28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLEMIKA: Na tohle nemohu mlčet

Včerejší článek pana Bohumila Doležala Máme půjčit MMF? publikovaný i na stránkách NP, mne zvedl ze židle. Pana Doležala čtu a často s ním i hluboce nesouhlasím, zejména ve věcech česko-německých vztahů, či pro jeho "klausofobii".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hajková 15.12.2011 6:52

Skvěle napsáno!

K. Kužel 15.12.2011 6:38

Také se hlásím spolu s autorem

k těm zpupným sobeckým buranům, kteří odmítají házet peníze do žumpy.

J. Krásenský 15.12.2011 6:05

Naprosto skvělé

Díky

P. Rychetsky 15.12.2011 5:59

nemohu mlčet na nemlčení

Já to vidím trochu jinak než pan autor. Do Evropy jsme se hlásili sami, takže jsme se spíš než za sousedy prohlásili za příbuzné. Evropa nás totiž tak také brala. Peníze do nás cpali horem dolem, za posledních 7 let  čistých 170 miliard korun. Takto se lejou peníze toliko do příbuzných, nikoli do pouhých sousedů. Navíc příbuzný byl, stejně jako my, sice notorikem, ale celá současná akce je o tom, že se chlastat přestane, a vyrazí se na těžkou cestu zpět do normálna. Jak to s notorikama chodí, tak šance je celkem malá. Jenže také nevíte, jestli náhodou soused se neodtrhne od chlastu úspěšněji a dříve než my, a kdy se my opět probudíme ksichtem dolů v louži před hospodou. Jak (trochu jinak) píše Doležal, buran do nás kopne. Příbuzný nás poblitého opět dotáhne domů.

Buranské je brát prachy a tvářit se, že si to nějak zasloužíme, či nám to někdo dluží, a pak když mají nějaké odtéct, tak se začít kroutit.

A s osočením Doležala z "klausofobie" jste hodně mimo, pane Svobodo. Když Klaus trojčí, tak ho Doležal dusí. Když má pravdu, tak říká, že má pravdu. Je to problém hlavně Klausův, že mimořádně objektivní Doležal chválu může psát jen zřídka. Stejně tak třeba s komentátorem Pehem. Doležal se přečasto zhrozí (já také) co Pehe vyplodil za hrůzu. Jenže pak si Doležal do své rubriky " Řekli, napsali ", kde uvádí tak čtyři nejpovedenější části komentářů celého týdne, zařadí citáty pana Pehe. Doležal tedy vůbec není klausofobem, nýbrž debilofobem. Jakmile je něco hodno kritiky, Doležal, jako málokdo jiný, kritizuje a chválí nestranně, padni komu padni.

P. Sulc 15.12.2011 1:34

Re: Sebevražedná a demoralizující solidarita?

A kdyz sousedovy hori chalupa, protoze leta zanedbaval udrzbu, nemel pojistku, zato hole elektricke draty, slamu kde byt nemela, petrolej v mizernych nadobach atd, vecery travil v hospode misto starani se o chalupu, karty byly dulezitejsi nez opraveny komin, tak s nim sice muzu mit soucit, ale rozhodne si nepoletim do banky vybirat z konta a davat to sousedovy. Jen pro zajimavost: pracoviti Japonci odmitli cizi pomoc. Blbi Evropane jen zebraji a ucpavaji diry sitkou na motyle..At jde to Euro konecne do hajzlu, at uz je pokoj.

P. Sulc 15.12.2011 1:27

Prevelice dobry a povzbuzujici clanek

Ale ne tak povzbuzujici, aby Cechacky donutil k protestum. A to ne, narod protestovat nebude, neb je jiste neco zajimaveho v TV. Az cesti politici vysoli pozadovane miliardy, neb jsou tradicne ritolezni, narodni to vlastnost, a az narodu zvednou zlaby, uz tak dost vysoke, jedina reakce bude brblani u piva a bouchani do stolu, jak to "oni, oni" zaridili, nicmene ani slovoo tom, co"my,my" jsme si nechali libit a nic nedelali.

P. Pavlovský 15.12.2011 1:20

Sebevražedná a demoralizující solidarita?

Pan hrabě, kterému jinak jakožto volič TOPky fandím, přispěl do debaty příměrem: "Když sousedovi hoří chalupa, je třeba mu jít pomoci hasit." Přiléhavější podobenství: Když sousedovi hoří chalupa a zároveň mně vejmněnek  se starými rodičiv přístavku, půjdu pomoci hasit k susedovi?