4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: A jsme opět světoví

Evropský parlament šetří oprávněnost dotací, které EU poskytuje České republice. Hlavní postavou těchto diskusí je pan Andrej Babiš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kočí 14.12.2018 9:03

Zajímavé, že mě vadí něco jiného

Za nejodpornější prohřešky proti demokracii považuji manipulace, které se vždycky tak nějak promlčí. Začalo to ostudným zařízením znovuzvolení Havla tím, že se kriminalizoval Sládek. Dále Sarajevský atentát, odstranění Čunka, Bárty, Nečase (puč!) atd. To považuji za skutečné problémy demokracie v Česku.

Ne ubohý Čapák nebo střet zájmů. To jsou jen projevy té neviditelné lobby, které Babiš hodně šlápl do báboviček. Řekl bych, že voliči to vidí taky tak.

J. Schwarz 14.12.2018 9:01

Tyhle žvásty

mně už řádně se/rou! Babiš sice taky, ale je pořád lepší než ta "opoziční" squadra . Ať ksakru někdo dokáže, že si přihrává dotace ve vyšší míře než je pobírají ostatní subjekty podnikající v podobných oborech a pokud nedokáže, ať drží hubu. Takto jde o jediné - o odstranění Babiše z politiky za každou cenu. Opozici nevadí že inkasuje dotace - ty by přece inkasoval ikdyby nebyl v politice a nikdo by ani necekl. Každému by bylo fuk nějaké Čapí hnízdo nebo korunové dluhopisy. A ta "čistá" EU? To myslíte vážně, že se dotace přidělují podle "pravidel" i v Řecku, Itálii, Španělsku? Podle jakých?

P. Lenc 14.12.2018 9:46

Re: Tyhle žvásty

No, poslouchat Andrejka jak mu"všichni ubližují" a on "jediný" to myslí tak dobře, jak jeho děti jsou nemocné a jenom "hyeny" je zneužívají atd.může tolerovat pouze volič ducha poněkud mdlého.I v této zemi odstupovali politici kvůli daleko menším prohřeškům a nekřičeli "Já nikdy..." Mám ale dojem, že to co jsem napsal je zbytečné, Babiš je holt pro vás neprůstřelný, protože to myslí tak dobře, že? Usvědčený estebák který dodnes nevysvětlil a také nevysvětlí jak přišel k penězům které mu pomohly vybudovat jeho dnešní ekonomické impérium, kterému se znásobily dotace od okamžiku kdy se stal ministrem a poté předsedou vlády jde mimo chápaní jeho voličů.Opravdu zvláštní.

F. Kusák 14.12.2018 11:15

Re: Tyhle žvásty

A pro Vás je Babiš absolutní zlo. Tak co s tím? Holt se musíte smířit s tím, že lidi mají na stejnou věc různé názory a na Vaše argumenty nereflektují. Mávněte nad tím rukou, za chvíli jsou Vánoce, tak hlavně zdraví.

T. Závodský 14.12.2018 15:50

Re: Tyhle žvásty

Teď jste na to kápnul! Správně, Babiš je absolutní zlo.

Nebo zlý absolutista, jak chcete.

B. Vaníčková 14.12.2018 8:54

Ve výčtu zlobivých chybí

první klaun.Zahulil s partou hrad a veselil se s partou komunistů-ale těch jiných,hodných,aby nebyla mýlka........

K. Janyška 14.12.2018 8:52

To je skutečně neuvěřitelné, jak je necelých 18 % Čechů,

podporujících zločince, tolik získal v minulých volbách od Čechů podpory, je zločinoidních a hlouých a že demokracie takové svinstvo dovolí.

Musíme k demarchii, tedy k institucionalizované vládě práva soukromého, jediného práva pravého... Dzp.

V. Student 14.12.2018 8:37

Kéž by to byla pravda!

A celé slavné dotace EU, včetně nejvypráskanějších, tedy Norských fondů, šly do kopru! Je to jen nehorázný způsob manipulace k tomu "správnému" myšlení.

J. Schwarz 14.12.2018 9:04

Re: Kéž by to byla pravda!

Kdyby Babiš dokázal zbavit ČR prokletí "evropských dotací" šlo by o přímo prométheovský počin a zapsal by se do pantheonu slávy národa hned vedle krále Karla, Žižky a Masaryka!

Š. Hašek 14.12.2018 9:30

Re: Kéž by to byla pravda!

Taky mě to napadlo. Je k tomu nakročeno. Voliči budou bedlivě sledovat, proč Agrofert ani euro a ty drzé, ničemné, falšující uzávěrky - Tísňoneziskovky se topí v penězích. A berou tam víc než učitel.

Doufám, že se to hne. Po tom kolaborantství mořských zlodějů a Štětiny.

R. Langer 14.12.2018 11:35

Re: Kéž by to byla pravda!

Jako myslíte si, že si pod sebou podřeže větev, na které sedí? :-D

S. Ruth 14.12.2018 7:22

Opět světoví........?

