25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 14.9.2008 6:02

to snad se me jenom zda?

Projevuji se tady u vsech lidi,co to tady ctu vase prispevky,neblahe nasledky socialisticke demagogie a nebo jste jeste za ty roky nepochopili pravni a jedinou rozumnou formu podnikani.Jak muze nekoho rozcilovat ze nekdo prelakuje padesat ci vic aut a dostane na to lepsi cenu,nez ten kterej si necha prelakovat jednou karu za zivot  a jeste remca jak je to drahy.Potom ale prijde do sve prace a rozciluje se nebere tricet tisic jako ten co nasadi vsechno co ma . Tenhle jedinec  co ma tu autolakovnu ,ma v sobe iddividualismus.Pravem ma pak narok na vic nez ten ktery sedi a jenom remca.A jestli mu z vlady nekdo dohodil kseft,co je na tom slysim tady nic jinyho nez pouhou zavist ze vy nemate pribuzny taky ve vlade a nemuzete vyuzivat vyhod.Proc ,protoze vase nicotna osobnost se dusi hrabivosti,ale nema schopnost ani odvahu a tak dela jen to co umi,lze,vymysli si a pomlouva ,bez dukazu jste schopni odsoudit i vlastni,jenom proto ze jedna baba povidala a druha poslouchala.A takova je celkova prava postata .Proc by jsme se zamysleli a hledali chyby u sebe a ve svem vlastnim pocinani,slabi jedinci vzdycky voli ten zakernejsi zpusob,je mne vas lito.Az tihle pohrobci ,jako vy jednou tady nebudou tak bude konecne v Cechach i na Morave zase poradek..Bude tu klid a prevladne zakon a s nim i rozummni lide.Proc nadavate na policisty,kdyz kazdy z vas prekracuje zakony desetkrat denne a pak se sam rozcili kdyz ten zakon nekdo obejde a on se pak citi ukrivdeny.Zvyklost ze nad vsim dohlizel zakon a vlada  tady prevlada ve vasich kedlubnach jeste z dob socialismu,zacnete premyslet a snad jednou todle to pohodlny  hokynarstvi zmizi v Ceske republice nadobro.Jednou me nekdo rekl ve svete. Vite jak poznate Cecha,podle toho ze by chtel pravo socialismu ale plne vyhody kapitalismu.Dokud budou lide jako vy tak nam panbuh pomoz,protoze budeme delat vsem okolo jen saska .

Dědek 12.4.2008 14:04

Guma!

Největší a nekrásnější guma je pan ministr.;-D

Berkowitz 10.4.2008 18:54

Ivánku, co to zase provádíš !

 Já ještě čekám, až Ivánek zavede : Policie ČR - SRO. Měl by se řídit heslem : není důležitá forma, ale obsah. Návrhy ministra vnitra jsou nekoncepční a je k neuvěření, že jim chybí kvalitní oponentura / možná existuje, ale nikdo ji neuveřejňije /.

Rudolph 10.4.2008 18:51

Psychologie? Určitě. Ale pro posádky.

Asi to bude překvapení, ale smyslem tohoto mého příspěvku nebude vtip na policajty.

Koukali jste na to z pohledu českého policajta? Víte, to bych asi přeháněl, kdybych řekl, že mám policajty rád (jsem přece jen Čech :) ale já jím jejich práci nezávidím. Jít dělat policajta, to je už samo o sobě pejorativní, že? Co si budeme povídat. V naší kotlině patří k dobrému tónu chovat se, jako by policajti byli obtížný hmyz. Tak proč jim to trochu neosladit? Bohajeho v každém z nás je určitě malej kluk, kterému se líbily střílečky s americkými policajty v pěkných kárách. A pak někdo přijde, a vyčte jim, že si dali metalízu.... Nepřijde vám to trochu... já nevím, takové smutné?

JJ 10.4.2008 16:51

Langer dela obrovskou investici do vozoveho parku

pokud se ma udelat zmena (reflexni zadek apod), tak je to dobre udelat ted. Psychologicky dopad noveho vybaveni a hlavne novych barev nelze podcenit (vsimnete si dopadu barevne zmeny socanu z ruzove na oranzovou pred volbami).

yenda 10.4.2008 15:52

Výborně Čermáku, trefa do černého, do byrvy policejních aut.

