18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
astor 9.11.2009 9:32

Re: Klausovi držím palec.

Nemluvím nikde o Klausově neměnnosti myšlenek,chraň pánbu.Naopak,mluvím o kontinuitě v názorech,což není totéž.Můžete názor změnit na základě momentálních společenských či ekonomických podmínek,ale nesmíte změnit své směřování.To třeba Havel neumí,výsledkem jeho myšlenkových veletočů je povědomí o jeho nihilismu a jeho diskreditace u velké části naší veřejnosti.A s tou myšlenkovou strnulostí u Stalina taky nemáte pravdu,protože během své kariéry rudého diktátora změnil své názory hned několikrát.Od svých pohledů na ekonomiku přes priority v zahraničně politickém směřování.

Dodo 9.11.2009 9:56

Re: Klausovi držím palec.

Havel byl nezastupitelný na počátku devadesátých let, kdy pro ČR ve světě udělal mnoho. Klaus nám ve světě škodí, tedy pro upřesnění, škodí v demokratickém světě.Jeho projev je autoritativní, neotvírající diskusi, kterou by tak jako tak přehlížel. Mít mínění o své vyjímečnosti je cestou mezi diktátory. Jeho postoj k Ústavnímu soudu, nedodržování ústavy, mstivost při nejmenování soudcem člověka, který projevil svou "samostatnost", to jsou ty kroky.

astor 9.11.2009 10:37

Re: Klausovi držím palec.

Havel také moc prostoru k diskusi nenechával,pro něj bylo všechno,hm,jasné.Kdo nebyl s ním,stal se okamžitě terčem ne jeho osobně,ale terčem jeho nohsledů,kteří stejně jako Klausovi nohsledi toužili po prebendách.Nic neříkejte,jsou dodneška nalezlí všude ve státních úřadech a nebo nadacích a fondech,které je za pomoci státních grantů v pohodě uživí.Ta jeho "autorita" byla taky z nouze ctnost,lidi zvyklí obdivovat Fučíky a Gusty různých pohlaví potřebovali nějakou ikonu,ke které je možno s obdivem vzhlížet.Je podivné,jak svůj kredit dokázal promrhat.Velký talent!

Ostatně,já taky nesouhlasím s Klausovým názorem na EU.To ovšem nic neznamená.Jaká vůbec byla diskuse u nás o LS?Když pominu pár osobních invektiv pánů T. a P.za ospalého přichrápávání p.Š,tak vlastně skoro žádná.Ty jeho názory alespoň rozproudí nějakou diskusi,po které se v našich českých lebeních alespoň rozsvítí.Doufám.

DS 9.11.2009 10:23

Re: Klausovi držím palec.

vždy s V Klausem nesouhlasím,ale ve většině má pravdu i když se to ukáže později a naši úžasní novináři o tom pomlčí.V Klaus je nesmírně vzdělaný a pracovitý člověk aúspěch se u nás neodpouští.Ty konspirace o KGB,přihlášce do KSČ/prokazatelně padělané/o  jeho ruském původ atd je jednoznačně z dílny zamindrákovaných a závistivých ubožákú,kteří se nezmohou na nic jiného než podle ničit schopnější a úspěšnější kterým nesahají ani po kotníky.Na tom byl založen komunistický režim.Na zlobě,závisti,nenávisti a podvodech.Zničit pomluvou lze tak snadno

daimonion 9.11.2009 10:43

Re: Klausovi držím palec.

http://www.slon.ru/articles/34480

daimonion 9.11.2009 10:42

Re: Klausovi držím palec.

Kontinuitu? Chvíli konzervativec a chvíli liberál. Podává přihlášku do EU a vzápětí je proti ní. Tvrdí, že Lisabonská smouva zbavuje ČR suverenity a podepisuje ji ... ;-D

astor 9.11.2009 11:06

Re: Klausovi držím palec.

