5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Liehne 2.6.2010 9:38

hloupé a lživé

Ve skutečnosti zvítězila levice. Zkuste si sečíst hlasy nejen nad 5% ale i pod. Nezvítězil "zdravý rozum ale šikovná negativní kampaň. Kecy o Řecku a zhouceném zdravotnictví do roku či dvou můžete hlásat tak na stranické buňce ne byť jen trochu znalým lidem. Jen pro srovnání plat ve státní správě cca 800-900 v Čechách a 2400-2600 v řecku. Odchod do důchodu u nás 65 tam po 25-35 letech práce. Těch rozdílů je neúrekom. Naše zadlužení není způsobeno důchodci ale přihráváním státních předražených zakázek za stamiliardy kamarádům tu vlevo tu vpravo. Víte například to, že v letech 2004- 2008 se vybralo na důchody každý rok více než se vyplatilo důchodcům? Tím se vyspravoval státní rozpočet jak za socana tak za ptáka. To vám v politickém školení modrých neřeklo žádné vaše genio?

J. Schwarz 2.6.2010 11:22

Re: hloupé a lživé

Nejde o to,  kolik se na důchody "vybralo", ale kolik se vybere za, dejme tomu, 10 let. pak se ukáže že ten, co dnes platil jako muorovatej, dostane mnohem  menší poměrnou část  než dnešní důchodce, na kterého platil a zbavil se tak možnosti spořit si dostatečně na vlastní stáří. A pokud jde o "předražené zakázky za stamiliardy" - tak na těch neprofitují jen majitelé těch preferovaných firem, ale i jejich zaměstnanci.

P. Vandas 2.6.2010 19:11

Levice prohrála svou nenávistí.

 Máte pravdu v tom ,že součet všech levicových hlasů,by zajistil ČSSD, vcelku snadné sestavení vlády. V dalších řádcích, jste však naprosto vedle. Srovnáme-li vcelku kultivované chování ODS vůči TOP 09 či VV, kde vrcholem vymezování byly výroky o Béčku ODS, či podnikatelském záměru VV, s nenávistnými výlevy Paroubka na adresu Zemana,kde jej nazýval zatrpklým dědkem,zrádcem,škůdcem v cizím žoldu, je zřejmé, že vykopané příkopy už zasypat nelze. Snadnými počty zjistíte,že kdyby Zeman získal,alespoň 5.1% a KDÚ totéž, je to těch deset procent, co Paroubkovi tak bolestně chybí, a chybí právem.