20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stanley 23.2.2009 15:44

Jádro pudla

Pokusil se o to vůbec? A v této otázce je právě skryto jádro pudla! Proč, ptám se, by se o to p.H pokoušel, když odchodem zkušených a schopných mu výrazně ubylo konkurentů na jeho vítězné cestě k metám nejvyšším ! A p. Kubiceho nechme již být ! O tom, jaký je a jaký byl naši veřejnost již dostatečně "poinformoval" Paroubek. Ovšem jen soud by měl a mohl( a možná bude muset)rozhodnout, má li Paroubek pravdu!

Martin 23.2.2009 15:37

jake byly SKUTECNE uspechz UOOZ ?

kolik nejvyssich zlocincu bylo diky jejich praci usvedceno a odsouzeno ?

drak 23.2.2009 22:15

Re: jake byly SKUTECNE uspechz UOOZ ?

Jaké asi ty úspěchy mohly být, když pod rozličnými, zpravidla hodně průhlednými záminkami jim začínalo být účinně bráněno v práci např. zabavením počítačů, zahájením interních šetření a vyšetřování atd., atp., což vše nakonec vyústilo v onu Kubiceho zprávu?

Poté, když z dalšího vývoje událostí, tedy např. další vlny již osvědčených reorganisací a podobných libůstek, které minimálně na cca 1/4 - 1/2 roku spolehlivě dokážou zhatit jakoukoliv činnost, všem na útvaru konečně došlo, že ze strany jejich nadřízených o jejich činnost sice je zájem, ale nikoliv už o její výsledky, tak nastal onen masový exodus. Dnes, více než 18 let od listopadu 1989 si troufám odhadovat, že racionálně uvažující tvor do tohoto útvaru prostě pracovat nepůjde, za ty potíže to rozhodně nestojí. Možná, že na tom něco málo k lepšímu změní probíhající krise.

Kestrel 23.2.2009 12:29

CEZ - spatny priklad

Pokud jsem to dobre pochopil, zastavate se se "nešťastných zaměstnanců ČEZu, co pátrali po pachatelích krádeží elektrického proudu". Pokud i ostatni informace ve Vasem clanku maji stejnou kvalitu, je ztrata casu jej cist.

Tito nestastnici zpusobili nezakonne vic lidskych tragedii nez vsichni exekutori dohromady (i se svymi preslapy). I rusky vymahaci chteji penize po dluznicich a ne po komukoliv koho najdou nahodou na stejnem miste. U nas odpojili nekolik domu achteli zaplatit po novych majitelich dluhy tech predchozich. A protoze CEZ Distribuce ma monopol, vetsina zaplatila ...

Pokud by tito nestastnici delaji to, co pisete, nevysetrovala by je policie ...

RomanL 23.2.2009 14:32

Re: CEZ - spatny priklad

... ha ha ha, a teď tu o Červené Karkulce...

j 23.2.2009 14:59

Re: CEZ - spatny priklad

Že by Chánov

Jirka 23.2.2009 15:03

Re: CEZ - spatny priklad

copak, taky jste měl stočený číselník?

zimmel 23.2.2009 19:12

Re: CEZ - spatny priklad

Nezastávám, jen tak trochu nahlas uvažuji o tom, jestli právě tento případ je přesně tím, co si představuji pod organizovaným zločinem. Podotýkám rovněž, že to, že někoho vyšetřuje policie ještě neznamená, že se skutečně dopustil trestného činu. Podrobnosti tohoto trestního řízení neznám, ale v  tomto případě si opravdu se zájmem počkám na výsledek.

Pepan 24.2.2009 22:32

Re: CEZ - spatny priklad

Takže pro příště! Kupuji-li něco, co má mít elektroměr, musím si nechat doložit, zda řádně platili elektřinu. Už nejenom to, zda to nemá zástavní právo.

novaz 23.2.2009 10:35

něco shnilého ve státě Dánském

V Česku se nevyšetřuje a netrestá prorůstání organizovaného zločinu do politiky. V Česku se vyšetřuje a trestá ten, kdo na takové praktiky poukáže.

