9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Almužna bohatým může být OK

Proti tomu, aby stát platil školní obědy dětem z chudých rodin, se ozývá už jen poslední významnější hlas, a to chraplák předsedy senátu Jaroslava Kubery z ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 15.1.2019 10:29

Re: Almužna pro bohaté:

Přesné.

P. Lenc 15.1.2019 10:32

Re: Almužna pro bohaté:

A dodatek. "Sto tisíc dětí" u nás trpí hladem.To si může vymyslet pouze sociální demokratka, absolventka "dvou prestižních zahraničních univerzit".

V. Petr 15.1.2019 11:23

Pokud ty děti trpí hladem je třeba pozavírat jejich

rodiče, samozřejmě do věznic, kde budou pracovat a na ty děti vydělávat!

J. Jurax 15.1.2019 22:11

Re: Almužna pro bohaté:

Jaké obory tam prestižně studovala?

J. Jurax 15.1.2019 22:19

Re: Almužna pro bohaté:

Podle Wiki

"V letech 2002 až 2007 vystudovala magisterský studijní obor politologie na Univerzitě Johanna Wolfganga Goetheho Frankfurt v Německu (získala titul Dipl.-Pol.) a následně v letech 2014 až 2016 magisterský studijní obor politická ekonomie Evropy na London School of Economics ve Velké Británii (získala titul MSc.)."

Zaujal mne ten magisterský studijní obor "politická ekonomie Evropy" v letech 2014 až 2016, tedy za dva roky. Za dva roky magistra ... ta dáma musí být geniální! ... :-)

V. Petr 15.1.2019 11:20

"Podpora OZE" je bruselské zvěrstvo, které by bylo

špatné dokonce i v případě, že by jejich vlastníci prodělávali. Nucený odkup vyrobené elektřiny bez ohledu na momentální potřebu a za několikanásobek tržních cen by neměl VŮBEC EXISTOVAT!

Pokud ale někteří občané volí zelené, piráty či P&L tak se nedivte!

L. Novák 15.1.2019 16:49

Re: "Podpora OZE" je bruselské zvěrstvo, které by bylo

Bilionový tunel OZE prosadila v parlamentu levicová koalice od ČSSD přes KDU-ČSL a zkomírající Unii svobody až po komunisty. Zelení tehdy v parlamentu jako strana nebyli, ale Bursík jako "expert" dodal návrh zákona opsaného z Německa lidovci řízenému ministerstvu.

V. Petr 15.1.2019 20:07

Máte, samozřejmě pravdu.

Ale dokud byli zelení ve vládě, tedy do r. 2010, nic se s tím nedělalo. Teprve až vypadli z parlamentu, snažil se Nečas, přes odpor Kalouska, ten tunel alespoň omezit.

P. Hlosta 15.1.2019 9:32

Kašpárkova demagogie

Je až očividné, jak demagogické je pojetí, že bohatí jsou zvýhodněni oproti chudákům. Předně jde o motivaci například u oněch elektromobilů a není zásluhou bohaté vrstvy, že socialistické systémy jsou v EU už zcela běžné. Naopak, vypadá to na podbízení se u socialisticky orientovaných, Tak nějak zalepit hubu, aby nebylo slyšet, že diktátem se nemá narušovat trh, tržní prostředí.

Taky něco k těm daním od těch nebohých chudých. Celý systém danění práce je o útoku na podstatu motivace k práci. Takže co si "proletariát" prací vydělá, je mu z poloviny sebráno a pak postupně potupně vraceno v nejrůznější podobě. Zároveň se daní veškeré zboží a služby daní z přidané hodnoty a koncový je spotřebitel, tedy onen proletariát také.

Sice je možné najít recept, jak přetvořit k lepšímu svět v oblasti daní, ale to je o komplexní daňové reformě, která by musela být na úrovni celé EU, aby měla ty pozitivní dopady jak v zaměstnanosti, tak financování států EU. Jedna z možných změn je myšlenka na zrušení danění práce a tím by se odbourala jednak šílená administrativa, tak problém evidence na pracáku i sociálce z velké části. Ovšem to je právě ten problém, že levice potřebuje přerozdělovat, aby držela moc. Bez vlivem na prachy pro onen proletariát by byla v perdeli!

TAKŽE KAŠPÁRKU, LEVICE JE NA HOUNO I S VAŠÍ DEMAGOGIÍ!

Š. Hašek 15.1.2019 9:13

Máte v tom zmatek,

pane Kašpárku. Socialisté se nakonec topí/utopí v anarchokomunismu. A ani to nevědí.

Zmatek minimálně v tom, že ani netušíte, že si bohatí/bohatší dávají "almužnu" sami sobě ze svých odvedených daní.

Těžká diskuse, když jeden je sockomunista s přídavkem anarcho. Jste to Vy. Víte co, zkuste od zítřa pracovat zadarmo a doufejte, že Vám to moudrá vláda dá jinak, třeba nějakým školním obědem.

Použito i poznámky pana Langera v 5:48.

J. Jung 15.1.2019 9:02

přerozdělování od chudých k bohatým

je víceméně standard, jak jinak by se bohatý stal bohatým? Na druhou stranu chápu mladý, že jsou levicoví a přerozdělovací, páč se o ně starali doteď rodiče a ten hnusný svět nedává pochvaly za účast :(

J. Schwarz 15.1.2019 10:20

Re: přerozdělování od chudých k bohatým

Zajímavý náhled - takový komunistický. Jakoby všichni pracovali stejně, a ti bohatší svůj majetek prostě ukradli těm chudším, že.

