1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO je pokračování ODS jinými prostředky

V časech každotýdenních protivládních demonstrací přerůstají řeči o „rozdělené společnosti“ do řečí o „studené občanské válce“. Takový patos nám brání vidět, kolik společného toho vlastně mají ANO a ODS, která na antibabišovské rétorice postavila své úspěšné kampaně do Sněmovny i do obecních zastupitelstev.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 1.12.2018 13:53

Taky to tak vnímám, souhlas

J. Kanioková 1.12.2018 13:49

Přesně !

J. Kanioková 1.12.2018 13:48

"ANO je pokračování ODS jinými prostředky"

Bože, to je kravininum ! Holt, levičák Kašpárek si potřeboval plivnout na ODS..

V. Kotas 1.12.2018 13:20

Re: To už musí být jeden dost velký zoufalec,

I tak někteří začínali a vypracovali se až na kapitalistu.

J. Jurax 1.12.2018 12:58

ANO je pokračování ODS jinými prostředky

Už nadpis napovídá, že názory v článku prezentováné jsou zcestné. No a celkem jsou, byť sdělují některé zapomínané a pro ODS nelichotivé skutečnosti.

V. Halašta 1.12.2018 12:53

Svoboda

Daly by se rozebírat jednotlivé argumentační fauly a nepravdy (jako třeba alkoholová oslava coby zbožštění) ale nejpodstatnější vidím v tom, že levičák Kašpárek naprosto neví, co to je svoboda proč je potřebná k ekonomickému úspěchu.

J. Jurax 1.12.2018 12:51

Nikoliv koloběžka, nýbrž tenisová raketa ... :-)

J. Jurax 1.12.2018 12:50

Zejména s posledním bodem souhlas. Holt ANO slibuje, že bude líp, uvěřitelněji než levicovi socani, takže luxovali jejich voliče, jimž se jevili jako lepší spasitelé.

Dlužno ovšem dodat, že slibovali se stejným výsledkem, jako ti socani - líp není, a jestli, tak za to ani anonisti ani socani nemůžou.

ANO není a nikdy nebylo pravicové. To ODS snad kdysi i byla a dodnes aspoň rétorikou je.

R. Tichý 1.12.2018 12:42

Kdo chce psa bit....

Takovou delici linku(ODS+ANO) lze vyplodit na libovolnem rozhrani politiky.

Clanek je tudiz hloupy a tendencne zaujaty.

R. Tichý 1.12.2018 12:39

Autor ani Vy jste nenapsali, koho ma narod milovat.

Zato naprosto presne pisete, koho nenavidet. Je zajimave, jak je PaL konzistentni v nenavisti.

J. Jurax 1.12.2018 12:38

Dalo by se souhlasit ...

M. Varadinková 1.12.2018 12:30

Re: Silná, vítězící strana musí mít silného lídra

To, co z ODS i ČSSD udělalo "padlé strany", je právě absence silného charismatického lídra.

M. Varadinková 1.12.2018 12:27

Re: pravda bolí

Klaus je stejný tehdy jako dnes. Rozdíl je v tom, že Klause zpočátku milovala média a ti, kteří ho tehdy milovali a dnes nenávidí, se prostě nechají těmi médii manipulovat.

Já s Klausem souzním ideově a proto ho nemusím nenávidět ani milovat. Prostě mi stačí, že s ním souhlasím, protože on obvykle mívá pravdu, i když se pravdoláskařským médiím ta pravda nehodí do krámu.

V. Halašta 1.12.2018 12:22

Re: To už musí být jeden dost velký zoufalec,

Ukrást podnik státu je fakt těžké martýrium.

M. Varadinková 1.12.2018 12:21

Silná, vítězící strana musí mít silného lídra

Autor má pravdu, že ANO je podobné klausovské ODS. Nesouhlasím s ním ale v tom, že on to popisuje jako negativum. Já to vidím naopak jako nutnou podmínku k tomu, aby strana vůbec byla schopná vyhrát volby s dostatečnou převahou a díky tomu se pokusit realizovat to, co slíbila svým voličům.

