8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej Babiš je na začátku

Hnutí podnikatele Andreje Babiše ANO 2011 je politickými konkurenty a komentátory nálepkováno jako populistické, antisystémové, podnikatelský projekt, nové Věci veřejné apod.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 19.10.2013 21:09

Re: Babiš

S Babišem líp určitě nebude. Může ale být o hodně hůř.

J. Urban 19.10.2013 20:53

ANO je obdobou VV, přesto může být jejich

výchozí pozice po volbách a následné působení v politice odlišné. Rozhodně jde o uskupení latentně demokracii nebezepečné, nicméně jako vždy budou rozhodovat prachy - takže nic nového. Je nabíledni, že ods už nebude mít děňgy na rozkulačení babišovců, jako je měla v případě VeVerek - ale může se najít někdo jiný.

J. Dvorská 19.10.2013 17:29

Re: "Inteligenci voliče musí urážet srovnávání ANO 2011 s Věcmi veřejnými. "

Prosím ty z Vás , které nezajímá minulost kandidátů voleb, Vás nezajímá, že je někdo bývalý donašeč STB, křivák, prospěchář? Fakt  to ty lidi nezajímá, pak tedy taky nemusí vadit, když je někdo bývalý gestapák, bývalý střelec lidí na hranicích atd!

D. Nowodny 19.10.2013 17:12

Re: Babiš

Ignorovat dalsi pijavice neni cesta k lepsimu !

F. Kusák 19.10.2013 17:01

Já jsem celkem rozhodnut,

koho budu volit - bude to KDU-ČSL, ale odepisovat nebo naopak vyzdvihovat pana Babiše do nebes mně nepřipadá korektní. Také srovnání s VV nesedí. Jsem docela zvědav, jak to dopadne a těší mě, že snad nastane situace, že ČSSD a KSČM nebudou mít ve sněmovně ústavní většinu a snad se tam nedostanou ani SPOZ, Bože chraň! Pro mě je důležité, aby došlo k narušení mafiánských vazeb mezi ODS, TOP 09 a ČSSD.

A. Reček 19.10.2013 16:51

Celé to ANO je dnes jako uzrávající pěkné ovoce na stromě

Má hezkou přirozenou barvu a je vábivé pro řadu občanů zklamaných dosavadním vývojem. Čeká se až ve volbách uzraje a spadne na zem, tedy do poslanecké sněmovny.  Jedni varují lidi před jedovatostí takového plodu, druzí zase tomu oponují.  No a co s ním?  Nakonec všichni si ukousneme, tedy i ti, kteří ANO volit nebudou, a zhodnotíme.  Osobně já volit je nebudu, ale nevím jak zachutnají, možná budou osvěžením politické stravy, která pozbyla během pár let na chuti.  Tedy opět bude platit to staré biblické - po jejich ovoci poznáte je.

D. Streit 19.10.2013 16:38

Autor není žádný nezávislý politolog

je to provařený havloidní eurofil, který má v mnohem blízko k Babišovi, pokud by ten ovšem neměl miliardy.

Jenže Babiš, který je stejně oportunní jako současná levice s pseudopravicí, ukrade voličům ten potenciál na ZMĚNU. Zneužije tendence voličů potrestat politiky, aby jim předhodil tentýž bezzásadový pravolevý mix zištné politiky:

http://streit.blog.idnes.cz/c/369606/Je-prava-pulka-a-leva-pulka-A-mezi-nimi-Babis.html

J. Boleslav 19.10.2013 15:46

Re: Babiš

Jeho voliči většinou volili v minulém kole veverky. Jsou to notoričtí hledači třetích cest.

M. Pechr 19.10.2013 14:41

...volím Svobodné...

...a já bych řekl, že poslední věta může sedět spíš na člověka, který je schopen vypustit takový příspěvek v diskuzi...

O. Prochazka 19.10.2013 13:15

Re: Babiš

Jistě, je li na těle přisátá pijavice, druhá už jeho zdravotní stav nezhorší:-)

Vy jste taky pěkný úchyl.

O. Prochazka 19.10.2013 13:15

Babiš

je proolhaný zmetek, komunista a estébák. Nemá představu o tom, jak se řídí stát, to že je šéfem Agrofertu nic neznamená, podobných skupujících lotrů už svět vyprodukoval mnohho.

neumí mluvit, má tik, když neví, tak huhlá a dělá, že je mu vše jasné. Jeho firmy mají miliónové dluhy a nesplácejí.

kdo jej volí je debil a duševní chudák.

O. Prochazka 19.10.2013 13:11

Re: proč Babiš

člověk, který muví o jídle jako o "žrádle" je typický socnaský kverulant, něco jako Nytra.

Nytro, vláda může jen zdražovat, ta na slevňování nemá moc velký vliv.

O. Prochazka 19.10.2013 13:10

Re: proč Babiš

To jsou obvyklé obecné kecy.

Záleží li lidem na svobodě, volí pravici, nezáleží li jim na tom tolik, jsou frustrovaní a pořád žvaní o korupci a rozjrádání, volí levičáky, včetně babiše. levičák nemusí být ihned socanem, levičák je člověk přesvědčený o tom, že umí řídit společnost a že ví co je pro ostatní dobré a svoboda jednotlivce je pro něj podružná.

J. Boleslav 19.10.2013 12:13

Re: Babiš

Babiš je vyčůraná stbácko - bolševická stvůra. Agitky podobné tomuto článku na tom nemohou nic změnit.

