27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Afghánistán v české volební kampani

Jaká budou hlavní témata nadcházejících voleb? Tak zní častá mediální otázka na komentátory a politology. Po osmi letech kontroverzního vládního působení Andreje Babiše a jeho hnutí ANO to zprvu vypadalo, že půjde o jakési čisté referendum právě o něm, veřejná poptávka na to byla a opozice se už šikovala svou ostrou rétorikou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 6.9.2021 10:55

Všechno zlé je k něčemu dobré. Aspoň naši občané, voliči i nevoliči, Snadno vidí kdo má z migrantů prospěch a je na jejich příchodu existenčně závislý. Jak to tak vidím, bez tématu MIGRANTI by si SPD, KSČM a další jasně protilidové organizace neškrtli. Právníci tomu říkají Qui bono...Kdo z toho má prospěch. Myslím, že to vidí všichni, jenom to všichni nepřiznají.

Je to taková volební agitace naruby.

P. Král 6.9.2021 13:10

Člověče, doufám, že nemáte řidičák, natož zbroják a jste dávno v důchodu. Tenhle pomotaný vývod svědčí o tom, že byste byl nebezpečný i při obsluze výtahu.

R. Franc 6.9.2021 16:39

Jestli Vám dobře rozumím, tak s tématem MIGRANTI si PIRÁTI, TOP 09 a další jasně prolidové strany škrtnou - člověče, Vás to ale bere...

V. Novák 6.9.2021 9:52

"Ustavení jen jednoho bloku s tímto jediným cílem, odstavit babišovskou politiku, s možností o dalších programových věcech se pobavit až pak" by byl tak evidentní podvod na voličích, že nemohl projít.

Afghánistán - neafghánistán.

J. Prikner 6.9.2021 9:27

Vrcholem blbosti byla úterní slavnostní oslava české slavné afgánské porážky NATO na Vítkově.

H. Lukešová 6.9.2021 8:33

Afghánec v Německu (Berlíně) pobodal dva lidi v parku, jednu zahradnici, která pečovala o místní zeleň, druhou obětí se stal muž, který přišel ženě na pomoc. Tolik afghánské obohacení. A takové lidi si možná nataháme do země.

J. Nevrkla 6.9.2021 8:27

Odpůrci našeho působení v Afghánistánu jsou na koni zcela po právu. Ukázalo se, že ti ostatní nemají rozum a jen blabolili, nezasluhuji si důvěru.

P. Hatina 6.9.2021 5:43

Mimochodem, nikoliv že ". v Afghánistánu ,může dojít k dalším uprchlickým vlnám", ono už k tomu úprku dochází. Už jen z TV záběrů na davy na kábulském letišti, snažící se dostat do evakuačních letadel, bylo zřejmé že všichni to nejsou " lidé prověření, vzdělaní a vzhledem ke spolupráci se západními vojáky (a úředníky a diplomaty) lehce integrovatelní.

Tož. i když se dá předpokládat, že naprostá většina z nich nejsou maskovaní členové Talibánu, ani fanatičtí džihádisté, přece jen už předešlé dekády ukázaly Západu že integrace islámských komunit do západní společnosti je velmi složitá a plná rizik.

Tož a samozřejmě že toto bude volebním tématem, nejenom u nás, ony totiž ještě před námi budou volby v Německu. A jak se dá očekávat, tak slogan paní Merkelové "Wir schaffen das" asi na předvolebních bilboardech nebude ;-D