3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLICIE: Nový útvar a staré skandály

Od 1. srpna 2016 začal v České republice fungovat nový policejní útvar s názvem Národní centrála proti organizovanému zločinu, v němž bude pracovat 870 policistů. Do tohoto kolosu se sloučil protimafiánský a protikorupční útvar.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Dvořák 3.8.2016 19:27

To je ale blabol ...

... sity horkou jehlou, viz predposledni odstavec, kde se az ve treti vete ctenar muze dovtipit, ze pan autor pise o policejnim prezidentovi. Inu, elitni novinar ... a jeste denunciant - ti, kteri neodesli to zjevne udelali pro tech pet tisic. I kdyz popravde, tahle informace je nova (alespon pro mne) a zajimava. Skoro to vypada, ze mame takovou Policii, ze jeji prislusniky musime uplacet, aby plnili rozhodnuti svych nadrizenych.

P. Vaníček 3.8.2016 12:48

Uslintaná buzna

zase perlí moudra.

J. Kyselková 3.8.2016 10:53

Odborný profík Hvížďala vysvětluje,

jak posuzovat " zbrklou a nepřipravenou reorganizaci policejních složek" - po panice a tvrdém vpádu (do cizího rajonu !) Andrejem Babišem, kterému tam skřípla chmatácká pracka.

Chovanec rázně Agrofertu ukázal místo a miliardář zalezl. Líže si ránu možná se Šlechtou. Tato problematika se výhradně týká ministra Chovance, prezidenta Tuhého a premiera Sobotky. Naštěstí drží kredit. Hýká kdekdo - paní Bradáčová, něco mumlá Pavel Zeman....i hlava státu bručí moudra a dělá sečtělého.

Perfektně to analyzoval pan exprezident Červíček, beze zmatku a populismu - je to podle zákona, podle práva a určitě si to sedne.

M. Prokop 3.8.2016 11:24

Re: Odborný profík Hvížďala vysvětluje,

Zřejmě Chovancovi, Laubemu a Tuhému, případně jejich velmi náhlému nápadu důvěřujete.

Já jim důvěřuji asi tak jako Burešovi, tedy vůbec.

Podezření, že hrozilo nebezpečí nějakého odhalení kolem Chovance je jen podezřením, vlastní zpravodajskou službu nemám. Ale je to dost silné podezření.

J. Kyselková 3.8.2016 11:43

Re: Odborný profík Hvížďala vysvětluje,

Kolem Chovance se prskavky vyskytují, ale je to čajíček. Chovanec x Šlachta = mravní, charakterový i zásadový rozdíl jasný.

J. Jurax 4.8.2016 1:05

Re: Odborný profík Hvížďala vysvětluje,

Myslíte? Mně tedy jasný není - mimochodem který z těch dvou je podle Vás ten charakterově i zásadově lepší?

F. Kusák 3.8.2016 8:29

Souhlasím s autorem,

a všimněme si, že po tvrdém vyjádření pana Gabala o nepřipravenosti podivné reformy a odvolání policejního prezidenta jsem ho v médiích už neviděl či neslyšel. Jako laik se nechci vyjadřovat k podstatě reformy, stejně o ní nic nevím, ani k postojům politiků. Jejich stanoviska mohou být ovlivněna úplně jinými důvody. Pro mě, jako daňového poplatníka je důležité, aby reforma obsahovala cíle, náklady, časový plán a rizika. A to mně ani policejní prezident ani ministr, nebo předseda BBV parlamentu nebyl schopen zaručit. Vadí mně také, že jen tak, mir nichts, dir nichts, odejde pár elitních důstojníků i s informacemi, nebo že vysoký důstojník ostravské policie plk. Jiří Komárek obviní policejního prezidenta a nic. Nedovedu si něco podobného představit třeba v armádě, a to jsem jen pitomý záložák. A tak, něco mně na té naší policii vadí, a mám-li na to jako daňový poplatník přispívat, pak by zejména politici měli veřejnost přesvědčit, že je v dobrých rukou. Bohužel, vidím-li pana Chovance, Zemanova a Haškova spiklence, pak o tom dost pochybuji.

J. Kyselková 3.8.2016 11:35

Re: Souhlasím s autorem,

Pane Kusáku - oponuji s velkou razancí. Chovanec je muž na svém místě za 1. Bohužel sociál, volit je nebudu, ale v Chovanci máme kus zdravého rozumu i jistoty.

(Co blbnete s maličkostmi okolo prezidentské story ? Víme dost ?)

F. Kusák 3.8.2016 14:00

Re: Souhlasím s autorem,

Respektuji Váš názor, já to ovšem vidím jinak. Spíše v tom vazby na podnikatele Bakalu.

F. Jetel 3.8.2016 7:06

Přesně tak

Nový útvar provádí úkony podle starých povelů. :)) Neskutečná šaškárna.

M. Prokop 3.8.2016 8:32

Re: Přesně tak

To by bylo ještě dobré.

Časem přijdou i nové povely, přece si to Chovanec, Laube a Tuhý nezakládali z plezíru.