20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Ambice versus soudnost

Z parlamentních stran dostatek soudnosti projevily pouze ty, které vlastního kandidáta nepostavily, tedy zejména KSČM. ODS, ani ČSSD nebyly schopny vyprodukovat kandidáta, který by měl reálnou šanci na úspěch. Přitom ČSSD nasadila alespoň člověka, jemuž nebylo možno vyčítat příliš mnoho z minulosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 28.1.2013 12:44

Re: TOP 09 není parlamentní strana?

To je skutečně úsměvné. :-)

J. Kanioková 28.1.2013 1:07

Nemůžu než opakovat, co jsem dala k úvodníku

Už se fakt jen směju, jak se P&L, která se neustále zaklínala demokracií, definitivně odmaskovala. Buď JEJICH pravda, nebo nic !

Taky mám ze Zemana kopřivku, ale ze Schwarzenberga ještě větší. Vždyť už musí být každému jasné, kdo tu ve skutečnosti nejvíc kočíruje politikou. Když to dnes završil prohlášením, že by mohl být p.Schwarzenberg premiérem, už jsem se fakt jenom smála... Prostě Kalousek si svou zákulisní moc vzít nedá a nedá ! Kníže mu slouží jen jako fíkový list !

Pan Schwarzenberg jako člověk je docela sympatický pán, je mi zcela egál, že huhňá, chrupká a jánevímcoještěvšechno. To je mi fuk. Jeho vstřícnost k EU je ale pro mne naprosto neskousnutelná.

Celý tento cirkus je o jediném, je to zatím poslední zápas P&L o jejich moc a vliv nad naší zemí, a zároveň o totéž zápasí Kalousek. Dvě strany jedné mince a jedna využívá druhou jak jen to jde... a pan Schwarzenberg jim slouží ve skutečnosti jen jako buď fíkový list nebo logo... Kdo četl v sobotních papírových Lidovkách článek s polským novinářem o tamní situaci - Bronislaw Wildstein - Svět je vzhůru nohama - je to tam v bleděmodrém totéž. "Elity" jsou prostě všude stejné, chtějí mít moc, aby to oni určovali, co je pro nás dobré či zlé. Demokrati...

Pachatelé Dobra... jo, jo, dobře to známe...

J. Urban 28.1.2013 1:24

Re: Nemůžu než opakovat, co jsem dala k úvodníku

Těšíte se tedy na totalitu? Třeba HitIer posílal ty vámi opovrhované demokraty do Dachau (v lepším případě), to byl frajer dle vašeho gusta, což?

V. Novák 28.1.2013 9:47

Do Dachau posílal Hitler především komunisty a sociální demokraty.

Teprve když se zbavil komunistů, mohl  (s pomocí "pravicových elit") prosadit Zmocňovací zákon, jímž se stal Führerem. A zbavit se sociálních demokratů (do Dachau a Buchenwaldu) i celého Reichstagu.

Když už používáte analogie, tak ať aspon sedí...

P. Zelenka 28.1.2013 10:13

Mýlíte se paní Kopřivková

Po vyjádření vašeho guru musíte přehodnotit a pochopit, kdože je to pravdoláskař. Připojuji se k vašemu obdivu Klause, jemuž se všichni smějí jak krade pera, a můžu směle říci, že ve smyslu jeho slov o nastalém vítezství pravdy a lásky zvolením opodruha jej stejně tak opravdu miluji.

Váš izolacionismus je zde už evergreenem, chcete jak ten básník být menší a menší, až budete nejmenší na celém světě. Přeji vám hezký osamocený a minimalistický život. :-)

M. Hoblík 28.1.2013 10:43

Re: Nemůžu než opakovat, co jsem dala k úvodníku

Pan Schwarcenberg je možná slušný a kultivovaný pán, ale hodí se do doby před Masarykem. Prezident Masaryk takové zrušil, jenže nepočítal, že v 21. století vylezou z děr Svěráci a Hanákové, kteří budou s nostalgií vzpomínat na staré dobré Rakousko - Uhersko! Karla si nechejte vycpat a vystavujte si ho v nějakém rakouském zámku; jako představitel České republiky je na posměch.

J. Boleslav 28.1.2013 12:47

Re: Nemůžu než opakovat, co jsem dala k úvodníku

MOžná Vám. Vy máte raději hulváta, lháře a narcise Ovara?

