9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej B. kontra Andrej B.

Položte mi na stůl seznam všech zásadních politických, ekonomických, osobních a jiných prohřešků českého premiéra (zdůrazňuji zásadních, ne ptákoviny á la Čapí hnízdo) a jsem si jist, že v něm najdu pár výhrad, kvůli nimž nebudu s Andrejem Babišem souhlasit, kdy mu budu hlasem byť jen pouhého řadového občana oponovat a kvůli čemu bych se za volební plentou musel rozmýšlet, zda ANO ještě ano čili nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kubát 5.9.2021 8:48

Jestli se vzděláním rozumí vlastnictví telefonu, či počítače, pak jsme velmi vzdělaný národ.;-D

P. Čech 5.9.2021 8:57

"Moudrý" pan Svěrák, který m.j. podepsal Antichartu, by měl přinejmenším mlčet. A Češi nezblbli! Zblbli jen někteří Češi a to ti, kteří v roce 1992 sepsali a odsouhlasili Ústavu České republiky. Ústavu, jejíž některé články jsou lživé, jiné si navzájem odporují a další, které nelze plnit, aniž by přitom byly porušovány jiné. Nade všemi takovými články se tyčí jeden z nich a to čl. 5, pomocí něhož se na světlo dostávají skutečnosti jinak neveřejné protože smutné. Pokud tuto ústavu, my občané, nezavrhneme, nevypracujeme a neschválíme v referendu novou, zcela jinou, a budeme se řídit takovým právnickým paskvilem, jaký představuje ta dnešní, nikdy nevykročíme na cestu ke skutečné zastupitelské demokracii a budeme se utápět ve volné soutěži politických stran a v jejích důsledcích.

R. Pelant 4.9.2021 21:06

Čapí hnízdo je podle autora PRKOTINA. Estébák ho nechal účelově napsat na své děti, aby mohla firma získat dotaci. Dotaci 50 milionů získal neoprávněně. Právní řečí to je podvod.

Ohledně diagnózy Babiše juniora jste nenapsal nic relevantního. Ty Vaše pohádky jen mlátí prázdnou slámu.

Dobrotivý tatínek svého syna svěřil ruské doktorce, ktrerá se protislužbou stala členkou vládní rady pro duševní choroby ;-D.

Dovolenou na (okupovaný) Krym zajišťoval její ruský manžel...

Něco takového spáchal premiér této země!!!! Vždyť je to mafiánský román!!

V. Čermák 4.9.2021 21:14

Tak Účelově jedná každý Podnikatel. Účelem je zajistit si Maximální Zisk při Minimálních Nákladech a dodržení Zákona. No a Babiš JE Podnikatel. V právním státě platí podepsané smlouvy, i když se vám to nelíbí. Za Komoušů by Čapí hnízdo samozřejmě Nevzniklo, ale teď už 30 let vládnou Kapitalisté. Dotace byla přidělena Oprávněnými orgány, navíc byla již z dobré vůle Vrácena jako nepodstatná. Kromě Nadávek a Nenávisti jste nic podstatného nesdělil a to je opravdu, ale opravdu málo...;-DRv

R. Pelant 4.9.2021 21:24

Kde spatřujete v mém příspěvku nenávist?

Jen vyjadřuji hluboký údiv, s jakými lidmi a jaké skutky naplánoval náš premiér... Je to Slovák, ale chová se jak Rus.

Normálnímu Čechovi to přijde silně nenormální.

J. Kašpárek 4.9.2021 23:33

tak já tam vše podstatné našel. Vy nerozumíte psanému textu? A ano, jednání Babiše nese prvky jednání mafie. Chcete to snad popřít?

