6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: ... a Bém mlčí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 6.10.2008 10:06

Re: Re: Jestli je v ODS nějaké "křídlo" . . .

Ano - i to souhlasí !

map 6.10.2008 11:59

Re: Jestli je v ODS nějaké "křídlo" . . .

Já bych to neviděl tak černě. Kromě křídla bezuzdných kariéristů budou v ODS jistě ještě dva, tři, možná dokonce i čtyři slušní lidé.

karel.smíchov 6.10.2008 16:52

Re: Jestli je v ODS nějaké "křídlo" . . .

Kolik   ten jeho  nápat  jak dát vydělat   kamaradičkum  za  tzv. průzkumy  ohledně olympiady

stál Pražskou pokladnu?? Když  všude chybí peníze! Když 90% národa  předem

věděla ,že je to útopie! >-

honzak 6.10.2008 9:45

Béma nemusím, ale

Wagnerovu utkvělou představu taky ne. Píše jako prokopnutej buben.

PetrH 6.10.2008 9:49

Re: Béma nemusím, ale

Aston má Klause, Doležal taky Klause, Wagner Béma. Všichni pánové by vstávajíce lehajíce měli blahořečit Bohu, že jim někoho takového poskytl. Bez pořádného nepřítele by jejich svět byl šedivý a pustý.;-)

hexin 6.10.2008 9:30

Copak Lisabonská smlouva

ta nikoho neajímá, ale již před půl rokem se v kuloárech, zejména pražských povídalo že moraváci se v ODS moc roztahují, a samozřejmě překážejí i v různých úřadech s šéfováním ve straně spojených. A ejhle najednou nám noviníři vyhrabou, že na vnitru vlastně sedí kriminálník, předtím se reportéři pokusí namočit Dalíka na fotky Tlustého.. Že to škodí modré straně jako celku je jim celkem jedno, Bémovi vždycky zbyde Praha a když trochu pomůže Paroubkovi k moci, zadarmo to nebude, co na tom že socialisti u moci utratí rozpočet na 10 let dopředu? Vždyť o porvize se tak jako tak podělí

Vlastička 6.10.2008 9:19

Bém a narovinu?

Bém a narovinu se vyjádřit? Žert, ne. Viz jeho podivná zmizení v době vstupu do EU (na Staromáku křepčil pouze p. Špidla) či při 60. výročí konce války.

Kajan 6.10.2008 9:17

Zákon o obcích předpokládá spolupráci starostů a primátorů se šéfy místní státní policie, takže se v případě Červíčka Bémovi vůbec nedivím ! Dzp.

Vlastimil 6.10.2008 8:59

Nějak tomu nerozumím

Co by vlastně autor považoval za Bémův podraz? Bémovu podporu Lisabonské smlouvě nebo Bémovo odmítnutí Lisabonské smlouvy? Lidí, kteří se ve vztahu k Lisabonské smlouvě vykrucují a mlží, je ve vedení ODS spousta - Bém není vyjímkou.  

karel.smíchov 6.10.2008 16:56

Re: Nějak tomu nerozumím

Musí počkat jak mu přikáže  Hrad !!>-

Petr 6.10.2008 8:48

V dnešním NP jsou 3 články proti Bémovi, to vypadá na kampaň.

Ne že bych se ho chtěl zastávat, není ale důležitější, že Langer by už konečně měl odstoupit - lobbování za svého věřitele, nepřímá spolupráce s kmotrem Mrázkem, vyhrožování "bručením" při prezidentské volbě, ...  

PetrH 6.10.2008 9:11

Re: V dnešním NP jsou 3 články proti Bémovi, to vypadá na kampaň.

Nepřímo spolupracoval s Mrázkem každý. Jsme malý stát.;-)

I-Worm 6.10.2008 10:10

Re: Re: V dnešním NP jsou 3 články proti Bémovi, to vypadá na kampaň.

a ti spolupracovníci se dělí na pomýlené a zatvrzelé... Ano, dějiny se opakují!

vbnb 6.10.2008 8:39

Wagner vs. Bem

A opet dokola: Uz jste se pane Wagnere omluvil panu Bemovi za Vasi serii stupidinich clanku behem vyletu pana Bema na Everest?