Jaképak "opět světoví", my jsme vždycky byli světoví, a ještě asi dlouho budeme. Máme to v krvi /alespoň většina z nás/, je to pro nás druhá přirozenost..

V. Heidlerová 14.12.2018 8:50

Re: Opět světoví........?

Nerozumím Vám, my máme v krvi spíš zápecnictví. Světovost?

Š. Hašek 14.12.2018 9:26

Re: Opět světoví........?

Světovost je různá. Student, který na týden vyrazí do ciziny, by pak jedl jen olivy, vykulená očička a směje se rodičům. Ten, kdo patnáct let pracoval v cizině se rád vrací a nedá dopustit na tlačenku ...... A mnoho nekecá, třeba zmoudřel, jako to bylo po vandrování tovaryšů .....

No, a pak jsou bruseláci, ouředně stanovení mudroprdové, kteří si i v tramvaji odsednou od čecháčka, neboť maji v makovičkách ty směrnice. Jinak nic.

Asi tak, a je to tady tak každý den.

J. Fridrich 14.12.2018 6:44

Je až zábavné, jak v naší zemi politici a sdělovací média

Je až zábavné, jak v naší zemi politici a sdělovací média přistoupili na tu podivnou a neuvěřitelnou vsugerovanou nesmyslnost, že je v naší celé-celičké POCTIVÉ zemičce jen jeden jediný škaredý zlobivec se svými ušmudlanými 50 miliony Kč - pan Babiš.. A naši EU-poslanci to hezky po česku v Bruselu napráskali..

Ty další desítky a stovky MILIARD Kč rozkradených a prošustrovaných našimi politiky v desítkách kauz o kterých víme a v dalších o kterých ani nevíme - to je vše v POŘÁDKU ? Jen namátkou - koupit desítky " otéček " - obrněných transportérů za dvojnásobnou cenu, než koupili stejná vozidla Portugalci, koupit nevýhodně a ne k našemu použití vhodné letouny CASA C-295 od Španělů to je také OK ? OKD s miliardovými ztrátami a s prémií 45 000 bytů od socdemácké vlády - to je také OK ? Pokračovat bychom mohli dlouho....

J. Kulheim 14.12.2018 7:42

Re: Je až zábavné, jak v naší zemi politici a sdělovací média

Pokud někdo sebere jednu korunu nebo jednu miliardu, je zloděj. Pan Babiš si přestal uvědomovat, že na každou svini se někde vaří voda. Využíval toho, že v ČR má dost známostí na to, aby byl nepostižitelný.Pokud by měl sebemenší zájem, tak kauza Čapí hnízdo byla dávno vyšetřena.

To, že byla vytažena právě teď nepovažuji za náhodu. AB neskáče podle not EU a oni využívají klacku, který na pobírače dotací mají. Dotace je možné dát a potom z nějakého důvodu odebrat. Ten důvod se dá najít všude. Proto je vydiratelný na domácí i mezinárodní politické scéně. Pro ČR není dobré, že nějaký " odkundy ty pak seš" žaluje a kriminalizuje českého premiéra.

"..ani nevíme - to je vše v POŘÁDKU ?" Ano. Není v pořádku, když orgány činné v trestním řízení nekonají, když konat mají. Na druhé straně udělají státní převrat a nemají důkaz, že by stal trestný čin. Za x let nejsou schopni vynést rozsudek.

Pan Babiš bojoval za Šlachtu jako lev a umístil ho na teplé místečko. Pan Babiš nekoná pokud z toho něco nemá.

M. Těhanová 14.12.2018 8:25

Re: Je až zábavné, jak v naší zemi politici a sdělovací média

Pane Fridrichu, melete stále dokola kraviny, a uniká vám podstata problému.

Tak kvůli tomu, že tady byli i jiní parchanti, tak jsme povinni se smířit se stejným( spíš horším) darebákem ve vedení státu.

Myslím, že je nás hodně, kteří se s tím smířit nechtějí.

J. Fridrich 14.12.2018 9:19

Re: Je až zábavné, jak v naší zemi politici a sdělovací média

Ten dle vás " darebák " dal po těch " hodných " chlapcích ekonomiku a finance naší země do pořádku, víte ? Počítáte to, komu bylo za ta léta přidáno co byl ministr financí a nyní premiér ?

T. Závodský 14.12.2018 15:57

Re: Je až zábavné, jak v naší zemi politici a sdělovací média

Ale kulový dal do pořádku, jen to říká. A veze se

na vlně momentální ekonomické konjunktury. Mimochodem,

kontrolní otázka: "Proč máme zase deficitní státní rozpočet?"

J. Fridrich 14.12.2018 18:16

Re: Je až zábavné, jak v naší zemi politici a sdělovací média

Vy to opravdu nevíte ? Protože naši SOCDEMÁCI jsou rozdávači - a z cizího. Vede je Maláčová.

" Maláčová plánuje změny v oblasti rodinné politiky za desítky miliard korun " - toto socdemácké děvče vytvoří v naší zemi teprve tu pořádnou finanční krizi - nemusí to ani začít v Americe, ona na tom již pracuje..

