2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel 22.4.2009 22:14

To bude zase horké léto ve sdělovadlech!

Všichni redaktoři,kteří se zabývají vnitřní politikou státu si nebudou moct vzít vůbec dovolenou!Budou do nás hustit ze všech papírových stránek,kanálů,jé ,to je krásné slovo,"kanálů",co nás čeká pokud vyhraje volby CSSD.To bude strašení!Včera?,předevčírem?,ale vždyť je to jedno, to začal pan Steigerwald v nejčtenějších novinách.Už varoval před tím,že při tomto výsledku normálním lidem nebude zbývat nic jiného,než emigrace.... .Dnes zase pan Páral, který varuje,že můžeme dopadnout jako Maďarsko.... .Jo,tak mě tak napadá... .Jsem líný si to vyhledat,asi by se nechalo... .Když byly před cca 2 lety demonstrace v zemi premiéra Gyurcsányho proti jeho vládnutí,a hlavně o jeho předvolebních výrocích typu:"Kdybychom lidu říkali před volbami pravdu,tak je nikdy nevyhrajeme!",které se objevily v maďarských sdělovadlech,určitě pan Páral dělal mrtvého brouka.Komentářů, mimo zpráv ČTK, k tomu moc nebylo,a pokud jo,tak ne v neprospěch tohoto pohledného tehdejšího premiéra.Podle hesla:"není socan jako socan a On je náš socan!"Směji se!Ti novináři... .

Balsamo 22.4.2009 20:51

Paroubka

a jeho srandastranu berou vážně už jenom ti největší pitomci a lemplové!  Populismus socanů přesáhl už všechny meze. Kdo jejich lžím stále věří, ten by měl co nejrychleji navštívit Chocholouška!!;-(

S.T.K. 22.4.2009 22:40

Re: Paroubka

Nemáme dost Dr. Chocholoušků na ten nápor!!

Ada 22.4.2009 20:06

Socani samozřejmě žvaní, ale to je v pořádku,...

to už je takový folklór... ;-D

Martin 22.4.2009 18:27

A jak se vám....

pane Párale líbí plat ředitele ČD 0,5 milionu korun měsíčně a dalších desítek (možná stovek) podobných ředitelů,náměstků,menežmentu a bankéřů???  Jakou práci tito lidé denně odvádějí ? Nezavinili právě takoví lidé dnešní ekonomickou krizi ?? Nebo si myslíte,že ji zavinili důchodci, zaměstnanci fabrik,zemědělci ?? Aha,už chápu,vy jste přesvědčen,že všechno zavinili lidé volící něco jiného,než pravici.

historik 22.4.2009 19:09

Re: A jak se vám....

Tak se na to podívejme podrobněji. Jestli je půlmilionový plat hodně nebo málo je věc názoru. Bakala a další úspěšní podnikatelé u nás a nadprůměrně placení lidé na západ od nás si asi myslí no, nic moc. Důchodce, nadprůměrně placení pracující na východ od nás při vyslovení tohoto čísla buď omdlévá závistí nebo si myslí, že to nemůže být pravda. A dnešní ekonomickou krizi tito lidé asi nezavinili. Jejich platy jsou totiž nicotné proti ztrátám následkem krize. Za komunistů nikdo takové platy  u nás neměl a přesto jsme žili. podle dnešních měřítek životní úrovně, v krizi pořád. Pořád jsme něco sháněli, důchodci byli většinou prdůchy (pro neznalé, pracující důchodce) protože, jak říkali ,pomáhali mladým. Takže všechno jistě nezavinili lidé volící něco jiného než pravici. To bychom mohli s klidným svědomím říkat, že všechno zavinili lidé volící něco jiného než levici. I když "zvonka to tak vyzerá". Porovnávajíc životní úroveň lidí na západě a východě. Prosím, neplést si ideu levice na západě(nespolupracující s komunisty), která v mnoha zemích vládne s naší levicí, s komunisty se docela dost paktující. Kdo zaviňuje ekonomické kriz e, o tom se vedou po mnoho desítek let mezi ekonomy docela velké spory. Levice říká, že pravice a pravice říká, že levice. Lék na krizi mají vždycky jenom komunisté. Ale nikdy a nikde tu krizi tím lékem nevyléčili. Vždy z toho byl jen marasmus země kde vládli. 

Ladislav N :-))) 22.4.2009 19:34

Re: Lék na krizi mají vždycky jenom komunisté. Ale nikdy a nikde tu krizi tím lékem nevyléčili.

Hihi, řekl bych, že pro socialistický a komunistický styl vedení hospodářství (nejenom na státní úrovni) je krize jako příčinná souvislost přímo zákonitá... ;-P

j 22.4.2009 19:10

Re: A jak se vám....

Mě by se ten plat líbil. Vám ne? Asi ano ale vadí vám u jiných tak si k tomu přidáte ekonomickou analýzu a máte pocit důležitosti.