J. Jurax 15.1.2019 22:25

Re: přerozdělování od chudých k bohatým

Ano.

Tak mne to učili, když jsem byl malý - koncem padesátých. Jak patrno, pan Jung tomu věří dodnes.

K. Janyška 15.1.2019 8:58

Socialisté nic nevědí o spontánním řádu lidského světa a

myslí si, ti praví hlupáci, že to jsou oni, kteří ho organizují a že to jde. A výuka kompozitivní teorie, která vše výhradně na vědecké bázi objasňuje, v nedohlednu... Dzp.

G. Mýtič 15.1.2019 8:49

Jak vůbec...

...bez obědů "zdarma" můžeme vůbec žít? Dobře si pamatuji na vládu soudruhů, kdy jsme byli s výjimkami tzv. rovnnějších mezi rovnými, chudí všichni, ale nevzpomínám si, že bychom dostávali obědy zdarma. Pokud si dobře vzpomínám, na základce (70. léta) mi rodiče kupovali oběd za 3 Kčs (na vysoké stál paradoxně 1,60 Kčs :). Ale zadarmo...?

Je pravda, že tehdy nebylo pomalu co prožírat. Vše, co bylo nakradeno už bylo i projedeno. Až se do této situace s těmito neobolševickými vládami opět dostaneme, co pak? Kdo bude rušit 75% slevy na jízdném pro důchodce či školáky? Kdo bude rušit obědy "zdarma", jenom proto, že na to nebude a nenajde se nikdo, kdo by na to půjčil?

Tohle vše je ale za mimořádně blízkým horizontem levicových voličů.

J. Schwarz 15.1.2019 10:26

Re: Jak vůbec...

Za konceptem sociální spravedlnosti a humanismu se skrývá zásadní nepochopení. Člověk je živočich a jako u jakéhokoliv jiného druhu se rozšíří až tam, kde ještě přežije. Tedy vždycky tu budou "chudáci na okraji", stejně jako myši na okraji pouště. Těm se taky bude dařit hůř než jiným někde na louce na kraji pole s obilím. Pokud myším "zlepšíte podmínky k životu" tak že z pouště učiníte pole s obilím, jen se okraj pouště i s podvyživenými myšmi posune dál. Pokud uděláte pole ze všeho, myši se namnoží, sežerou všechno a nakonec vychcípají.

R. Langer 15.1.2019 5:48

Chtěl bych autora upozorbit,

že ti "bohatí" to nemají "zadarmo", jak by se správnému komoušovi jako vy mohlo zdát, ale že všechny ty věci, o kterých si predstavujete, že jsou jako "zadarmo" naopak PLATÍ ONI. Zadarmo NENÍ NIC! Prober se, soudruhu!

P. Jirkovský 15.1.2019 7:27

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

A co kdybyste se namísto blbýho soudruhování naučil číst a rozumět textu?

R. Langer 15.1.2019 8:26

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

Já čtu a rozumím textu soudruha Kašpárka VELICE DOBŘE. Ale vy zřejmě ne.

R. Gramblička 15.1.2019 11:27

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

Z ČLÁNKU PLYNE, JAKOBY BOHATÍ NEPLATILI DANĚ. Jenže bohatí naopak zaplatí nejvíc, chudí nejméně, takže smysl článku mi uniká

V. Petr 15.1.2019 11:33

Máte sice úplně pravdu, ale podobné bláboly jsou ZÁKLADEM

levicové ideologie!

R. Vacek 15.1.2019 7:36

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

Asi jde o to, koho pokládat za bohatého. Pokud se podíváme na strukturu příjmů státního rozpočtu a kdo teda vše platí, tak 35% je povinné pojistné na soc. zabezpečení, 20% DPH, 12% spotřební daně, 10% daň z příjmu fyz. osob, 9% daň z příjmu právnických osob.

A v článku je na několika příkladech uvedeno, že vybrané daně se zpětně vracejí těm bohatším. Obdobných příkladů lze uvést více. I ty kritizované dotace pobírají ti bohatší a někteří dovedou na dotacích pobrat více, než odvedou na daních.

P. Kremla 15.1.2019 7:43

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

Ano i ne. Předpokladem schopnosti inkasovat dotace není atribut patřit k bohatším, ale zcela jiná "schopnosti". Známe řadu bohatším lidí, kteří ke svému bohatství nepotřebují dotace a potom řadu lidí, kteří zbohatli" právě a pouze nebo především díky dotacím. Nečinil bych proto rovnítko mezi bohatsvím a dotováním a proto by mě ani neuráželo sdílet s bohatšími řadu bezplatných služeb. Školné a související služby bych tam zařadil.

R. Langer 15.1.2019 8:27

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

Inu, jak prosté, volte ty, kteří chtějí zrušit dotace, a ne ty, kteří slibují všechno zadarmo. ;-)

J. Schwarz 15.1.2019 10:32

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

Tak vybírejte míň daní a nebudete tolik "vracet bohatším". Jenom jedna věc tu vadí, a to že "zelené" regulace, boj s CO2 a podobné ptákoviny prosazují hlavně ti bohatší, co se díky současné socialistické struktuře EU živí žvaněním a jsou placeni z veřejných rozpočtů.

V. Petr 15.1.2019 11:30

SOUHLAS!

J. Jurax 15.1.2019 22:29

Re: Chtěl bych autora upozorbit,

Nemýlím-li se, daň z příjmu fyzických osob je 15 procent (mínus odpočty).

A zeptal bych se - od jaké úrovně příjmu výše je jeden bohatší, ba bohatý? A od jaké niže naopak chudý?