Karel 6.10.2008 8:34

Poznámka

Ať se na to díváte z kterékoliv strany, stejně je jediným řešením velká koalice. To je zcela korektní a moderním světě nikoliv neobvyklé řešení. V roce 2006 možná nebyla - díky soustavnému mediálnímu tlaku ("bratrstvo pravdy a lásky" nemohlou zkousnout oposmlouvu a fakt, že je vyautovala z politiky) byla situace silně polarizovaná a Topolánek s Paroubkem prostě věrohodnou velkou koalici po všech osobních útocích sestavit nemohli. Takže je to potřeba vyměnit nahoře (bude nám hůře bez Topolánka, Paroubka či Ratha?), vytvořit vládu velké koalice, jako první krok ústavní většinou změnit volební zákon (Veškrna už na Ústavní soud nepojede) a eliminovat malé strany, které jen dělají neplechu. Současně se stanou komančové zcela nepodstatnými - nikdo je nebude potřebovat. V situaci 50/50 stejně nejde dělat něco jiného.

cca1 6.10.2008 9:24

Re: Poznámka

pak budeme pokračovat - založíme jednu Velkou stranu neb nepořebujeme nic další když se so takhle pěkně spytlíkuje, pak zrušíme volby protože výsledek je dopředu jasný :-D

Karel 6.10.2008 11:54

Re: Re: Poznámka

Omyl, milý/á cca1, naopak: potřebujeme 2 spolu tvrdě soupeřící strany reprezentující preference svých voličů. Výsledek vůbec nebude jasný, protože "vítěz bere vše". Jinými slovy, potřebujeme většinový volební systém (viz USA, GB) a musíme se zbavit zátěže komančů, lidovců jdoucích s kýmkoliv či "zelených" majících skoro tolik ministrů jako poslanců. Je to tedy přesně naopak, jak se píšete.

bibabu 6.10.2008 12:00

Re: Poznámka

Karle, ano je to jediná cesta jak se dostat z prostředí politické korupce, malých stran, které vydírají a dispomonují moci na který jim voliči nedali mandát. Bém vidí mnohém dále, než emočně nestabilní Topolánek. Kdo si počká, ten se dočká.  

František 6.10.2008 8:32

EU je pro nás opravdu zásadní věc

Ano, pan Bém mlčí ve vztahu k EU. Stejně tak Václav Klaus mlčí k současné ekonomické krizi. Kdo chce být vpředu, tak ten se raději o zásadní věci nestará. Ono se to časem vyjasní.

I-Worm 6.10.2008 10:12

Re: EU je pro nás opravdu zásadní věc

Klaus nemlčí, on jenom neříká tak, ani tak. Ale uvidíte, že na jeho slova dojde!

stínový občan 6.10.2008 17:04

Re: Re: EU je pro nás opravdu zásadní věc

R^:-D!

MK 6.10.2008 18:04

Re: EU je pro nás opravdu zásadní věc

Klaus se již ke krizi vyjádřil. Najdi si Virtually.cz

cca 6.10.2008 8:25

tak

Štěpánek má svou radu, Wagner Béma, úroveň 5. cenová

Mejla 6.10.2008 8:04

Pražští vekskláci a pasáci se opět derou k moci a korytům.

.