Kritizovat umí každý bl b. A nějaký rozbor toho, že co je důležité a co Langr řeší ale novináři to už z podstaty věci zesměšňují a likvidují v očích veřejnosti, by nebyl? Proč ta žumpa novinářská je opravdu žumpa. To by mě dost zajímalo.

Chris Kelvin 10.4.2008 15:42

Opravdu budou vypadat...

...jak asistenční služba autoklubu. Ale nejhorší je, že tak za chvíli budou i fungovat. když se srazíte s troubou, který zřejmě nebude mít povinné ručení nebo bude jinak problematický, tak sice přijedou, ale nechají si to zaplatit :-/

Stříbrná metalíza je špatně viditelná barva. Bílá je mnohem lépe vidět. A policejní auta by měla naběhat tolik km, že by barva při odprodeji určitě vadit neměla.

f-prag 10.4.2008 15:24

no ono taky neco menit v Policii CR ??!! vzdyt je to samej papalas a samej byvaly soudruh z doby pred sametove!!!

jo pokud se tyce barvy  -- stribrna  --  nejvetsi klad teto barvy je hlavne ten, ze je to barva na ktere nejde videt "mestska spina"  -- kdo ma takovou barvu na aute, tak vi o cem pisi. Nejblbeji se myje bila, cerna, cervena.................... 

jinak pokud se da mluvit o vymene a rekonstrukci Policie CR  --  nejde to provest , protoze pracujete s materialem , ktery vyucil- zaskolil stary system, ten system proti kteremu jsme "cinkali" na Vaclavaku. A dodneska , kolik tech "aparatniku" pracuje v Policii CR!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to sice jiz plno "aparatniku" odeslo , protoze cekali na ten zakon o sluzbe do 25let u Policie //no a kdo ho asi tak zavedl -- no prece CSSD a to prave kvuli tomu , aby svym vernym pratelum , aspon podekovali za dlouhodobou spolupraci a to jeste verejne si prisli na par korun od statu//

Az dojde ke generacni vymene a to jeste museji odejit novi policiste ,  kteri tam dnes nastupuji , protoze tyto nove policisty zase ucili ti , ktere ucili byvali aparatnici.!!!!!  Az dojde k teto nekolikanasobne generacni vymene, TAK TEPRVE SE DA UVAZOVAT O NOVE TVARI POLICIE V CR   !!!!!  a do te doby nam tak zbyva modernizovat vozovy park, modernizovat  kukane pro policii..............  a zase jen tlachat a tlacht .....

skrap 10.4.2008 13:14

k čemu a proč nová auta

článek iHNed.cz  Nabouráte,ale policii k nehodě nepřivoláte. Co potom?;-D

Vodák 10.4.2008 12:32

reforma

Tak jako se dizkuze o reformě zdravotnictví, díky inteligentním novinářům, soustředila na poplatky a nikdo vlastně o tom co reforma obsahuje nic neví, tak se budem e dohadovat o barvě aut jako o stěžejní události v policii. Nevím jestli je to hloupost a nebo úmysl.

janoryna 10.4.2008 11:13

co je státní, to nefunguje.

S tímto heslem šla do voleb a jasně zvítězila ODS. Čtu si tady všechny stížnosti na činnost či nečinnost státní policie. A úvahy o tom, že si různá občamská sdružení najmou na ochranu svých domovů ochranky. Je tedy už nejvyšší čas policii privatizovat podobně jako zdravotnictví !

PROKOP BUBEN 10.4.2008 11:26

Re: co je státní, to nefunguje.

Nejste daleko od pravdy......Snaha o rozšíření soukromých aktivit v bezpečnosti občanů je zcela zjevná a ve zdravotnictví zcela otevřená.......

Palivec 10.4.2008 11:03

Šaráda s barvou policejních aut,

slouží pouze k odpoutání pozornosti od vážných problémům policie. Langerova devastace policejního sboru , rozprášení protikorupčního útvaru , zrušení finanční policie a nově i zpoplatnění služeb policie . Předhodí se pro přežvykování barva aut.

inspektor Trachta 10.4.2008 10:56

Ten nový design policejních vozů...

...to je opravdu nepovedená akce. Styl, jakým se to MV snaží obhájit, je nechutný a trapný - kdo chce věřit, ať si věří...

