1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: Amnestie jako šifra

V pátek a v sobotu, tedy 1. a 2. března 2013, se objevily další tajemné detaily kolem stále zpochybňované amnestie Václava Klause z 1. ledna 2013 a amnestie začíná fungovat jako tajemná šifra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 8.3.2013 14:12

Pan Hvížďala opět lže!!!

Pro hlupáky je celý svět nesrozumitelnou šifrou a prezidentova amnestie nemůže být výjimkou (dokonce ani taková jakou byla ta Havlova, při níž propuštění vrazi hned zase vraždili). O žádné povinnosti někam dodávat nějaký text amnestie ústava nehovoří (a byla by to také velká pitomost). Amnestii vyhlašuje podle ústavy pouze prezident (předseda vlády ji pouze spolupodepisuje, čímž potvrzuje její proveditelnost za niž vláda parlamentu odpovídá) nikde není stanoveno, že by s ní měl být předem podrobně seznámen. Možná, že neolevicovému, tedy morálně relativistickému panu Hvížďalovi neříká nic slovo tradice nebo precedent, protože by nám nezapřel, že ještě nikdy nebyla prezidentská amnestie vládou odmítnuta (jenom za 1. republiky jich bylo 19) On snad opravdu nevěděl to co bylo každému myslícímu člověku od počátku jasné, že Ústavní soud žalobu na amnestii pochopitelně zamítne? (neměl jinou možnost!!!)

To, že panu prezidentovi nikdo (vyděračsky) nepřipomněl, že výdaje na provoz jeho úřadu schvaluje vláda není pravda, udělal to pan Paroubek, který mu dokonce za jeho odpor k odevzdávání naší suverenity do Bruselu hrozil, že ho nebude pouštět do zahraničí (čímž významně přispěl k svému politickému pádu a měl by být i souzen za vlastizrádný útok na ústavní práva prezidenta!!!). Jenom zbabělí, za své lhaní placení "vrtichvostové" jako pan Hvížďala mohou tvrdit, že by tím bylo možno V. Klause zastrašit.

J. Václavíková 8.3.2013 20:01

Re: Pan Hvížďala opět lže!!!

Jen hlupák neví, že Havlova amnestie se netýkala násilných trestných činů, pro jistotu to speciálně Vám přeložím- tedy ani vražd. A Klaus, který ,,má vždycky pravdu", se k udílení milostí vyjádřil takto (ale asi na to při své senilitě zapomněl):

Václav Klaus: „Odlišme milost jako lidský čin od institutu prezidentských milostí. To jsou dvě zcela rozdílné věci. Milost je čin osobní, kdy odpouští ten, kdo utrpěl nějakou újmu. To milost od prezidenta není. Kritizoval jsem současnou praxi udělování milosti prezidentem republiky, protože se mi zdá nejen archaická, ale dokonce i společensky škodlivá, jednak tím, že je používána jako institut jakéhosi opravování justice, jednak tím, že její masové rozšíření a přenesení na úřednickou úroveň udělalo z milostí předmět všelijakých tlaků, rizik korupce, uspokojování skupinových zájmů a někdy i prohlubování nespravedlnosti."

J. Václavíková 6.3.2013 19:07

Pravda, Klaus měl dostat přes prsty už dávno!

M. Stuchlik 6.3.2013 23:37

Re: Pravda, Klaus měl dostat přes prsty už dávno!

Nejen přes prsty

P. Vaníček 6.3.2013 15:34

Kvíčalo,Vy nezklamete!

Jste tak zamindrákovaný,že lhaní je pro Vás už něco úplně samozřejmého.

J. Václavíková 6.3.2013 19:06

Re: Kvíčalo,Vy nezklamete!

Nekvičte, když neumíte uvést argumenty!

S. Ševeček 6.3.2013 13:12

Už Vás, vážený pane Kvíčalo, Ústavní soud

poslal doprdele.

S. Ševeček 6.3.2013 13:12

Re: Už Vás, vážený pane Kvíčalo, Ústavní soud

Pane Mlichu, neodolal jsem.

V. Mlich 6.3.2013 16:06

Re: Už Vás, vážený pane Kvíčalo, Ústavní soud

:-)

J. Farda 6.3.2013 18:38

Re: Už Vás, vážený pane Kvíčalo, Ústavní soud

Ševečeku, sprosťáku Ševečeku, jděte se svými sprostotami tam, kam posíláte Kvíčalu! Tečka.

K. Frauknecht 6.3.2013 10:50

Moc bych se neoháněl tím, že

...suverénem dle naší Ústavy je lid. Jednoduché počty: 80 tis. protiklauzovských petičníků = 1/100 oprávněných voličů = 0,81 senátor!!!

C. Coton 6.3.2013 13:55

Re: Moc bych se neoháněl tím, že

:-))

M. Stuchlik 6.3.2013 23:37

Re: Moc bych se neoháněl tím, že

Zapomínáte na to, že s Klausem nesouhlasí i jiní než podepsaní :-)