9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej ´Bureš´

Nejprve Andrej Babiš (krycí jméno Bureš) popíral jakoukoli spolupráci s StB. Nyní už připouští, že se do kontaktu s StB dostal, ale prý jen vypracoval analýzu dovozu surovin ze Sýrie. Server Euro.cz zveřejnil fotokopie jeho svazku u StB.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 15.12.2011 19:43

Babišovi jde JEN A JEN o jeho podnikání,

oni mu totiž z vrcholné politiky zmizeli ti, které měl na vodítku...

G. Zahradníček 15.12.2011 19:25

No hlavně, že neměl nic společnéno s Chátrou, to by mnoha lidem vadilo.

A jinak kádrujeme, kádrujeme, to nám jde. Nemělo by se spíše hodnotit co kdo a jak umí? :)))

J. Ráž 15.12.2011 18:12

Napravený zloděj je nejlepší hlídač..říkala moje babička

Pirát Drake vyhrál válku Británii se Španělskem a královna Viktorie s něj udělala šlechtice. Nikdo se nepitval v jeho pirátské minulosti

Pirát Morgan byl jedním z prvních bankéřů "Nového světa" a koho z dnešních klientů banky J.P. Morgan to zajímá

Joschka Fischer byl v mládí terorista (dle dnešní definice tohoto výrazu) a kdo mu to vyčítal, když byl úspěšný ministr zahraničí Německa?

Jíte rohlíky z Babišových pekáren? Máte rádi masné výrobky z Babišových jatek? Čepujete benzin, kde jsou biopříměsi z Babišových rafinérií? Jestli odpovídáte ANO, tak přestaňte hloupě moralizovat nad tím jestli byl Babiš komunista.

Už stačí, že udělal vítr v klidných vodách české politiky a politici se ho začali bát. Slibuje, že vytáhne na světlo některé causy uplácení. Když za nic jiného, tak za to by bylo lepší mu poděkovat a ne hloupě se pitvat v jeho minulosti. (Do mne se trefovat můžete - nejsem ani bývalý estébák, ani komunista, ani svazák)

J. Dvorská 15.12.2011 14:41

agent

Ten soudruh agent  Bureš si dovoluje neuvěřitelné věci ! Z jeho moralizování se slušnému člověku dělá nevolno / chtělo by se napsat , že je mu na blití/. Raději ať prodá firmy a odejde, jak mnohokrát vyhrožoval. Už nyní je pozdě!

P. Beránek 15.12.2011 18:23

Re: agent

Co je horší? Člověk, který se kdysi, z titulu svého zaměstnání, zapletl s StB, nebo dnešní agenti SíAjEj, resp. MoSSad např. Vondra, Havel, Žantovský, RumlPilip, Fischer, Kohout a další?

G. Zahradníček 15.12.2011 19:26

Re: agent

Chachacha,............. :)))

E. Heusinger 15.12.2011 10:19

Po dvaceti letech

je lustrační zákon zajímavý jen pro Bendu, Nečase, našeho milého Rudolfa a ostatní jakobíny.

J. Slanina 15.12.2011 11:27

Re: Po dvaceti letech

Že mne to od tebe, Šoustale, nepřekvapuje.

I. Nápravníková 15.12.2011 9:30

:-))

Do politiky může každý, kdo chce a vám je po tom kulový, pane Polanecký.

Osobně si myslím, že  v roce 2011 je nějaké členství v KSČ nebo STB 23 let nazpět zcela irelevantní.

A generaci, narozené kolem roku 1989  to je úplně fuk. Ti koukají do budoucnosti, nikoliv do minulosti, která je pro ně stejně vzdálená jako rok 1948 nebo rok 1918.

J. Slanina 15.12.2011 9:59

Re: :-))

Správně, soudružko nápravníková.Generaci, narozené kolem roku 1989 to je úplně fuk. Jenom jsi jaksi zapomněla poznamenat, kdo to způsobil. Přesně takoví jako jsi ty, a třeba soudruzi linhart a blažek, kterým to samozřejmě na výsost vyhovuje, že jim nikdo nepřipomíná jejich prasárny, v nejlepším případě jejich lhostejnost k prasárnám pravověrných bolševiků. Můžeš být ujištěná, že mým vnoučatům tenhleten postbolševický marasmus rozhodně fuk není.

J. Urban 15.12.2011 11:20

Re: :-))

Díky - lépe bych to nenapsal, mluvíte mi z duše.

