28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLEMIKA: O demagogii

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haf 8.5.2006 14:10

Parlamentní demagogie

Není pravda, že jen Vyvolení mohou řídit stát. Jsou i jiný strany, který maj super program. Jiný, než parlamentní vejžírkové. Konečně první vystoupení, skvělé, v ČT pana Petra Cibulky ! Bohužel jen na ČT 24 - mediální blokáda. Pro všechny zde přispívající plivače a chechtálky doporučuju otevřít a pak věcně diskutovat.

Jan 8.5.2006 10:24

PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET Petra C

PRO SROVNÁNÍ: 2006.05.07. - 13:05: Vystoupení předsedy a volebního lídra politické strany Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET  Petra Cibulky v televizním předvolebním diskusním poředu "Otázky Václava Moravce 2.část" při obhajobě volebního programu švýcarské a americké PŘÍMÉ demokracie "NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!!" je k disposici na Internetu na:

http://www.ct24.cz/vysilani/?id=106458&datum=2006-05-07&porad=

Joska 8.5.2006 0:44

Re: to jste je popíchl !

Huhu, já jsem vlastně také "pravdaláska" a cením si morálky a charakteru. Mám rád slušné a poctivé lidi co nekradou a nepodváděj. Co ctíte Vy huhu?

huhu 7.5.2006 22:05

to jste je popíchl !

pane Žantovský to jste pravdoláskové volební poutníky popíchl. Oni totiž jsou také voliči/turisti v každých volbách jinou stranu, ale vždy tu samou "nejmorálnější" partu (postupně OF, OH, ODA, US, cesta změn a nadějí atd atd. t.č. zelení). Ted se ke své volbě (odpovědnosti za svůj hlas) z r. 2002 nehlásí, jsou t.č. zelení. Jak řekl Ivan Hlas - "v r. 2002 jsem podpořil 4K a to se nepovedlo, ale ted zelení to je něco jiného" . :-P

pason 7.5.2006 21:45

neměl jste soudruhu, náhodou problémy s drogou?

alfa27 7.5.2006 18:58

převlékači kabátů

Autor přísně zametl s převlékači kabátů.Ne,že by se s ním nedalo souhlasit,ale z jeho pera to má divnou pachuť. My dříve narození si pamatujeme,vyhazov relativně svobodomyslných hudebních kritiků z časopisu Melodie a jejich nahrazení ochotnými,bolševikům vyhovujícími kreaturami.Patřil mezi ně i jeden,dnes pravicový,novinář publikující i v neviditelném psovi.

Joska 7.5.2006 18:14

Re: Vzpamatujte se, moulo!

Děkuji za výpomoc. Potěšilo mne, že si pamatujete

Darja 7.5.2006 18:03

Re: Vzpamatujte se, moulo!

Díky, Jepice, že svému jménu navzdory jste neztratila paměť...

jepice 7.5.2006 16:30

Vzpamatujte se, moulo!

Když byli Černý a Rejžek z redakce Melodie vyhozeni, hledal se někdo, kdo by Melodii, která se za jejich éry znelíbila režimu, znormalizoval. Soudruzi nemuseli hledat dlouho. Našel se pan Petr Žantovský.

valec 7.5.2006 13:30

Re: Re: Re: Válec

kdo cte timhle (Y) a v hlave ma seno, nemuzu mu nicim poslouzit

Franta 7.5.2006 11:04

Souhlas

Naprosto souhlasím s autorem.Poturčenec horší Turka.

Terry 7.5.2006 9:48

politikové

Je tu celkem obsáhle popsán charakterový rys většiny našich soudobých politiků, který lze popsat jednoduše dvěma slovy:

BÝT U KORYTA

a to za každou cenu.

Pokud by byl poslanecký post ČESTNOU FUNKCÍ S PRŮMĚRNÝM PLATEM, BEZ DALŠÍCH VÝHOD (členství v představenstvech a dozorčích radách - tam snad mají být odborníci!!), to bychom teprve viděli, kdo by tam zůstal.

Olda 7.5.2006 9:19

Kdo je demagog?

Aneb kdo demagogem zůstane? odpověď zní: Žantovský.

Stačí si přečíst tato slova v jeho článku: "Pehe říká, že Bursík (resp. Pithart) je charakterní muž a svých zásadních postojů se drží ve všech stranách, kde působí. Zároveň však reklamuje pro své chráněnce právo na změny názoru."

Čím jsou ta slova divná? Tím, že Pehe vůbec nic v tomto smyslu ve svém článku netvrdí. Nikde jsem se v jeho článku nedočetl, že by Bursík byl chcakterní muž. Napsal jen, že Bursík byl v několika demokratických stranách po roce 1989 a že by ODS měla být opatrnáý, když ho za to chce kritizovat, protože má ve svých řadaách významné členy, kteří přeskočili do ODS přímo z KSČ.