Honza II 22.4.2009 20:09

Re: A jak se vám....

Jenže ono nejde o to, jaká je situace na západ od nás,nebo na východ od nás, jde o to,jak a podle jakého klíče a kritérií se stanovuje přiměřenost platu k poměru ""odvedené"" práce.Jinak je pracovně kontrolován zaměstnanec v tovární hale a jinak manažer !! za zavřenými dveřmi kanceláře. A co se zavinění ekon.krize týče,tak tu zcela určitě nezavinili ti s platem do 20 000.-že.

historik 22.4.2009 21:15

Re: A jak se vám....

Ale určitě jde o situaci na západ a východ od nás. To je totiž etalon správnosti či nesprávnosti našeho jednání. Kdybychom neporovnávali, tak by nám bylo jedno, jestli je naše činnnost správná nebo není. I vy porovnáváte zaměstnance v tovární hale s manažerem. Klíč ke stanovení platu se stanovuje poptávkou. Stejně jako cena dejme tomu domu. Vy si můžete stanovit cenu jakou chcete, ale skutečnou cenu stanoví až kupec. A kdo krizi zavinil? Já jsem přece psal, že o tom se vedou spory na obou stranách. Zřejmě jste zaměstnanec jako já. Problém mezi námi je v tom, že já se na sebe a republiku kde žiji,  dívám tím porovnáváním se světem a vy se, promiňte mě to slovo, díváte se závistí vůči těm úspěšnějším.

Iva 23.4.2009 9:43

Re: A jak se vám....

Krizi samozřejmě nezavinili lidé s platem do 20 000 ani lidé s platem o pár nul vpravo vyšším v České republice. Krizi zavinila politika Bila Clintona prosazující dostupnost půjček na nemovitosti pro všechny.

Jilm 22.4.2009 16:07

:)

Parale já jsem absolutně v klidu, ostatně na rozdíl od vás mám ekonomické vzdělání a dost dobře totiž vím že jediný kdo nás dostal do bankrotu byla v roce 1997 Klausova ODS, která doslova zlikvidovala poptávku. A jak ví i žák obecné školy bez poptávky nejsou pro nikoho koláčky... Náš dluh 29% k DPH je nejnižší ze všech okolních ekonomik a doslova nás takto nízký dluh oproti ostatním ekonomikám znevýhodňuje. Je to to samé jako kdyby některý podnikatel si mohl půjčit 60%HDP zatímco ten český pouze 30%HDP je jasné že dvakrát tak lépe dopadne v podnikání ten zahraniční podnikatel. V makroekonomice je to doslova stejné. A hlavně mi tady nikdo nepište, že prožrané peníze existují, protože v makroekonomice i prožrané peníze končí u výrobců a podnikatelů potravin.

Nicméně články těhto fašistických novinářů mě vždy dobře pobaví.:-D

j 22.4.2009 17:10

Re: :)

Náš dluh 29% k DPH  8-o předpokládám, že by jste byl v klidu i kdyby jste byl Maďar. Chtělo by to dostudovat základku. Asi jste nějaký zvláštní ekonom, že tvrdíte, že ten kdo má nižší dluh je znevýhodněm

Ladislav N :-))) 22.4.2009 17:35

Re: :)

 ;-DR^ Je to blb. Zdělán v partajním rychlokursu... ;-)

Balsamo 22.4.2009 20:56

Re: :)

Mezi námi. Jilm je přece dřevo!  A tohle je dokonce študované!   ;-D

Rýpal 22.4.2009 17:26

Re: :)

Přesně tak. To, že dluhová služba státního rozpočtu činí  jenom asi tak pouhých 50 miliard Kč ročně, je naprosto trestuhodné. Kdybychom museli ročně vynakládat 100 miliard, které bychom pak nemuseli vynaložit na nabobtnalé důchody či platy rozmařilých státních zaměstnanců, byli bychom na tom lépe...:-)

Minutus 22.4.2009 19:11

Re: :)

Takže asi 5% dluhu. Docela výhodná půjčka, ne? Vloni byla inflace 7% a zasloužila se o to ODS. Takže vlastně snížila náš dluh! ;-P

j 22.4.2009 19:30

Re: :)

Další expert. 5% asi myšleno HDP, hned na hodnocení výhodnosti půjčky a do toho hned 7% inflace. Co to mělo znamenat kromě písmenek a číslic jdoucích za sebou8-o

Minutus 23.4.2009 0:00

Re: :)

HDP máme okolo 3500 mld. Dluh asi 1000 mld. 50 mld je 5% z 1000 mld. Co je na tom tak těžkého?

