6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: A co trojky z chování?

Když sociální demokraté překonali odpor k vládnutí s trestně stíhaným předsedou vlády, političtí pidižvíci, kteří stále ještě nedokáží unést volební neúspěch, přišli o potěšení z překážení ustavení koaliční vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 27.7.2018 9:18

Správný článek. Andrej Babiš byl zvolen lidem, a ten

se nedělí na "lepší" a "horší".

Což je pro nadutou "uměleckou" šmíru zjevně novinka.

A. Alda 27.7.2018 9:04

To se stalo jenom Metnarovi.

Nikdo ho to zřejmě nenaučil.

U těch předchozích dvou to bylo jinak: obšlehli diplomky starších kolegů a v případě p. Malé i učebnice české, na Slovensku neužívané, které v seznamu literatury neuvedla.

A. Alda 27.7.2018 9:01

Souhlasím s Vámi, pane.

A. Alda 27.7.2018 8:58

No to tedy rozhodně ne.

Nešlo o odsun do vyhlazovacích koncentráků. Šlo o sebeobranu národa.

A. Alda 27.7.2018 8:57

Já jsem to dotáhl jen na dvojku.

Ale nikdy jsem při písemkách neopisoval. Tahák jsem si zkusil udělat jednou, ale byla to taková dřina, že jsem to nedokončil a nepoužil a nikdy více nezkusil.

Zato jsem pravidelně kouřil na záchodě a nosil dlouhé vlasy.

A. Alda 27.7.2018 8:53

Ano.

Ta vnitřní poctivost tam prostě chybí.

P. Lenc 27.7.2018 8:53

Pokud bude

pokračovat naprosto nesmyslná honba za titulem, tak budou tyto žabomyší války pokračovat.A že toho využívá část opozice? A taková ČSSD nevyužívala kdejaké možnosti napadat vládu a ministry když byla v opozici?Pláčete pane Jemelíku na opravdu špatném hrobě.

A. Alda 27.7.2018 8:52

Tentokrát s Vámi vůbec nesouhlasím.

Každá diplomová práce začíná čestným prohlášením, že ji uchazeč napsal sám a že použitou literaturu uvedl a všechny citace řádně označil.

Ukáže-li se toto čestné prohlášení nepravdivým, ztratil autor svou čest.

A bezectný člověk nemá ve vládě co dělat.

A na nutnosti králíkům v králíkárně větrat nic objevného nevidím. Toto zjištění rozhodně přínosem pro resort justice není a nebude.

P. Kubáč 27.7.2018 8:51

Mně se tohle divadlo líbí.

Podle mně se autor mýlí v samotném principu.

Kdo nutil politické papaláše, aby v rámci boje s konkurenčními politickými papaláši prohlásili vysokoškolský titul za zásadní vlastnost každého ministra.

A když už to učinili kdo je nutil studovat "vysokou školu rozkračovací" ve Sládkovičove ( nebo v jiné díře )

A když už i to učini kdo je nutil psát rychlo - diplomku metodou CTRL-Cizí CTRL-Vlastní.

Jinými slovy kdyby byli vnitřně poctiví ( jak by se od nich žádalo ) problémy by neměli.

L. Písařík 27.7.2018 8:39

Přínos té práce

je v tom, že diplomantka spočítala množství králičích bobků za rok, což nikdo před ní neučinil a tak se obecné znalosti o králíkovi opět rozšířily. A zemědělci mohou vypočítat, kolik králíků potřebují k vyhnojení 1 ha pole. Tak proč ji peskovat?

L. Písařík 27.7.2018 8:35

Re: Jemelíku,

Kmoníčku, a jak jste na tom vy? Neměl jste trojku z mravů? A nejste doposud komunista? Z toho vašeho: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Proč by měl někdo chápat váš názor? Klidně si ho napište a napadejte nanejvýš sám sebe, že ten názor nedokážete srozumitelně vysvětlit - nakonec i blbec je volič.

