1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLEMIKA: Proč Mach podporuje vraždění křesťanů a Islámský stát?

Ano, k mé obrovské lítosti se Petr Mach v Evropské parlamentu opět předvedl jako příznivec ISIS vraždícího křesťany a nepřítel Izraele. Ale jako zdatný manipulátor si opět našel výmluvu, proč řádění islamistů neodsoudil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 31.5.2017 11:59

Re: Syrské křesťany jsme sem brali dobrovolně

Řekl bych, že pan Mach dělá celkem co může. Není jeho chyba, že EU a masmigrace prostě pro českého voliče není primární téma.

T. Hraj 31.5.2017 11:57

Re: Šťouchl do vosího hnízda, co?

No, jestli to není tak, že se někdo snaží k tomu Vašemu "společně hledanému řešení", na kterém by mohla panovat shoda, permanentně přidává nestravitelné přílepky? Co Vy na to?

T. Hraj 31.5.2017 11:52

Hanba Vám!

Že se nestydíte, pane Zdechovský. Přílepky k zákonům (či rezolucím) jsou zavrženíhodným instrumentem. Že není P.Mach sympatizantem ISIL je zcela jisté. Takže pokud hlasuje jak říkáte, znamená to pro mne jediné: že přílepky jsou patrně praktikovány u každé rezoluce EP. A vy tuto praxi obhajujete!

B. Rameš 31.5.2017 11:45

Milý pane Zdechovský,

to jste mě skutečně dost otrávil. Měl jsem vás za příslušníka té slušnější menšiny politiků. Mach předhazující syrské křesťany lvům, to je opravdu síla.

P. Vaňura 31.5.2017 11:39

Ale pozor, z mě nejasného důvodu hlasovali spolu

s vítači nově i poslanci za ANO. Naopak, Jan Keller za ČSSD hlasoval tentokrát proti!

P. Vaňura 31.5.2017 11:32

Ten článek jsem naprosto nepochopil, jen v tom smyslu,

že není jasné, koho vlastně v Sýrii podporovat! A dokonce ani to, koho vlastně podporuje autor!

R. Brzák 31.5.2017 11:25

Re: Šťouchl do vosího hnízda, co?

když označím někoho za příznivce ISIS jen na základě toho, že odmítne odhlasovat mnohastránkovou deklaraci a výzvu reálně využitelnou jen pro buzeraci vlastních řad, tak jsem píchnul do vosího hnízda, jo??

Jednotný postup na bázi EU, která nemá (naštěstí) reálnou moc nad jednotlivými státy a jejich občany - pokud si to tedy občané uvědomují a na něčem jim záleží (jak se ukazuje v případě krize migrační) - je k řešení krize syrské naprosto marný. Protože tu mohou (a ne že ne, jak tvrdí právě v oné popletené výzvě, kterou pan Mach "podepsat") vyřešit jedině vojáci. Je tam totiž válka, pane Studente, ta se výzvami obskurní bandy zdvihačů rukou v parlamentu neexistující mocnosti skutečně zastavit nedá. Kecy o jednotě Sýrie a podobné nesmysly nereflektující skutečné rozpoložení tamních národů a sil, natož zájmy skutečných mítních i světových mocností, jsou potom jen snahou k věci "něco" říci. Prostě jsou to kašpaři - ale otravovat své vlastní země výzvami k zavlékání podhoubí obecně arabského a islámského problému na vlastní území, na to je užije.

Situaci v Sýrii (ale i kdekoliv jinde, kde to hoří) vždy řeší ti, kteří v tom mají prachy a životy. A EU věrchuška, která nemá jiné prachy, než ty, které "přerozdělí" z kapes daňových poplatníků evropských zemí (a které hojně využívá k sebepropagaci - jakou je i zmiňovaná výzva) své vlastní prachy, natož životy, angažovat nebude....

P. Švejnoch 31.5.2017 11:18

Re: Šťouchl do vosího hnízda, co?

