5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: A koho jiného?

Okurková sezóna se u nás neděje. V současné době vrcholí střet mezi Bezpečnostní informační službou ČR a residenturou Ruska a Číny, dočasně umístěnou na Pražském hradě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sedlář 31.8.2021 12:10

Jak to jde dohromady s výrokem autora: "Bezpečnostní a informační služba je zřízena na ochranu našich státních zájmů proti cizím rozvědkám"

CIA není cizí? Ta je naše? Už to zase hrajeme na naši bastartdi a cizí bastardi? Co je výsledkem akcí BIS? Dovolím si citovat pana Šejnu:

- odhalení ideodiverzní činnosti českých učebnic dějepisu - odhalení agenta s kufříkem ricinu. Kufřík se sice nikdy nenašel, ale to je jedno. Hlavně, že to napsali v Respektu - definice rozdílu v pojmech výroba a syntéza. V Rusku se novičok vyrábí, zatímco v Česku se jen syntetizuje. - odhalení agentů 7 let po výbuchu místo toho, aby byli odhaleni týden před výbuchem. - změna v informování o práci BIS. Zatímco dřív byla informována vláda a prezident, dnes je informován jen Respekt

PS: ty agenty z Vrbětic co původně dle Respektu sledovali Skřípala a Vrbětice byla jejich bokovka eliminovali tak důkladně až se někde ztratili.

Ale to nevadí, Bis vyslala zvědy... a kule, kule jsou ulity, hlavně dojídat. Hrdinný maršálek koudelka: https://youtu.be/tVz-H5LOPcM

Miny (Novičok) nejsou, kule (Ricin) nejsou k nalezení, zvědové (ROSATOM) se nevrátili, ti co je měli nahradit (Westinghouse) to nepostaví, o těch třetích (Areva) nemluvím... Mno, hlavně že jsem zvítězili.

P. Kmoníček 31.8.2021 9:15

Jak byste se díval, Sedláři, na to, kdyby dostal pan Koudelka od CIA nůšy ? Nebylo by Vám to nápadné ?

V. Kuhaj 31.8.2021 12:48

Cože kdyby dostal?

P. Kmoníček 31.8.2021 16:57

Nůšy, Kuhaji. Já věděl,, že to mnoha zdejším filozofům nedojde !

F. Navrátil 31.8.2021 8:16

BIS má ze zákona povinnost podávat zprávy vládě a prezidentovi. Nemůže si sama rozhodovat, které zprávy předá, které zatají a které pošle do spřátelených médií. Na rozdíl od Koudelky představuje vláda a prezident volené představitele státu. Pokud tedy pan Vodvářka tvrdí, že Koudelka podle vlastní úvahy nemusí informovat prezidenta o odposlechu, pak by chtěl mít nové a nekontrolovatelné mocenské centrum bezpečnostní tajné služby v čele s nekontrolovatelnou a zákony se neřídící osobou ve stylu Heinricha Himlera nebo Lavrentije Berji. Tím se ovšem pan Vodvářka ocitá mimo demokracii a adoruje moc tajné policie.

P. Pepax 31.8.2021 8:25

Přesně tak.R^

J. Vlček 31.8.2021 8:31

S pánem Vodvářkou cloumá především nenávist k prezidentovi, od které se odvíjí všechny jeho články a komentáře. ;-€

P. Aron 31.8.2021 9:26

Přesně tak.

T. Vodvářka 31.8.2021 8:39

Pane Navrátile, já s Vámi v obecné rovině souhlasím. Jistě v normálním státě a za normálních podmínek by platilo přesně to, o čem píšete.

Nicméně - skutečně máte pocit, že žijeme v normální zemi? Představte si modelovou situaci, že jste šéfem BIS a máte poměrně citlivé informace, jež se týkají bezpečnosti naší země - potažmo vysoká odpovědnost. A současně víte, že se vedle hlavy státu, které máte povinnost ze zákona sdělovat tato data, pohybují lidé, kteří jsou jednoznačně navázáni na východní totalitní režimy, které dělají vše proto, aby rozbily naše vazby na spojence v NATO a EU. Byl byste i za těchto okolností schopen těmto lidem podat všechny informace? Sice splníte dikci zákona, ale zcela popřete smysl Vaší práce. To, že pánové Mynář a Nejedlý se pohybují v prostředí, kde prostě nemají co dělat, je - aspoň doufám - zcela jasné.