P. Čech 5.9.2021 9:05

Kauza Čapí hnízdo je prkotina. Je třeba si uvědomit, co je to pro Babiše 50 milionů. Totéž, co pro běžného občana 50 Kč. Myslíte si, že by kterýkoliv občan pro 50 Kč obětoval svou pověst? Já si myslím že ne. V celé této novinářské hysterii však zatím nikdo nezmínil jednu zásadní skutečnost. V době, kdy byla podána žádost o zmíněnou dotaci platil jiný trestní zákon než dnes. Ten dnešní, který m.j. obsahuje paragrafy "dotační podvod" a "ohrožení zájmů EU"byl schválen a vešel v účinnost až dva roky po podání žádosti o dotaci. To je totiž na celé věci to nejdůležitější. Nelze totiž kohokoliv obviňovat z trestného činu, který v době spáchání trestným činem nebyl. Proč toto žádný "expert" ani novinář nezmíní?

S. Sedlák 5.9.2021 9:53

Co to melete?

Míra provinění se počítá podle (už nakradeného) majetku?

Babiš je lakomec, který by po sobě ..... sežral. Ten je schopný žádat o dotani 50Mega na čapák, ale i 50k na krmení pro kozy. Nechá to udělat i když, podle vašich pochybných měřítek, je to pro něj asi tak 5 halířů.

V. Bok 5.9.2021 11:04

No, když ma na to nárok, proč ne? By jste to neudelal a tak zůstanete porad sockou.

Tu dotaci povolili příslušné úřady i ministerstva. ( Tehdy vládl na financích jisty Kalousek). Jakmile zacala kampaň, Babis ji hned vrátil. I bez rozhodnut úřadů, které ji porad povazuji za platnou..

V. Čermák 4.9.2021 21:05

Velmi zajímavý článek, Velmi mnoho dosud nezodpovězených otázek okolo mladého Babiše. Doufám, že když už bude vypovídat na policii, tak se ho na to všechno zeptají....;-DRv

P. Čech 5.9.2021 9:07

Duševně nemocný člověk bude vypovídat na policii? To by ovšem byl klasický počin neprávního státu!

J. Vrabec 4.9.2021 20:07

Může být takový otec ministerským předsedou?

Bohuzel ano! pri te "kvalite" volicu (drive zvyk 99,9%)... bylo videt uz pri volbe te bytosti na Hrad . :-(

V. Čermák 4.9.2021 21:01

Tak Otec samozřejmě premiérem být může, proč by ne, Syn ovšem Ne, neboť o něm nikdo nic neví a ani on sám o sobě si nic nepamatuje. Mimochodem, Vy Otce volit Nemusíte a Syn bohužel pro vás, Nekandiduje....;-DRv

P. Hák 4.9.2021 18:57

Pan Macků překvapil. Tohle bych od českého novináře opravdu nečekal.

Musím na pana Macků změnit názor a činím tak rád.

V. Bok 4.9.2021 18:50

No, číst tohle je mi opravdu stydno. Nemám rád, když se někdo hrabe v životě někoho jiného. Ten pán není politik, navíc je psychicky nemocný. A to co předvádí Kalousek , Klusák a spol je ještě mnohem, mnohem hnusnější.

Tahle aféra je rozhodně nejhnusnější zážitek z těchto voleb. Zatím.

R. Pelant 4.9.2021 21:21

Ať je to tak nebo jinak...

Připadá Vám normální, že premiér této země „uklidí“ nemocného syna na okupovaný Krym (politickou otázku okupované země vynechme), diagnózu napíše doktorka (možná účelově kvůli kauze Čapí hnízdo), zaměstnaná toho času na Babišově ministerstvu, eskort na Krym zajišťuje její ruský manžel?

Takový rodinný/mafiánský podnik řídí náš premiér??

V. Bok 5.9.2021 10:55

Ehhh, vidim ze Váš prehled děsivě drti vsechny relevantni argumenty. Proboha, člověče, vždyť o tom nic nevíte.

S. Sedlák 5.9.2021 9:56

Nejde ani tak o toho pána, jako o jeho otce, který se dokladovaně zachoval ke svému synovi jako dobytek.

O. Uživatel 4.9.2021 17:10

Uživatel požádal o vymazání
V. Bok 4.9.2021 18:55

No, to máte marný. Pro ty, co si myslí že se zázračně uzdravil , to ovšem nic na věci nemění. Chudák.