Tak to jste hodnej, že se na nikoho nezlobíte, to se mi vážně ulevilo.

Škoda jen, že jste, milý pane Studente, nevěnoval čas, strávený sepisováním Vašeho, s článkem i diskuzí jen částečně souvisejícího příspěvku tomu, abyste pochopil, CO je vlastně náplní článku pana Zdechovského, a za co se mu tedy zde dostává výtek více či méně expresivních.

P. Lenc 31.5.2017 11:15

Zveřejněním

jmen těch europoslanců kteří hlasovali pro uvalení sankcí na ČR pan Mach musel všem těm Zdechovským pěkně pohnout žlučí.Ona je pravda pro lidovecké politické prostituty pravda pojmem vždy nebezpečným.A obvinit pana Macha z podpory vraždění křesťanů Islámským státem, tak nato musí mít člověk lidovecký žaludek.

M. Moravcová 31.5.2017 10:57

Petr Mach

u nás především nechce ekonomické uprchlíky islámského vyznání. Je politikem, který odmítá přerozdělovací kvóty, který vnímá omezování osobní svobody občanů a dirigismus EU. Bohužel, v tomto jste jeho pravým opakem. Proto jste pro mne naprosto nepřijatelným a zbytečným politikem.

V. Student 31.5.2017 10:46

Šťouchl do vosího hnízda, co?

Alespoň podle většiny příspěvků to tak vypadá. Ale to je malý problém. Ten velký spočívá v tom, že postup proti ISIS, natož proti invazi cizí kultury, vždyť víte, o čem mluvím, není (ani v našich sociokulturních okruzích) jednomyslný. Fakt jako ti indiáni. Místo aby společně řešili problém s tlupami nezvaných dobrodruhů kdovíodkud, vyznávajících jednoznačně odlišnou kulturu úplně ve všem, handrkovali se spolu o kraviny. Jak dopadli, všichni víme.

Místo abychom společně hledali řešení, jakoby někdo vypsal soutěž o napsání kritických článků na autora, který na ten opravdu vážný problém ukázal. Na nikoho se ale nezlobím. Je to jen ukazatel úpadku naší kultury. Ať děláme co děláme, místo řešení problému si to začneme navzájem nandávat. Dokud dřívější kultury věděly co je problém a sdílely společenský konsensus o způsobu jeho řešení, tak ho i vyřešili. Když tuto schopnost ztratily, rozpadly se, jako kdysi Řím. Ztratil schopnost vidět a tedy řešit zásadní problém, jako teď my. Jen se spolu v senátu víc hádali o problémech zástupných. Kdo z nich by si tehdy pomyslel, že tam, kde si staví své několikapatrové domy, se za pár let budou pást kozy? Já nikomu nadávat nebudu, ale vy si to klidně užijte, dokud můžete :-)

R. Langer 31.5.2017 10:27

Hele pane europoslanče,

když kandidujete za KDU-ČSL, zkuste to raději podle toho citátu s tou třískou a trámem. Určitě ho znáte. :-P

J. Novotny 31.5.2017 10:08

Jo a socani a lidovci už několikrát ukázali, že je jim

přednější stranická linie evropské koalice, než zájmy občanů ČR. Takže nebrat.

J. Novotny 31.5.2017 10:06

Syrské křesťany jsme sem brali dobrovolně

ne na základě povinných kvót. To můžeme i nadále, pokud u nás vůbec budou chtít být.

Pan Mach je bohužel hrobařem Svobodných, nyní dostal zlatou klec v EU, takže bude neškodně vykazovat činnost, jako všichni ostatní nepotřební.

B. Hudzieczek 31.5.2017 9:29

Re: Je mi líto, pane autore,

Jednak to není rezoluce, nýbrž usnesení. A co je tom usnesení tak závadného, že byste s ní nesouhlasila?

R. Brzák 31.5.2017 9:26

Re: Mein lieber Gott!

