnohem více než voličů kterékoliv z ostatních stran. To se Vám dozajista nelíbí, ale je to objektivním faktem nezávislým na vůli ODS.

V. Valčuk 9.12.2011 17:28

Re: Babiše mohou volit jen dacani ... Dzp.

   Pane Janyško,uberte na výrazech. Všimněte si,že vás nikdo pro názory neznámkuje.

Š. Hašek 9.12.2011 18:24

Re: Babiše mohou volit jen dacani ... Dzp.

Řekl bych, že pan Janyška se vyjádřil jasně a stručně.

Agent Babiš potřebuje svůj Agrofert v nejistých dobách dostat přímo do parlamentu a na ministerstva. Historie se opakuje - pomůže lid. Zajímavé je, že to bude mlaskající a docela blahobytný lid.

P. Schuh 9.12.2011 10:40

Prognóza

Hnutí ANO zřejmě někomu nepříjemně šlape na kuří oka a to je jen dobře. Dle mojí prognózi pokud by se dostalo do parlamentu, tak se zachová jako VV. S křivým úsměvem opustí svůj program kvůli kterému byla zvolena a zařadí se po boku vládnoucí mafie z ODS, TOP nebo ČSSD.....

Š. Hašek 9.12.2011 18:27

Re: Prognóza

Vidím horší variantu. Babiš s bolševiky možná bude na tahu. ČSSD bude v jen předklonu žebrat o místa desátých náměstků.

Kdo si zahrává s Babišem skončí .....

O. Uživatel 9.12.2011 9:30

Uživatel požádal o vymazání
Š. Hašek 9.12.2011 18:35

Re: Bartoni, Bartoni

Agent Babíš bude vylévat špínu? Jste optimista.

Ostatně, už mě to slovo korupce docela leze krkem, já kol sebe vidím jen neumělé neb naopak sofistikované rozhazování. Většinou proto, aby byl někdo vděčný politikům/státu, že si vydělá více než vlastním přičiněním. Jasný sociálismus. Říká se tomu dotace neb podpůrné programy. V korupci je pakatel. Nesmí nás ovšem mýlit, že se hází stovkami miliard. To nechme Nově.

P. Čech 9.12.2011 9:15

Mnoho zásadních omylů

Česká politická "elita" se negeneruje ze společnosti, ale je generována. To je ovšem velký rozdíl. Ze společnosti by   s   e   generovala, pouze pokud by ona společnost byla občanskou a hlavně demokratickou, což není. Takže ona elita se generuje z ústavy a volebního zákona, tedy z vůle politických stran a nikoliv občanů, což jsou základní kameny společnosti.A teď k podstatě článku. Pominu-li nepřijatelné a hulvátské invektivy autora, který po vzoru komunistů nazývá voliče "přelétavci", musím konstatovat následující.  Na základě posledních "voleb" možno konstatovat, že cca 75-80% voličů volí buď menší zlo a nebo nevolí vůbec. Ten, kdo dokáže tato voliče oslovit, vyhraje volby. To však nesmí být politická strana, poněvadž tyto se za posledních nikoliv 20,  ale 93 let natolik znemožnily, že nadpolovičního (demokratické ho) vítězství ve volbách nemohou dosáhnout. Nemalujme si věci růžově či zlatě. Objektivně existuje a stále více vyplouvá na povrch krize současného politického systému, systému vlády a moci politických stran, které nikdy nemohou být zástupci většiny občanů, jak káže základní předpoklad zastupitelské demokracie. Pokud ANO 2011 zůstane politickým hnutím, má velkou naději a panu Bartoňovi nezbude, než vyskakovat jako čertík v krabičce, v krabičce, do které sám vlezl.

M. Pernický 9.12.2011 20:13

Re: Mnoho zásadních omylů

      Nepřítel mého nepřítele, je můj přítel.  Nyní příjde ještě silnější mediální masáž ,

      na pana Babiše,který byl dle zpráv spolupracovníkemSTB. A co je horší překabatěný,

      komouš ve vysoké funkci ,na rozhodujícím místě v parlamentě ,soudci ,státní zástupci

      a všude možně a o těch ani slovo.