V. Heidlerová 14.12.2018 9:00

Je až zábavné....

Divím se, že někteří z diskutujících označují postup oposice české i evropské za práskání, udavačství. fízlovství atd. Povinností opozice je oponovat, poukazovat na nepravosti. A není to jen specifikum české. Pokud někdo považuje 50 milionů za nicotné, pak je ovšem špatně informován, protože jde už o miliardy. Příznivci Babiše taktně mlčí, že jde o miliardy. Mně jde hlavně o fakt, že je Babišem agentem STB a že drze podniká na Slovensku, kde má také odnože Agrofertu, jejichž je majitelem i nadále. Asi si Babiš čte pohádku o chytré horákyni. Děkuji opozici, která sleduje jeho manévry a budu jen ráda, když AB nebude mít nikdy klid a pokoj, až do konce své kariéry.

Pokud byste chtěl pokračovat ve výčtu krádeží, tak začněte od podlahy - soudit máme nejprve komunisty, všechno pěkně po řadě. A novináře nechte na pokoji, dělají jen svou práci, pokud nejsou zaprodaní oligarchovi.

J. Fridrich 14.12.2018 9:13

Re: Je až zábavné....

Jak píšete - " Povinností opozice je oponovat, poukazovat na nepravosti " - to ano, ale pokud to není dle starého moudra - " zloděj křičí chyt'te zloděje ". S chronologií vámi uvedenou co se týká komunistů a jejich devastace naší země nejen ekonomické, ale i morálně společenské souhlasím.

S větičkou - " A novináře nechte na pokoji, dělají jen svou práci, pokud nejsou zaprodaní oligarchovi " - jasný nesouhlas - to, co předvádí zdivočelí novináři u nás v čele se Slonkovou to nemá s etikou novináře-redaktora nic společného.. Bohužel tento úpadek médií není jen v naší zemičce - jak píší o dnešním vývoji ve světě i v jiných zemích Světa je velká ostuda jejich profese..

V. Heidlerová 14.12.2018 9:21

Re: Je až zábavné....

Nevím, co udělala Slonková tak zlého, prostě pohnala jen to, co Babiš zinscenoval a co by přešlo nepovšimnuto. Úpadek médií souvisí se stavem morálky a etiky ve společnosti, a tu Zeman s Babišem zcela vymazali z demokratických hodnot. Nemůžeme chtít, aby společnost a určité profese byly na etické úrovni, když ovzduší země ovlivňují dva zloduši a parta komunistů a estébáků.

J. Fridrich 14.12.2018 9:56

Re: Je až zábavné....

Mám návrh paní Heidlerová - nechme to po demokraticku a tolerantně tak - já si ponechám své názory a dnešní vidění světa - a vy zase to své..

A - "je to" - jak říkávají Pat a Mat...

V. Heidlerová 14.12.2018 13:18

Re: Je až zábavné....

Já oceňuji, že jste mi za mé názory nezačal (jak je v kraji zvykem) hrubě nadávat, alebrž jste mi odpověděl slušně, a to velmi oceňuji. Nikomu jeho názory neberu, ale narazím-li na rudou hlavu, která dnes posluhuje kapitalistům a oligarchům, tak to mne rozpaluje do běla. Je dobré znáti názory opačné těm svým, nad každým se dá zamyslet, podumat a porovnat. A kdo myslí, není fanatik ani zjednodušenec. Pěkný advent.

J. Hejna 14.12.2018 12:14

Re: Je až zábavné....

Slonková ovšem byla upadlá už dávno.

P. Zinga 14.12.2018 6:20

Kke smíchu je autor.

Pravděpodobně mu-jako mnoha dalším "demokratům"- nenávist a uražená ješitnost zatemnila mozek.

Pár dobře placeným černo-rudo-zeleným parasitům z brusele šlápli Češi do báboviček a teď se mravně rozhořčují, aby zakryli vlastní pitomost.

Jak jsem uvedl včera: v gangu je 5. křižácká výprava proti Čechům.

Všichni tito šaškové mají plnou hubu "spravedlnosti" a přitom nejsou schopni dodat nic jiného, než jedovatou slinou zamořená "podezření".

Oni jsou ti, co špiní českou republiku. \je smutné, že se nechají využít proti vlasti.

J. Richter 14.12.2018 6:37

Re: Kke smíchu je autor.

To je to správné budovatelské rozhořčení, to je ten slovník padesátých let. Jedovatou slinu-dobře placeným-špiní republiku-proti vlasti.

Z tebe bude jednou druhý Urválek. Tys velký blb.

P. Papež 14.12.2018 8:47

Tak jsem si myslel, že čtu normalizační úvodník z Rudého Práva. Bravo, lžete jako normalizační.bolsevici.

M. Valenta 14.12.2018 8:56

Re: Kke smíchu je autor.

K smíchu jste Vy pane Zingo, se svým normalizačním slovníkem a bolševickým gulášem v hlavě.