Nezlobte se na mne - Vy byste chtěl, aby pan Zdechovský v nějaké komisi "zachraňoval Váš volný čas"?...

R. Brzák 31.5.2017 9:20

Vy, pane autore, ve strachu z pokračování utrpení

syrského lidu, podepíšete dokument bez reálného dopadu na syrskou situaci, ale s potenciálním druhotným dopadem na zemi, za kterou jste v EU parlamentu. To by se ještě dalo přijmout (jako důkaz Vaší omezenosti právě Vašimi obavami - smutné, leč lidské). Ale potom vytvoříte pamflet bez konkrétních argumentů, o to však více dehonestující, na člověka, který si onen dokument přečte a protože přirozeným obavám (které nesou informaci o ohrožení syrského lidu) nepodlehne a pouze je jako informaci přijme, díky čemuž dokáže zaregistrovat i další okolnost konkrétního (bod 15 tohoto dokumentu - "vyzývá státy EU, aby projevily větší odhodlání při sdílení odpovědnosti a umožnili uprchlíkům...i prostřednictvím programů přesídlování a přijímání uprchlíků..."), se kterou nedokáže souhlasit a proto dokument "nepodepíše". Tomu se už dá říci zlovolný záměr - ale i kdyby jste byl veden čistou láskou, přinejmenším nechápete, že každá skupina lidí, která se společně rozhoduje, potřebuje oponetní pohled uvnitř sebe sama. To je základ její funkčnosti, to je základ demokracie a možnost, že se udrží svoboda a odpovědnost. A Vy proti těmto základům brojíte - jen z pouhého podléhání strachu...

Š. Hašek 31.5.2017 9:07

Mein lieber Gott!

Zdechovský, kam voni dali rozum ......

Asad není žádný mudžahedín, Mach totiž hlasoval proti kvótám, ...... . proto ta nenávist.

Vy jste měl opravdu zasednou v nějaké komisi krajského hejtmana a věnovat se volnočasu dospělých. Nadělal byste méně škod.

J. Kohoutek 31.5.2017 9:06

Toto je ...

Toto je dokonalá ukázka typu lidí, kteří nás zastupují ve Svazu Socialistických Republik EU.

J. Sova 31.5.2017 8:48

Pane autore,

proč vy podporujete vraždění křesťanů? Přece mu můžete velmi snadno zabránit - pomodlit se, aby přestalo:

Jan 14,13 "A začkoli budete prosit ve jménu mém, učiním to, aby byl Otec oslaven v Synu. Budete-li mne o něco prosit ve jménu mém, já to učiním."

Nikdo tak neprokáže nepravdivost svého náboženství, jako sám křesťan. Proč nechcete, aby byl Otec oslaven v Synu?

J. Mrázek 31.5.2017 8:17

Bohnice, rodná to ves autorova?

Nebo náhlé pohnutí mysli v šestinedělí jeho rodičky a následné týrání...? Někde to musí mít příčinu a základ !

R. Franc 31.5.2017 7:58

Tomáši, chlapče nešťastná,

co jste to zase napsal? Bude Vám brzo 40, přestaňte psát takovéhle texty a pubertální básnické sbírky - pokuste se rozhlédnout sám bez optiky EP a Vašich studií (budeme-li obor politická komunikace a obor mediální studia a žurnalistika na Masarykově univerzitě brát jako studia). Já vím, že s Vaším dosaženým vzděláním je práce v EP výhrou - dobře placená a velký úspěch, ale přestaňte jim tak zalézat do Brusele - vzmužte se, chlape!