Já neadoruji moc tajné policie, ale mám obavy z jedinců, kteří jsou schopni za prachy zaprodat mou i Vaši vlast a vrátit nás do systému, kde vražda politického odpůrce či nepohodlného novináře je běžným denním koloritem.

A nakonec. nebyl to plukovník Koudelka, který poprvé porušil zákon. Před ním to učinil pan Zeman.

Hezký den.

M. Šejna 31.8.2021 8:46

Ano, žijeme v normální zemi.

Nenormální je jen vaše patologická nenávist k prezidentovi a premiérovi.

Ale prý se to dá léčit, politický psychiatře Vodvářko.

F. Navrátil 31.8.2021 8:56

Chápu pane Vodvářko, že nemáte rád prezidenta Zemana a jeho okolí. Ale to nikoho neopravňuje ignorovat jeho postavení dané ústavou a zákony. Byl zvolen občany a vůle občanů je základem demokracie. Pokud prezident, jak jste přesvědčen, neplní své povinnosti nebo dokonce škodí zemi, pak musí nastoupit ústavní a zákonné postupy. V žádné případě nesmí o tom rozhodovat nevolený Koudelka, který není nic jiného než jmenovaný úředník. Který se podle mého názoru díky neexistující kontrole utrhl z řetězu, zasahuje do politiky a řídí cílené informační úniky. Jeho spolupráce s bezpečnostními službami NATO je samozřejmě nutná, ale nesmí navozovat otázku, zda pracuje pro Českou republiku.

M. Šejna 31.8.2021 9:06

Pane Navrátile, máte pravdu.

Jenže politický psychiatr Vodvářka to vidí jinak. Svobodné volby a vůle občanů jsou sice základem demokracie, ale jen tehdy, když volby vyhrají Vodvářkovi oblíbenci. Pokud prohrají, pak podle Vodvářky žijeme v nenormální zemi.

P. Aron 31.8.2021 9:21

Přesně tak !

T. Vodvářka 31.8.2021 9:14

Pane Navrátile, jestli má nějaký občan rád či nerad pana presidenta, je zcela irelevantní. Podstatou mého sdělení je, že jeho okolí ( a on sám) je zřetelné bezpečnostní riziko pro naši zem, což - jak píši opakovaně - je celkem zřetelné.

Nevím jak Vy, ale já dodržuji zákony této země. A to na rozdíl od hlavy státu, která si z Ústavy dělá legraci, která nerespektuje zákony atd. Za těchto okolností se občané nemusejí cítit povinnováni jejich úzkostnému dodržování, zejména ti, kteří mají odpovědnost za bezpečnost našeho státu.

Zdá se, že naše stanoviska se nejsou schopna shodnout, nicméně děkuji Vám za slušně vedenou disputaci.

Končím, protože nechci dodávat materiál k verbálnímu orgasmu některých zde diskutujících.

J. Vlček 31.8.2021 9:38

Pane Vodvářko, vzbuzujete obecné podezření, že orgasmy prožíváte každým vaším článkem. Z tohoto pohledu se jevíte jako hodně náruživý nymfoman. ;-D;-D;-D

P. Kmoníček 31.8.2021 17:00

Napište místo těch Vašich "úvah" raději v čem konkrétně nemá pan doktor pravdu, Vlčku.

J. Vlček 31.8.2021 18:11

Čtěte pozorně tuto diskusi, pane Kmoníčku, a třeba na to přijdete, ačkoli při vaší stařecké nechápavosti se o tom nechá úspěšně pochybovat. ;-D

A. Renjascu 31.8.2021 13:35

Obávám se pane Vodvařko, že tentokrát má pravdu pan Navrátil. Demokratické principy je potřeba ctít vždy a všude a není možné je používat selektivně, jak je dnes zvykem. Pro zpravodajské služby to platí tuplovaně, protože ty měly historicky stále pokušení hrát si svou hru a zneužívat informace, které získaly. Píšete o okolí prezidenta a o tom, že jsou navázáni na jiné mocnosti, což je info bez důkazů a obchodování není trestné. Co by pak měli dělat Němci a Rakušané jejichž bývalí kancléři pracují pro Rusko zcela otevřeně. Ale i kdyby to byla pravda, tak to samo o sobě v žádném případě neospravedlňuje porušování zákona ze strany BIS a zatajování informací, které má mít k dispozici legálně zvolený prezident země. Dokonce i kdyby prezident (nebo vláda) vyjádřil vůli obrátit se více na východ, tak to BIS neopravňuje zatajovat informace či dokonce podrývat toto rozhodnutí, protože BIS není (nemá být) tvůrcem politiky. K tomu jsou určeni legálně volení zástupci vlády a prezident a pokud je zachována možnost svobodných voleb (pokud možno bez Dominionu a korespondenčního hlasování:-)), tak je to v pořádku i když se to směřování mě osobně nemusí líbit. To je základní princip demokracie, kterému žel dnes mnozí nerozumí a tak neustále vedou svatou válku proti legálně zvoleným představitelům, žel aniž by nabídli nějakou alternativu. Nabízejí většinou to samé, ale jen s jinými lidmi. To je však na jinou debatu...

