20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej Babiš – náprava snadno a rychle

Veliké množství lidí, vyslovených laiků i kvalitních politologů, překvapil rázný předvolební finiš původního outsidera, Andreje Babiše. Rodem Slováka, který se významně prosadil v českém byznysu, když vytvořil úspěšný holding Agrofert. Jeho základy pak položil v divokých gründerských časech raného postkomunismu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Kluzák 21.10.2013 22:41

Kdo může volit gaunera Babiše?

Je velice smutné, že i jinak inteligentní lidé - potenciální voliči - uvažují o tom, že by mohli volit gaunera Babiše: Bývalého aktivního člena KSČ a dokonce spolupracovníka StB, který si právě svým politickým dozadkulezením zajistil tučné místo v zahraničním obchodu a v zemědělství, což mu vyneslo po sametu vědomosti, kde bude možno nejlépe tunelovat, krást, podvádět. A nyní si tento Babiš dokonce za nečestně nahromaděné miliony kupuje media jako lidovky nebo neviditelný pes a koupí si tak i prodejné žurnalisty, kteří budou psát dle jeho zájmů. V případě, že čeští lidé takového gaunera skutečně zvolí do parlamentu, pak si skutečné svobody nezaslouží.

J. Urban 21.10.2013 22:26

Kmotři "investují" do nových

zločinných spolčením jako ANO a SPOZ, protože ta stará - čssd a zejména ods - jsou jimi už vybydlená jak Chánov.

J. Boleslav 21.10.2013 13:37

Autor má trochu krátkou nebo selktivní paměť

Třeba na Babišovo členství u komančů, udávání stbákům a "tvrdou" práce při původní tvorbě jeho slavného holdingu nějak pozapomněl. Nebo že by za autorovou krátkou pamětí bylo snad něco jiného?

O. Prochazka 21.10.2013 19:32

Re: Autor má trochu krátkou nebo selktivní paměť

Autor je vypatlaný politolog a levičák.

V. Mlich 21.10.2013 12:22

No nevolili byste ho?

Mluví krásně:

http://www.youtube.com/watch?v=AA3mwgsF6lI

V. Linhart 21.10.2013 11:52

Tonoucí se stébla chytá...

 Nechápu, čemu se v případě Babišovy strany divíte. Ikony pravičáků , ODS a TOP09 ukázaly obdivuhodnou neschopnost DOBŘE vládnout a přesvědčit o své dobré vládě masy (puristé tento výraz zajisté prominou, jak však jinak nazvat laickou většinu společnosti, která podle momentálně platné státní ideologie vlastně neexistuje..?), tak jejich zhrzení bývalí voliči hledají nové ikony, protože přes plácání po rfamenou a proklamace o své poučenosti a vzdělanosti svého voličského segmentu to jsou takoví obyčejní čecháčkovští hokynáři, vzdělaní v žabomyších válkách a v pohledech po třískách v očích svých bližních. Nebezpečí pro pravičácko-populistické partaje(ODS, TOP09) je v tom, že Babiš může prokázat schopnosti, které jsou mu nyní populisty z prava i z leva upírány a to třeba i za cenu nestandartních postupů, které se zhrzeným havlistům nemusí líbit. Nepostrádá ovšem komický podtext fakt, že guruem pravice a posledním stéblem pravicového voliče se stane bývalý bolševik a pravděpodobně i spolupracovník komunistické tajné policie. To jste to dopracovali, pravicoví voliči, vzdělaní, poučení a pracovití, soli této země...

J. Boleslav 21.10.2013 13:40

Re: Tonoucí se stébla chytá...

Žádný stbák a bývalý komanč k tomu nikdy nemůže lídrem pravice z principu být. Kromě zmíněného i proto, že jeho ANO pravicové není ani omylem. To pouze lidé jako Vy nebo pan Hofman se stále snaží takovými nesmysly jiné mást.

R. Langer 21.10.2013 15:37

Re: Tonoucí se stébla chytá...

Základním principem levice je neustálé lhaní, včetně toho, že levicové soudruhy z ostatních stran v rámci předvolebního boje lživě označují za pravici.

P. Pokorný 21.10.2013 10:43

Babiš pouze potvrzuje "Šmejdy"

Za prachy koupiš každého debila. A v každém národě je kolem 235% debilů. "Šmejdy" vyrazíš dveřmi a vlezou oknem. Pouze se přetaví do jiného skupenství.

P. Pokorný 21.10.2013 10:44

Re: Babiš pouze potvrzuje "Šmejdy"

Éch, chybička, to by bylo moc. 25%.

R. Langer 21.10.2013 11:38

Re: Babiš pouze potvrzuje "Šmejdy"

Obávám se, že je jich přes 50%. Spíš 60%.