B. Novacek 31.5.2017 7:41

Re: Zdechovský?...dodatek:

a jak skutečně proběhlo hlasování v EU o kvótach přísunu nájezdníků:„(EP) vyzývá Komisi, aby zavedla závazné kvóty k rozdělování žadatelů o azyl mezi všechny členské státy“. Rezoluce byla většinou Evropského parlamentu schválena.Pro:

ČSSD: Jan Keller, Olga Sehnalová, Pavel Poc, Miroslav Poche

TOP09: Luděk Niedermayer, Stanislav Polčák, Jaromír Štětina

KDU-ČSL: Pavel Svoboda, Michaela Šojdrová, Tomáš Zdechovský!!!

Tohle je jasný vlastizrádný čin, to co píše zoufalec Zdechovský ve svém slohovém cvičení o panu Machovi je jen předvolební podpásovka. 1url.cz/FtduC

P. Švejnoch 31.5.2017 7:32

Dobrý Bože, to je ale žvást

tak slaboduchou slátaninu jsem už dlouho nečetl.

F. Lesniak 31.5.2017 7:31

Proč Zdechovský podporuje příliv kobylek do Evropy?

Protože hlasoval pro kvóty. A jako správný černop....... otočil jako korouhvička a zase mele. Nejvyšší čas z EU vystoupit, protože díky takovým Zdechovským EP přijímá stovky hovadin, které znepříjemňují ostatním život. \Zdá se, že Zdechovskému definitivně hráblo.

B. Novacek 31.5.2017 7:25

Zdechovský?....Jóóóó...

Zdechovský!!! To je ten vlastizrádný kolaborant EU, co si dovoluje na veřejném fóru mluvit za všechny lidi a tvrdit že:"My v České republice se za prezidenta Zemana velmi stydíme. Své projevy často nepronáší střízlivý..." a i jiné perly to zdechlé hov**o pronáší jménem všech lidí...proto bude zase výborná vizitka českého voličstva volit lidovce, za které v euparlamentu tento nechutný zjev, neschopný souvislého projevu, kolaboruje.

1url.cz/ttduD

J. Smola 31.5.2017 7:22

Aha, takže

zbytečná sarančata, ve zbytečném parlamentu přijala po tisící naprosto zbytečné, vágní a nic neřešící "usnesení" ve stylu..."EU: vítá, ostře odsuzuje (po kolikáté už proboha), co nejostřeji odsuzuje (a heleme se ), vítá, je odhodlána, bere na vědomí, naléhavě vyzývá, rozhodně se domnívá, opět vítá, vyjadřuje a opět vyjadřuje, s politováním konstatuje a plně podporuje"...bla, bla, bla aby se s pocitem dobře vykonané práce přesunula na dobrý oběd.

A protože jedno saranče nehlasovalo, protože celkem není o čem, druhé saranče, výrazně vlezdobruselistické na to první žaluje. O tom je tento článek. Ještě jednou...proboha.

R. Tichý 31.5.2017 6:41

Pane Zdechovsky. Od politika na takove urovni bych ocekaval alespon bezchybny pisemny projev.

Obsah Vaseho sdeleni je opravdu smesny. Skoda kazdeho jednoho stromu, ktery vyprodukuje list papiru pro potrebu deklarace EU. Deklarace jsou smesne. Chcete-li ukoncit utrpeni, nasadte vsechny zahalejici evropske vojaky, smette ISIS z pouste a ustanovte 50ti lety evropsky protektorat, ve kterem naucite velbloudare demokracii. Aspon se najde misto, kde se mohou realizovat evropsti integratori.

Radeji misto deklarovani zamette ulice.

T. Kubín 31.5.2017 6:33

To jsou ale kecy

Zdechovský, na venek působíte jako inteligentní člověk, ale tohle je tak strašná blbost, že se až zdráhám uvěřit, že jste to myslel vážně.

P. Boublíková 31.5.2017 5:55

Kvůli neškodné větě o přesídlování uprchlíků

třeba křesťanských. Jenže většina z nich jsou muslimové.

Tahle demagogie a filipika proti panu Machovi, který na rozdíl od vás, autore, hájí v EP zájmy české republiky, se opravdu nepovedla.

Jste jen odpudivý bruselský kolaborant.