19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

POLICIE: Hračka politiků

Dnem 8. ledna 2014 se z rozhodnutí ministra vnitra Martina Peciny Petr Lessy znova ujal úřadu policejního prezidenta a Martin Červíček se vrátil do postavení jeho prvního náměstka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Charvát 9.1.2014 20:33

Re: Současný chaos na postu

Do sebe? Myslíte do ...ele?

M. Martin 9.1.2014 16:12

Re: Zase se tady predvadel ten chytrolin Servat

Stále jste neodpověděla.

Sohorová že nenávidíte Klause tady už všichni víme. Ale u tebe už to není chorobná nenávist .U tebe je to dosti pokročilá demence.Tvrdíš tady že jsi zdravotní sestra i když se o tom dá pochybovat protože sestřičky jsou docela inteligentní.Co kdyby ti pacient řekl že má rád Klause? Píchla bys mu heparinovou injekci?

J. Boleslav 9.1.2014 16:02

Re: Řekl bych

Souhlas. Obě vepřové hlavy by z MV měly co nejrychleji vypadnout.

J. Boleslav 9.1.2014 16:01

Současný chaos na postu

policejního prezidenta zavinil Prcina měl by tudíž už konečně jít do sebe. :-)

Z. Sohorova 9.1.2014 15:40

Zase se tady predvadel ten chytrolin Servat

KLAUS = NEJVETSI POLISTOPADOVE ZLO 

=====================================

Servate   abyste nezapomel netovej troubo

Z. Sohorova 9.1.2014 15:35

Re: Francouzští Napoleonovi vojáci před bitvou u Slavkova

Zase pekna blbost jako vzdy ze Servate?  A neberte moje jmeno do te vasi komunisticke mordy kdyz se bavite s jinym treba jako s panem Maxem  Vy netovej hlupaku

P. Papež 9.1.2014 15:18

Řekl bych

že pan Jemelík je registrován v partnerstvíí s Lessym a Pecinou. Takový výlev polopravd, týkajících se  dvou kamarádů z Frýdku Místku (Pecina a Lessy), je od člověka, vydávajícího se za jediného spravedlivého, co se soudnictví týká, naprosto nehorázný. Nátlak Peciny na umístění svých kamarádů do policejního sboru Jemelíkovi ale vůbec nevadí. Kdyby na to Červíček kývl, byl by dnes bez problémů policejním prezidentem.

K. Pavlas 9.1.2014 15:07

Jen jako laik - krátce:

Odhalená "Kubiceho zpráva" nahrála ODS. Lessy ODS (Nečasovi) neseděl. Proto musel Lessy promptně být odvolán. Že to nebylo jednání "košér", nikomu nevadilo. Reakce týmu kolem Lessyho následovala a Nečas, takto premiér, padl. Špatná úvaha??? Ale asi logická.

M. Varadinková 9.1.2014 14:08

Červíčkovi nikdo neublížil

Není přece nesvéprávný, věděl, do čeho jde a musel počítat s tím, že se Lessy bude tomu svinstvu bránit a že ho soud může vrátit do hry.

Kdyby měl Červíček kousek cti v těle, odstoupil by sám a nedělal by z toho další kovbojku. Jestliže původním viníkem celé situace je Kubice (lépe řečeno jeho loutkovodiči), tak viníkem dnešní kovbojky už je Červíček sám. Sám sebe diskvalifikoval , protože předvedl, že lpí na té funkci natolik, že je schopen se kvůli ní ztrapnit před celým národem. Jako takovýto "závislák" je ovšem také jen loutkou v rukou politiků (vyhoví jim ve všem, jen aby se udržel) a to ho zcela diskvalifikuje.

E. Sevrát 9.1.2014 12:36

Re: Francouzští Napoleonovi vojáci před bitvou u Slavkova

Horší ovšem je,že naopolenské vojsko přivezlo na koních i klíšťata.Těm se tady zalíbilo a zdomácněly tu.Takže nejenom to hezké počeštělé slovo je jejich dědictvím .

E. Sevrát 9.1.2014 12:31

Re: Nezačíná to být módou?

Nebo ho Menšík odveze do Chuchle.

T. Kočí 9.1.2014 12:01

Hračka politiků

Rath je lump a darebák.

R. Brzák 9.1.2014 11:48

Francouzští Napoleonovi vojáci před bitvou u Slavkova

tak jako jakékoliv jiné vojsko obšťastňovali místní moravské dívčiny a místní chasníci si povšimli, že intimním partiím svých dam říkali "petit chat" (kočička), což při rychlé výslovnosti znělo jako "ptýča" - a protože moraváci jsou hoši bystří, pouze vynechali písmeno "t" a začali je s úspěchem používat také.

