30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: 20 miliard za 5 %

Podle všech indicií je účast ČSSD ve vládě s hnutím ANO série velkých omylů. Předseda strany Jan Hamáček a jeho mladí přátelé ve straně Jana Maláčová a Tomáš Petříček chtějí více peněz, jinak to prý nezvládnou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 3.8.2019 21:23

Re: Bybiš nemá. Už za všechno koupil voličské hlasy.

Hovino, Babiš těží z Nečase... Dzp

V. Čermák 4.8.2019 17:10

Re: Bybiš nemá. Už za všechno koupil voličské hlasy.

V podstatě souhlasím. Po takovém blbovi by zazářil každý ňouma, natož velmi schopný Babiš....

K. Janyška 4.8.2019 21:07

Re: Bybiš nemá. Už za všechno koupil voličské hlasy.

Ducký, Mrázek, Kejla, Kovařčík a tak. To jsou jeho schopnosti... Dzp.

K. Salajka 3.8.2019 7:54

ČSSD

by se zřejmě měla přizpůsobit prezidentovi, ANO a autorovi. Hlavně by její ministři měli přestat vymáhat peníze do svých rezortů. Dostali 5% a tak by měli mít i 5 % z rozpočtu.

Největší sociální demokrat a génius je Staněk, což se projevilo účastí na vernisáži komunistického předáka Grebeníčka. Projevil velkou loajalitu ke straně, která ho nominovala, od května seděl na zadku, ač slíbil, že odejde. Za to by měl být katapultován aspoň na předsedu.

Celosvětově se stranický život smrskává na úzká grémia a tento proces se nevyhnul ani české soc. dem. Její obnovitel přislíbil za sebou zanechat spálenou zem, což se mu daří zejména v oblasti politické kultury. Zaměstnanci dneška jsou roboti, kteří můžou jen snít o pracovní době, dovolené a odměňování, podle zákoníku práce. Pokud by se jich kdokoli zastal, přišel by o love, proto do toho nešťourá ani socdem. Nebude trvat dlouho a po usilovných dotacích na pracovní místa se ukáže, že všechny pracovníky poskytují výlučně agentury a ty využijí pouze cizince ve svých ubytovnách, které můžou vyhodit klidně zítra.

P. Lenc 3.8.2019 10:08

Re: ČSSD

A potom jste se probudil a měl ruku v nočníku...obvzlášť půvabné jsou ti zaměstnaci co jsou roboti kteří sní o pracovní době, dovolené a odměňování a těch třista tisíc českých nefachčenků vám nějak uniká. Těm se přece dají sociální dávky, že?Kam chodíte na ty žvásty? Když blbost létá, tak se většinou posadí na levičáka jako jste vy.

K. Salajka 3.8.2019 10:18

Re: ČSSD

Mám na mysli chudáky, kteří každý den chodí robotovat do firem Babišů /nelíbí se ti něco tož můžeš jít/. Poměr mezi firmami, kde čerpají zaměstnanci dovolenou v rozsahu a podle zákoníku práce odhaduji tak 2:8. Zeptejte se, jaké smlouvy sepisují agentury, jak se chovají jejich svěřenci na ubytovnách a jak dlouho trvá, než je vyhodí za cokoliv, jaké mají platové a hygienické podmínky na pracovištích. Hlavně se jich zeptejte, jestli si založili odbory.

Benefity, které poskytují větší firmy jsou vykoupeny naprostým přehlížením zákonné délky pracovní doby a zcela samozřejmými přesčasy. Vy asi patříte mezi zaměstnavatele nebo kádrováky, že ?

V. Čermák 3.8.2019 10:52

Re: ČSSD

Někde jste udělal ve své úvaze chybu. Těmi "Firmami Babišů" myslíte co? Myslíte Agrofert, jednu z největších středoevropských firem zaměstnávající 35000 zaměstnanců a daňových poplatníků? Nebo myslíte obecně Kapitalistické firmy, kde se musí makat, tedy jak vy říkáte Robotovat? Inu jiné holt v Kapitalismu nejsou. Mimochodem Kapitalismus Babiš ale nevymyslel. Pokud jste ovšem Kovaný předrevoluční Komouš, tak vaše názory chápu, Komouši Kapitalismus rádi nemají. A máte na ně samozřejmě plné právo. Toš tak....

K. Salajka 3.8.2019 11:09

Re: ČSSD

To, co je za kapitalismus vydáváno dnes, nebylo jím včera, ale v období začátků Gründerského kapitalismu konce 19.století.