Jinak Pehe píše, že je třeba změnu stranického dresu vždy posuzovat individuálně...Pan Žantovský je ovšem poučen svým ideovým guru, Václavem Klusem. Nepolemizuje s tím, co autor skutečně napsal nebo řekl. Nejprve autorova slova pozmění a pak na tento vymyšlený argument útočí. To naprosto přesná definice demagogie...

Jiří 7.5.2006 9:08

Re: politicke strany jsou pro nas casto zklamanim

tak on založil novou stranu? No to je přehled!

Jiří 7.5.2006 9:06

Re: Je to tak.

Přesně. On byl přece ten, co "slyšel trávu růst", když měly být z fabrik odstraněny staré komunistické struktury. Také díky Pitthartovi se udržely, zprivatizovaly a vytunelovaly co se dalo, aby se dnes soudruh Pitthart a jeho kamarádi mohli pohoršovat, že se s tím mělo něco udělat už tenkrát a ne až teď, kdy už je pozdě.

Jiří 7.5.2006 9:02

Re: Re: Válec

no to jste to vysvětlil tak, že chytřejší by bylo mlčet (Y)

Jiří 7.5.2006 8:59

Re: Případ Kott v debatě o politickém turismu ?

divím se spíš tomu, že se nedivíte, že vůbec existuje nějaká strana, která se pana Kotta ujala. To vám ale jaksi nevadí. A proč, i to je jasné. Účel světí prostředky - tentokrát z vaší strany. On by po něm nastoupil další z ODS a to by se vám líbilo ještě míň. (Y)

Jiří 7.5.2006 8:55

Re: Že zrovna Žantovský o tom káže

co je na psaní do Melodie soudružského? Vzpamatujte se, moulo! To považujete za soudruhy Černého či Rejžka? Vy potřebujete přes tu nevymáchanou držku, abyste se vzpamatoval....

Jiří 7.5.2006 8:52

a co takhle doctor Drát

to jsou také veletoče! Přihlouplé Pehe není třeba široce rozebírat. Ten se komentuje sám....

valec 7.5.2006 1:51

Re: Případ Kott v debatě o politickém turismu ?

naprosty souhlas s Vama. Pracovni vztah volenych poslancu k firme, pro kterou pracuji, by mel byt definovan jasne. poslanec prece neni panbuh.

Joska 6.5.2006 23:12

Že zrovna Žantovský o tom káže

 Všechno to, co soudruh Žantovský naplácal o Bursíkovi jde zcela mimo mne. I kdyby byl Bursík v tomto pionýrském období ve 4 stranách, není pro mne vůbec důležité. Důležitý je soudruhu Žantovský charakter!! Jak jste na tom Vy? Co Vaše soudružská výpomoc v časopise Melodie za vašich zlatých časů - "za bolševika"?

Maaartin 6.5.2006 22:17

Re: politicke strany jsou pro nas casto zklamanim

Kecas! Mylil se? A hned 4x? Toz teda predpokladam, ze se myli i popate a s* na nho! Nevolit Bursika. Nevolit karieristy. Nevolit melouny..... (k KCSSD a spol. se zde nevyjadruju).

PIF 6.5.2006 21:48

Případ Kott v debatě o politickém turismu ?

Tak Kott že měl zůstat v ODS - měla by o jeden hlas více ? Jak pragmatické, anebo spíš jen další důkaz, že v našich poměrech je jakákoliv zásadovost politiků pouze pozlátkem pro oblbování voličů, ale ve Sněmovně se jede zřejmě volným stylem, kdy účel světí prostředky. Když sám Kott nemá dost cti na to, aby vycouval z politiky, tak by měla existovat možnost a vůle, jak ho odinstalovat ze Sněmovny, a ne se přetahovat o jeho hlas. Přijít do práce ožralý nebo se v práci ožrat a udělat firmě reklamu formou mediálního skandálu, tak jsem na dlažbě zcela bez milosti a s flastrem pro další profesionální uplatnění. Ale "firma" jménem Sněmovna evidentně funguje poněkud jinak. A to Kott s jeho alkoholismem působí téměř úsměvně ve srovnání s jinými chuťovkami, kterými nás politici častují.

valec 6.5.2006 19:16

Re: Válec

Peheho clanek mi predevsim prisel predevsim o tom, ze pojem "politicky turista" je relativni a nenese moc pozitivniho ani negativniho. (Jina vec je, ze tento pojem nespadl z nebe, zavedli ho hlavne lidi z ODS, protoze oni maji to stesti, ze jsou /byli/ pod kridly stabilni strany a dlouho i jednoho vudce). Meni se lidi a meni se i stranicti vudcove, samy strany klickujou atd., a jsou i jine motivace nez zmena postoju (viz Kott). Pehe nepostavil Kotta a Bursika na stejnou uroven "ucelovych politickych turistu" a tim si vyslouzil narez od Zantovskeho, pry "demagogie vetsi nez obvykla". Coz me ponekud sere, protoze Zantovsky, at je to zapskly odeesak, porad je informovany a inteligentni clovek a tez umi cist - umel by cist i politologicke clanky. Ve kterych ja zadnou demagogii nevidim. Ze reagoval tak primitivne, prisuzuju tomu, ze on a jeho thinktank na serveru Ceska media jsou nervozni. Howgh.