J. Kanioková 15.12.2011 19:26

:))))))))))))))))))

R. Langer 15.12.2011 12:03

Re: :-))

To je jasný, že vám, komunistům a stbákům je to fuk. Ale ti, co si pamatují vás, a to co jste dělali, ještě neumřeli, soudružko! A těm to fuk není!

J. Kombercová 15.12.2011 16:51

Re: :-))

Já jako stará struktura to vidím jako paní Nápravníková. A vy, soudruzi, si cintáte na pentli: Pan prezident Klaus pravil, že není antikomunista. Kdo jiný, než kádry a veksláci. měli šanci event. peníze po roce 1989 k podnikání ve velkém?  Malé ryby byly lapeny, velké propluly bez problémů. Poslední odstavec je věru pravdivý.

Ž. Halabudová 15.12.2011 9:25

Opět.

Opět a naplno se ukazuje, jak krátká a plytká je paměť tohoto národa.KSČ,StB,KGB,lágry,popravy.To už nikoho nezajímá.To je bouře ve sklenici vody. Babiš nás vyvede do ráje.Hurá.

G. Zahradníček 15.12.2011 19:27

Re: Opět.

A co BIS, ODSS, KDH, ODA, vraždy na denním pořádku ve jménu soukromého kapitálu? :))))

J. Kanioková 15.12.2011 19:34

Přesně,

je to jen zoufalý obraz lidí, kteří neustále čekají na nějaké Spasitele a tleskají nabubřelé kritičnosti.

Kritizovat umí každý, Babiš si totiž hřeje svou polívčičku. On by tu nejraději dosáhl na pozici, odkud by řídil republiku jako jednu firmu z pozice direktivního ředitele. Nějaká demokracie je pro něj odpudivá, on chce velet..

Mi ani až tak nevadí jeho minulost, ale jeho povaha, které demokracie překáží v jeho způsobu řízení.

Je předobrazem diktátora.. přesně takto tito začínali.. šílenou kritikou stávajících politiků ve svých zemích, což jim lidi "žrali", tleskali, a to tak dlouho, až je to vyneslo do nejvyšších pozic. Pak už shodili masku a jen veleli... prvním jejich počinem byla cenzura a pak už to šlo jedním vrzem..

Kdo tohle u Babiše nerozpoznává, toho je mi líto..

J. Kanioková 15.12.2011 19:36

A tu pozici k řízení republiky chce především proto, aby mu nikdo nekecal do jeho podnikání..

T. Kočí 15.12.2011 9:14

Andrej

Podle receptu starých kriminálníků,přiznat jen to co musím.Pomalu to leze na světlo.

J. Urban 15.12.2011 9:12

Babišovi jde o rozkvět vlastního podnikání

a o moc. Za tu moc se dokonce chystá zaplatit. Ono se asi u nás musí platit vždycky, když už někde jste nebo když se někam chcete dostat. No a p. Babišovi přijde levnějc koupit si voliče než politiky. Voliče si koupí jednou na celé 4 roky. Politiky aby si kupoval pokaždé, když se bude někde (na vládě, na ministerstvu, v parlamentě) o něčem pro něj důležitém rozhodovat. Hošánci, nelíbí se vám Vít Bárta? Tak tohle je Bárta na druhou a ještě klonovaný Paroubkem :-/

R. Langer 15.12.2011 11:59

Re: Babišovi jde o rozkvět vlastního podnikání

Já se děsím toho, že se najde dostatek pomatenců, kteří ho skutečně zvolí. Je to děs!

J. Kanioková 15.12.2011 19:38

Já taky, on "nechce" do politiky, ale jen tak, aby si zajistil své podnikání...

V. Linhart 15.12.2011 6:56

Přestaňte už s StB strašit, jste nedůvěryhodní!

Případná angažovanost pana Babiše u StB není v žádném případě důvodem k neangažovanosti v dnešním politickém klání. Spíše ukazuje na vydíratelnost ze strany demokratického tisku a zájmových skupin v jejich okolí, které cítí ohrožení v oblasti svých politických, ale především ekonomických zájmů. Je přitom zarážející účelovost takových sdělení, nikdo dřív pana Babiše v souvislosti s jeho podnikáním nelustroval,žádná BISka, žádní investigavci z rádoby nezávislých plátků..? Je to jakési divné...

J. Klepal 15.12.2011 8:45

Re: Přestaňte už s StB strašit, jste nedůvěryhodní!

