1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLEMIKA: Vždyť je to přeci jasné

Poměrně dlouhou dobu mě nechala informace o tom, že po vojenském cvičení NATO v Pobaltí se přes území ČR bude přesouvat část zúčastněných vojsk zpět na své vojenské základny, v klidu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bruner 25.3.2015 12:58

Re: to není přesun vojsk NATO

to byla reakce na páně Hamáčkovo tvrzení, že USA rozšiřují svůj vliv obchodně a politicky. Nevysvětlil co je to rozšíření politického vlivu tak jsem se ptal na obchodní aktivity USA tj. jejich vlády. A odpověď žádná.

J. Šimek 25.3.2015 12:52

Re: Furt stejnej

A co mě má dojít? Mám jako něco hledat mezi řádky?

Demnostrace je to toho, že přestože zde nemáme přímo vojenskou základnu USA v rámci NATO, jsou poblíž a neváhají k nám zajet.

A komu, no nám, že na nás nekašlou, že naše členství v NATO není jen podpis na papíře.

Ten průjezd vojenské kolony tady nevytváří frontovou linii, takže co melete o odmítání války v téhle souvislosti?

U vědomí takových argumentů poněkud nechápu vaše vývody o velkohubosti USA. Je to normální chování  v rámci vojenské aliance.

R. Langer 25.3.2015 12:03

Re: to není přesun vojsk NATO

No, dnes už naprosto všechno, na rozdíl od dob, kdy tady vládli komouši jako vy... :-P

J. Klepal 25.3.2015 10:35

zkušební balónek

Kolona zajisté projede podle předem schváleného plánu a ti, kteří souhlasí, by jistě nic nenamítali, kdyby podle rovněž schváleného plánu projela, nejlépe v závěsu, kolona vojenské techniky jiného státu, třeba Ruské federace, aby byli všichni Čecháčci, včetně oněch dvaceti procent protestujících, náležitě spokojeni. Nutno si však klást otázku, zda jde o projev dobré vůle, jak se nás putinovsky snaží oblafnout stejskalové a další, nebo provokaci, jak namítají komunisté. Zdá se, že v tomto případě má blíže k pravdě druhá varianta vzhledem k tomu, že přesuny tohoto typu se dějí po železnici podstatně levněji, rychleji a s menším rizikem interakce s molotovskými koktejly. A o to zřejmě jde, kolona je nepochybně zkušebním balónkem, který má prosondovat reakci obyvatel na demonstraci okaté přítomnosti vojáků, sice vzhledem k našemu členství v NATO spřátelených, avšak stále řízených cizí mocí. Informace získané z této akce jistě dobře poslouží zainteresovaným zpravodajským službám všech stran pro plánování obdobných akcí většího rozsahu. Stačí při této příležitosti vzpomenout na náladu obyvatel při průjezdech vojenské techniky jiné spřátelené mocnosti z doby členství našeho státu ve Varšavské smlouvě, jejichž tzv. dočasná přítomnost byla dokonce dodatečně legitimizována.

M. Prokop 25.3.2015 10:05

Re: Vojenský konvoj

Ano. Škoda, že radar nebyl instalován.

M. Prokop 25.3.2015 10:04

Re: pěkný článek, souhlasím s autorem

Vytýkat lze zajisté ledacos.

Legrace nastane, zeptá-li se člověk na alternativní, pokud možno lepší řešení.

M. Prokop 25.3.2015 10:03

Re: Ještěže spadlo to letadlo, jinak vy naše veřejnoprávní

Jak mám k veřejnoprávníkům hluboké výhrady, ohýnky nerozdmychávají oni.

Na to je zde jiná verbež.

K. Frauknecht 25.3.2015 10:02

Re: Hmm.

O bolšany (cca 13% statečných, převážně důchodců) snad proboha! vůbec nejde! Pokud ano, tak na US stratégy pošleme protikorupční Kobru, anžto neúčelně mrhají veřejnými prostředky :-).

