3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLEMIKA: Snadno vyvratitelné nesmysly a lži o ministerstvu pravdy

Rád bych se dnes vyjádřil k článku Petra Macha s názvem Vzniká ministerstvo pravdy, kde jsem byl kolegou zmíněn. Řekl bych k němu následující. Petr Mach chce bojovat proti lžím a sám nemluví pravdu a šíří dezinformace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 25.1.2017 23:31

Re: Nebylo by na čase začít volat

Ano. Pod pětatřicet čistého nejdu.

K. Vyšata 25.1.2017 23:38

Re: Nebylo by na čase začít volat

Nebuďte takový šetřílek, velké činy žádají velké odměny. Žádné kapesné jak navrhujete.

Navíc, co když nějaký šťoural založí hlídání nás a bude třeba ho utišit .....

J. Jurax 26.1.2017 14:16

Re: Nebylo by na čase začít volat

No, já jsem skromný, jen takové malé přilepšené k důchodu ... a samozřejmě taky předpokládám, že nebudu muset nic dělat, natožpak nedejtež bohové nějak pracovat ...

J. Heincl 25.1.2017 10:11

Takto se může lišit informace od dezinformace

Informaci, že náš nový systém dokáže rozlišit informaci od dezinformace, systém vyhodnotil jako dezinformaci.

J. Lepka 25.1.2017 12:53

Re: Takto se může lišit informace od dezinformace

BINGO!

J. Jurax 25.1.2017 23:03

Re: Takto se může lišit informace od dezinformace

No vidíte, funguje :-)

V. Mlich 25.1.2017 9:54

Ten Zdechovský je zábavný

Právě kvůli takovým lidem je Evropská unie tam, kde je. Kdyby vymýšlel jen neškodné dny kravaty, ale aktivně podporuje všechny jejich zvrhlé nápady. Jako bychom doma neměli dost politiků, co chtějí být papežtější a když EU doporuči X procent biosložek za 5 let, my musíme mít 2X a hned. Naštěstí jim už zvoní hrana, brexit ukázal cestu z bruselského sílenství.

J. Tachovský 25.1.2017 10:21

Re: Ten Zdechovský je zábavný

Pan Zdechovsky patri jeste k tem slusnejsim. Alespon se zastaval ceskych deti zajatych v Norsku. I kdyz ne az tak ucinne, aby to vedlo k jejich osvobozeni.

J. Fridrich 25.1.2017 9:49

Tento člověk udeřil hřebíček na hlavičku : "Newt

Tento člověk udeřil hřebíček na hlavičku : "Newt Gingrich, který strávil dvacet let koncem minulého století jako poslanec za jeden z okresů státu Georgia a na závěr své poslanecké kariéry předsedal čtyři roky Sněmovně, přišel s velice přesným vysvětlením, proč se dnešní zaměstnanci sdělovacích prostředků hlavního proudu chovají tak, jak se chovají. Jsou to lidé, kteří (vinou vzdělávacího systému) nemají vůbec ponětí o dějinách, ba snad ani o dějepisu. Tím pádem jim ale také vůbec nedocházejí souvislosti, protože je nejen ani neznají, oni je znát ani nemohou."

Přesně tak to je - tak, jak jsou u nás dodnes "polámaní" lidé od "soužek učitelek" ze základek komunistickými zkazkami a deformacemi historie, tak bohužel nyní na Západě ( v Americe i Evropě ) jsou tito absolventi universit "polámaní" levičácko-multi-kulti nebezpečnými nesmysly. Velká chyba této doby je, že právě korektnost a " politická korektnost " se u těchto mimozemšt'anů nerozlišuje. Ona totiž politická korektnost u podivných, většinou levicových " intelektuálů " ( intelektuálové to jsou ale jen ve svých myslích ) znamená pokřivené vidění nynějšího světa a jeho problémů. Oni totiž chtějí pomáhat velkým skupinám-desítkám milionů nepřátelských lidí z úplně jiných civilizačních okruhů ( pokud se dá o civilizaci vůbec mluvit ), kteří nás přichází opanovat a zničit - pracovat a integrovat se do Euro-Atlantické, křest'anské civilizace se určitě nehodlají...