Mluvím o konkrétních lidech v konkrétních firmách v Čechách a na Slovensku.

Jen na okraj - taková definitiva se v Babišových rukou proměnila v provizorium. Právnička z Prahy, kterou ve firmě, kterou před třemi lety přiměli, aby se stala vedoucí dostala za úkol o to místo soutěžit. Požadavky splnila, ale vyhrál jiný favorit, pro kterého bylo přesoutěžení vyhlášeno. Jiná právnička která měla svůj resort na ministerstvu 27 let, dostala za úkol soutěžit o svůj post 5 let před penzí. Vyhrála jen proto, že nebyl jiný uchazeč. Loajalita a věrnost firmě se neoceňuje, jenom se soutěží. Všechny náklady jdou

na vítězství v soutěži a výsledky vidíme dobře ve stavebnictví. Vy rozumíte tomu, že se zvyšují příjmy poslanců každý rok ? Jsou stále kvalifikovanější ? Proč nešli dělat do fabriky ? Proč v nemoci berou plný plat včetně náhrad a nikoli nemocenskou ?

V. Čermák 3.8.2019 11:21

Re: ČSSD

No, popisujete různé nepravosti, které se v pracovním procesu děly, dějí a děti budou, a to nejen v ČR, ale všude. Mně se samozřejmě také nelíbí, ale myslím, že je nelze nikde a nikdy vyloučit. Nechápu ovšem, proč máte stále nutkavou potřebu zmiňovat premiéra Babiše, jako, kdyby byl jejich příčinou. Vládne 1 rok a vede si v rámci možností dobře. Podle vás snad může nejen za tyto nešvary, ale i za sucho a kůrovce?

K. Salajka 3.8.2019 11:36

Re: ČSSD

Je mi líto, že jsem o něm mluvil, protože samozřejmě jeho přístup není v ničem unikátní. Je jenom jedním z produktů filozofie založené na ponižování podřízených zaměstnanců a poměrně necitlivého přístupu k poddaným - těmi jsou všichni, kdo nepožívají politických aristokratických prebend.. Dokonce i ti, kteří si slušně vydělávají v cizích firmách podnikajících ČR, zdaňovaných v Holandsku na Kypru a Maltě.

V. Čermák 3.8.2019 16:50

Re: ČSSD

V 90-tých letech to tak bylo prakticky ve všech firmách. Rychlokvašení Kapitalisti ponižovali zaměstnance jako nevolníky, později zase prodavačky v supermarketech nemohli ani na záchod. Teď je situace již jiná a také platy o dost vzrostly, také z důvodu, že právě Babiš zvedl podfinancované platy státním zaměstnancům, takže soukromý sektor musel také přidávat...

P. Grigar 4.8.2019 9:48

Re: ČSSD

..platy vzrostly o dost, ale pořád kulhají za platy v jiných zemích se srovnatelným pracovním zatížením. Zkuste si porovnat nabídky na trhu práce, ve stejné pozici by ze ty peníze, nabízené u nás, by např.Rakušan ani nehnul prstem.

P. Lenc 3.8.2019 11:02

Re: ČSSD

Ne, já patřím mezi důchodce, ale ne mezi socialistické blbce.To proto, že jsem se celý život živil jako vysoce kvalifikovaný dělník a těch "sociálně cítících", většinou nefachčenků jsem zažil dost a dost.Takže dál vypisujte ty své levičácké blbiny. Jenom se zeptám,on někdo nutí ty "chudáky" při dnešním nedostatku pracovních sil pracovat u toho "otrokáře" Babiše?Ale vy už nějaký ten důvod určitě najdete, na to jste vy levičáci experti.

K. Salajka 3.8.2019 11:27

Re: ČSSD

Mluvil jsem výlučně o lidech které osobně znám a kteří chodí do práce každý den. Za to dostávají mzdu, která má stále nižší hodnotu Prémie jsou zakázaný pojem, protože odbory strpí jen mamutí firmy.

Když požádají o dovolenou v únoru je to brzo, když v dubnu je to pozdě a když už jí mají podepsanou, dostanou na dobu dovolené úkoly, aby se jim nezkrátily žíly. Brát si dovolenou na 14 dní může málokdo, protože ho nikdo nezastoupí. Když se šéf dozví, že dovolenou potřebujete, dá Vám jí na pondělí středu a pátek. Mluvím o zacházení se zaměstnanci staršího věku - navrhujete aby přeskakovali z květu na květ jako včelky a střídali zaměstnavatele.