F. Navrátil 31.8.2021 9:03

A ještě poznámka. Myslím si na rozdíl od vás, že žijeme v normálním státě a v normálních podmínkách. Nemohu souhlasit s vašim dojmem, že žijeme v nějaké chaosu a že je potřeba zavést pevnou rukou pořádek nebo vložit osud státu do rukou nějakého říšského protektora. Naopak. Myslím si, že je potřeba předat více pravomocí občanům, městům a obcím, a nebát se schválit zákon o všeobecném referendu.

P. Kmoníček 31.8.2021 9:18

Pane Vodvářo, to je ale pro všechny Navrátily těžko pochopitelné což za chvíli uvidíte z jejich odpovědí.

V. Kuhaj 31.8.2021 12:47

Se snahou likvidovat ideové odpůrce, přicházejí s nebývalou vehemencí právě sluníčkářští progresivisté, a čím bezohledněji tak činí, tím více na východ nadávají. Ano, nelikvidují fyzicky, ale v Americe už ten výdobytek mají, vyhazovat lidi z práce za názor, tedy likvidovat je společensky. A jejich snahy, abychom nekupovali zboží toho či onoho, jsou vedeny stejnou motivací. To je taky vražda, byť sociální. Kdepak se oni učí, jak nám ostatním zakroutit krk? Komunisti se to učili v Moskvě.

J. Bárta 31.8.2021 7:55

Názor psychologa Hampla: Tak jsem za poslední dny slyšel několikrát (z úst opozičních politiků),

že kaprál Koudelka si počíná skvěle, a že příkladem jeho skvělé práce jsou Vrbětice. Připusťme na chvíli, že ve Vrběticích opravdu řádili nějací ruští agenti. Jaké jsou v takovém případě výsledky práce BIS?

* Tolerovala obchod zločineckých band se zbraněmi pro zakázaná teritoria na svém území

* Nedokázala zabránit cizím agentům, aby tu operaci provedli

* Nedokázala nikoho z nich zatknout

* Nedokázala odhalit ani jediného českého spolupracovníka

* Nedokázala tu operaci ani zdokumentovat

* Nedokázala dokonce ani získat jediný doklad o tom, že tu ti agenti vůbec byli

Tohle je podle Petra Fialy a dalších skvělá práce. Jak by tedy vypadala špatná práce?

J. Nevrkla 31.8.2021 7:59

R^R^!

J. Vlček 31.8.2021 8:23

Pane Bárto, tento váš příspěvek by si měl pan Koudelka nechat zarámovat a vyvěsit ve své kanceláři šéfa BIS jako svůj diplom. ;-D;-D;-D R^R^R^

P. Pepax 31.8.2021 8:27

R^

J. Krásenský 31.8.2021 11:57

R^!

M. Krátký 31.8.2021 6:53

použiji výňatek z textu : destabilizace našeho členství v NATO a EU - je mi to k smíchu - 20 let naší účasti ve frašce Afghanistán je krásným dokladem o tom k čemu tyhle dvě instituce jsou - na nic a na houno - skutečně tito machři celých dvacet let netušili, jak to celé dopadne ??? A že prý nás ochrání od všeho zlého !!!!!!

J. Pilny 31.8.2021 5:20

Už to nekuřte, leze Vám to na mozek.

M. Kanda 31.8.2021 5:59

Urážky a napadání osoby autora jsou typické pro hloupější diskutéry, kterým došly argumenty.

J. Sedlář 31.8.2021 8:19

Bezpečnostní a informační služba je zřízena na ochranu našich státních zájmů proti cizím rozvědkám.

Proto má Koudelka medaily od CIA.  Argumente.