T. Marek 28.1.2013 15:12

Re: Nemůžu než opakovat, co jsem dala k úvodníku

Já  bych pana K.Sch. nepodceňoval. Nevolil jsem ho ne proto, že by se mi líbil Zeman, ale proto, že je hlavou význačného evropského šlechtického rodu. My Češi pojem šlechta už moc vážně nebereme a to je zásadní chyba. Hlava rodu má dvě základní povinnosti - proslavit rod (přidat nové hodnosti a řády) ve službě státu (forma nerozhoduje) a dále rozvíjet majetek rodu. To první pan K.Sch. plní celkem úspěšně. V tom druhém úkolu má ještě většinu nesplněnou. Schwarzenbergové dostali zpět jen asi třetinu svých panství. Mořná je to úkol na dvě generace, ale úkol to nesporně je. Podívejte se do knih o historii jejich rodu (i jiných, třeba Lobkowitzů či Czerninů - ba i Sternbergů). Zajeďte si na Orlík, ale ne jen na chvilku. Podstata je stále táž. I když je stát republika, i když kastování a šlechtické tituly byly v r. 1918 u nás zrušeny, to vůbec nehraje roli. my na svoji historii dost kašlem. Oni v žádném případě. Proč ho nevolili Šumaváci jih Středočechů a podstatná část Jihočechů? Mrkněte navolební mapu.

T. Pansky 28.1.2013 1:05

Tim, ze tu autor pouziva nazvy volicu jako "pravda a laska" se ...

... deklasoval na cloveka, ktery nevi, o cem mluvi, ale citi potrebu vypustit vnitrni pretlak horem nebo dolem.  Skoda ...

C. Coton 28.1.2013 17:10

Re: Tim, ze tu autor pouziva nazvy volicu jako "pravda a laska" se ...

Myslím, že ví přesně. Stejně jako Klaus přesně věděl, komu směřuje své poselství o vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí. „Jakkoliv rouhavě to může znít, demokracie už nestačí na řešení úkolů, které jsou před námi. Složitost a technická povaha dnešních problémů znamená, že volení zástupci leckdy nedokážou včas přijmout potřebná kompetentní rozhodnutí“  A ještě jeden citátek pro zamyšlení: „Planetární režim, by dostal zodpovědnost za rozhodování týkající se optimální velikosti jak světové, tak regionální populace. Každá země by dostala přiděleno jisté číslo v rámci svých regionálních limitů. Světová vláda by ale měla pravomoc tyto limity vynucovat.“  Toto jsou citáty Rockefellerova think- tanku Club di Rome, jehož členem byl prezident Havel (http://www.clubofrome.org/?p=335) a s jehož členy se léta stýká i K.S.

J. Urban 28.1.2013 0:50

ČSSD sice nasadila schopného a čistého

politika, jakožto velmi ušpiněná partaj však ho logicky nedokázala podržet a podpořit. Usuzuji z toho, že mezi současným úpadkem ODS a budoucím úpadkem ČSSD je rozdíl cca 5 roků, v případě předčasných voleb možná i dříve. U Zemana si nejsem jist, zda ten úpadek bude podporovat nebo zda se mu pokusí zabránit, touha po vyřizování účtů se Sobotky a spol. bude jistě velmi silná, na druhou stranu ČSSD už zažila v podstatě "bez úhony" tolik výměn stráží na nejvyšším postu, že ani eventuální odstřelení sobotkovců nemusí znamenat zásadnější potíže. Ty potíže ovšem nastanou převzetím vládní odpovědnosti (rozuměj bojem o koryta, následným žraním a mlaskáním), kteréžto je možno už dnes považovat za jisté nejpozději za rok a půl.

J. Frankl 28.1.2013 6:58

Re: ČSSD sice nasadila schopného a čistého

Nevěřím tomu,že Zeman si bude tvrdě vyřizovat účty s ČSSD,bude potřebovat hlasy jejich voličů na znovuzvolení prezidentem.Stačí srovnat chování Klause v prvním a druhém období.

P. Pavlovský 28.1.2013 8:05

Re: ČSSD sice nasadila schopného a čistého

Ano, bude je potřebovat, ale opět pro sebe, tj. pro SPOZ.  ČSSD bude ponížena!

J. Boleslav 28.1.2013 12:45

Re: ČSSD sice nasadila schopného a čistého

Doufejme, plně si to zaslouží.

J. Vyhnalík 28.1.2013 13:33

Re: ČSSD sice nasadila schopného a čistého

Pokud SPOZ nepodlehne předčasné euforii a bude schopna na svoji kandidátku sehnat dostatek pro veřejnost důvěryhodných tváří, dokáží ČSSD i KSČM vyluxovat velkou část jejich voličů.

Teď jde o to, zda Zeman se bude chtít opírat o posílenou SPOZ a případně v budoucnu bude chtít ovládnout levici nějakým stranickým slučováním, nebo jestli se spokojí s malou SPOZ a oporu bude hledat napříč levicí. V prvním případě by na volby nespěchal, ve druhém by platilo čím dřív, tím líp.

P. Smetana 28.1.2013 0:46

Souhlas. Tedy až na poslední odstavec

V podstatě s vaším článkem nemohu než souhlasit. Až na poslední odstavec. Tam jste mě opravdu rozesmál. Tvrzení, že Zeman se svojí kamarilou plnou Šloufů (a na něj napojených Mrázků), zástupců Lukoilů je čitelný, by bylo k smíchu kdyby nebylo k pláči.