Hlavní problém vidím v tom, že opravdu jde naprosto jednoznačně a bez diskuzí o plagiát...zaměstnanec VHÚ navrhnul design, který dal VHÚ k dispozici policii zdarma. To by ale zřejmě nesplnilo jeden z účelů celé akce - totiž že si někdo namastí kapsu (nejde jen o peníze za návrh, ale i za provedení celé akce). Takže původní (vcelku zdařilý) návrh vzali a zrcadlově ho obrátili...pravděpodobnost, že by dva grafici vymysleli tuto identickou kombinaci pruhů a barev (pouze obrácenou) je zhruba 1:1 000 000 000:-/

Pracoval jsem na kampaních pro MV, MO i Městskou polici, takže mám velmi dobrou představu, jak v těchto organizacích funguje "schvalovací proces"...ani bych se nedivil, kdyby se dotyčná "komise" rozhodla pro návrh z VHÚ (je to zadarmo!!) a pak se obrátila na spřátelenou firmu se zadáním, aby to nějak vylepšili - tedy zrcadlově obrátili...pravdu se samozřejmě nikdy nedozvíme, zůstane jen policejní auto SS :-/

Psí vrah Čumil 10.4.2008 17:15

Re: Ten nový design policejních vozů...

Nezpochybňujte mrzce kreativitu neznámého tvůrce. Co se jen nadřel a bezesných nocí strávil! A vy byste mu chtěl upřít zasloužený groš?;-)

inspektor Trachta 10.4.2008 17:23

Re: Re: Ten nový design policejních vozů...

Ještě chvíli o tom  "originálním návrhu" budou policejní papaláši psát a dám si tu práci a přeptám se všech kolegů, zjistím kdo v tý vítězný agentuře pracuje...třeba někdo vykecá jak to bylo, tamtamy ve fochu fungujou dokonale...;-)

Psí vrah Čumil 10.4.2008 19:31

Re: Re: Re: Ten nový design policejních vozů...

Doufám, že výsledek vytroubíte, mne by to totiž taky enormě zajímalo...;-)

A. 10.4.2008 10:01

Bílá je dobrá....

 Měli nechat bílé vozy, bílá je barva čistoty a o to by v Policii mělo jít. Stříbrná tak jak někdo píše v jíném příspěvku je zbytečně luxusní a k Polici nepatří.

VL 10.4.2008 9:32

Ještě jedna drobnost

Na co policie potřebuje tolik aut? Když nastoupil v New Yorku za starostu Gulliani se svým programem - "jedno rozbité okno = konec" tak první co udělal byl, že sebral policii přebytečná auta a policajti museli zase začít chodit po ulici pěšky. Další bylo to, že opětně zavedl síť pevných policejních telefonů u kterých se musí policista ve stanovených intervalech hlásit. Žádná vysílačka, žádný mobil, ale klasika drát. Pak dispečer vidí, že mu volá skutečně ze stanoviště na ulici a ne z cukrářství od koblih, od benzínové pumy, kde se v teple zašívá, nebo z auta zaparkovaného někde za křovím, kde v lepším případě osádka spí, v případě kombinované služby se  občas zabývá příjemnější činností.

Za rok opatření poklesla kriminalita o 50 % a dnes je horší  multi-kulti Stockholm.

U nás v ulici jsem neviděl, opěšalé policisty dva roky a to ještě byli měští strážníci.

karas 10.4.2008 9:35

Re: Ještě jedna drobnost

R^;-D  že by jim zrovna ukradli auto?

VL 10.4.2008 9:51

Re: Re: Ještě jedna drobnost

To nevím, ale zrovna tehdy mi dali pokutu 100 Kč, za to, že jsem nechal auto na chodníku, který musím v zimě zdarma udržovat, aby na něm nerostlo v létě nějaké roští tak ošetřovat koupeným Roundupem a když jsem potřeboval na chodníku na tři dny složit kontejner na stavební odpad tak jsem musel zařídit povolení a zaplatit OÚ  nájem za zábor veřejné plochy.

tosek 10.4.2008 9:38

Re: Ještě jedna drobnost

Obávám se, že jste bohužel vůbec nepochopil o co v naší politice jde. Cílem přece naprosto není aby policie (nebo cokoli jiného) fungovalo lépe a efektivněji. Úkolem protlačit státní peníze - ať už za cokoli - do nějaké spřízněné soukromé firmy, která pak část z nich věnuje politikům, resp. jejich stranám jako sponzoři. A to vše amozřejmě bez ohledu na to, zda je ministr z ODS, KDU, SZ nebo ČSSD či dnes již zaniklých US, ODA. Skutečné výsledky nikoho nezajímají.