F. Navrátil 25.1.2017 9:14

Tradice

Boj proti dezinformacím má dlouhou tradici. Například v roce 1600 úřad boje proti dezinformacím a hybridním hrozbám, nazývaný inkvizice, odsoudil a nechal upálit dominikána Giordana Bruna. Rozšiřoval totiž dezinformaci, že Země a Slunce nejsou středem vesmíru. Jan da a Romancevová mají tedy na co navazovat.

J. Tachovský 25.1.2017 8:55

Ale pane europoslance

Ty Vase resoluce stejne nikoho nezajimaji. Delate naprosto zbytecne veci. Radeji v te Bruseli jen chlastejte, dyz uz Vas tak pekne platime.

J. Jurax 25.1.2017 23:07

Re: Ale pane europoslance

Nevím, jestli by to byl dobrý nápad. Ono za střízliva lezou z brusele samé broskvoviny, kdyby se tam ožrali, stěží by se to zlepšilo ...

Na druhé straně ten putovní cirkus EP nemá na nic podstatného vliv ... kdyby se zrušil, nepoznalo by se to ...

V. Němec 25.1.2017 8:53

Co to dotáhnout do konce

a zřídit další úřad k odhalování dezinformací onoho centra pro odhalování desinformací.

Výhodou by byl vznik několika stovek pracovních míst!

J. Jurax 25.1.2017 23:12

Re: Co to dotáhnout do konce

A pak další úřad k odhalování dezinformací úřadu pro odhalování dezinformací onoho centra pro odhalování desinformací - vzniklo by dalších několik stovek pracovních míst!

A v případě potřeby další ouřad na totéž o level výš ... tak se dá pokračovat celkem dlouho ...

Č. Berka 25.1.2017 8:32

už to jede

http://www.slideshare.net/MichalKaderka/svet-hoaxu-a-propagandy-podklady-pro-ucitele

blok 3: hoaxy ve volbách a ruská propaganda

S. Petr 25.1.2017 8:10

"vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Když mají vlastní hlavu tak mají i vlastní rozum,nepotřebují kvalifikovaného kazatele pravdy.Od toho máme ČT které rok hlásalo informace o uprchlické krizi,kde bylo uváděno že se jedná většinou o ženy a děti.Nyní máme relevantnější informace,většina jsou ekonomičtí migranti a muži.Tedy lež ve veřejnoprávní TV v přímém přenosu.Podívejte se na tento dokument...

http://www.evropskehodnoty.cz/wp-content/uploads/2016/02/TK_migrace_datasheets.pdf

Tam se dočtete,že většina Syřanů má středoškolské,nebo vysokoškolské vzdělání.Takže buď Asadova Sýrie před válkou na tom byla se školstvím lépe než ČR,nebo někdo lže.

S. Kalužík 25.1.2017 9:17

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Ano, všichni lidé mají hlavu, bohužel ne všichni v ní mají dobře myslící mozek, stačí sledovat většinu diskusí, tuto nevyjímaje - a to tato patří ještě k nadprůměrným. Ale vás se to moc netýká.

S. Petr 25.1.2017 11:32

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Profesionální profil obyvatelstva z diskuse,na to si moc lidí netroufne.Úroveň diskuse stoupá a padá s úrovní diskutujících,respektive jak diskutující dokáže svá slovy podpořit argumenty.A protože ve vašem příspěvku není ani jediný doložitelný argument,dovolím si tvrdit,že vy konkrétně k výší úrovni této diskuse nepřispíváte.

S. Kalužík 25.1.2017 12:16

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Používáte nepřesný pojem -profesionální profil - již to mi stačí,dále nediskutuji.

P. Švejnoch 25.1.2017 12:53

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Bodejť...

"Všichni jsou blbci, jenom já jsem Kalužík." :-D

Fakt je ovšem ten, že krom bazírování na nějakých domnělých sémantických nepřesnostech nejste schopen vypotit jediný relevantní argument.

Jste nula, drahý pane Kalužíku.