I. Schlägel 19.10.2013 10:12

Re: Babiš

Milý pane, těch pijavic přisátých na tento stát je v zavedených politických stranách tolik, že další pijavice navíc už to moc nezhorší. Naopak, i mezi pijavicemi je potřebná konkurence. Tak že přestaňte strašit.

R. Fleischhans 19.10.2013 10:05

Babiš

Podle mě je Babiš stejně nebezpečný jako komunisti - vždyť z nich koneckonců vyšel. To, že byl v STB, je všeobecně známo. Horší je ale, co dělá nyní. Je to pijavice přisátá na tento stát. Doporučuji přečíst tento článek http://euro.e15.cz/svedci-babisovi-779464#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

L. Orlita 19.10.2013 9:26

Babiš bude psát nové absurdní komedie

až se dostane do parlamentu. Z jeho strany se vynoří nové Kočí a Starkové a ostatní se budou smát, protože na jejich sviňárny nebude vidět. Babiš nemůže oslovit voliče malých stran, protože ti se považují za "přemýšlivější" a jen tak se nenechají oblbnout.

K. Nytra 19.10.2013 7:25

proč Babiš

Někteří lidé se diví proč vzniklo hnutí ANO,  je to výsledek vládnutí dosavadních stran které jen slibují nesmysly, dělají si srandu s voličů, podílejí se na rozkrádání a zvyšují zadlužování, ať je levicová nebo pravicová, vyjde to nastejno, jedna slíbí jedné skupině voličů a druhá druhé, v celkovém  výsledku to vyjde nastejno, nanejvýše se zvýší státní dluh. Pro to mnoho voličů nešlo k volbám neboť neměli alternativu, teď dostali šanci. Že na tom něco ukazuje zděšení velkých stran že můžou přijít o dobře zavedená koryta, nakonec postřeh prezidenta Zemana že sněmovna je vyvážená, je stejný počet zavřených poslanců na obou stranách, o něčem svědčí. Vznik ANO byl vyprovokován, voliči ještě nejsou úplně bezhlavé stádo. Dnes nic nejde bez peněz, iluze že stačí volit nějakou rozumnou stranu která však nemá na to aby se zviditelnila jsou zjevné. Řídit stát jako rodinnou firmu není až tak špatný nápad, jestli v ní bude někdo krást tak se s ním tvrdě zatočí, demokracie která je tady dosud je spíše anarchie, trochu pevnější ruka nemůže být na škodu, vidíme to například v Německu, že by zrovna Německo neprosperovalo a důchodci a nezaměstnaní že by chcípali hladem, není vidět. Když stát bude správně fungovat tak si nebude muset půjčovat na to aby politici mohli rozhazovat. Kdyby tu byly dvě hlavní rozumné strany, tak by se to nestalo, voličům došla jen trpělivost, spálili se s VV , ale ANO za pokus stojí. Možná že se pak dočkáme i lepšího žrádla a levnějších PHM, slušných důchodů a snad zbyde i na vzdělávání a výchovu cikánů...

Z. Rychlý 19.10.2013 7:08

Strany jsou pro straníky,

ANO je tu pro všechny. To už tu jednou bylo a nevydrželo to. Možná se z jejich rozpadu vyloupne nové ODS jako kdysi z OF. Podporu ANO chápu jako výprask současnému pojetí fungování politických stran řízených neprůhledně sekretariáty a kmotry, či šibaly  v pozadí,

Jenže tohle vzepětí a spolupráce se se rozpadne  při hledání řešení otázek praktického vládnutí. Tam se charakter "každý pes jiná ves" projeví naplno.

Bude to zajímavé.

K. Nytra 19.10.2013 7:04

proč je

J. Heincl 19.10.2013 7:04

Peníze jsou holt peníze

Za ty je možné napsat a obhájit všechno,

J. Kanioková 19.10.2013 1:41

"Inteligenci voliče musí urážet srovnávání ANO 2011 s Věcmi veřejnými. "

Souhlasím. Protože Bárta "jen" půjčoval prachy. Kdežto predátor Babiš si lidi nejspíš "kupuje", do profesí, které mu mohou pomoct.  Zcela jistě je to Komárek.. V podnikání mu pomáhal "dobrý" vztah se "státem" - dotace, což už od voleb 2010 jaksi nebylo, končilo.

Nevěřím mu.  Ostatně v jednom článku je o něm sice krátká zmínka, ale dost vypovídající - Český novinár Němeček: Prečo je u vás horšie? Niečo je v mentalite  - http://www.sme.sk/c/6967056/cesky-novinar-nmecek-preco-je-u-vas-horsie-nieco-je-v-mentalite.html#ixzz2i0MWc3ag  

J. Vozábalová 19.10.2013 1:08

O začátku by se dalo s úspěchm pochybovat!

No, kéž byste měl pravdu. Je málo pravděpodobnél, že by se ANO do PS nedostalo a Vámi načrtnutý obraz by ještě nebyl z nejhorších.

Ano, jistě, pan Babiš rychle přijde na to, že "jako firma" to prostě nejde - ostatně si myslím, že to ví, ale zatím může tvrdit, že ne. To by se mu nakonec taky dalo odpustit, nějakou strategii mít musí a tato není ani lepší ani horší, než mnohé jiné.

Nicméně nelze se tvářit, že "nevím, jak jsem ke svým miliardám přišel". Docela se tedy divím  příznivcům tohoto hnutí - motory v autech nám jeho "řepkové příměsi" ničí všem, o  nechutném pečivu z PENAM ani nemluvě.