S "pátou kolonou" nestrašte :-). V té jsou všichni, kteří neplavou poslušně v hlavním proudu! A pokud jste nabyl přesvědčení, že pátá kolona tady chystá předmostí pro Putinův nástup k dobytí Evropy a následně USA, tak s Vámi v životě na pivo nepudu (a pozor! to je pro plzeňáka horší než prokletí do třetího kolena:-)!!!).

Že se USA kdykoliv postaví proti Rusku, z důvodu omezení jeho vlivů, je také zřejmé. No a teď teda proč ta demonstrace síly? Naivita nebo provokace.

J. Chaloupka 25.3.2015 9:25

Ještěže spadlo to letadlo, jinak vy naše veřejnoprávní

média rozfoukávala ohýnky konfliktů kvůli jednomu konvoji. Vy, co jste starší, že se nestydíte. Už jste alespoň viděli amerického vojáka na živo? Ano, udělali v posledních letech spoustu chyb, ale kde budeme hledat pomoc, pokud ji budeme potřebovat, než u strýčka Sama? V jižní Americe, nebo v Grónsku? Nebo budeme s V+W zpívat: "... co se vypůjčilo, to se vrací, vrať nám civilizaci."

J. Podešva 25.3.2015 9:23

pěkný článek, souhlasím s autorem

Samozřejmě, že politice EU a USA lze vytýkat spoustu věcí. Obzvlášť v hospodě u piva se ta kritika dobře rozvíjí. Sám mám výhrady k ledasčemu z toho, co dělá EU a USA. Ale jedna věc jsou výhrady a druhá směřování země. Totálně mě vybudil článek Tomáše Hampla v Parlamentních listech : "Vystupme z NATO, spojme se s Ruskem". No to snad nemyslí vážně ! Nebo je (Tomáš Hampl) agentem Kremlu (bez ironie). Sovětský Svaz nás ovládal přes 40 let a přes 40 let devastoval naši zemi. Takže jestliže se objevují takové nápady, je třeba zapomenout na výhrady a říci jasně MY PATŘÍME NA ZÁPAD, MY PATŘÍME DO NATO. A jestli vojáci NATO potřebují přejet přes naše území, ať klidně jedou. Zamávám jim a podám plechovku vychlazeného Prazdroje.

T. Kočí 25.3.2015 9:16

Re: to není přesun vojsk NATO

Třeba internet , pomocí kterého svobodně blejete svoje hovadiny.

S. Ševeček 25.3.2015 9:15

Re: to není přesun vojsk NATO

"je v Evropě mír 70 let"

S tím bych souhlasil - možná i díky trvalé přítomnosti amerických okupačních sil v poraženém Německu a Itálii - nemluvě u jednotek u britských spoluvítězů WWII, krytých politicky korektním názvem NATO. Kdoví jak by vypadal proces bruselizace bez nich.

S. Ševeček 25.3.2015 9:12

Re: to není přesun vojsk NATO

Naše vrahy bychom si měli zabíjet sami. A být k tomu po zuby vybaveni.

(Američanům s tím pomoci kdekoliv jinde, kdyby požádali)

To je podle mně podstata článku 5 Smlouvy.

(podle "vlády" jde o standardní vojenský přesun. Domnívám se, že standardní vojenský přesun je ten, který není ohlašován fanfárami a uskutečňuje se důvěrně, "pod příkrovem noci"; připravovaná šaškárna je jenom schwanzparad pindiků)

V. Pokorný 25.3.2015 9:02

Vojenský konvoj

přesunující se, mimo jiné státy, přes Česko není konvoj vojsk NATO, ale konvoj amerického vojska. Souhlasím s tím, jak kdosi napsal níže, že je to zkušební balonek. Prvním byl pokus o instalaci amerického radaru, který měl prý chránit Evropu před íránskými a severokorejskými raketami.

P. Lenc 25.3.2015 8:58

Re: Furt stejnej

Pane Frauknechte, přečetl jsem si váš příspěvek dvakrát a mosím říct, že jsem, slušně řečeno, poněkud na rozpacích.Tady opravdu jde o demonstraci a tím se NATO netají.Snad jste pouze nepochopil účel této demonstrace.A že je velice účinná, o tom svědčí řev našich komunistů, páté kolony Kremlu.