Starý J. 6.5.2006 18:33

Válec

…boji se o vysledek voleb, uderka Zantovsky vyrazi na ztec…

A proč jste na tu zteč vyrazil Vy?  Peheho článek není tak složitý, aby jej nepochopilo i malé dítě. Bursík, přes svůj cestovatelský zápal je výborný, má nárok na změnu názoru (a to mají podle Peheho a jeho dřívějších článků všichni, kdo v padesátých letech, v nejtemnější době stáli pod praporem brutálního komunismu – a po roce 1989 měli nárok jako „disidenti na přední posty „ – Ruml st., Pithart, Šiklová, Dienstbier a další a další), jen tu změnu názoru odpírá např. Tlustému, který ten svůj kabát měnil účelově jen jednou. Proč Pehe nejmenuje polovinu socanské vlády a socanských poslanců, kteří jsou na tom podstatně hůře, než Tlustý?  Ten na rozdíl od nich tu změnu i prosazuje? Jak jste pochopil Peheho článek Vy? Pochlubte se!

Haf 6.5.2006 13:14

Zkraťte to

nevolte parlamentní strany, ty vám změnu zkorumpovaného systému nenabízej......

Přečtěte si něco o jinej možnosti   ....www.cibulka.net

miroslavb 6.5.2006 12:50

politicke strany jsou pro nas casto zklamanim

zazivam dnes a denne, jak verny volic jedne strany nevidi, neslysi. je to prece otazka inteligence, prehledu a nutne davky sebekontroly, abych uznal, ze jsem se mylil, ze jsem naletel. vysledek je potom, ze se obratim k jine strane. pan bursik to udelal daleko lepe: on vlastne zalozil novou stranu, jez by mela zrcadlit jeho ideove presvedceni. vubec nepochybuji o tom, ze v drivejsich aktivitach byl zklaman. davam panu bursik-ovi sanci, aby nam ukazal, zda jeho politicky smer je realny (poctivy). pokud ne, je zde mnoho ostatnich stran, ktere zklamaly (klamaly). proste stoji to za pokus, za snahu. to je podstata obcanske taktiky s mnoha omyly, ale snad i s positivnimi vysledky.

Dáša 6.5.2006 12:35

Je to tak.

A protože byl onehdy pan Pehe blízkým spolupracovníkem V.Havla, cítím vánek z Hrádečku. Je to takový guláš, značky "Blivajs".Pittharta si pamatuji na VN v roce 89, kde horoval pro zachování komunistické strany, aby údajně byla na očích. Ještě, že neměl možnost svůj bystrý úsudek vnutit po válce Němcům. Nacisté by byli v Parlamentu až dodnes!

krulich 6.5.2006 6:02

vidím, že pán je poučený.

takže, jaký je rozdíl mezi komunistou Tlustým a komunistou Teličkou v 80tých letech?  Ptám se, protože vidím, že určitě rozumíte Peheho myšlenkovým zatáčkám. Koupil by jste půl baráku na Malý straně za 2 miliony? Jestli ano, tak proč jste vy nebo já nemohl, ale M.Bursík mohl? Bylo spojení OH se SNSS ryze ůčelový, aby bohatší nevěsta zacálovala dluhy za OH? Vystoupil M.Bursík ztohoto seskupení z ideových důvodů, anobo kvůli tomu, že se vedení začalo mydlit sekyrama? Vadí M.Bursíkovi to totální burantsví socanů v čele se "zelinářem" Jirkou Paroubků? tj. jen pár otázek od člověka, kterýmu jsou sympatický Pávek,Dědeček,Pinc, ale nesympatický Hutka,Bursík. Jediný plus co vidím na M.Bursíkovi je, že už nevidím infantilně zapálenýho Jakuba Patočku.

valec 6.5.2006 1:45

Ceska media jsou nervozni

boji se o vysledek voleb, uderka Zantovsky vyrazi na ztec.

I kdyby nebylo tohoto zadani, tak on Peheho clanek nepochopil ani z poloviny a predevsim ho vubec nevyvratil.