6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Neházej všechny do jednoho pytle.

Poslední dobou se nám tu rozmáhá takový nešvar, a to je házení lidí se kterými nesouhlasíme do jednoho pytle. Tento přístup je nejenom hloupý, ale člověk si tím sám škodí hned na několika úrovních. Člověk má něco rád a automaticky je to třídní nepřítel. Někdo něčemu nevěří a hned je to padouch jako z bondovky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vágner 1.10.2022 8:09

Lidé jsou báječně různí. Mám kamaráda, který nepodporuje Ukrajince, protože studoval v Kyjevě a tvrdí, že žádní Ukrajinci neexistují, protože tam za studií žádného nepotkal. Že jsou to všechno Rusové, ale chtějí žít jako lidé na Západě. Ty chce podporovat. Rusy! A přitom má rád naši vládu!!!? Představte si! Přitom to není žádný blb pravdy a lásky ani apologet třetí světové války a jde s ním báječně diskutovat. Svět je košatý.

B. Rudolf 1.10.2022 8:09

To, co by bylo na pováženou, by byl případný vyhazov pana Petra Druláka z Ústavu mezinárodních vztahů. Můj názor na jeho kauzu není jednoznačný, ale spíše se v ní přikláním na jeho stranu.

Pokud jde o kritiku demonstrujících na Václaváku, tak oni mají právo demonstrovat a kritizovat vládu a ti, kteří s nimi nesouhlasí, mají právo je kritizovat.

Pokud člověk věří tomu, že to, co říká, je pravdivé a důležité, měl by být připraven snášet i určité minimální nepříjemnosti s tímto spojené. A kritika je opravdu jen minimální nepříjemnost.

P. Sura 1.10.2022 8:08

Mohu připustit i to, že mnozí (třeba 100) tam sami se sebou nesouhlasili. I to se stává....

P. Sura 1.10.2022 8:05

No, vraťte se na zem autore. 70 000 z 10 000 000 klidně mohou být lidi z jednoho pytle. Spíš z pytlíku....

Když už tu tak moralizujete, máte zjištěno, KOLIK z nich toho komouše Skálu nevzývalo?

F. Navrátil 1.10.2022 8:05

Fialová vláda nemá na obranu své neschopnosti a nečinnosti žádné argumenty. Tak alespoň obviňuje a nálepkuje své oponenty. Pětikolkové vládě dnes důvěřuje něco přes 25 procent občanů. Dle fialové logiky pak 75 procent občanů jsou agenti Kremlu a podporovatelé Putina. Vsadím se s vámi, že ani v Rusku nemá v současnosti Putin takovou podporu jakou mu přisuzuje u českých občanů premiér Fiala a jeho parta.

R. Langer 1.10.2022 6:32

A tys někdy IVK v jeho kritice podporoval, soudruhu? Kdy že to bylo? ;-D

R. Langer 1.10.2022 6:30

Tak napište něco nezmatého. :-P

D. Stirsky 1.10.2022 6:30

A čekal bych, že nyní bude bít na poplach hanspaulský VÚML. Většina z účastníků budou přece ti, co volají. MY MÁME NÁROK, STÁT JE POVINEN SE POSTARAT atd. Přesně to, co šéf IVK neustále kritizuje. Proti nárokovému pohledu na svět.

R. Langer 1.10.2022 6:29

No jo, to když jste demonstroval s MILCHVILPRD, tak jste měl jasno, co, soudruhu? Za co že se tam vlastně demonstrovalo? :-P

D. Stirsky 1.10.2022 6:17

Po prvé jsem demonstraci sice nefandil, ale chápal jsem ji. Dokonce jsem ji slyšel z knihkupectví LUXOR, kam chodím na kafe a prohlížení knížek. Pořadatelé a ti, co mluvili, byli plni vzteku, agrese a zloby. Přesto jsem řadové účastníky chápal: vyděšeni členky typu “důchodkyně dostala účet za plyn navýšený 675krát”, “matka s 6 děti nemá na jídlo” atd. Po druhé už s lidmi tam tolik nesoucítím. Spíš je pokládám za ty, co jsou přesvědčeni, že stát jim MUSÍ zajistit slušnou životní úroveň vypisováním dalších a dalších dávek ber kde ber. A organizátoři jsou lidé velmi pochybní šířící bludy, polopravdy, lži a zlobu řídící se heslem čím hůře, tím lépe.

Vždy jsem nerad paušalizoval, ale nyní - slyším-li ruštinu, je mně špatně.

J. Strakoš 1.10.2022 6:09

Pěkný článek - taky se mne trošku dotýká, že pokud slepě nepodporuji EU v energetické (ne)koncepci, jsem pro Putina. Nebo pokud jsem upozorňoval na nelogičnost opatření při covidu, byl jsem antivaxer apod.

Ale na mnoho lidí to bohužel funguje, buď podporuji vše, co dělá Losna nebo jsem volil Mažňáka.

J. Strakoš 1.10.2022 6:06

V cem?

J. Hudec 1.10.2022 4:41

Milý pane Horno, vy podporujete Ukrajinu, a já mám už Ukrajinců plné zuby. Máme jich plnou Plzeň a chovají se z velké části jako hovada.

"Všechno má své meze," řekl jednoroční dobrovolník dvojsmyslně.

[>-]

J. Zak 1.10.2022 0:45

Mily pane, pisete zmatky.