30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLICIE: Absurdní aféra

Předpokládám od čtenářů tohoto serveru vyšší míru inteligence, a proto se v souvislosti s monster akcí označovanou jako zásah na lobbisty a politiky pokusím věnovat tomu, co je méně samozřejmé, nebo lépe řečeno méně zřejmé, ale odhaluje zjevnou chybu v jednání policie a státního zastupitelství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 21.6.2013 20:23

17 z 26 respondentů právníků se domnívají, že trojice exposlanců trestného činu přijetí úplatku nedopustila.

http://jdem.cz/3ayq2

J. Boleslav 21.6.2013 18:24

Celé ty policejní manévry

byl měl Uštvánek dostat k úhradě.

J. Kanioková 21.6.2013 17:58

Je jasné, že některé Hájkovy argumenty jsou někdy zvláštní, přesto si myslím, že jako informace jsou mnohdy zajímavé. Není povinnost jim všem věřit zcela

"Pozor! Jsme svědky unikátního jevu, který se hned tak nebude opakovat: Mediální mainstream mezi sebou bojuje o interpretaci příčiny vládní krize! Proč?

Bitva je možná podstatně důležitější než všechny ostatní události na viditelné politické scéně. Současně ukazuje, jak hlubokou podstatu má současná politická krize. Jak okrajově je naší domácí záležitostí. A podle jejího výsledku se zařídí také realita sama. Kdo vyhraje, ten bude mít pravdu – nikoli naopak." - http://jdem.cz/3ayb5

Kdysi tu p. Vlk psal o vlastnících našich médií - Kým placeni - Mladá fronta dnes – Rheinisch-Bergische Druckerei und Verlansnesellschaft mbH (Německo).... Lidové noviny- Rheinisch-Bergische Druckerei und Verlansnesellschaft mbH (Německo),Blesk, AHA, Reflex – Ringier Axel Springer Media AG- (Německo - Švýcarsko),Týden, Instinkt – Pawlowski AG (Švýcarsko),Deník – Verlagsgruppe Passau (Německo),Týdeník Ekonom, Respakt, Víkend – Respekt Media, (majitel Zdenek BAKALA)

J. Kanioková 21.6.2013 18:00

Funkční odkaz

http://jdem.cz/3ayb5

M. Martinovská 21.6.2013 22:45

Jako informace, jak moc zase Hájkovi hrabe, je to nepochybně zajímavé.

Jelikož je to magor ze všech magorů  největší, je občas takovým zpestřením a stále znovu udivuje, kam až sahá mír ajeho magorství - vždy se trochu pořeknává.

Š. Hašek 21.6.2013 16:58

Pokud

na sekretářku je třeba desítky těžkooděnců, můžeme to rovnou zabalit.

Jako dodatek pak připomínám nadšené následné hýkání bolševiků. PT obecenstvu nechám pak na zvážení, kdy v minulosti měli bolševici dlouhodobě pravdu.

L. Novák 21.6.2013 13:22

Kalousek na sebe podá trestní oznámení kvůli pozvání na večeři

Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) dnes senátorům řekl, že na sebe chce podat trestní oznámení kvůli korupci. Kolegové z vlády mu prý slíbili pozvání na večeři, když za ně na schůzi Senátu uvede jejich body a návrhy zákonů, což vyhodnotil jako korupční jednání. Kalousek tím narážel na nynější kauzu exposlanců ODS, kteří se podle policie dopustili korupce tím, že se vzdali poslaneckých mandátů a přijali za to místa ve vedení firem se státní účastí. ...

Kalousek na sebe podá trestní oznámení kvůli pozvání na večeři 12:19 | 21.06.2013

P. Schuh 21.6.2013 12:14

Lůza nahoře se bojí

Jenom kvičte a láteřte. Však se také máte čeho bát, že pokud budete lichváři, lháři, zloději nebo novodobí poslanečtí veksláci přijde si pro vás Zákon !

L. Novák 21.6.2013 13:20

Re: Lůza nahoře se bojí

Pro tebe si přijde leda koza rohatá. Hlupáky prej čert nebere. ;-)

P. Han 21.6.2013 19:36

Re: Lůza nahoře se bojí

Račte si uvědomit, že ze zdejších diskutujících těžko někdo patří k vaší "lůze nahoře". Že vy naopak patříte k luze z velmi spodních pater, je vidět na dálku.

I. Pařízek 21.6.2013 11:33

Na každé prase se vaří voda

Celá monstrozní akce musela být na politickou objednávku.Proč neobvinili Janouška,Rittiga a Grygárka?Jak to,že není Kovanda ve vazbě?Kde jsou "nalezené" miliony a zlato?Proč už nikde nevystupuje p.Ištván a spol.?Jsme ještě právní stát?

K. Pavlas 21.6.2013 10:09

Souhlasím s panem Vlkem

a lze jen doufat, že "Kdo jinému jámu kope, sám do ní spadne".

Š. Hašek 21.6.2013 16:59

Re: Souhlasím s panem Vlkem

Doufejme.

M. Urban 21.6.2013 9:32

Kde je Grygárek?