Pokud se cítíte uražen, omlouvám se, jen jsem užil něco z vašich nástrojů.

M. Šejna 27.7.2018 8:34

pame Klasi

podle dnešních etických měřitek lze odsun Sudetských Němců považovat za genocidu.

V. Student 27.7.2018 8:33

Re: Tohle mě nadzvedlo

Pokud existují měřítka zákonná, není nutno měřit eticky. Necitovali, ač jim normy ukládají citovat? Pak podváděli. Dnes, jako před čtyřiceti lety.

Je-li věc právně promlčená a titul nelze odebrat, pak budiž, ať nastoupí etický rozměr.

V. Student 27.7.2018 8:28

Já souhlasím, ale.

Souhlasím, že politická opozice poukazuje na údajné morální i jiné poklesky druhých takovým způsobem, že to vyvolává oprávněné otázky stran jejich vlastní morálky. I s tím, že v podobě opajcnutých diplomek našli zlatý důl, tedy bič.

Nicméně úroveň vysokoškolských prací mě irituje už delší dobu, a to i těch neopajcnutých. Jestli to hoši opsali, citace neuvedli, nebo naopak uváděli citace aby měli dostatek literatury, ovšem v textu nic, tak je to vítaná příležitost na tu úroveň prací se už konečně podívat, a vedoucí těch prací, odpovědné za kvalitu, trošku mediálně vyzpovídat, a klidně z nich i blbce udělat, co to pustili do oběhu za paskvil.

Dalo se to čekat, však se, Češi, známe, ne?; vysokoškolský diplom nás v platových tabulkách posunuje rázem o dvě třídy výš než maturanta, navíc je to nutná vstupenka do vedoucí funkce...dneska už vlastně kdekoli.

Takže nevím kdo se diví, že naši šikulové využili tristní úrovně našeho školství (jenom soukromé vejšky jak umí ulevit studentům, kteří pravidelně platí nestydatě vysoké "školné") a zajistili si budoucnost tímto způsobem. Samo to nepůjde, někdo to musí hlídat, a setsakra přísně.

M. Klas 27.7.2018 8:21

Tohle mě nadzvedlo

Tohle mě spolehlivě nadzvedlo:"není přiměřené uplatňovat na ně zpětně dnešní etická měřítka". Zajímalo by mě, kde studoval autor, že je přesvědčen o tom, že dříve se zdroje nemusely uvádět.

M. Klas 27.7.2018 8:19

Re: Pravda a láska musí. Něco musí.

Někteří z nich své zdroje vůbec neuvedli!

M. Šejna 27.7.2018 8:02

věřejně se přiznávám

veřejně se přiznávám, že jsem měl na gymplu 3 z chování a ředitelskou důtku. Zároveň se přiznávám, že jsem opisoval při mnohám písemkách a pravidelně jsem si dělal táháky na zkoušky.

Z uvedeného plyne, že nemohu být politikem. Zároveň smekám před našimi pravdo-láskovými a pravicovými politiky, kteří sedí v parlamentu, protože je jisté, že oni měli vždy jedničky z chování, nikdy neopisovali a vůbec netušej, co je to tahák. Jinak by se do téhle diplomkové kampaně aktivně nezapojili.

P. Kmoníček 27.7.2018 7:16

Jemelíku,

jste jeden z těch pomatenců, kteří stále blábolí něco o tom, kdo neskousl volby a pod.. Volební výsledky jsou jedna věc a sestavování vlády věc druhá.Pokud má vládu sestavovat jedním slovem podvodník, tak je chvályhodné s ním do holportu nejít. A kdyby jím vybraní rádobyministři byli čestní a neměli škraloup, byli by v klidu a Vy byste neměl o čem blábolit. Jak jednoduché, že ? Ale Vaše krevní skupina zkrátka nemůže jednoduchou věc pochopit.

T. Pansky 27.7.2018 4:50

O co autorovi jde? Nevim, ale o pravdu mu opravdu ...