Veteran 10.4.2008 10:33

Re: Re: Ještě jedna drobnost

Hravě snižujeme kriminalitu tím, že zvyšujeme limity trestních činů. Drobnosti jako krádeže kol, dokladů a pod. jsou zcela zanedbatelné prkotiny se kterými se nehodláme zabývat. Jezdit bude policie jen k vlakovýcm neštěstím, auta je už moc nezajímají.

drak 10.4.2008 10:36

Re: Re: Ještě jedna drobnost

:-DPlně souhlasí s Toskem, je to vyčuraná švagrpartija napříč politickým spektrem, jak dnes moderně ti tlučhubové říkají..;-O

VL 10.4.2008 9:47

Re: Ještě jedna drobnost

P.S.

Proč si můžu na stránkách obvodního úřadu Praha 4 zjistit, který konkrétní obecní strážník má na starosti můj obvod, vidět, jak vypadá, zjistit přímý telefon na něj, v obvodních novinách (kupodivu ne na internetu) zjistím i číslo na jeho služební mobil. Proč se Policie ČR schovává? Jednou z vynikajících zkušeností I. i II. republiky, Protektorát Čechy a Morava  i počátku socialismu byla kategorie "okrskářů", kteří měli svěřenou oblast, kterou znali, mohli zareagovat na případné změny, neznámé podezřelé lidi a tak podobně.

Už dlouho se zabývám myšlenkou, založit u nás - relativně uzavřená vilová čtvrť, kde se všichni známe a nebydlí u nás žádné sociální případy, naopak většina minimálně dvakrát vykradená a policie nikdy nic nevyšetřila - s výjimkou těch, kteří mají minimálně dva až tři německé ovčáky na zahradě - výjimkou není ani stejný počet kavkazských nebo středoazijských ovčáků, založit občanské sdružení, které by si za nějaký reálný poplatek - tak 1000 - 1500 Kč na barák a měsíc najmula bezpečností agenturu, která by zajistila po 24 hodin denně ostrahu. Asi tak něco jako soukromá policie v Beverly Hills. Ale to není  to, co by si měl člověk zajistit v právním státě sám.

tosek 10.4.2008 10:13

Re: Re: Ještě jedna drobnost

Obávám se, že si soukromou policii budete muset pořídit. Podle našich popletených liberálů se totiž už policie nemá nadále starat o soukromé záležitosti (nebude na fotbalových stadionech, nebude vůbec vyšetřovat nehody do škody ve výši 100 000,- Kč), takže proč by ji mělo vůbec zajímat, že vás někdo vykradl, znásilnil, zranil nebo zabil. To je vaše soukromá věc a každý se má přece sám starat o sebe. Na právní stát zapomeňte, my už jsme dál, plnou parou do státu mafiánského (soukromá policie a armáda, systém protislužeb atd., atd.).

VL 10.4.2008 10:54

Re: Re: Re: Ještě jedna drobnost

Možná by bylo řešení, sousedíme s policejní akademií, třeba by měli studenti zájem o placenou brigádu :-D

Jarys 10.4.2008 9:30

Autorovi hloupé argumenty

Co to je za argument, že u jednoho auta se příplatek za metalízu "ztratí" v celkové ceně? Poměr bude stejný u jednoho auta i u stovky aut...

Jarys 10.4.2008 9:34

Re: Autorovi hloupé argumenty

omlouvám se za hrubku :)

VL 10.4.2008 9:26

Metalíza

Tu metalízu bych zase tak neodsuzoval. Porovnejte si na ulici přibližně stejně stará auta s běžným lakem a metalízou.

Metalizované obvykle výrazně méně reznou. Normální lak má dvě až tři vrstvy, metalíza 6 až 7. Vlastní zkušenost - bílý favorit za 8 let výměna všech blatníků, zrezlá podlaha, desetiletá felície - stříbrná metalíiza - netknutá, stejně stará felície známých normální červená - nové blatníky a zadní dveře.

Navíc bych řekl, že u větší dodávky aut to není za příplatek 10 tisíc. Když jsme tu felícii kupovali, tak ji prodejce chtěl tak moc prodat, že nakonec byla metalíza zdarma. Špidla říkal - peníze jsou, prodavači aut ví - rezervy jsou a je lepší prodat čtyři auta s menším ziskem, než jenom jedno. Bohužel ty rezervy jsou i pro ty, kteří o nákupech rozhodují ;-(.