I. Mertl 4.9.2021 14:56

No, pan Macků usilovně lituje našeho Spasitele jako nespravedlivě osočovaného chudáka kvůli jeho problémům se synem. Jistě, je to pohled pana Macků a neberu mu ho, jen podotýkám, že nechuť mezi otcem a synem po rozvodu rodičů nebo i bez něj je nikoli mimořádný jev v mnoha rodinách, a běžná je i nemoc v rodině, jde-li vůbec o ni v případě syna (nebo spíš otce?). Neshodně s panem Macků se domnívám, že causa Čapí hnízdo není opravdu to nejhorší na cestě seniora k majetku a moci, a že junior, ať už nemocný či zdravý, byl svým otcem opakovaně zneužíván jako prostředek k získání otcova majetku a moci. Ostatně podobně byli a stále jsou AB senirem zneužívání všichni občané české republiky. Obávám se, že i pan Macků.

V. Čermák 4.9.2021 21:06

Neobávejte se, Nejsou..;-DR^

J. Kašpárek 4.9.2021 23:35

R^

O. Uživatel 4.9.2021 14:21

Uživatel požádal o vymazání
J. Urban 4.9.2021 16:18

No jo. A chudak Stana Grossu odstupoval z funkce kvuli nejakym 4M v igelitce. Zabar... Rekl bych, ze ani Dalik na Babise nema.

J. Krásenský 4.9.2021 18:14

Kdyby to bylo tak jednoduché... 1. peníze neukradl - zažádal (v zastoupení) o dotaci, žádost prošla standardním schvalovacím řízením a byla mu přiznána. 2. peníze vrátil https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/capi-hnizdo-imoba-dotace-vraceni_1806291003_ako 3. "kdy by toho vašeho guru AB st. chytli s krvavym nožem nad mrtvolou tvrdil že jde o komplot" - to jste opravdu přehnal - to není ten případ.

Není to ani případ "šmejdů", kteří kalkulují s drobným písmem, třeba i na vnitřní straně obálky a přesto soudy stojí na jejich straně, protože si to měl poškození před podepsáním pořádně přečíst. A není to ani případ mého kolegy, který žádal o drobný úvěr u české kamenné banky a byla mu k pročtení podmínek předložena stoha šedesáti listů oboustranně popsaných, v níž zhruba na dvacáté sedmé straně byl bod o poplatcích. No všimněte si. A tady jde o miliardy a soudy nic. Tady šlo o standardní posuzování státního orgánu podle stanovených podmínek. A ty - alespoň co dosud víme - splnil.

Babiše jsem nevolil a volit nebudu, dotaci na čapí hnízdo pokládám za nemorální, nejsem si však jistý tím, zda byla v rozporu se zákonem. A jak od ní státní zástupci utíkají, troufám si tvrdit, že si tím nejsou jistí ani oni.

Ovšem máte-li Vy nějaké nezvratné důkazy, jsem si jistý, že o ně nejen policie a státní zástupce, budou mít eminentní zájem. Tak splňte svou občanskou povinnost. Nebo navštivte sekretariát vhodné politické strany či Českou televizi a uveřejněte je.

V. Bok 4.9.2021 18:51

No, o oprávnění rozhodnuto není, nicméně p. Babiš uvedené peníze před asi 5 lety vrátil.

O. Uživatel 4.9.2021 21:54

Uživatel požádal o vymazání
J. Kašpárek 4.9.2021 23:36

R^ asi tak;-D

J. Urban 4.9.2021 13:54

Andrej B. ml. mne v podstate nezajima. Zajima mne B. st., protoze je premierem teto zeme. Jemu jsou kladeny otazky, na ktere neodpovida bud vubec, pokazde jinak nebo lzive. Jeho lzim jeho sektari veri. Nebot podpora B. st. neni o otazkach, argumentech a faktech, je o vire. O vire ve spasitele. Po utocich od B. ml. a jinych dokonce o vire ve spasitele - mucednika. I tento clanek je o vire.