Emi 6.10.2008 7:53

Je to konspirační hra. OPO 2

Mám neodbytný pocit, že hlavní důvod rozkolu v ODS , který může mít fatální následky je  Lisabonská smlouva. Klaus očividně vsadil všechno na jednu kartu. To už není Kaplického knihovna. Vytváří se skupina hybatelů kolem věrného Béma se Sobotkou, Zahradilem, Bendlem, kteří dosud Topolánkovi lehce mydlili schody, ale nedopustili újmu ODS. Dnes je jim to jedno. Priority se změnily. Bém! Paroubek! Klaus. Je to hra s. ohněm, ale představa, že Bém do toho po sjezdu půjde s Paroubkem a s Klausovým požehnáním tady už jednou byla. Byla pouze odsunuta na příhodnější dobu. Podezření, že se chystá Opo 2 je posíleno angažovaností MfDnes a konečně samotným Kroupou. Kmentovy cílené útoky proti Langerovi nejsou náhoda. Myslím si, že neúspěch v krajských volbách je zakalkulován do plánovaných ztrát. Věřím, že Bém toto daruje Paroubkovi, jednak ho tím zachrání na vratkém předsednickém stolci za příslib, že se Paroubek bude mírnit ve svých krocích. Pro Paroubka za této ekonomické situce nenazrál čas k převzetí moci a on to taky nechce, za dva roky by stál se svými soudruhy v nedbalkách. Ale předsedou chce zůstat. K tomu mu dopomáhej Bém a Bůh. Paroubek přece říká, že by bral jiného předsedu ODS!

zz 6.10.2008 8:02

Re: Je to konspirační hra. OPO 2

Myslím, že to máte poněkud pomíchané. Za každou cenu se snažíte do toho zatáhnout "zloducha" Paroubka, ale čiší z toho křeč na všechny strany. Něco jako OPO 2 připadalo v úvahu po volbách v roce 2006. V současné době, po tom, co předvádí ODS, by musel být Paroubek totálně padlý na hlavu, aby do toho - necelý rok a půl před volbami, protože řešit se to bude až po kongresu ODS - za této situace šel. A vůbec největší rozpor je Vaše úvaha, která OPO 2 spojuje s předsednictvím Paroubka ve straně. Právě naopak, kdyby šel do OPO 2, tak si můžete být jistý, že přímou volbou předsedy neprojde.

Emi 6.10.2008 8:09

Re: Re: Je to konspirační hra. OPO 2

zz, nechte se překvapit

PROKOP BUBEN 6.10.2008 8:12

Re: Re: Je to konspirační hra. OPO 2

S tímto je možno souhlasit, ovšem je patrno, že se ODS rozděluje zřetelněji na zájmové skupiny z nichž jak ta Klausova,  tak Topolánkova vcelku bezradně spekuluje - JAK NA TO......Krize v kLausostraně se zkrátka prohlubuje a bude zřejmě ještě hůř......Topolánek prošvihl svou příležitost a Bém na ni čeká.....

Emi 6.10.2008 9:52

Re: Re: Je to konspirační hra. OPO 2

zz, Myslíte si, že po tak vyhraněných volbách v r. 20006 se mohli Topolánek s Paroubkem dát cestou Opo 2?

Ona už ta Opo 2 vlastně začala. Vy jste nezaznamenal tu změnu chování Paroubka? Už tak cíleně neútočí na ODS, o to víc na Topolánka a Langera. "Vítězství v krajských volbách je referendum o TOPOLÁNKOVĚ vládě. Dovedu si představit jiného předsedu!!? Vždyť to říká jasně i s Rathem.

Opo 2 není jenom o politice, ale o rozdělování lukrativních postů. V tom je Paroubek velmistr.  Na to šibalové čekají. Ten půst byl zatraceně dlouhý. Proto bude zvolen předsedou. Jak se bude volit není vůbec jisté. A Bém není  "malicherný", umí být velkorysý. Už to mají vyzkoušeno na magistrátu. A jsme u Langera. Paroubek se nechal před časem slyšet, že už mají přichystaný tým právníků, který bude chránit nevinnost jeho a jeho šibalů. Jirka o tom co se chystá má jistě od svých věrných dost informací.  Bém by se svezl a tak to zařídili přes kauzy a jakej byl Langer.

Pánové, Bém vůbec nemusí kandidovat na předsedu ODS. Nedej bože, kdyby prohrál. Klaus ho může pověřit sestavením vlády tak, jako tak. K tomu musí projít hlasování o nedůvěře vlády a to už zařídí rozšířená skupina rebelů o Tlustého, Ranince a Schwippela. Vítěze se nikdo neptá...

Eva 6.10.2008 12:05

Re: Re: Je to konspirační hra. OPO 2

Existuje rozdíl mezio OPO smlouvou a velkou koalicí.

Třeba už k velké koalici dozrál čas,jenom vy jste to zatím nepochopil a máte bolševickou argumentaci.