17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLICIE: Absurdní aféra

Předpokládám od čtenářů tohoto serveru vyšší míru inteligence, a proto se v souvislosti s monster akcí označovanou jako zásah na lobbisty a politiky pokusím věnovat tomu, co je méně samozřejmé, nebo lépe řečeno méně zřejmé, ale odhaluje zjevnou chybu v jednání policie a státního zastupitelství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 21.6.2013 4:08

Jak napsal Reflex "Svatý puč"

Nenechme se mýlit tím, že jako hlavní postavy jsou veřejnosti prezentováni Ivo Ištvan, Pavel Komár, Robert Šlachta a další. Skutečnými hlavními postavami, které celou akci naplánovaly a ze zákulisí řídí, jsou Pavel Zeman a Lenka Bradáčová, kteří se shodli ve snaze získat pro státní zastupitelství status nedotknutelnosti a vymést vše, co oni považují za nezákonné. Jako entrée zvolili likvidaci vlády, aby všem politikům ukázali, že s nimi nebude žádná legrace.

Jenom malou vadou na kráse je to, že celou akci museli spustit předčasně, protože informace o chystaném zásahu prosákly do médií. Jinak ovšem vše běží podle plánu, úniky informací do médií jsou pečlivě dávkovány, vláda padla a zadržení jsou pečlivě udržováni v izolaci.

Takový tichý a nenápadný puč a nahrazení zastupitelské demokracie vládou státních zástupců a speciálních policejních jednotek.

B. Rudolf 21.6.2013 5:54

Re: Jak napsal Reflex "Svatý puč"

Pokud nemáte soukromou tajnou službu, tak nemůžete vědět, jak se věci mají. Informace, které má dnes veřejnost k dispozici, skutečně umožňují uvažovat i o vámi naznačených možnostech.

Ale je nebezpečné jim věřit. Měli bychom počkat, s čím přijde policie v dalších dnech a týdnech. Teprve pak budeme (snad) moci posoudit, co se vlastně stalo. Neměli bychom se na základě neúplných informací navzájem rozeštvávat.

A policistům vzkazuji, že na objasnění těchto věcí opravdu mnoho času nemají.

L. Novák 21.6.2013 7:04

DEZINFORMACE, která položila vládu.

Podrobné informace přijdou až později. Ale první "dávka" toho, co vyšetřovací orgány poskytly na tiskovce veřejnosti, byla zcela zjevná DEZINFORMACE, která položila vládu.

Je jasné, že postup vyšetřovacích orgánů napáchal obrovské škody, destabilizoval politickou situaci v zemi, a když se zeptáme "Cui bono?", tak se nám hned promítnou křiklouni z ČSSD a KSČ, jak se v nastalé mediální hysterii prezentovali na veřejnosti. "Revoluční situace"  podle marx-leninského učení?

J. Vyhnalík 21.6.2013 10:04

Re: DEZINFORMACE, která položila vládu.

Nemyslím si, že by vyšetřovatelé chtěli pomoci nějaké straně. Oni prostě věří, že prosazují právo a o důsledcích a dopadech svých akcí mimo svůj obor prostě odmítají přemýšlet.

Jediné, co se snaží prosadit je upevnění jejich vlastní pozice tak, aby si zajistili politickou nedotknutelnost. Nezávislost SZ je potřebná, ale pokud opravdu neprokáží zásadní a velmi závažnou korupci, tak se jedná o hrubé zneužití jejich pravomocí a měli by se, pokud se prokáže, že jejich podklady pro rozpoutání akce byly opravdu tak slabé, jak to v této chvíli vypadá, urychleně poroučet.