K. Frauknecht 25.3.2015 8:34

Re: Furt stejnej

demagog :-).

Zkuste si to přečíst ještě jednou, třeba to dojde.

J. Šimek 25.3.2015 8:30

Re: Souhlas s autorem,

Takže nejlepší bude být členem NATO, ale s aktivitami jen mimo naše území, že? Tady budeme rozdmýchávat nesmyslné bolševické reminiscence na okupační vojska s tím, že vojska NATO je to samé, že?

P. Kmoníček 25.3.2015 8:21

Re: to není přesun vojsk NATO

Soudruhu Brunere,právě jste se stal členem klubu Lesniaka,Mrázka,Swozila  Szewczyka.

K. Frauknecht 25.3.2015 8:12

Souhlas s autorem,

a tím i s názory p. Hasse :-)).

Velmi jednoduše: nejde o přesun vojenských sil, jde o demonstraci "něčeho" a "někomu".

Co se demonstruje? Síla? Těch pár "ótéček"? V dnešní době přesných střel a leteckých úderů? Směšné.

Komu to demonstrují? Rusům? Ti, myslím, poměrně přesně znají strukturu a počty vojenských sil NATO :-). Občanům států, kterými projíždí? A proč? Naprostá většina lidí válku odmítá (pár zblblých Jochů se nepočítá). To je směšné ještě víc.

Zkrátka typická americká velkohubá naivita (alespoň doufám!).

I. Mertl 25.3.2015 7:38

Re: to není přesun vojsk NATO

S Brunery zbytečno diskutovat. Prázdným hlavám je všechno jasné.

J. Boleslav 25.3.2015 7:33

Re: to není přesun vojsk NATO

Už se z toho zasraného bolševismu konečně probuďte. Ve svobodném světě spolu neobchodují vlády, ale firmy.

J. Bruner 25.3.2015 7:27

Re: to není přesun vojsk NATO

co obchodního nám nabízí USA, když pominu zbraně? A nepoukazujte na jednotlivé firmy, ukažte na vládní dodávky.

B. Hamáček 25.3.2015 6:04

Re: to není přesun vojsk NATO

Pane Brunere, VUML už dnes není povinný, nemusíte ho navštěvovat. Patrně vám unikly informace o tom , že je v Evropě mír 70 let, tedy vyjma Balkánu, ale tam je situace o poznání jiná. Tento mír je hlavně díky USA. S tím samozřejmě nemusíte souhlasit, ale historickou pravdu nezměníte. USA mír v Evropě naprosto vyhovuje. Pouze Rusko má potřebu zvětšovat svoji sféru vlivu i za cenu vojenské agrese. Pokud chtějí USA rozšířit svůj vliv, tak to činí obchodně a politicky , jednak mají co nabídnout a je to levnější a jednodušší. Na rozdíl od Ruska , které kromě pár ( byť důležitých surovin) nemá vcelku co nabídnout, ale touží po rozšíření.

25.3.2015 3:41

to není "J. Bruner"

je to nacistický kremlofilní dobytek, který vysílá pokusné balonky k další nacistické sběři, zdali už je čas přeběhnout k vůdci. Ochraňování soukmenovců již začalo, tak soudruzi mají napilno

J. Bruner 25.3.2015 2:45

to není přesun vojsk NATO

to je pokusný balonek, jak budou reagovaz lidé v zoně sanitárního kordonu na přítomnost vojsk USA. Bohužel to mnozí nechápou a připravují si plechovky plzeňského na uvítání své vlastní smrti. Nboť USA rozhodly, že budoucí válka bude s Ruskem a válčiště bude naše zem

A ať to zní jakkoliv divně, vzhledem k naší poloze a zdravému rozumu v Německu, je záchrana míru ve spolupráci s Německem a Ruskem.Je na paní Merkelové, a úkol to je nelehký, jak se rothodne, zda nás a tím i část Německa vydá ve válečný plen.