V čele strany musí prostě stát silná charismatická osobnost, která dokáže přesvědčit o tom, že má dostatečný "leadership" v prvé řadě své spolustraníky. Dát straně tvář a směr a s tím pak následně oslovit a přesvědčit voliče. Pokud je v čele strany slabý lídr, pak kmotři v příšeří mají pré (tahají za nitky, nevyjdou na světlo), jednotlivé frakce se hádají a perou mezi sebou a jdou si po krku, každý kmotr se snaží vystrčit do čela svého člověka (svou loutku), který mu pak musí být "vděčný". Navenek se taková strana voličům jeví jako pytel blech, kdy vůbec není jasné, jestli se nakonec pojede čehý nebo hot. Proč by proboha volič měl takovou stranu volit?

V. Halašta 1.12.2018 12:19

Re: ANO může být dost podobná ODS, neb se jedná často o stejné l

Tak jen jednotlivosti:

- prohra ODS ve volbách přišla po oslabení při neprůhledném financování ODS a po tom, jak se k tomu postavil VK (tedy nijak) takže by se dalo říct, že tady u VK začal ten marasmus s tolerancí špinavostí;

- to shození Topolovy vlády se podařilo až když se přidaly hlasy poslanců (-kyň) blízkých VK, důvodem bylo zřejmě předsednictví EU;

- nevím jak funkcionáři ale voliči ANO se vyměnili z pravicových na levicové.

J. Macků 1.12.2018 11:52

ANO může být dost podobná ODS, neb se jedná často o stejné l

Pravda je, že ODS za pana Klause byla úplně jiná, než za jeho následníků, podnikalo, pracovalo a žilo se svobodněji, doba samozřejmě nebyla bez chyb. Státní buzerace přišla až později nejvíce počínaje panem premiérem Zemanem a rovněž tak také velký rozsah kmotrů, rozkrádání a uplácení, ne nepodstatně se zde angažoval soudruh Bureš, jinak by si nepomohl k tak značnému majetku. Ale to nebyla záležitost jen ODS, ale ČSSD a dalších, kteří byli u výkonné moci. ANO se od ostatních liší tím, že je to hlavně strana 1 muže a to je oligarcha, do značné míry profitující z čerpání dotací. Nyní se hovoří o vracení 10 miliard EU dotací, to jen pro ty, co si myslí že dotace jsou jen něco nepodstatného. Soudruh Bureš vyhrál proto, že sliboval mnohé, většinu nedodržel, ale hlavně proto že lidé měli rozkrádání a afér dost. Hlavně ODS se v té době chovala nemožně, ve svržení vlády se silně angažoval i pan prezident Zeman, nakonec se našel po monstrózní akci jen daňový únik za drahou kabelku, pan premiér Nečas je slaboch. Jen takovou poznámku, znal jsem některé lidi v počátku angažovali za ANO, když jsem se po čase ptal, jak se jim vede, jejich odpověď byla trochu překvapující, trochu logická. Pro ANO už nepracují, nahradili je lidé z ODS (kteří ucítili novou příležitost).

P. Papež 1.12.2018 11:46

Na blbost se musí reagovat. Když minulost ODS srovnávat, proč nesrovnavat s Estébáckou minulosti zazracneho privatizatora Babise ?

P. Götze 1.12.2018 11:25

RE

Diky za podnetny clanek. Popularni tady asi nebude, myslenkove bariery v nekterych lidech jsou jiz prilis vysoke, ale i to nebude navzdy.

M. Šejna 1.12.2018 10:31

pravda bolí

pravda bolí, a je to vidět na agresivních reakcích místních modrých diskutérů. Modří chlapci zapomínají, jak český lid oddaně miloval Vaška Klause. Nejradši by zapomněli na modro-komsomolský film "Léčba Klausem" , nebo na vtip o tom, že v Praze by volby vyhrála i Klausova koloběžka.