J. Boleslav 21.10.2013 13:41

Re: Babiš pouze potvrzuje "Šmejdy"

Taky to tak vidím.

T. Czernin 21.10.2013 15:17

Re: Babiš pouze potvrzuje "Šmejdy"

To říká i Miloš Zeman, jen jinými slovy. Tvrdí, že dvě třetiny obyvatel tohoto státu jsou naprostí idioti...

M. Hoblík 21.10.2013 10:35

Češi snadno uvěří příjemné lži!

Kolik jich jenom jásalo na příchodem zachránce  spasitele Hitlera, plné náměstí slavného jména jich bylo! Stejně jako v roce 1948, jenže to už zase měli jiného spasitele. Babiš spasitel národa, to je skutečnost, která je možná jen u nás. Zase ztratíme příležitost a zmaříme možnost napravit hospodářství. Budeme vzývat spasitele - tlučhubu, nastrčenou loutku bůhvíjakých kmotrů. Co nezachránil nadčlověk Karel, to nespasí ani přitroublý přivandrovalec!

K. Luboš 21.10.2013 12:06

Re: Češi snadno uvěří příjemné lži!

Fakt miluju lidi, kterým je vždy a všechno jasný!

J. Boleslav 21.10.2013 13:42

Re: Češi snadno uvěří příjemné lži!

Vám ne? Tak zkuste jednou použít zdravý selský rozum a možná Vám to bude jasné taky.

J. Kanioková 21.10.2013 17:59

Naprostý souhlas, že se tu neustále hledá jakýsi Mesiáš !

A i když se to snad tady projevuje dlouhodobě, přesto za poslední časy za to viním P&L To tyto "elity" neustále v lidech živí přehnané očekávání..

Nečetla jsem pravdivější posouzení našeho srabu, než v článku, který je sice psán k jiné události. Ale velmi realisticky popisuje stav naší společnosti...

http://bohumildolezal.lidovky.cz/texty/rs2673.html

K. Nytra 21.10.2013 19:43

Re: Češi snadno uvěří příjemné lži!

Tak zkuste kandidovat Vy, třeba někoho oblbnete...

V. Ondys 21.10.2013 9:59

:))))))))))))))) Náprava nešvarů, které doprovázejí socialistické přerozdělování, je hloupost ve státě

kde drtivá většina věří, že nekrást ze společného znamená šidit vlastní, jak je patrné i z komentářů na síti, kde skoro každý za zloděje pokládá jenom všechny z jiných gangů zaměřených na veřejné peníze... Vždyť v tom máme desítky let praxi :))))))))))) z boje proti totalitě.

Z. Švrček 21.10.2013 9:41

Babiš, jedna velká klamavá reklama

Jako bych očekával na poslední předvolební týden něco velkého, novinově, či bilboardově  titulkového, ve stylu reklam na prací prášky : "BABIŠ, ŠPÍNY A SKVRN SE ZBAVÍŠ" nebo "ANO, PO VOLBÁCH BUDE VYPRÁNO" !

Babiš sám zcela pragmaticky spoléhá na to, že při tom velkém prádle se zapomene na jeho vlastní špínu a skvrny. Ovšem je nutno pomyslet na to, že každý, kdo si nevypral svoji vlastní špínu a jde ven špinavý, nemůže asi dobře očistit sám sebe proto, že je špína nejspíš zažraná. Pak nastupují prostředky, jak ji zamaskovat, aby počestný, abšak dosti tupozraký volič skvrny neviděl.

Bohužel tupozrakost je vlastností mnohých voličů a tak, všem dobrým nadějím navzdory, bude Babišovo ANO v parlamentu. To bude švandy, až se začne to jejich prádlo prát až tam, povolebně namísto předvolebně, až se rozhádají, či rozprsknou, jak pytel blech.  

J. Boleslav 21.10.2013 13:46

Re: Babiš, jedna velká klamavá reklama

Babiš má víc peněz, než měl kdysi Bárta. Jinak by se se svým CV a politickým "uměním" do parlamentu nikdy nedostal. Takže možná ten rozpad bude nějakou chvíli trvat, delší než u Veverek. Spíš dojede na to, že ho ti pomatenci, co ho volí, za čas prokouknou.

K. Frauknecht 21.10.2013 8:46

Pěkný článek

Jsme nepoučitelní a to nám patří. Propojení podnikání a politiky nikdy nikam nevedlo (u nás i ve světě). Babišův vstup do politiky jen prohloubí její úpadek.

J. Boleslav 21.10.2013 13:46

Re: Pěkný článek

Přesně tak.

