20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

POLITIKA: 300 miliard Kč!

Tak nám pan prezident Zeman vyvěsil na Hradě vlajku EU a slíbil, že přivede Českou republiku do "hlavního proudu" a "tvrdého jádra" EU. Pominu skutečnost, že vlajka a hymna EU nebyly nakonec do Lisabonské smlouvy vůbec vloženy, a jedná se tedy o fakticky právně nezávazné symboly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Člověk 5.4.2013 6:53

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

....Politické partaje tam nemůžou tak drze rozkrádat stát ... Tedy pokud si toto myslíte, jste skutečně velmi, ale velmi naivní. Tomu se ani zasmát nedá!

P. Vass 5.4.2013 6:41

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

Článek, na který přidám odkaz sice napsal taky člen těch arcilotrů ODS, ale jistě je ten údaj dohledatelný i jinde. To, že EU je garanten nerozkrádání mě po ránu příjemně pobavilo.

http://www.istrejcek.cz/clanek/evropsky-ucetni-dvur-poosmnacte-v-rade-neschvalil-hospodareni-eu-v-predchazejicim-roce

P. Maleček 5.4.2013 5:33

Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

No Hynku co se týká mě, tak já bych do toho tvrdého jádra hupnul hned teď a po hlavě. Ono to tvrdé jádro má samozřejmě mnoho nevýhod - jeho socializace je už za hranicí zdravého rozumu, ale taky jednu výhodu. Politické partaje tam nemůžou tak drze rozkrádat stát jako v našem, podle tebe prý samostatném Česku pod vedením tvé vládní ODS a její odnože TOPky, vytvořené Kalouskem spolu s těmi nejnenažranějšími ODSáky.

A je otázkou, či spíš jistotou, zda právě omezení rozkrádání státu partajemi není hlavním důvodem odporu ODS k EU, maskované strašením davů rozpuštěním samostatnosti Česka v EU, kterému se i ty nejen tímto článkem intenzivně věnuješ. I když při tvé nepopiratelné inteligenci a zkušenostech musíš vědět, že se tím přidáváš k pěkné prasárně.

Takže musíš vědět i to, že státu hrozí rozpuštění jen v případě, že ho jeho rádoby elity totálně rozkradou. A zrovna na tomhle tvoje partaj, i za tvé spolupráce intenzivně pracuje.

J. Kanioková 5.4.2013 3:22

Přidám se k Vám i k autorovi,

jen podotknu, že KS by byl vůči Bruseli ještě lokajštější než Zeman. O tom nepochybuji.

Holt - demokracie má svá příšerná rizika - jak věděl už Sokrates.. Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem:

Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá.

Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá.

Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní.  A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.”

J. Jurax 5.4.2013 2:51

Souhlas

Zeman se prezentuje jako prezident likvidátor i toho zbytku naší samostatnosti a suverenity, co nám ještě zbyl. A k euru by za současné situace přistupoval jen bloud ...

J. Ryba 5.4.2013 1:21

Re: Pan poslanec lže.

jistě, on TO nechce, protože v tom cítí zárodek příštích evropských rozpočtů :-)

J. Ryba 5.4.2013 1:18

Re: Zeman je a bude neštěstím pro ČR a Klaus

to se pletete, už loni v květnu, to ještě nebyli kandidáti známi, vyzval Klaus Zemana veřejně: "Zvedni tu kandidaturu, Miloši, budu tě volit"

P. Sulc 5.4.2013 1:04

Re: Zeman je a bude neštěstím pro ČR a Klaus

Trochu to pletete ! Klaus nebyl nadsen Zemanem, jen jej mel radeji nez knizete, abych vam to podal po lopate: nemel jej za nejlepsiho kandidata, jen za mene spatneho. Jinak asi knize by to vedl co se tyce Unie , stejne. Na druhou stranu, rikate ze Klaus "vyrkl podporu". To ano, ale proc ovce uposlechly? Soudni lide, zodpovedni obcane, ti maji mozek a premysli, je-li nutno, i misto sledovani fotbalu. Jen ty ovce, jen ty ovce meci a poslouchaji pasaka.

O. Kadlec 5.4.2013 0:47

Re: Pan poslanec lže.

Jistě, ale i kdyby ten finanční závazek byl už aktuální, stejně nejde v daném případě o cenu.

Pan Fajmon je pokud vím křesťan, a jistě by mu přišlo stydno, kdyby například jeho žena chtěla dítě a on jí to vymlouval poukazem na to kolik je to bude stát.

Problém je ve skutečnosti v tom, že pan Fajmon TO nechce. A protože TO nechce, snaží se to zdůvodnit tím, že TO co my chceme, se musí zaplatit, a proto tomu říká CENA. Zkušenost mi říká, že hloupí venkovani, když mají třeba penzijní fond nebo stavební spoření, říkají: "já už mám takovýho placeního"...protože nemají dost inteligence na to aby si uvědomili že TO nikomu neplatí, že to dávají sami sobě, přesněji své budoucnosti.

J. Ryba 5.4.2013 0:37

Re: Pan poslanec lže.

ano, lže. Schválením vládního návrhu pro Česko nevznikly žádné finanční závazky a pokud se ČR rozhodne, že v budoucnosti přijme společnou měnu, její případné začlenění do fondu bude ošetřovat samostatná smlouva....

J. Ryba 5.4.2013 0:23

ESM je ovšem podmíněn bankovním dohledem ECB, který ovšem vy nechcete)....

....a transakční daní (kterou ovšem také nechcete), která transferuje "pojištění pro krach bank" skrze státní rozpočty do ESM....evropský bankovní systém takový pojistný fond pro krach bank nevytvořil, je jím ESM. A je nanejvýš spravedlivé, aby jej nesanovaly rozpočty zemí, ale ti, kteří rizika vytváří, tedy banky. Běžný klient banky např. v Maďarsku zaplatí za transakci pouhou tisícinu. Je tedy jasné, kdo náklady finanční dálnice ponese. Ti, kteří ji používají desetkrát za minutu.

Stejný princip jako na italské autostrádě. Náklady nese vlastník a ten je účtuje uživateli podle najetých kilometrů....

F. Doušek 5.4.2013 0:10

Zeman je a bude neštěstím pro ČR a Klaus

svojí vyřčenou podporou Zemanovi, zklamal víc než s celou svojí amnestií.

O. Kadlec 5.4.2013 0:10

Pan poslanec lže.

Není to takový tydýt, jako internetoví eurobububu. Je to dobře informovaný poslanec. Musí vědět, že o žádnou cenu nejde. To znamená že nemluví pravdu. I takové věci se stávají politikům, pokud vědí, že jejich voliči chtějí toto slyšet.