3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: 10 : 1 pro Horáčka

Velká reklama pro možného kandidáta na funkci prezidenta zaplnila 37. číslo Magazínu MfD. Jaké jsou šance Michala Horáčka proti téměř jistému současnému prezidentovi?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 23.9.2016 9:43

Re: Pro mě má Horáček jedno velké negativum

Ano, ten argument "ale on zbohatl na hazardu" se mi také jeví jako spíše irelevantní. A navíc (a předesílám a zdůrazňuji, že konkrétně paní Boublíkovou z takového postoje nepodezírám!) si myslím, že mnohým spíš vadí ta část " on zbohatl", a hazard jim slouží jen jako moralistní zástěrka pro čirou závist.

Horáčka bych aktuálně nevolil - neformuloval a nedeklaroval totiž zatím žádné politické postoje, o které bych se mohl při volbě jaksi argumentačně opřít. Vážím si ho jako textaře (možná by se dalo říct, že ho obdivuji), je to nesporně chytrej chlap, ale přiznávám, že jeho velkým handicapem je pro mě jeho vzájemná afinita s "pražskou kavárnou", i stigma jeho přátelství s Michaelem Kocábem.

I když v případě uvažovaného duelu Zeman vs. Horáček bych měl rozhodně větší dilema, než tomu bylo v případě pana knížete... :-)

M. Prokop 23.9.2016 11:16

Re: Pro mě má Horáček jedno velké negativum

Ano, o volbě pana Horáčka má cenu uvažovat hlavně v souvislosti s protikandidátem. Být to Zeman, je to pro mne jasné. I přes toho Kocába, což je fakt těžký handicap.

P. Boublíková 23.9.2016 10:34

Re: Pro mě má Horáček jedno velké negativum

Kdyby byly legální tvrdé drogy, možná by pan Horáček neměl problém s prodejem tvrdých drog.

Pokud je něco legální, je sice pravda, že "někdo to dělat musí", ale nemusí to dělat zrovna kandidát na prezidenta.

Jak už někdo výše poznamenal, je rozdíl mezi konzumentem a organizátorem, navíc v případě sázek se může jednat o gamblerství, čili o závislost. Pan Horáček profitoval na závislých lidech, snažil se o to, aby jejich počet byl co nejvyšší... takže fakt ne. (A jak píše p. Švejnoch, jestli si tím vydělal na škodovku nebo na Rolls Royce je mi skutečně jedno.)

M. Prokop 23.9.2016 11:26

Re: Pro mě má Horáček jedno velké negativum

Já jsem kdysi pracoval v sázkové kanceláři Státního závodiště. Takže, tam, kde vy vidíte závisláky, tam já vidím lidi, kteří se prostě baví. Dost jsem jich znal i osobně.

Co se týče oněch zmíněných drog, pokud by byly legální, nemuseli by lidé platit krvavé peníze různým mafiím a přispívat tak ke korupci policie i justice. Podobně mi nevadí hostinský, který dle vás také zřejmě vyrábí závisláky, dle mne lidem poskytuje dle daných podmínek jimi žádanou a placenou službu. Závislost může být i na jídle, takže, jsou potenciálně špatní všichni, kdo ho vyrábějí a prodávají? Dnes už jsou i lidé závislí na internetu, takže špatní budou zřejmě všichni, kdo na něj píší, zprostředkovávají připojení ...

Dle vašich kritérií bychom presidenta nemohli mít. Každý by měl nějakou tu černou tečku podpory závislostí. :-P

Z. Jaromír 23.9.2016 3:16

To by bylo opravdu překvápko,

kdyby Miloš Zeman, ten rozumný muž, to zkusil s Hradem ještě jednou. Hlavně doufám - pokud by ti dva probíraní kandidovali -, že ani jeden z nich se nedostane do druhého kola.

P. Harabaska 23.9.2016 13:32

Re: To by bylo opravdu překvápko,

Jako jediné a pro všechny přijatelné řešení vidím, nechat si zase prezidenta naoktrojovat z aktuálně spřátelené ciziny. Vždyť vzpomeňte, jak všichni tleskali tomu velikánovi, jehož PR se ujali zkušení opinion-makers zpoza oceánu. A že se na něm poté, co odešel, našlo tolik chyb.

P. Podešva 23.9.2016 2:26

umelce, sportovce

a podobne lidi nebudu volit ani omylem. Prezidentska volba neni miss sympatie. Na takove misto je potreba zkuseny politik s jasnymi nazory.

P. Dvořák 23.9.2016 2:54

Re: umelce, sportovce

No to pozor!

Např. takový Richard Genzer by si na Hrad vzal celou partičku (to už tady po hadráku bylo), Jiří Suchý by z republiky udělal kabaret, Petr Novotný by prezidentoval v paruce z modrého alobalu a při tom by vydával recepty, Michal Viewegh by nám tady zavedl báječná léta, Martin Dejdar by nás naučil tančit mezi koňmi a Miroslav Donutil by dál ze sebe dělal Brňáka a zavedl tady Frantokocourkov.

Dá se předpokládat, že všem by bylo úplně jedno, jakou barvu by měly trencle nad Hradem.

P. Podešva 23.9.2016 5:02

Re: umelce, sportovce

Ještě bych možná snesl Daniela Nekonečného, případně Daniela Landu.

P. Dvořák 23.9.2016 9:50

Re: umelce, sportovce

A Daniela Kolářová? Léto prý tráví někde na ranči s kovboji. Šiklův mlýn na Hradě . . .

:-))

P. Podešva 24.9.2016 16:23

Re: umelce, sportovce

Omlouvám se, ale o té jsem nikdy neslyšel. Takže asi ne.

S. Blazkova 23.9.2016 10:32

Re: umelce, sportovce

Některé názory p.Horáčka jsou řekněme "pozoruhodné": Pan Michal Horáček toho pro PRÁVO (sobota, 23.7.2016) řekl mnohem více, ale za zmínku stojí kromě výše uvedeného ještě jeho eurohujerský názor na naše členství v EU. Poznamenává, že Evropská unie vše co dělá, dělá čistě racionálně, pragmaticky. I naši občané k EU přistupují bez toho, že by to byla pro ně nějaká srdeční záležitost. Poukazuje na skutečnost, že ještě nikdy neslyšel žádného Čecha říkat, že je skvělé, že „už také máme moře!“

Když vyhráli Němci mistrovství světa nad Argentinou pan Horáček napsal: „Hurá, naši vyhráli“! Proč? No přece proto, že to vyhráli Evropané! A prý si všichni mysleli, že je buď pomatený nebo provokuje. Já si myslím, že platí spíš to první.

http://www.rukojmi.cz/clanky/2167-jak-textar-michal-horacek-ne-chce-byt-prezidentem

O. Zuckerová 23.9.2016 13:07

Re: umelce, sportovce

Nojo, a truchlil, když konkláve zvolilo Frantu? To by správně měl - Evropani propadli...