P. Maleček 21.10.2013 8:41

Hrůza ze státu řízeného jako firma

Aniž bych dával za Babiše ruku do ohně, proč zas tolik žluče. Co může udělat ještě horšího než nám předvedli stávající prý průhledné parlamentní partaje? Snad další legalizaci rozkrádání státu opoziční smlouvou a prý demokratizaci komunistů,jako ODS a ČSSD, nebo drsné vydírání jako lidovci a zelení? Nebo si snad myslíte, že Telička, Zlatuška, Jourová nebo Stropnický sebou nechají vorat jako Bártův John či Kalouskův Švarcík?

To čeho se stávající politici od Babiše nejvíc obávají je jeho heslo stát řízený jako firma. Vůbec tím nepopírá sociální a kulturní rozměr státu. Ale jaká to hrůza říká - lidé ve vedení státu by měli nejen pravomoci, ale i trestně právní zodpovědnost včetně hrazení způsobené škody.

To je to hlavní, co vzbouzí u stávajících politiků a jim poklonkujících publicistů tu největší hrůzu. Zavedení této firemní odpovědnosti do politiky by znamenalo, že jejich partaje i oni sami by přišli o miliardy z rozkrádaného státu a ke všemu většina z nich by skončila v kriminále.

A to je ten hlavní důvod řevu parlamentních partají proti Babišovi. Babišovo potencionální STBáctví a členství v KSČ jim vůbec nevadí. vždyť takových mají ve svých řadách spousty.

Z. Švrček 21.10.2013 9:46

Re: Hrůza ze státu řízeného jako firma

Co se prosím divíte? Babiš a jeho ANO jsou skokani roku! To přitahuje nejen pohledy. A že nemohou předvést nic horšího? Obávám se, že hůře může být vždy. Tohle sbíraniko kdyby vydrželo pokupě a bez skandálu celé volební období : to by zase bylo překvápko desetiletí.

J. Boleslav 21.10.2013 13:49

Re: Hrůza ze státu řízeného jako firma

Ti z pravé strany spektra ne. Můžete dát nějaký příklad stbáckého pohunka v ODS nebo TOPce? I bývalých černochů je i nich jako šafránu, ve srovnání se socany.

J. Forman 21.10.2013 8:15

:-))

Pěkně podpásový článek, je vidět, že jste se na škole dobře učil, zejména stylistiku podprahových informací. Budiž vám přáno. Už se těším, jak se vám všem v neděli protáhnou modro-oranžovo-všelijaké huby.

P. Zeman 21.10.2013 9:03

Re: :-))

Proč podpásovka? Myslím, že poměrně přesně popsaný stav. To už se má o Babišovi (v jeho prospěch) lhát i v jeho vlastních novinách :-D?

K. Nytra 21.10.2013 10:16

Re: :-))

Ono se Babišovi nadává dopředu, nikdo však  neví jak to dopadne, ovšem je jistota že dosavadní osvědčené strany zase jako obvykle slibují a po volbách skutek utek. Kdo chce volit tyto jistoty a má strach z možných změn ať je volí až do úplného zblbnutí. Některé malé strany mají zřejmě rozumnější program, ovšem nemají šanci nic změnit, momentálně tu není nikdo jiný kdo by s tím bordelem pohnul. Už tu škodí státu dost dlouho. Každopádně nikdo nemá šanci Babiše v něčem uplatit, nanejvýš jeho straníky, úplatní lidé jsou ve všech stranách, nakonec to řekl sám president, sněmovna je vyvážená, na obou stranách jsou poslanci ve vazbě. Nebyla tu žádná konkurence a tak se vesele půjčovalo aby bylo co  rozkrádat, to snad se konečně omezí. Babiš správně říká že může být lépe, zatím to šlo jen k horšímu.

P. Zeman 21.10.2013 10:30

Re: :-))

Někdo možná nadává, já osobně mám k němu značnou nedůvěru. Nasliboval všechno všem a nestačím se divit, jak rozdílné garnitury lidí v mém okolí ho půjdou volit. To, že může být neúplatný v měřítku tisíců, či miliónů může být pravda, ale tam Babiš zřejmě nemíří. Jako silná parlamentní síla může nechat proválcovat parlamentem zákony, které nám můžou tak pustit žilou, až se z toho pokroutíme (že už teď je málo pšenice, na úkor řepky, víme). Dále - jeho účelové sdružení není skutečně nic jiného, než účelové. Politické strany vznikají roky, profilují se, mají nějaký smysluplný program. Ano 2011 je zde dva roky. Program? Viz výše. Babišova rétorika mi připomíná jednoho podruhé zvoleného amerického prezidenta - "Yes, we can!" ;-). Rozsévač planých nadějí.