Způsob Babišova vyjadřování a jeho slovník se mně krajně nezamlouvají a zcela určitě jej nebudu volit, nicméně má jako každý jiný svobodný a plnoprávný občan této země se vyjádřit, nabídnout svůj program a kandidovat ve volbách. Zda byl nějakým agentem, který pracoval pro svou zemi, není již dnes vůbec významné, důležité je posuzovat jeho skutečné činy a hodnotit jeho příspěvek z pohledu, jaký prospěch této zemi přinesl a především přináší v současnosti. Jestliže jeho příspěvek spočíval v údajném hodnocení kvality jakýchsi dovážených surovin, pak nářky, jak je autor tohoto článku prezentuje, jsou zcela směšné. Jestliže se však dopustil nějakého zločinu, pak je třeba se takovou skutečností neprodleně zabývat, nutno ovšem, aby se oběti jeho zločinů ozvaly a svědčily proti němu.

J. Míchal 15.12.2011 8:55

Re: Přestaňte už s StB strašit, jste nedůvěryhodní!

Vy máte pocit, že komunisté mají za sebou málo zločinů?

J. Slanina 15.12.2011 11:37

Re: Přestaňte už s StB strašit, jste nedůvěryhodní!

Můžete mi věřit, pane Klepale, že pro mne JE velmi významné, jestli byl někdo agentem či nikoliv. Podobní jako soudruh Babiš mi totiž zkuxxxvili celý život. Pokud věříte, že "pracoval" pro svou zemi a přinesl jí jakýsi "prospěch", musím vás politovat. (Pokud v té vaší víře není ovšem něco jiného.)

J. Klepal 15.12.2011 13:24

Re: Přestaňte už s StB strašit, jste nedůvěryhodní!

Skutečně, jestliže například Babiš dělal analýzy dovážené suroviny a zjistil, že není dostatečně kvalitní, aby za ní byla zaplacena požadovaná cena, pak takovou práci považuji za prospěšnou. Pokud dělal něco, co naopak škodilo, pak by šlo o práci neprospěšnou. Jestliže jsou o jeho škodlivé činnosti nějaké informace, pak by bylo vhodné je co nejdříve zveřejnit, protože by se mohlo stát totéž co s Věcmi veřejnými, které vystupovaly jako bojovník proti korupci do té doby, než se ukázalo, jak uplácení probíhá dokonce v jejich vlastních řadách. Dovoluji si odhadnout, že množství voličů nachytaných na vějičku předhozenou touto stranou již pokleslo. Kvůli této úvaze není třeba mne litovat.

J. Kanioková 15.12.2011 19:40

Ono ani není důležité, co dělal dřív,

mi stačí informace o stylu jeho podnikání. Tudíž je zcela jasné, oč mu ve skutečnosti jde - aby mu už nikdo nebránil v JEHO podnikání..

R. Langer 15.12.2011 11:56

Re: Přestaňte už s StB strašit, jste nedůvěryhodní!

Tak zhodnocení toho, co pan Babiš této zemi přinesl a v současnosti přináší je prosté - zdražování pohonných hmot, dopravy a potravin, zvýšené opotřebení motorových vozidel a strojů. Stačí to tak? Ovšem můžete třeba i věřit tomu, že pan Babiš měl prostě takové štěstí a byl ve správnou dobu na správném místě. Když si ale v těch spisech přečtete kdy a na kterých místech byl, tak je to "štěstí" skutečně otázkou...

J. Klepal 15.12.2011 13:15

Re: Přestaňte už s StB strašit, jste nedůvěryhodní!

Zřejmě se jedná o analýzu cenového vývoje pohonných hmot. Před 14 lety byla nafta za 18 Kč, nyní je za dvojnásobek. Skutečně za toto zvýšení může pouze Babiš? Není třeba vzít v úvahu inflaci dolaru, zvýšení světových cen ropy, rostoucí obtížnost její těžby? Jak se na růstu nákladů za dopravu podílelo například zavedení mýtných bran a kdo na nich vlastně vydělává? Vždyť náklady na dopravu zvýšené o mýtné se musí také zákonitě promítnout do cen převáženého a tedy prodávaného zboží. Babišův podíl na zisku z prodeje biosložek do paliv lze jistě kritizovat a považovat za nemorální, ale kdo jej prosazoval? Pokud si vzpomínám, začalo to již Luxem za Klausova premiérování.