J. Vyhnalík 21.6.2013 9:55

Re: Jak napsal Reflex "Svatý puč"

Soukromou agenturu nemám, ale mám soukromý mozek a nacházení souvislostí mi celkem vychází. Jak jsem psal, věřím, že autoři akce sami věří, že jejich úmysly jsou čisté, ovšem devastující dopad takovéto akce na veřejné mínění i obraz republiky v zahraničí není legrace. Ovšem to jsou věci, na které policie a SZ prostě ohledy neberou. Naopak je jasné, že celou akci od začátku plánovali tak, aby její dopad maximalizovali a tak si vylepšili své pozice. Pokud by je dneska někdo chtěl odvolat, nevyhne se podezření, že chce zamést pod koberec něco opravdu závažného.

J. Kanioková 21.6.2013 18:57

Soukromou agenturu nemám, ale mám soukromý mozek

:))))) 

Kéž by se tohle soukromničení stalo nakažlivé :)

T. Pansky 21.6.2013 2:12

Je nutnost odloucit dve roviny - prvni rovinou je zatceni ...

... osob, ktere plni noviny v poslednich dnech.  Druhou rovinou je naprosta neprofesionalita zakroku !!!  nebo to melo byt gesto vyslane od nekoho nekomu jinemu?  Ale to neni jen pripad techto dnu, kdy policie vyuziva metod zastrasovani verejnosti.  Pamatujete si jeste v dobach vlady socialistu, kdy doslo k obstaveni banky muzi v kuklach????  Ale tech pripadu je mnohem vic.  To je naprosto nepripustne.  A politici nam dluzi vysvetleni.  ... Kdybych sedel v parlamentu, urcite bych interpeloval ministra vnitra a zadal vysvetleni, proc jsou obcane zastrasovani. 

P. Kolář 21.6.2013 5:34

Re: Je nutnost odloucit dve roviny - prvni rovinou je zatceni ...

Cílem tohoto divadla bylo opravdu zastrašit a zároveň co nejvíce ponížit člověka.Byla to prachsprostá demonstrace moci.A měla přesný cíl.Dav,který chce vidět krev.A to se panu Ištvánovi a spol.opravdu povedlo.Škoda,že už nežije Václav Havel.Měl by dokonalý námět na absurdní drama.Nebo komedii?

P. Pavlovský 21.6.2013 6:19

Kdo je Marek Šnajdr?

Na ministerstvo přišel Marek Šnajdr v roce 2006 - jen několik měsíců poté, co státní zastupitelství v Karviné stáhlo obžalobu, která byla na něj vedena.

 Od roku 1999 byl Šnajdr stíhán pro trestný čin podvodu v souvislosti s krachem Šnajdrovy společnosti HP Construct. Jeho firma získávala v devadesátých letech lukrativní zakázky ze státních peněz a zanechala po sobě dluh ve výši 67 milionů korun.

 Šnajdr byl policií v době před svou politickou kariérou vyšetřován i z těchto činů: trestný čin zpronevěry, poškozování věřitele, zvýhodňování věřitele, porušování povinností při správě cizího majetku, krácení daně, trestný čin zkreslování údajů hospodářské a účetní evidence.

 Ze všech těchto podezření nakonec Šnajdr „vyvázl“ jako čistý, přestože se státní zástupce nižších instancí v některých případech odvolávali proti tomu, že byl Šnajdr obžaloby zproštěn.

Na podivné zásahy „vyšší moci“ v kauze HPC poukazovala řada právníků.

L. Novák 21.6.2013 6:37

Re: Kdo je Marek Šnajdr?

Nerozumím, proč tyhle bláboly šířené masově po Internetu cpete i sem? Byl odsouzen? Nebyl. Byl uznán nevinným. Konec.

A jestli na něj něco máte, tak neváhejte, a utíkejte za Ištvánem, budete u něj mít hvězdičku za dobré chování. :-P

J. Kulheim 21.6.2013 8:16

Re: Kdo je Marek Šnajdr?

To je jeden z účelů takových monstr akcí, pošpinit. Vytáhnou se nějaké polopravdy a ty se s dotyčným táhnou celý život. Kauza Čunek se táhne x let a konec je v nedohlednu.

J. Kanioková 21.6.2013 0:32

Přesně... sebeprezentace, to je výstižné slovo pro tu akci,

snaha předvést se, oslnit...