2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 2.6.2009 6:15

Taková je demokracie, chlapci! Důležité je vytvořit systém a prostředí, aby určitá banda

mohla nekontrolovatelně krást a páchat i jinou trestnou činnost. A tomuto bordelu se demokracie říká. Kdyby byl pořádek nebo částečný pořádek, tak by se to nazvalo totalitou, ohavné to slůvko, že? ;-D

insider 31.5.2009 19:26

Nikdo z policistů nebyl na konferenci ...

A kdo začal s izolací FIPO od nestátního sektoru? Z dobře informovaných zdrojů vím, že když se FIPO tvořilo, vzbudilo to zájem a několik dobře kvalifikovaných lidí ze soukromého sektoru by za přiměřených podmínek bylo ochotno nastoupit k policii. Netvrdím, že lidé na FIPO byli špatní, naopak to byl progresivní útvar! Ale k maximální efektivitě útvaru to bylo málo.

České OČTŘ jsou vůbec ty nejrigidnější státní úřady a nejvíc se brání novinkám. :-/ I na ministerstvu financí už pochopili, že dovednosti a nápady z vnějšku nutně potřebují, a zavedli politiku, že jeden náměstek ministra je ze soukromého sektoru. Teď je to Chrenko z EY, před ním to byla Trezziová z DT. Proč se FIPO nesnažilo přetáhnout podobného odborníka na místo náměstka? I kdyby se mu muselo vyplácet maximální možné osobní ohodnocení a všechny možné příplatky, aby se udržel, pořád by se to vyplatilo. Navíc v rozpočtu takového útvaru by se to ztratilo.

A proč nemělo FIPO stánek na VŠE v rámci Carrer Days vedle accenture a PwC? Ideální kandidát přece splňuje podobné požadavky.

FIPO (dnes ÚOKFK) takové lidi potřebuje nutně sehnat, jinak nebude o krok pozadu za zločinci (to je zákonitost), ale o míli pozadu.

insider 31.5.2009 19:28

Re: Nikdo z policistů nebyl na konferenci ...

A propos, na FIPO se chodilo pravidelně na střelby, že ano? A kolik praktických seminářů třeba výslechových technikách (tím nemyslím waterboarding ... ;-D) zařídilo vedení pro řadové policisty? A co potřebuje běžný policista více?

Prosím, neberte to ve zlém. Beru Vás jako jednoho z těch policistů, co mohli PČR vytáhnout do 21. století. Ale chce to víc, mnohem víc, aby se tam opravdu dostala ...

Ale když řeknete, že to je boj s větrnými mlýny a že víc v té době nešlo, polemizovat s Vámi nebudu.

fekete 25.8.2009 9:00

Re: Nikdo z policistů nebyl na konferenci ...

Jardo, jsi to Ty, můj nick snad poznáš?

liberal.shark 31.5.2009 13:39

normálka

Nic si z toho nedělejte. S jadernou bezpečností je to nachlup to samé ...:-/

Schumacher 31.5.2009 11:55

Ano, je to tak.

Činnost policie na úseku boje proti finanční a hospodářské kriminalitě byla ochromena odpovědnost na to nese bývalý ministr vnitra.

Jirka Stejskal 31.5.2009 9:21

Vazeny a mily pane policisto

Do urcite miry mate pravdu, tyhle odborne veci nikdo zvenci nedokaze poradne posoudit. Na druhou stranu, proc si stezujete na Langera? Mame noveho ministra vnitra, dokonce to vypada, ze si ho tam Paroubek nasadil uz naporad, take se vam blizka (opet) na lepsi case, ze? Socanum proste policajti vzdycky sli na ruku (ze by nostalgie?), tak hlavu vzhuru.

Fišta 31.5.2009 11:35

Re: Vazeny a mily pane policisto

I sockomanči potřebujou vyprat prachy.

zeta 31.5.2009 8:34

Cenzura jiz zase v plne pohotovosti !!!

Jeste vcera pred pulnoci fungovala vyse uvedena stranka www.zimmel.cz,bez

problemu - bohuzel jsem si podrobnejsi prozkoumani nechal na rano - ted uz ale je zablokovana !!!:-( Nevim ale zdato neni cenzura na mistni urovni - jedu

do Inetu pres jednu WiFi bezplatnou sit a  obcas se tu takove veci deji jak jsem zjistil - rad bych kdyby to mohl nekdo nezavisle overit.

˝x2u 31.5.2009 8:37

Re: Cenzura jiz zase v plne pohotovosti !!!

Mě se to zobrazuje bez problémů.

b 31.5.2009 10:22

Re: Cenzura jiz zase v plne pohotovosti !!!

stranky jdou bez problemu

zeta 31.5.2009 11:23

Re: Cenzura jiz zase v plne pohotovosti !!!

Tak diky za overeni, jde zrejme o neci soukromou iniciativu na Praha4net.cz

protoze se ani neobjevuje oficielni hlaska o nepristupnosti k nevhodnym

strankam. Proste se to vrati na uvodni stranku site bez vysvetleni.:-/8-o!!

kirast 31.5.2009 8:01

Clověk by snad ani nevěřil,

že odchodem jednoho (evidentně neloajálního) policisty se zhroutí celá policie.

smirk 31.5.2009 19:20

Re: Clověk by snad ani nevěřil,

nikde ve služební přísaze není napsáno, že policisté mají být loajální ministru vnitra za ODS, nebo ano...?