Píšete hezky,možná máte částečně pravdu. Kde je Grygárek?? On byl údajně na začátku tohoto odhalení. Neptají se novi

M. Urban 21.6.2013 9:48

Re: Kde je Grygárek?

Neptají se novináři neptáte se ani vy ! Jestli vyšetřování bylo založeno jen na egu kohosi, tak to se obávám, že přibude pár volných míst ve státní správě. Tak se znovu ptám : Kde je ten Grygárek?

J. Klepal 21.6.2013 8:47

pokleslost českých novinářů

Tento text je typickou ukázkou pokleslosti českých novinářů, kteří nemají o objektivním odstupu a nezávislosti při informování a také komentování událostí nejmenší představu a řídí se výhradně ideologiemi pod heslem účel světí prostředky. Zajisté lze souhlasit s tím, že za politické rozhodnutí, provedené podle nejlepšího svědomí politika a sloužící k prosperitě voličů, kteří jej k tomuto rozhodování svým hlasem ve volbách zmocnili, mohou politika hodnotit zase jen voliči svými příštími hlasy. Ovšem schalovat rozdávání kukrativních míst ve státních podnicích a jiných prebend za politické postoje poslanců v parlamentu a kupčení s poslaneckými mandáty je šokujícím přiznáním, že kriminální korupce je přípustná, a má sotva kladný vztah k dobru voličů, plátců daní a všech občanů země. Pokud si čeští novináři, a řada přispěvatelů na toto téma, neuvědomí, že Rathovy miliony v krabici od vína se neliší od diskutovaného a Kalouskem bagatelizovaného případu exposlanců, kteří nevyhovění svých ústavou definovaných povinností výměnili za materiální požitky, bude ekonomická situace stále horší, jak ukazuje klesající HDP, vysoká nezaměstnanost, rozšiřující se černý trh, pokles životní úrovně rodin s více dětmi a důchodců atd. Při této příležitosti vzpomeňme neuvěřitelná tvrzení poživatelů různých prebend o lůze, které nutno utahovat opasky, protože prý všechno prožrala, přestože je zřejmé, že na současném katastrofálním stavu ekonomiky mají krádeže různého druhu rozhodující vliv.  Pochopitelné je, že ti, kteří se na takových státem poskytovaných prebendách podílejí alespoň shrabováním drobtů, na policisty a státní zastupitele křičí z pocitu ohrožení, že by o své lehce nabyté zdroje přišli.

L. Novák 21.6.2013 9:17

Re: pokleslost českých novinářů

Nic než ideologický blábol.

J. Boleslav 21.6.2013 18:26

Re: pokleslost českých novinářů

Přesně tak.

K. Oldřich 21.6.2013 11:13

Re: pokleslost českých novinářů

Jenomže jste s takovýmto názorem bohužel v menšině. Bohužel. :o(

L. Novák 21.6.2013 11:30

Re: pokleslost českých novinářů

Ovčané budou oškubáni svými pasáky, co jim slibují blahobyt a šťastné zítřky bez tvrdé práce a odříkání. Ostatní už si nějak poradí nebo odejdou jinam. Pokud zase tihle "tlampači světlých zítřků"  nenatáhnou  železnou oponu.

P. Vaňura 21.6.2013 11:58

Buďto jsou některá místa ve státní

správě obsazovaná politicky nebo nejsou. Pokud nejsou, je třeba aktuálně pozavírat představitele několika krajských koalic, kdy součástí koaličních dohod je i obsazení pozic ve správních radách státních firem.

Pakliže jsou, nedopustili se poslanci ničeho trestného.

Mimochodem, ti poslanci si finančně pohoršili a přitom, pokud by hlasovali, jak chtěli Nečas a Kalousek, bylo by "všechno v pořádku."

Tady vidíme selektivní posuzování jednání politiků ORGÁNY ČINNÝMI V TRESTNÍM ŘÍZENÍ na POLITICKOU OBJEDNÁVKU.

Což je samo o sobě horší, než většina korupčních kauz a to i těch skutečných, včetně kauzy Rath!

Z. Švrček 21.6.2013 8:43

Jo,jo.

Pravda zjevná hned od počátku, když jsme se šokováni dozvěděli v přímých přenosech, že po celé ČR zasahovalo v jednom okamžiku na 400 policistů, aby "realizovali" v onom dni 3 - 4 zatčené a pár pytlíků s dokumenty... A to pokračovalo a pokračuje i dál, kdy při převozech oněch zatčených, jejichž počet tak strmě vzrostl na celých necelých 10, bývají přítomny desítky po zuby ozbrojených policistů s vozidly, aby nedej bože některý z nich nebyl osvobozen - kým, nevím. Vzpomněl jsem si i na dřívější spektakulární zásah pilicie, která "realizovala" zatčení Z.Kořistky v Ostravě a přepravila jej pomocí vrtulníku do Prahy k výslechu, aby jej nakonec museli pustit a nakonec jej úplně osvobodit. Už tam měli dostat po čenichu ti, kteří nařídili tenhle monstrzásah již tehdy v přímém přenosu. Nedostali a proto plýtvají dál oslněni sami sebou (pokud ovšem tyto hrůzy nepáchají hůře - tedy na objednávku).