Ten popěvek hokejistů mi už vypadl z paměti, ale hodně mi to připomělo "angažovanou" volební písničku od stoupenců Schwarzenberga "Náš kníže".

:-D

P. Lenc 1.12.2018 10:07

Re:

To on nemůže, neb je "nestranný".A toto se považuje za politologa.

P. Papež 1.12.2018 10:00

Proč autor srovnává Klause, který už nemá s ODS nic společného s ANO , jakoby současná ODS byla stejná jak za Klause? Hloupost autora, či záměr dehonestovat ODS ? Ať rovnou napíše nenávidím ODS.

P. Lenc 1.12.2018 9:44

Kašpárku,

tolik blbostí v jednom článku, tak tomu říkám výkon.Zrajete jak krabicové víno, čím dál nechutnější.

Š. Hašek 1.12.2018 9:32

Re: To už musí být jeden dost velký zoufalec,

Babiš dle zákona.

Jen mě občas napadne - co by bylo, kdyby Agrofert byl býval rozparcelován mezi firmy "Knorr, Maggi, Italská lidozemědělská, Wroclawski kierunek potrawinowi (neberte mě za slovo !!!), ........

Takový koncern Billa pěkně "šlape po našem zboží/dodavatelích, jen aby na pultě byl zásadně kopr z okolí Milána, v sezoně, docela prča .......

Je tady Agrofert, a že to je fabrika, nikoliv nedělní doškolování ......... naše řadové sedláky ničí někdo i jiný než Babiš. Zkráceno, zjednodušeno, nekonzultováno s Polským institutem v Praze.

V. Heidlerová 1.12.2018 9:24

Nezaspal autor článku řádku let?

To srovnání hrubě nesedlo a pravděpodobně je to záměr, neustále strašit veřejnost ODS.

Š. Hašek 1.12.2018 9:23

Re: Vy jste zkašpárkovatěl už úplně.

Bejvávalo, bejvávalo, pane Janyško.

Nestěžuji si.

J. Kulheim 1.12.2018 9:20

Re: To už musí být jeden dost velký zoufalec,

V průběhu vlády VK byla uskutečněna přeměna socialistické, dirigistické ekonomiky, na ekonomiku tržní. Ze všech postkomunistických států tato přeměna proběhla nejúspěšněji. V NDR restruktualizace řídili ekonomové ze západu, převzali zákony NSR a proces není dokončený dodnes a kradlo se víc než u nás. VK řešil věci veřejné, pan Babiš si privatizoval cizí majetek. Kde by byl, kdyby jeho otec a spol. v padesátých letech neukradli majetek ostatním spoluobčanům.

Zatím co většina lidí pracovala, "kamarádi z VUMLu", privatizovali. Měli známosti na ministerstvech, bankách, peníze, zkušenosti ze zahraničí. Rukama ani hlavou si na stávající majetek nevydělal. Pouze využil dobu.

K. Janyška 1.12.2018 9:20

Vy jste zkašpárkovatěl už úplně.

ODS bylo stranou transformační a lidi byli a jsou takoví jací jsou. Díky ODS je naše republika taková, jaká je, tedy skvělá... Dzp.

Š. Hašek 1.12.2018 9:16

ANO a ODS jsou vlastně totéž.

Tedy úplně ne, čísla jasně hovoří.

Programy by se daly opisovat (o levicovějších, bruselštějších členech obou stran se raději nebudu zmiňovat). Slova různá, obsah podobný. Obě strany taková směs názorů, že z toho přechází zrak.

Jeden předseda koná, druhý předseda vykládá fráze pro studentíky. A i toaletní papír má podlke něho obsahovat "více Evropy" (trapná záměna slov Evropa/štrasbrusel, dnes moderně frčí).

Nejsem volič ANO. Byly doby jiné ..........

M. Klas 1.12.2018 7:54

Re: To už musí být jeden dost velký zoufalec,

Bureš někdy podnikal jako OSVČ? Já ano a přesto jsem na 80 miliard nedosáhl. Čím to asi bude?