Vysvětlete mi,prosím,v čem se liší liberál od konzervativce.Domníval jsem se,že konzervativec lpí na tradičním pojetí politiky,která uznává slušnost,čitelnost a osobní odpovědnost jedince ve vztahu ke společnosti.Kdežto liberál uznává takové pojetí politiky,kde nechybí vztah k tradicím,slušnost,čitelnost a osobní odpovědnost jednotlivce ve vztahu ke společnosti.Oba mají na paškálu stát,který obviňují z toho,že je díky své byrokracii brzdou svobodného podnikání.Tak co jste chtěl říci?

. 9.11.2009 20:59

Re: Klausovi držím palec.

Astore, naprostý souhlas s vašimi komentáři. Ale od daimoniona nečekejte ani slovo, natož myšlenku. Je to jen papoušek a okopávač.

daimonion 9.11.2009 22:32

Re: Klausovi držím palec.

chudinko ... ;-)

daimonion 9.11.2009 22:32

Re: Klausovi držím palec.

Je mi líto, že nechápeš a měl by sis doplnit vzdělání. V Británii, kde politické rozvrstvení vziklo se vytvořily dva směry, totiž "tory" (konzervativci) a "wigh" (liberálové). Tento model docela věrně kopírují v USA, kde spolu vedou politický boj konzervativní a liberální strana, když socialisté k velikému štěstí USA jsou velmi slabí. V samotné Británii je socialismus (labour) silnější a liberálové jsou o poznání slabší. Stejně je tomu v BRD, ale liberálové ovšem v posledních volbách velmi posílili. Jen u nás je v tom také díky Klausovi pěkný bordel a bordel máš asi i ty ve své hlavě ... ;-)

js 9.11.2009 7:49

To teď v Euru tisknete

takové srá.gory?

Henry 9.11.2009 7:37

příspěvek neguje původní článek, na který reaguje, se zjevně shodnou argumentací.

Tolik k jeho hodnotě.

Snad kvůli vyváženosti mohl autor ještě zmínit problémy soudních čekatelů, rozkladné aktivity uvnitř ODS a podíl na pádu vlády v době jejího předsedání EU, případně zmínit vřelý vztah k leteckému personálu.  

Standa 9.11.2009 7:24

Kdo

dá ruku do ohně, že bloger nepracoval pro BIS a některé politiky u nás, případně ve službách německé mediokracie. Klaus má za sebou řadu let politiky a teď najednou špinavá úvaha o něm? Na čí objednávku? EURO? Nu což, bloger by pořádně "sjetej".

Vlastizdar 9.11.2009 7:54

Re: Kdo

Páta,  kolona! Propaganda na ojednávku těch, kteří usiluji o nové imperium, ilumináti, bilbergové. Pro mocné světa, kteří usiluji o větší moc. Ti mají své lidi na špinavou práci. Kdo je tento bloger, máme o něm nějaké reference. Pro mocné světa,  je V.K. nočním můrou, pořád jim to kazí. Tu nejde jen O ČR, Klaus hraje na šachovnici Evropy, potažmo světa. Zástup  "lidu", nejen v ČR, který s VK souhlasí se nebezpečně zvětšuje. Pozor! Jan Masaryk nespáchal sebevraždu, J. Masaryk byl zavržděn !  

Jakub S. 9.11.2009 8:45

Re: Kdo

No Staníček, jasně... dyť ho známe, ne?! Všude páté a kdovíjaké kolony, světová s kdovíjaká spiknutí... má dobrodružný život, chlapec.

jirkammm 9.11.2009 7:22

je mi jedno, jestli

je nebo není agentem KGB, řekl bych, že i tak udělal a stále dělá dost škod, hlavně na poli morálky

co mi, bohužel, v dnešní politice chybí, je morální autorita - možná knížepán a trošku Sobotka (ne ten plešatej)

a ti, co je pro ně VK morální autoritou, mi teď můžou začít sprostě nadávat

JM 9.11.2009 6:13

KALOUSOVI JDE O ZAJIŠTĚNÍ NEDOVOLATENOSTI SPRAVEDLNOSTI

KALOUSOVI JDE O ZAJIŠTĚNÍ NEDOVOLATENOSTI SPRAVEDLNOSTI českých osob a českých občanů před €vropským soudním dvorem a o neměnnost majetkových poměrů založených komunistickou kráděží znárodněním, završenou Kalousovou privatizací komunisty ukradených majetků.      Kalous se svými pážátky tuto snahu pitomýrům a nezálkům oblékl do sudeťáckých kalhot s padacím mostem. Druhý sled doblbovací fronty,  hlídací mopslíci prasekracie a poblitologové všeho druhu,  pak frikulínům do "uchopitelnější" rubášky z kůže ruského medvěda.