Xaver 82.117 23.2.2009 11:23

No právě...

:-(((

janoryna 23.2.2009 16:13

Re: něco shnilého ve státě Dánském

V Česku se vyšetřuje a trestá ten, kdo na takové praktiky poukáže. toho jde snadněji usvědčit, jak to říkal pan mimistr vnitra ohleně novinářů a odposlechů.

hank bukowsky 23.2.2009 9:50

pane Zimmele, všecko fajn, v obecné rovině

jenže výsledky práce Kubiceho podřízených nejsou nikde vyhodnoceny v žádné veřejně přístupné zprávě.

Tedy kritická veřejnost o Kubiceho práci a jeho podřízených má toliko dojem, že rozpracovali spoustu informačních šumů s výsledkem nula. A nabízí se domněnka, že vyšetřování se rozeběhlo díky špatnému řízení do takové šíře, že nebylo možno dospět ke konkrétním viníkům. Opomíjím nasnadě patrnou politickou zaměřenost, která z policejní práce posléze udělala politickou zpravodajskou hru.

A těch sentencí k práci Kubiceho útvaru je více.

Dále je evidentně patrný Kubiceho politicko disidentský přístup. Jakoby pořád s Rumlem v zádech vedl boj proti režimu, proti zakukleným komunistům v ČSSD, místo aby dokázal oddělit kriminální činnost včetně korupce od svého straníckého a ideologického usazení.

Tedy - Kubice vedl svoje podřízené pod ideologickou knutou a tá v kriminalistice opravdu nemá co dělat. Ovšem pokud někdo nežije jako předtím komunisté ve věčném třídním boji.

I-Worm 23.2.2009 12:28

Re: pane Zimmele, všecko fajn, v obecné rovině

nebo se právě ke konkretním viníkům dospělo...

gerontusinza 23.2.2009 9:28

Víte pane Zimmele, pana Kubiceho nemám rád, ale to je věcí názoru.......

třeba to byl dobrý policajt, a proto ho taky Langer využil a pak vykopnul se vší parádou....... a to je i o práci jiných policajtů..... To víte chce-li se aby si policajti zacpali uši, zavřeli oči a  ještě požadovali aby si zavřeli i huby, a přitom všechno vypátrali je to stejně absurdní jako by to chtěl Langer ode mne.....:-/ Prostě tahle vláda je plejáda haj.... zlieků......:-/

jirka.s. 23.2.2009 21:15

Re: Víte pane Zimmele, pana Kubiceho nemám rád, ale to je věcí názoru.......

Krásná představa, gerontosaurus se zavřenou hubou !!! ;-D;-D;-D

twz 23.2.2009 8:33

tenhle clanek je spise placem zneuznaneho, nez publicistikou nebo vazne minenou kritkou

a to je skoda. chapu, ze se dlouholetemu policistovi styska po placce a revolveru, ale... ty clanky zacinaji byt monotematicke, uplakane ukrivdene a nudne.

zimmel 23.2.2009 19:04

Re: tenhle clanek je spise placem zneuznaneho, nez publicistikou nebo vazne minenou kritkou

Nepřipadám si zneuznamý, nepláču,  nestýská se mi a nemám úmysl ani skrytou touhu se vracet. Je mi líto, že vás článek nudil. Snad se při tom příštím budete bavit lépe.. ;-)

Karel 23.2.2009 8:18

Jen pomalu...