Tyhle akce bývávaly na příkaz pana Vacátka "realizovány" pomocí jednoho četníka, a nímž pan Bouše provinilce zatkl a dovedl, či dovezl na čtyřku.

Z. Švrček 21.6.2013 8:58

Re: Jo,jo.

avšak o toto nejde. Jde o to, kdo, co a proč tento monstrzásah nařídil a zda vůbec byl zásah oprávněný vzhledem k jeho dosavadnímu přechabému odůvodnění. Zatím to vypadá jako jeden z předvolebních tahů typu "Kubiceho zpráva" s tím, že zatčení zůstanou v díře, bude se usilovně hledat, co se ještě třeba jiného najde, zda zatčení nezazpívají třeba něco jného a musí se to chvíli vydržet, protože hlavního - pádu vlády bylo dosaženo, ale ještě není vyhráno. To prý bude po nových volbách.

L. Novák 21.6.2013 9:26

Re: Jo,jo.

"Kubiceho zpráva" byla neveřejná a byla určena poslaneckému výboru.

Monstr-zásah 13.6. byl veřejnou přehlídkou policejní síly za plošné účasti médií přiživený dezinformacemi orgánů činných v trestním řízení. Hysterie následující po zveřejnění dezinformací shodila vládu. Bylo pozatýkáno několik lidí, kteří sedí v koluzní vazbě a vyšetřovatelé (po několikaměsíční přípravě předem) se pokoušejí na ně něco najít. Vidím v tom "drobný rozdíl".

K. Frauknecht 21.6.2013 7:47

Cítím to velmi podobně

Chování politika (poslance) může hodnotit pouze volič, který jej svým hlasem do politiky dostal. Může jej i trestat tím, že mu hlas příště nedá. Politika n e m ů ž e trestat výkonná moc státu (např. SZ) za politický čin (i když je to "handl" s hlasováním apod.). Politik může být trestán pokud krade (Rath), pokud dostane hotovost (úplatek) a nezdaní řádně svůj příjem nebo spáchá trestný čin. Politika (politikaření) nesmí být trestným činem!!!

Důvod realizace policejního "dramatu" zatím nekomentuji (chybí info, pokud někdy vůbec budou :-)), ale vše nasvědčuje tomu, že nešlo o pouhý exhibicionismus SZ a ÚOOZ.

P. Pavlovský 21.6.2013 6:03

Četl jsem tu již leccos, ale takováto óda na nenáviděného Kalouse mě šokovala!

"...moje myšlenka:.... nepřípustná je taková korupce, kterou dojde k obohacení jednotlivce, který si ukradne ze svého to, co veřejné jest, pouze a výlučně pro svoje." Tomu ale opravdu nerozumím! "ukradne ze svého to, co veřejné jest, pouze a výlučně pro svoje". Jak se to dá uskutečnit!

" Všechno ostatní je politický handl...." Chce-li pan Vlk nazývat zneužití vojenské kontrašpionáže "politickým handlem",  prosím, ale mluvit při tom o " veksláckém obchodování z osmdesátých let" - to mi rozum nebere!

J. Maleček 21.6.2013 7:28

Re: Četl jsem tu již leccos, ale takováto óda na nenáviděného Kalouse mě šokovala!

Nejspíš toho rozumu moc nemáte, když jste si nevšiml, že pan Vlk mluví o něčem jiném....

P. Pavlovský 21.6.2013 16:32

Trocha ironie nikoho nezabije :-)

B. Rudolf 21.6.2013 5:46

Kalouskovi se jeden nezavděčí

Kdyby se pro dokument u Kalouska zastavil jeden policista, tak by (Kalousek) kritizoval podcenění situace (a možná i znevážení ministerstva).

V tom podstata problému není. Šlo o velmi razantní akci s dopadem na politický vývoj, jejíž razanci dosud policie nezdůvodnila. Lze to pochopit, protože během vyšetřování se některé informace skutečně nesdělují, ale tento stav by opravdu neměl trvat dlouho. 

L. Novák 21.6.2013 6:50

Ale vždyť ten Kalousek má pravdu!

Ale vždyť ten Kalousek má pravdu! Neexistuje žádné rozumné vysvětlení, proč by si pro ten papír musel chodit policejní plukovník se šesti dalšími za zády. Leda že by to byla jakási "generálka na policejní puč", a těch šest si přišlo na vlastní oči prohlídnout "terén". 8-O

Včera (20.6.)  ve zpravodajství ČT24 svůj dojem z "výpovědi" na státním zastupitelství popsal Kalousek velmi trefně (sic):

"Konstrukce pana státního zástupce podle mého názoru připomíná mnohem víc třídní nenávist než právní názor."  :-P V Lidovkách je to popsáno podrobněji:

http://www.lidovky.cz/kalousek-o-vyslechu-doufal-jsem-ze-jsou-obvineni-i-z-neceho-jineho-1cf-/zpravy-domov.aspx?c=A130619_222255_ln_domov_mpr