... nejde. Problem cislo 1) Socialismus ve vzdelavani v CR vesele kvete a k tomu patri i psani ruznych diplomek kazdym zametacem ulice, coz pozaduje stat. To je naprosto nesmyslne a musi to byt zruseno. ... Problem cislo 2) Kvuli nesmyslu cislo jedna vznika hon za razitky, ze dotycny cosi nekde napsal. Cely system je nastaven tak, ze casto nic jineho nezbyva, nez podvod. ... Osobni zkusenost: pred nekolika lety mi byla nabidnuta pozice ve statni sprave, kdy jednim z pozadavku statu byla jakasi "diplomova prace". Udivilo mne, ze MS a doktorat ze zahranicni (anglicky mluvici zeme) se seznamem publikaci a ocenenim vyzkumu na svetove konferenci se nemohou pocitat. Naproti tomu mi byla udelena rada, jak cesky pozadavek na vzdelani obejit s nejmensim odporem. S podekovanim jsem nabidku odmitl. Zacinat svoji novou praci s pomoci podvodu se mi opravdu nechtelo. top0625top@live.com

P. Dvořák 27.7.2018 1:46

Léčíme následky nemoci,

ale nikdo neléčí nemoc jako takovou a už vůbec ne příčiny nemoci.

Nemocná je společnost a příčina nemoci je honba za nesmyslnými tituly, které lze získat pouze po sepsání nesmyslného díla. A protože vymýšlet nové nesmysly je obtížné stejně tak, jako něco smysluplného vymyslet, nesmysly se opisují.

Opisovat něco smysluplného, totiž ztrácí smysl, protože je to mnohem obtížnější a musíte tomu rozumět. Když opíšete nesmysl, všichni kolem se tváří, že tomu rozumí, aby nevypadali jako blbci, kterými však ve skutečnosti jsou.

J. Pospíšil 27.7.2018 0:50

Podvádění je bagatelizováno bojovníkem za spravedlnost.

V diplomové práci je v úvodu čestné prohlášení. ̈

Pod tímto čestným prohlášením někteří obšlehnou mnozí řadu stran textů, vykašlou se na citování a vůbec si ušetří práci.

Samozřejmě vědí, že když někdo jejich práci projde podrobně, přijde na to. Ale mají za to, že jejich práce je tak tuctová, že ji nikdo nikdy číst podrobně nebude. Jde přece jen o ten papír, co umožňuje vyšší platovou třídu, tak co.

Pak na diplomovou práci zapomenou, snaživě postupují v karieře a najednou je někdo vybere dokonce za ministra. A jejich dávná lenost a nečestnost je dožene. Má nám jich být líto? Když se člověk dá na ministra, tak by si měl projít svou minulost a když tam nalezne takové "hříšky", tak snad by měl nabídku odmítnout. Ministr má protivníky a ti na jeho "hříšky" přijdou. Když práci psali tak, že počítali s tím, že ji nikdo nikdy číst nebude, měli zůstat na úrovni, kde by jejich diplomky o ničem, sepsané v rozporu s tím, co čestně prohlásili, skutečně nikdo nečetl. Proč by je někdo četl, takové diplomky?

Myslím, že je to tak správné, že když někdo jde do špičkových pozic, tak se jeho život probere. Jinak bude moci být ministrem fakt kdokoli, dokonce ministry budou hlavně ti kdokoli. No a když je na ministry navrhován kdokoli a zatím se může jejich život probrat, tak padají. To je dobře a to, že je jich takových tolik, je spíš tím, že je navrhuje člověk, který je sám podobného ražení. Soryjako.

J. Ticháček 27.7.2018 0:12

Pravda a láska musí. Něco musí.

Pokud jsem dobře pochopil, oč se vlastně jedná, oni zatrachtilí viníci se dopustili tohoto zločinu:

Sice se v seznamu použitých zdrojů nijak netajili tím, že tyto zdroje použili, ovšem přímo v textu diplomek se jim podařilo některé citace nespárovat s tímto seznamem. Což je ovšem mimořádně zavrženíhodné.