Ada 22.4.2009 20:11

Jak současná krize dokumentuje, je ekonomické vzdělání...

horší, než nedokončená pomocná škola. Všichni ti slavní ekonomové věděli hned dva týdny po jejích prvních projevech, že musí zákonitě přijít... ;-D;-DRv(Y)

Vašek 22.4.2009 21:48

Re: :)

Netušil jsem Jilme, že na pomocné škole je možné získat ekonomické vzdělání. Já jsem ho dosáhl na VŠE a proto bych takový blábol nenapsal.

Iva 23.4.2009 9:45

Re: :)

A ještě tu o Smolíčkovi

hank bukowsky 22.4.2009 15:27

No jo, Párale, hlavně aby bylo dost dotací

na tzv. projekty šíření demokracie (podpory politruckých servrů, organizací s napojením na služby cizích států, think.thanky - prostě na papírové vyžírky, pak ještě na letadla , pomoci americkým zbrojovkám s odbytem, financovaním jejích "bojů za svobodu a demokracii a jiné rozhazování, že? Přispět obyčejnému občanovi ke zlepšení života - toť smrtelný hřích pro ty, co se zmocnili státu a jejich kamrády, co jím vytvářejí ideologická líbivá krytí. Že?

Argent 22.4.2009 16:08

Re: No jo, Párale, hlavně aby bylo dost dotací

Nejlepsi zpusob, jak prispet obcanovi ke zlepseni kvality jeho zivota, je NECHAT mu VICE z toho, co si vydela, respektive brat mu MENE. Protoze aby mohl politik strcit nekomu do kapsy 1 korunu, nejdriv 3 koruny musi nekomu sebrat, vetsinou prave tomu, komu tu 1 korunu dava.

Jenze racionalni mysleni je neco, co nelze od volicu levice ocekavat...

j 22.4.2009 17:12

Re: No jo, Párale, hlavně aby bylo dost dotací

A zase ten obyčejný občan, že by nové kádrování v novém podání

No... 22.4.2009 12:39

A do toho IDNE a blog o exekutorech nad půlkou národa...

Exekutoři jsou největším trumfem J. Paroubka

Všechno je tak pevné, jako je nejslabší článek.  Má-li

tohle rčení platit, tak je na tom naše republika hodně zle. Přes milion

lidí má právě potíže se splácením dluhů.

hafusak2 22.4.2009 11:26

Co je ale lepší?

Odborník určený za odborníka odbornou institucí nebo obdorník určený za odborníka politickou stranou? Má tedy být politický ministr lepší než ministr úřednické vlády jen z titulu stranického požehnání? Nechte už toho strašení.

yx 22.4.2009 12:41

Re: Co je ale lepší?

kde je ten "odborník" do vlády určený odbornou institucí? Která instituce určuje do vlády odborníky? Ministr za politickou stranu se alespoň netváří jako odborník a také o něm jako odborníkovi nikdo nemluví. Měl by to být vlastně manažer řídící určité ministerstvo, na odbornost má lidi. Je to tak všude ve světě. Jestliže existují politické strany, které sestavují vlády, pak ve vládách sedí lidé, kteří vedou určitá ministerstva, hůř nebo líp.

Talián 22.4.2009 15:02

Re: Co je ale lepší?

Odborná literatura konstatuje, že nejhorší výsledky mají instituce napojené na státní rozpočty, neboť u nich chybí zpětná vazba. Prostě se vždycky nějak ufinancují, zatímco špatně hospodařící firma bez ohledu, zda jde o živnostníka nebo akciovku, se posune do konkursu. Z prostředků, které projdou státním rozpočtem jde jen malá část na prosté fungování státu ( viz rozpočtový koláč ). Velká většina se prostě rozfofruje, přičemž největším borcem je nesporně ministr práce a věcí sociálních. Vzhlem k tomu, že na tyto přeborníky v rozhazování neplatí obchodní zákoník ( osobní trestní a finanční odpovědnost za špatné hospodaření ), bylo by užitečné omezit pravomoc vlády a parlamentu jen na peníze nezbytné pro funcování státu. Patrně by na to stačila jednoduchá úprava ústavy. Je to lákavé ale nereálné, dokud se zde neobnoví tradice pokutného koše úspěšně aplikovaná za kralování přemyslovců, eventuálně mladší tradice defenestrací, což by vzhledem k blízkosti příslušných institucí na břehu Vltavy mohlo propojit obě metody. Jelikož se mnozí politici rádi předvádějí v plavkách v Podolí, mohli by si svoji formu znamenitě vychutnat a TV celého světa by to rády převzaly.

Jilm 22.4.2009 16:15

Re: Co je ale lepší?

S vaším názorem souhlasím. Bohužel to byl právě ministr Kalousek který vyřvával, že vláda nemá  pomalu s čím pracovat a že všechno spolknou jen mandatorní výdaje.;-D

PS: když uděláš komerční pojištění na ztrátu zaměstnání, nebo na důchod ještě to samo o sobě neznamená, že takto vybraných peněz bude méně než  s kolika teď pracuje ministr práce a sociálních věcí.