 „Slibuji, že budu čestným, statečným a ukázněným příslušníkem Policie České republiky. Své síly a schopnosti vynaložím ve prospěch společnosti tak, abych chránil práva občanů, veřejný pořádek a bezpečnost a ústavní zřízení České republiky, a to i s nasazením vlastního života. Při plnění svých služebních povinností se budu vždy řídit ústavou a zákony a v souladu s nimi i rozkazy a pokyny svých nadřízených. Tak přísahám.“

Co vám připadá neloajální na tom, když bývalý policista, dnes obyčejný občan, věcně komentuje současnou situaci v policii? Tu dnes komentuje kde kdo v každé hospodě.. Navíc nezaregistroval jsem zde nikoho, kdo by řekl, že článek obsahuje nepravdivé skutečnosti...

smirk 31.5.2009 19:24

Re: Clověk by snad ani nevěřil,

do první věty doplňuji slůvko "bývalí".. :-)

orim 31.5.2009 7:14

kocourkov

tento kocourkov, který vznikl po totalitě je pro gaunery a ne pro slušné lidi

Jura Jurax 30.5.2009 23:35

Hm,

silně se vnucuje názor, že politikům napříč politickým spektrem je boj proti praní špinavých peněz proti srsti ... z čeho a taky za co by pak dostávali úplatky ... :-(

Pete 30.5.2009 16:40

Běžte do háje, kolik těch miliardovejch podvodů

jste odhalili? - Ani jeden. Gross se vám směje do ksichtu a chodí na schůze čssd. Akce Gripeny a miliardový úplatky, 5 v českejch na stole - vždy vyšetřování zastaveno. Na co tam kluci jste byli? Myslíte, že vás bude nějaká škoda?

Smoke 30.5.2009 17:24

Re: Běžte do háje, kolik těch miliardovejch podvodů

Ano, nejlepší bude, když policie přestane vyšetovat praní peněz úplně, příslušné pracoviště definitivně zruší a na svůj web umístí nápis, že praní peněz je ošklivé a nikdo by se ho neměl dopouštět...:-D

hlava22 30.5.2009 18:37

Re: Běžte do háje, kolik těch miliardovejch podvodů

dopoučuji navštívit koncert Hrabalova kvarteta ve složení : Zgarba, Palas, Fencl a Gross. Uvádí Z. Paroubková.

Antonin Tomes. 30.5.2009 22:55

Re: Běžte do háje, kolik těch miliardovejch podvodů

Vrcholne zakonceni , a ,,nejlepsi vizitka,, ceskeho EU predsednictvi !!!  Potom se nemuzeme divit , ze s nama  , jako s rovnocenym partnerem vubec nepocitaji , a velkym kruhem nas obchazeji.

Aurelius 30.5.2009 14:37

Jen si honte zlocince, jste az to placení.

Ale táhnete ke vsem certum od mého soukromí, protoze stará pravda je, ZE ZÁDNÁ POLICIE NENÍ LEPSÍ NEZ SPATNÝ HLÍDACÍ PES = TÍM VÍC SKODY NADELÁ, CÍM DELSÍ VODÍTKO SE JÍ POVOLÍ. Referencí naleznete kolik chcete kolem sebe, pane Zimmeli.

Smoke 30.5.2009 19:04

Re: Jen si honte zlocince, jste az to placení.

Nechce se vám jít sedět,co? A kolik už jste "vypral"...? ;-)

Aurelius 31.5.2009 19:09

Re: Jen si honte zlocince, jste az to placení.

Co vám na to mám říct, vole.

Richard III. 30.5.2009 12:30

Autor uvádí jen půlku pravdy (a kdoví jestli)

Autor se tváří, jakoby neexistovaly policejní či policejně soudcovské mafie, jako by neexistovalo silné a podle všeho oprávněné podezření, že osm let vlád ČSSD vneslo do policie nebývale silné politické tlaky a dokonce i přímé angažování některých policistů v konstruování kauz proti nepohodlným politickým soupeřům. To vše pod dohledem (ať přímým či nepřímým) bývalé šéfky státních zástupců, která dnes kvoká na socanském dvorku a tváří se, že ho zahnojil někdo jiný, že ona za ty slepičince a ten hnůj nemůže.

Je třeba tyhle struktury rozrušit. To je velmi těžké a nevděčné, nelze to dost dobře veřejně prezentovat bez přímých důkazů a přímé důkazy se v této věci nacházejí zatraceně obtížně.

more 30.5.2009 13:26

Re: Autor uvádí jen půlku pravdy (a kdoví jestli)

Řídí se společně rčením:špatné zákony děláme pro ty dole,mi si na ně hrajeme.Proto je vše rozkradené,konta v zahraničí,aby se jim dobře žiloa po nás potopa.Proto je naše hymna  aktuální.Kde domov můj.Hádejte.

Schumacher 31.5.2009 11:58

Kde domov můj ?

V Indii ?

thedave 2.6.2009 12:01

Re: Kde domov můj ?

V pr...i ;-(

Josef 30.5.2009 15:57

Re: Autor uvádí jen půlku pravdy (a kdoví jestli)

To rozrušování policejních struktur se za svržené vlády opravdu dařilo, k nemalé radosti hospodářského podsvětí a za potlesku takových zaslepenců, jako je Richard III. Holá fakta, která článek přinesl, to velmi výstižně dokumentují. 

Rad 31.5.2009 9:24

Re: Autor uvádí jen půlku pravdy (a kdoví jestli)

nojo, rozrušili třeba mlýn, jak to s ním vlastně dopadlo? kdo to platil?