daimonion 9.11.2009 1:53

JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Tak hloupá emocionální argumentace se hned tak nečte. A to má být Jan Schneider pracovníkem BIS. BIS by se ho měla zbavit, pokud to již kvůli jeho chlastání dávno neudělala. Jinak pánbu s námi: jestli jsou v BIS takoví lidé, pak si s námi kdokoliv a zejména FSB (pokračovatelka KGB) bude dělat úplně, co chce.

daimonion 9.11.2009 1:55

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Například: Jiří Schneider sice disidentem byl, ale v OF nebyl. Do OF přivedl Václava Klause prokazatelný agent KGB Karel Köcher s přítelem Gorbačeva Valtrem Komárkem a Vladimírem Dlouhým, všichni z prognostického ústavu. Celý Prognostický ústav byl ovšem expositurou KGB. Jan Urban coby ředitel OF Karla Köchera poznal a ihned vyhodil, přičemž Václav Klaus byl velmi důvěrným přítelem Karla Köchera a posléze si z něj coby mnistr financí udělal také ještě poradce. Podle všeho se znali již od mládí. Jan Urbano ovšem na Václava Klause i ostatní dva tehdy žádné věrohodné informace neměl, takže jim umožnil proniknout do tehdy se formující vlády. Na toto všechno jsou velmi věrohodní svědkové.

paštun višnu 9.11.2009 1:59

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Velmi věrohodní svědkové, že neměl věrohodné informace? To Vám opravdu věřím :-D

daimonion 9.11.2009 2:14

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Věř si pro mě za mě čemu chceš ... :-) ... mnozí také kdysi nechtěli věřit, že komunismus nakonec své vítězn tažení proti kapitalimu totálně prohraje, a věřili v nové společenské pořádky. Vyjádřeno jinak, čas ukáže, jak to s tím Klausem bylo a je ... ;-)

paštun višnu 9.11.2009 2:21

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Mnozí nevěřili... a pak čubrněli. Dostal jste mě, od teďka věřím všemu, co napíšete.:-)

daimonion 9.11.2009 2:22

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Ještě jednou - věři si pro mě za mě čemu chceš ;-)

paštun višnu 9.11.2009 2:24

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Díky. Jste velkorysý.

in the clay court of Posseidon 9.11.2009 2:56

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

a co konkrétně rozporujete vy? Já tam vidím řadu obecně známých faktů

. 9.11.2009 20:47

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Já tedy nevím, ale já věřím trpajzlíkům. Trpajzlíci a jiní hajzlíci tvrdí, že obři jsou nebezpeční, proto se musí do nich kopat tak dlouho, až je obr ukopán a zůstanou pak všchni malými trpajzlíky, To by v tom byl čert, aby tu někdo tak vyčuhoval.

ta 9.11.2009 7:35

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

tak byl ten Kocher agentem, nebo ne?

obdivovatel Petra Přibíka 9.11.2009 2:16

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Prosím nepleťte si bývalého cestovatele Bohouška Schneiderovic (ten spolupracuje s BIS) s autorem tohoto článku, tedy básníkem Janem Schneiderem (mj. autorem skvělého textu k vítězné písni z Bratislavské lyry 1966 nazvané Oh, baby, baby..; autorem hudby Bohuslav Ondráček; zpívaly Marta Kubišová a Helena Vondráčková)

daimonion 9.11.2009 2:17

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Tak ještě jednou - Jan Schneider je určitě bývalý disident a posléze pracovník BIS - :-/

in the clay court of Posseidon 9.11.2009 2:54

Re: JE TO VŮBEC MOŽNÉ ...

Jiří Schneider v OF byl, ten tuším dělá bezpečnostního analytika, asi motáte trochu jména...článek napsal Jan