Mluvím o soustavném porušování zákoníku práce ze strany zaměstnavatelů. Vy mluvíte jako velký levičák Fico, který označil sestřičky, které se po měsíční stávce vrátily do práce, za kverulantky, kterým nic nechybí. Ve skutečnosti neměly z čeho žít.

P. Lenc 3.8.2019 13:40

Re: ČSSD

Odhadl jsem vás přesně, že jako levičák si najdete nějakou berličku.Vy "mluvíte s lidmi", ale proč ti lidé údajně málem otročí když nemusí, tak na to odpověď nemáte. "Přelétání z květu na květ" tak na to nepřišli ani komunističtí poetové.Jste to, co jsem o vás napsal.Mimochodem, jiní asi včetně mně s pracovníky různých firem včetně soukromníků nemluví, že? A doslova úsměvné je pokus ze mně dělat levičáka.Máte v tom vašem socanském mozečku pořádný zmatek.

K. Salajka 3.8.2019 14:08

Re: ČSSD

Snad se shodneme, že sám Fico se za levičáka vydává, což mu nebrání označit sestřičky ve zmíněném stávkovém období za kverulantky, přestože chtěly, aby se dodržoval zákoník práce a aby za službu navíc byly peníze navíc. Vám asi přijde lehké pro právníka, který pracoval 40 let ve svém oboru a nepodnikal, najít si nové místo ve svém oboru. Ty tisíce volných míst jsou v montovnách, v IT a u lopaty. Pročtěte si inzeráty. Hledají mladé a kudrnaté, na staroby nikdo není zvědavý. Skutečně by se Vám líbilo pracovat každý rok v jiné firmě ? Co je na tom levicového, když chci, aby se dodržoval zákoník práce ? Opravdu vy osobně mluvíte s lidmi ve svém okolí a skutečně si pochvalují své zaměstnavatele ?

P. Grigar 4.8.2019 10:00

Re: ČSSD

..zakoník práce je v dnešní době minimalistický.. a přesto, nebo možná právě proto, mnohým nestojí za nějaké dodržování. Komu se to nelíbí, může se soudit. Zaměstnavatel má své právníky, palmáre si dá do nákladů, několikrát se nedostaví k soudu a "žalující strana" to vzdá, nemá na ten nekonečný seriál "zdroje". A kdyby snad přece jenom vydržela, od pravomocného rozsudku k jeho vykonání a náhradě vzniklých ztrát, může být v naší zemi daleko, předaleko. I v kapitalistickém systému existují zájmová sdružení, se solidárním systémem ochrany zájmů svých členů, a není na nich nic levicového. Nejlépe je učit se na chybách jiných..

K. Salajka 4.8.2019 10:55

Re: ČSSD

Mí Pražané (Ostravané? mi rozumí .

L. Písařík 3.8.2019 15:21

Re: ČSSD- tak se ti divím, Salajko

že u takového zaměstnavatele pracuješ v době, kdy se lukrativní džoby válejí po zemi. Nebo snad dovedeš jen tlamat?

K. Salajka 3.8.2019 15:38

Re: ČSSD- tak se ti divím, Salajko

Ty znáš někoho kdo pracuje ? Už jsi byl v práci aspoň půl roku ?

J. Jurax 3.8.2019 21:19

Ehm ... kdy jste byl naposled v nějaké fabrice?

R. Langer 4.8.2019 6:02

Re:

Nebyl, kecá...

F. Navrátil 3.8.2019 7:53

Karneval bláznů

Sociální demokracie dělá systematicky, houževnatě a efektivně všechno, aby ztratila poslední zbytky tradičních voličů a aby pro ni příští volby skončily krachem. Prezentuje se jako vnitřně rozvrácená, konfliktní, hysterická strana, zatímco voliči dávají přednost straně realistické, klidné, jednotné. V současnosti je zřejmě největším nepřítelem sociální demokracie jurodivá Maláčová, protože její sociální politiku chápou tradiční voliči sociální demokracie, zaměstnanci a lidé práce, jako vykrádání jejich peněženek ve prospěch lidí, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nebudou. Tím se nemyslí jen nepřizpůsobiví, ale také aktivisté z parazitických neziskovek, kteří se zmocnili vlády na ministerstvu práce a sociálních věcí.