S. Petr 25.1.2017 13:29

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Můžu si za to sám,mohl jsem vést duchaplnou diskusi a já to takhle zničím už v zárodku.Nemohl by jste mi odpustit? Chybovat je lidské,tedy kapacita jako vy se chyb určitě nedopouští,ale já jsem jen prostý člověk.Nemohu se vyrovnat s faktem,že váš potenciál zůstane skrytý.A to vše mojí vinou,připadám si jako badatel před nově objevenou pyramidou jenž nejde otevřít.Tolik krásy a moudrosti navždy pohřbeno bez možnosti prozkoumání....

J. Jurax 25.1.2017 23:14

Re: "vaše slova" . Lidé mají vlastní hlavu

Ano :-)

P. Boublíková 25.1.2017 7:24

Petr Mach

na rozdíl od vás hlasoval proti uprchlickým kvótám, což je podstatné. A vůbec na rozdíl od vás nefandí kdejaké eurokravině.

M. Valenta 25.1.2017 8:31

Re: Petr Mach

Spletla jste si téma. To se ale ideologicky vyhraněným jedincům stává.

M. Prokop 25.1.2017 10:00

Re: Petr Mach

Spíš se vám nelíbí, že napsala pravdu.

To se ale ideologicky vyhraněným jedincům stává.

D. Polanský 25.1.2017 7:12

Centrum má sloužit pouze

k vyvracení dezinformací. Tak to je na tolik úředníků prabídná náplň práce. Možná to chtělo uvést, jaké dezinformace již vyvrátily.

J. Jurax 25.1.2017 23:16

Re: Centrum má sloužit pouze

Jakou? Nejspíš tu, že to centrum má sloužit pouze k vyvracení dezinformací ...

T. Pansky 25.1.2017 6:53

Autor se stal hlasnou troubou euro-centralistu ...

"Centrum má sloužit pouze k vyvracení dezinformaci" ... Ano, a Brusel (urednik) vi presne, co je dezinformace, ze? Nebylo by lepsi mit svobodna media a svobodne uvazujici obcany? Svobodna media uz nemame diky 'nahubkovemu zakonu" a diky utahovani sroubu lide prestavaji vnimat hledani pravdy jako soucast zivota.

J. Strakoš 25.1.2017 6:20

Tak co je nového?

Tak jsem se pod vlivem článku opět podíval na stránky http://www.mvcr.cz/cthh/terorismus-web-aktuality-aktuality.aspx co je nového. A zjišťuji, že nic, což se mi nějak nezdá - přeci jen, že by poslední dobou nevznikaly nějaké dezinformace? Když to srovnám např. s hoax.cz, kde se dají najít konkrétní příklady mailů pravidelně ...

Takže jako občan považuji ministerstvo za (zatím) nefungující instituci, která zakořeňuje a pokud se jí to podaří, bude tady s námi navěky a po čase se z ní stane jen číslo v rozpočtu plus občasný odkaz pro argumentaci v diskuzích.

Mimochodem - zkusili jste se podívat na ten odkaz na text usnesení EU? A zkusili jste jej přečíst? No a pokud ano, opravdu se ještě na EU můžete dívat jako na něco (akce)schopného pohnout věci kupředu? Je to 7200 slov, které, když se budeme snažit, se budou dát vykládat různě - a opět jsou jen produktem pro další produkt a další usnesení.

Z. Koutecký 25.1.2017 1:34

Příklad vyvracení dezinformací

Dezinformace: "Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám vzniklo proto, že vláda „poslušně následuje usnesení Evropského parlamentu“.

Vyvrácení dezinformace Centrem: Vznik českého centra proti dezinformacím byl zamýšlený v ČR už delší dobu a jednalo se tedy čistě o iniciativu české vlády, resp. Ministerstva vnitra České republiky a nemá nic společného s Evropskou unií. To, že usnesení Evropského parlamentu obdobného obsahu bylo vydáno 14. prosince 2016 a české centrum proti dezinformacím bylo založeno až 1.1.2017 je dáno jen specifickými rozdíly v práci a technickými možnostmi institucí EU a ČR. EU pracuje operativně a pružně, v ČR je cesta od záměru k jeho realizaci vždy delší. ČR vždy patřila k předním a iniciativním bojovníkům proti šíření ruské propagandy a nepotřebuje k tomu nikoho napodobovat. U nás pravda vždy vítězí!