Je jistě správné, že se bývalý policista zastává útvaru kde sloužil - otázka jen je, zda má pravdu. Když pomineme tzv. Kubiceho zprávu - velmi pravděpodobně spíše míněnou jako pojistka proti možné velké koalici než jako útok na socany - tak ten ÚOOZ toho moc nepředvedl. Pominu-li jeho půvabnou mluvčí, která prakticky neslezla z obrazovky ČT tak Mrázkové, Pitrové, Krejčířové a mnozí jiní - zmiňuji jen populární "velké ryby" - moc problémů neměli. Moc řečí a málo policejní práce. Pokud vskutku podsvětí prorůstá do státní správy - a hodně faktů o tom svědčí - tak měli policisté konat a ne kecat.

drak 23.2.2009 22:20

Re: Jen pomalu...

Zkuste tam jít pracovat, uvidíme, jak dlouho Vám to nadšení vydrží...

vlasta.232 23.2.2009 7:36

Kdy jsem přestala věřit LANGROVI?

V den odchodu plukovníka KUBICE- z e služby pol. dustojníka!  Byl to jeden z nejčestnějších policistu v této zemi!  Pokládám si za čest, že tohoto skvělého člověka znám osobně!

KLAUS 23.2.2009 8:07

Re: Kdy jsem přestala věřit LANGROVI?

Nevím, kde se u vás bere to nadšení, Kubiceho vidím jako křiváka v žoldu politikú.

zakosf 23.2.2009 8:18

Re: Kdy jsem přestala věřit LANGROVI?

Kubice je bezva chlap.Sachr vzal nohy na ramena když poznal kdo v tomto statě doopravdy vladne a kdo krade dokumenty.Zeptejte se disentu v Prostějově.Topolanek a ODS to není ani nahodou.Tento stat je stale jako USA v třicatych letech dvacateho století.Jen diky pracovitosti přispusobivých to ještě funguje.

hank bukowsky 23.2.2009 10:28

Re: Kdy jsem přestala věřit LANGROVI?

bohužel Kubice i v nových dobách zůstal disidentem, nemluvě, že zůstal řízen člověkem, který ho do funkce dostal, držel a kterému musel být vděčný - Janovi Rumlovi. A to byl konec Kubiceho jako čestného chlapa i jako policajta. Domluvy s politiky na "vyzrazení" Kubiceho takzvané zprávy už bylo jen pohřební hostinou za jeho cti. Jedinou zajímavou otázkou je, zda motivace byla vlastní, nebo vycházela z doporučení "přátel".

Ostatně, člověk bez právnického vzdělání na tak vysokém postu, kterému se nedostalo dokonalého vysvětlení, co je to právo, znaky tr. činu a jiné základní a nutné gruntovní, který možná absolvoval nějaké kurzy nikoliv však zkoušky, takový člověk se občas řídí více vlastní úvahou než tím, co mu stanovují zákony.

Vodička-sapér 23.2.2009 11:42

Re: Kdy jsem přestala věřit LANGROVI?

Mýlíte se  hanku B., pan Kubice, nastoupil do vysokých funkcí s těmi nejlepšími předpoklady a vzděláním, a  s  dlouholetou  životní   školou  života ,  i  s tehdy  vyžadovanou  praxí. Je to totiž, jak  je všeobecně známo, vystudovaný  Taxi Dr.Csštafl. I proto, nějaké doplnění vzdělání na na Policejní akademii, by bylo pro něj mařením drahocenného času, což uznávali leta, i jeho přímí velitelé, kádři s podobným vzděláním.  Jemu  udělení vysokých policejních hodností,  bylo plně namístě. ten  od  bezpečnosti  neodejít , možná , že už letos, byl, jak to bývá po bitvě, generálem. At  to nejpodstatnější , jak říká paní Vlasta dvěstětřicetdvojka, je to, i vždy byl, ten  největší poctivec, kterého ona kdy poznala.. Nějaké mylné, nespravedlivé hodnocení  expolicisty Kubiceho,  proto není na místě.

Pepan 24.2.2009 22:35

Re: Kdy jsem přestala věřit LANGROVI?

Klausi, Kubice nic nezveřejnil. To přece poslanci jakési strany byli nezodpovědní. A teď dokonce vládnou.