Proč ten složitý úvod? Přestože s panem Jemelíkem souhlasím co do popisu skutečného průběhu situace, souhrn faktů nemůže zastřít, že vzhledem k současnému stavu naší společnosti, kdy média, politici ale i my, veřejnost, ve své většině, sedíme zakopáni ve svých střeleckých postaveních a pálíme "ostošest" po svých domnělých protivnících či vinících při jakékoliv "použitelné" zámince, je odvolání Červíčka a jmenování Lessyho s výhledem na další opakování této zápletky vyjádřím to peprně po moravsky

na kočičku

S. Ševeček 9.1.2014 10:56

Re: Šlo o zastrašení celé policie

k Vašemu poslednímu odstavečku: Docela dobrý paralelní důvod pro pozdější "vzpouru prokurátorů" ... každá akce vyvolává reakci.

(jinak trvale platí Prohnilí proti prohnilým)

S. Ševeček 9.1.2014 10:53

Re: Nezačíná to být módou?

Líp, než by šel do brusele.

(v Bratislavě je "za nás", nikoliv za nikoho)

S. Ševeček 9.1.2014 10:51

Výborně

pane Jemelíku!

Užitá politologie. Jenom taková má smysl.

Základem v té "demokracii" bude vždy motto prohnilí proti prohnilým ... a tak to má byť.

P.s.: Jediná výhrada - Své mínění o věci vyslovil veřejně skoro každý, kdo MÁ DÍRU DO PR*ELE je správně.

M. Nemecek 9.1.2014 9:50

Hračka mocných.

Naprosto vyčerpávající analíza pana Jemelíka,ktrá,jak se zdá,má být obhajobou ministra Peciny.Nic tady se už ale nedozvíme o tom,že panu ministrovi bylo taktně doporučeno,aby dal od celého případu ruce pryč,protože jen dalšími kroky vyvolá chaos v policii.Pan Pecina,bojovník za utlačované a neprávem odsouzené však neuposlechl/proč také,pomůže kamarádovi a i tak za krátko si zbalí pět švestek a půjde zase o dům dál/.Chas u policie nastal a jeho sklidnění v nedohlednu.Proč pan Jemelík,když je tak dobře o všem informován,se nezeptal také na názor exministra Kubiceho.Potom by jeho analíza mohla být vyvážená.

M. Drobil 9.1.2014 9:20

Re: Šlo o zastrašení celé policie

No je zajímavé jak to autor všechno tak ví. Bylo obecně známo, že pan Lessy nebyl zrovna schopný prezident, ani na jeho předcházejícím pracovišti se nevyznamenal, jeho jmenování odpovídalo úrovni tehdejšího ministra . A pan Pecina je člověk všeho schopný , který se uplatní všude a poslouží každému, když z toho bude mít profit

P. Maleček 9.1.2014 7:04

Šlo o zastrašení celé policie

Děkuji autoru za brilantní analýzu. Ale s prosbou zda by to příště nešlo zkrátit. Takhle totiž v textu zapadlo i podle mě to, proč celá ta komedie vznikla - viz výsek textu o Kubicem a důvodech proč tak s Lessym zametl:

"vědomě podstoupil riziko pozdějšího navození stavu policejněprezidentského dvojvládí bez ohledu na to, že poškodí policii, a to jak oslabením pocitu životní jistoty služebních funkcionářů (kdo si má být jistý udržením své pozice, lze-li tak snadno "zamést" s policejním prezidentem?), tak vyvoláním vnitřního napětí uvnitř policejního sboru. Odstrašující byla tvrdost zákroku proti Petru Lessymu, po dlouhých letech úspěšné kariéry vyhozeného bez nároku na výsluhu."

Ono vůbec nemuselo jít o Lessyho, ale právě o uvedení celé police do pernamentního strachu vzpouzet se zájmům politiků a hlavně jejich kmotrů. Pak ten zdánlivý cirkus náhle dostane jasnou byť odpudivou logiku.

L. Písařík 9.1.2014 4:41

Nezačíná to být módou?

Kdo se nehodí, půjde do Bratislavy.

J. Prikner 9.1.2014 2:37

My\slím, že se velmi dobře stalo

že situace na místě policejního ředitele se napravila na původní stav. Že Červíček přišel o místo prezidenta, je sice smutné, ale 1) nemusel ho brát a výt s ODS vlky 2) zůstal náměstkem presidenta  a není tedy evidován jako nezaměstnaný na ÚP.

Opravdu se divím, že nikde není nic slyšet o původci stavu - Kubicem. Jen bylo konstatováno, že se dopustil jakédi formální chyby - chudák. Jestli mě ale paměť neklame, tak jel po Lassym všemi prostředky- napřed lži v mediích, pak kázeňský trest a nakonec žaloba a prvotní odsouzení za trestný čin . To opravdu není formální chyba, ale úmyslný čin - politická šikana, který by zasloužil právního posouzení.

Z. Jemelík 9.1.2014 0:33

pseudonym

Původně vyšlo na Politikonu a webu spolku Šalamoun pod pseudonymem Martin Stín